trobe 24.05.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Witam Czy ktoś stawiał ściany zewnętrzne z porotonu?? Opinie takie różne, że już mozna zgłupieć Moja sąsiadka jest architektem i właśnie z Porotonu będzie stawiac dom ale sprowadza go z Niemiec. Co do wyboru marteriału, to nie przejmuj się zanadto - każdy ma zalety i wady, z każdego da się postawic zarówno dobry, jak zły dom, każdy też ma gorących zwolenników i równie zażartych przeciwników. Ktoś tu, na Forum ma sensowne motto : Słuchaj innych ale trzymaj się własnego rozumu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 24.05.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 A co z dzialkami kolo Teski w Koscinie Też się wybieram. Tylko muszę się umówić z Teską na przyszły tydzień. Tylko sama muszę wiedzieć jak stoję z czasem. Nie chcę blokować Teski jakimś terminem.A z ostatnich doniesień to mąż słyszał, że w Tanowie jakaś spółdzielnia wykupiła teren pod szeregowce. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 24.05.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Teska zobacz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chokie 24.05.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 witam wszystkich i ponawiam PROŚBE o tanich fachowców od przyłacz wody bo moi - drodzy -sami oceńcie czy to niedrogo 4,5 tys +500 za podlicznik na ogród U nas w ubieglym roku 3800 plus 600 za podlicznik (materialy i robocizna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chokie 24.05.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Witam z wieczora. Ale się rozpisaliście przez dwa dni... aż zaległosci mi się porobiły w czytaniu U nas walki z tynkami i tynkarzami ciąg dalszy. Sytuacja napięta. Tak to jest jak się trafi majster co baby-inwestorki nie doceni ("a co mi tu baba bedzie rządzić..." ) Do potulnych baranków nie należę i nogą tupnąć potrafię jak trzeba postawić na swoim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.05.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 A co z dzialkami kolo Teski w Koscinie Też się wybieram. Tylko muszę się umówić z Teską na przyszły tydzień. Tylko sama muszę wiedzieć jak stoję z czasem. Nie chcę blokować Teski jakimś terminem. A z ostatnich doniesień to mąż słyszał, że w Tanowie jakaś spółdzielnia wykupiła teren pod szeregowce. Asia Witam, a wie mąż gdzie w Tanowie te szeregowce? Swego czasu parę działek mieli przy ul. Szkolnej, widziałam tablice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 24.05.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 ... Moja sąsiadka jest architektem i właśnie z Porotonu będzie stawiac dom ale sprowadza go z Niemiec... Witam Cały sprzedawany w Polsce Poroton pochodzi z Niemiec Cytat ze strony Robena: W Reetz ( Brandenburgia ) powstał zakład produkujący Poroton, a w Środzie Śląskiej ( Polska ) zbudowano fabrykę cegły klinkierowej i dachówki ceramicznej. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 24.05.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Witaj Mirlandio Co tam u ciebie slychac masz juz podlaczona wode Witaj, Rosną pomalutku ścianki fundamentowe, czyli ciągle jeszcze siedzę w dole Wode mam juz na działce ale jeszcze nie wprowadzoną do domu bo.... nie ma domu Ponawiam pytanie wcześniejsze - czy naprawdę nikt kto ma szambo nie ma zainstalowanej szybkozłączki do podłączenia szambiarki? Gdzie tego w ogóle szukać. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 24.05.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Cz nie wiecie przypadkiem co zrobić z ziemią wykopana z fundamentów jest gliniasta i nie nadaje sie do rozsypania wokół domu kto to wywozi , czy trzeba samemu załatwić miejsce zrzutu no i ile to kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 24.05.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 ... Moja sąsiadka jest architektem i właśnie z Porotonu będzie stawiac dom ale sprowadza go z Niemiec... Witam Cały sprzedawany w Polsce Poroton pochodzi z Niemiec Cytat ze strony Robena: W Reetz ( Brandenburgia ) powstał zakład produkujący Poroton, a w Środzie Śląskiej ( Polska ) zbudowano fabrykę cegły klinkierowej i dachówki ceramicznej. pozdrawiam Konrad Ale ona autentycznie kupiła w Niemczech, przynajmniej tak twierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 24.05.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Cz nie wiecie przypadkiem co zrobić z ziemią wykopana z fundamentów jest gliniasta i nie nadaje sie do rozsypania wokół domu kto to wywozi , czy trzeba samemu załatwić miejsce zrzutu no i ile to kosztuje Ja płaciłam za wywóz 100,00 od "Mana", nie interesowało mnie, gdzie jest wywożona - facet podpisał oświadczenie, że wywozi na swój teren i bierze za to odpowiedzialnośc. Ja też mam samą glinę i iły. Częśc ziemi posłużyła do obsypania fundamentów z zewnątrz - do tego się nadaje, chyba, że zamierzasz robic drenaż opaskowy, wtedy trzeba wymienic. Częśc jeszcze jest na działce, tworząc kopiec ale oddam sąsiadowi, który będzie podwyższał swój teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.05.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Witaj Mirlandio Co tam u ciebie slychac masz juz podlaczona wode Witaj, Rosną pomalutku ścianki fundamentowe, czyli ciągle jeszcze siedzę w dole Wode mam juz na działce ale jeszcze nie wprowadzoną do domu bo.... nie ma domu Ponawiam pytanie wcześniejsze - czy naprawdę nikt kto ma szambo nie ma zainstalowanej szybkozłączki do podłączenia szambiarki? Gdzie tego w ogóle szukać. Pozdrawiam, mirlandia, ja bym na początek popytała w firmach sprzedających szamba, np. -------------------------------------------------------------------------------- KI. Sp. z o.o. Studnie kanalizacyjne, wodomierzowe, zbiorniki betonowe 70-760 Szczecin, 0 602 70 50 08 -------------------------------------------------------------------------------- Gryf-Plast. Art. sanitarno - instalacyjne. Kuźma D. 74-100 Gryfino, 0 91 416 34 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 24.05.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Witaj Mirlandio Co tam u ciebie slychac masz juz podlaczona wode Witaj, Rosną pomalutku ścianki fundamentowe, czyli ciągle jeszcze siedzę w dole Wode mam juz na działce ale jeszcze nie wprowadzoną do domu bo.... nie ma domu Ponawiam pytanie wcześniejsze - czy naprawdę nikt kto ma szambo nie ma zainstalowanej szybkozłączki do podłączenia szambiarki? Gdzie tego w ogóle szukać. Pozdrawiam, mirlandia, ja bym na początek popytała w firmach sprzedających szamba, np. -------------------------------------------------------------------------------- KI. Sp. z o.o. Studnie kanalizacyjne, wodomierzowe, zbiorniki betonowe 70-760 Szczecin, 0 602 70 50 08 -------------------------------------------------------------------------------- Gryf-Plast. Art. sanitarno - instalacyjne. Kuźma D. 74-100 Gryfino, 0 91 416 34 36 dzięki Maggie, od tego zacznę, pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 24.05.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 witam wszystkich i ponawiam PROŚBE o tanich fachowców od przyłacz wody bo moi - drodzy -sami oceńcie czy to niedrogo 4,5 tys +500 za podlicznik na ogród U nas w ubieglym roku 3800 plus 600 za podlicznik (materialy i robocizna). chokie-a mozesz dać namiar na tych swoich od przyłacza wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 24.05.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Witam czwartkowo i dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 25.05.2006 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Witam. Poranek chłodny, jedynie 10 stopni i wiatr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMW 25.05.2006 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 dzień dobry!jest strasznie zimno,a przez okno tak ładnie słonko świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 25.05.2006 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 pozdrawiam czwartkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 25.05.2006 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 25.05.2006 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 WITAM GRUPKĘ, wczoraj byłam w salonie M&S okna na Gdańskiej - bardzo kompetentna i symapatyczna obsługa. Polecam wszystkim, którzy chcą mieć orientację w temacie okien.Mają fajne parapety zewnętrzne z granitu (wcześniej sądziłam, że nigdy w życiu takich) rudo-brązowe, które według mnie super komponują się z oknami ciemny orzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts