Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

a tobie?

a mi jeszcze głupiej... bo drewno na więźbę i gdzieś na fakturze gwoździ nie wyłapałam

a czemu nie uwzglednili więźby?jesli mozna spytać

Miraśka zwrotowi podlegają materiały które kiedyś miały stawkę vatu 7% i są uwzglednione w wykazie do rozporzadzenia http://bi.gazeta.pl/im/0/3090/m3090060.doc

także sprawdzasz co masz na fakturze czy jest w wykazie, jak masz numer PKWiU to wystarczy porównać z tym co masz na liscie. Jak nie masz numeru na fakturze to piszesz na czuja i liczysz na to ze się uda :wink: jak sie nie uda to jesteś wzywana do korekty wniosku, poprawiasz i tyle 8)

ja nie byłam pewna i wpisałam wieźbę a miły pan w urzędzie mi wytłumaczył ze jednak nie mozna tego odpisać...trudno odbije sobie w przyszłym roku 8)

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

czyli jak biore fakturę-to sama mam wykreslac np gwozdzie czy poprosu odrazu starac sie brac na osobny paragon,czy moze panie z urzedu wykresla co nie wolno odliczac i odejma :lol:

sprawdzasz z listą i wpisujesz do wniosku że z faktury Nr... ujęte są pozycje np 1-3 w przypadku kiedy gwoździe są np. na pozycji 4

jak się pomylisz to oni to wyłapią żeby ci za dużo pieniedzy nie oddać 8)

jejku ciężki żywot kobity co mąż pracuje całe dnie :lol: rano wizyta na działce i przekazanie terenu pod kopanie rowu na prąd,potem wizyty 3 panów-elektryka,geodety,wodniarza-a na koniec pierwsze spięcie z mężulkiem w temacie budowa :evil: jestem ciekawa czy sie gniewa-czekam :lol:

U nas też caly kram na mojej glowie. W sumie jednak mi tak pasuje, jak się mšż nie wtršca. Tylko przychodzi, odbiera i chwali. :wink: