monka 25.05.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 a tobie? a mi jeszcze głupiej... bo drewno na więźbę i gdzieś na fakturze gwoździ nie wyłapałam a czemu nie uwzglednili więźby?jesli mozna spytać Miraśka zwrotowi podlegają materiały które kiedyś miały stawkę vatu 7% i są uwzglednione w wykazie do rozporzadzenia http://bi.gazeta.pl/im/0/3090/m3090060.doc także sprawdzasz co masz na fakturze czy jest w wykazie, jak masz numer PKWiU to wystarczy porównać z tym co masz na liscie. Jak nie masz numeru na fakturze to piszesz na czuja i liczysz na to ze się uda jak sie nie uda to jesteś wzywana do korekty wniosku, poprawiasz i tyle ja nie byłam pewna i wpisałam wieźbę a miły pan w urzędzie mi wytłumaczył ze jednak nie mozna tego odpisać...trudno odbije sobie w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.05.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 czyli jak biore fakturę-to sama mam wykreslac np gwozdzie czy poprosu odrazu starac sie brac na osobny paragon,czy moze panie z urzedu wykresla co nie wolno odliczac i odejma sprawdzasz z listą i wpisujesz do wniosku że z faktury Nr... ujęte są pozycje np 1-3 w przypadku kiedy gwoździe są np. na pozycji 4 jak się pomylisz to oni to wyłapią żeby ci za dużo pieniedzy nie oddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 25.05.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Witam po bardzo długiej przerwie. Budowa ruszyła pełną parą to i czasu ciagle brak.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.05.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 cześć octopus wrzucam fotkę okolic ul Topolowej może znajdziesz swoją budowę http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=c529a72483769f55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 25.05.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Dobrą cenę dali nam na Czorsztyńskiej, a na Gdańskiej nawet nie pytaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 25.05.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 dzięki Monka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 25.05.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Czy ktoś ma namiar na dobra ekipę, która potrafi stawiać ściany trojwarstwowe tzn. chodzi o ściane osłonową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.05.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 fotka chyba z początku kwietnia, nie pamietam dokładnie na Macieja budujecie, dobrze kojarzę? no i gratuluje postępów w takim tempie to wiecha juz niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 25.05.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Monka- a ty kiedy ruszasz dalej z pracami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 25.05.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.05.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Monka- a ty kiedy ruszasz dalej z pracami. Okienka już są. My niestety w tym roku tylko stan surowy otwarty - okienka i reszta w nastepnym. myślę że w połowie czerwca ruszymy dalej z pracami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.05.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Na ul. Teresy tam gdzie stoi bordowy kontener. Taki najmniejszy domek w Mierzynie A wiecha istotnie planowana na lipiec myślałam o Teresy a napisałam Macieja kontener wypatrzyłam teraz muszę przy okazji jakiegoś spaceru domek obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 25.05.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 25.05.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Nie ma problemu. Niestety nie mogliśmy być na ognisku u Tomadyny, ale mam nadzieję, że się poznamy sąsiadko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.05.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 A tak z ciekawości spytam czy z powodu trudności w "zdobyciu" ekip czy innych technicznych. raczej finansowych a z tymi ekipami to... nie wiedziałam chyba trzeba będzie szybko poumawiać terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.05.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Nie ma problemu. Niestety nie mogliśmy być na ognisku u Tomadyny, ale mam nadzieję, że się poznamy sąsiadko ja też nie byłam ale Tomadyna obiecywał drugą turę bo mu podobno dużo drzewa i musztardy zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 25.05.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 MONKA--dzięki za obszerne objaśnienie mojego pytanka moim zdaniem to wystawiajacy powinien segregowac za nas te pkw...cos tam tobysmy mieli problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 25.05.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 jejku ciężki żywot kobity co mąż pracuje całe dnie rano wizyta na działce i przekazanie terenu pod kopanie rowu na prąd,potem wizyty 3 panów-elektryka,geodety,wodniarza-a na koniec pierwsze spięcie z mężulkiem w temacie budowa jestem ciekawa czy sie gniewa-czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chokie 25.05.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 jejku ciężki żywot kobity co mąż pracuje całe dnie rano wizyta na działce i przekazanie terenu pod kopanie rowu na prąd,potem wizyty 3 panów-elektryka,geodety,wodniarza-a na koniec pierwsze spięcie z mężulkiem w temacie budowa jestem ciekawa czy sie gniewa-czekam U nas też caly kram na mojej glowie. W sumie jednak mi tak pasuje, jak się mšż nie wtršca. Tylko przychodzi, odbiera i chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 25.05.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 to dobrze ze chwali- bo to dopinguje a marudzenie zniecheca Czy ktos z was musiał cos w rodzaju projektu na zajecie pasa drogowego(którego fizycznie nie ma)na czas robienia przyłaczy-do zarzadu dróg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts