Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam po przerwie.

No i po ognisku. Szkoda, że nie mogliśmy być.

Byliśmy w Disneylandzie z dzieciakami. Pozdrowienia dla Teski. Asia

Witajcie. Jak było, fajnie?? Warto kiedyś się wybrać :roll: :roll:

Było super a przede wszystkim pogoda dopisała bo tu podobno padało a my chodziliśmy ubrani na letniaka. Warto jechać i najlepiej na 3, 4 dni. Asia :)

Witam :lol:

Czy ktoś stawiał ściany zewnętrzne z porotonu?? Opinie takie różne, że już mozna zgłupieć :-?

no właśnie z tymi opiniami idzie zwariować-ja dopiero bede zaczynac i sciany zamieniłam z porothermu25 na poroton 24-poniewaz poroton jest tańszy i nie ustepuje porothemowi ponoć :lol: najlepiej wejdz na stronke porotonu lub porothermu-tam masz regionalnych dystrybutorów a oni moga dawac duze upusty bo w tym,,siedza,,ja tak zrobiłąm i np pan mi dzisiaj powiedział (bo to jest roben i maja dachówki 0 że za miesiąć bedą takie dni otwarte na dach,robena i beda duze upusty-ale to ceramika a ja musze cementowa bo tansza,zreszta czas pokaze

Od przyszłego tygodnia chyba zaczynam kolejną obiazdówkę po okolicach Szczecina ale najpierw muszę odnowić prawo jazdy. Same problemy a najgorzej ze zdjęciem.

Nie wiecie gdzie robią ładne zdjęcia.

Najlepiej żeby wyglądało się lepiej niż w rzeczywistości :D Asia

A co z dzialkami kolo Teski w Koscinie

Chciałabym się dowiedzieć jak wy robiliście : czy ta sama ekipa, która stawiała stan surowy wykonywała również przyłącza (energetyczne, wodne, gazowe) czy ktoś inny. Słyszałam, że lepiej niech robią przyłącza osoby "rekomendowane" przez dostawcę mediów żeby nie było później problemów przy odbiorze. Czy to prawda?

marta

Zdecydowanie tak. U mnie to sie sprawdza ale pamiętaj, że rekomendacje może miec kilku wykonawców, więc i tak trzeba jeszcze zebrac wywiad na ich temat. Nie będziesz miała problemów z odbiorem ale ważne są też inne sprawy, np. terminowośc. Na przykład polecono mi firmę do zaprojektowania i wykonania sieci gazowej, jednak z kilku innych źródeł dowiedziałam się, że jest tragicznie wręcz nieterminowa. Wybór padł na zupełnie inną, też polecaną.

dzisiaj od rana fundamenty

wczoraj geodeta walczył z tyczeniem budynku pszeszłam sie po pokojach i wszystko wydaje mi sie takie malutkie :o

a myślalam ze wielki ten dom :o

spoko Kacha to tylko złudzenie, jak przyjdzie wykończeniówka to na pewno będziesz płakać że dom jest za wielki :wink:

ps. witam wszystkich :)

Kacha, ja chodzę po "stanie surowym" i nadal mam wrażenie, że dom nie jest duży. Tylko dlaczego już pochłonął tak niebotyczną ilośc kasy?