martelia 27.05.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 witam wszystkich, do szydas : czy dobrze mi się wydaję, że jesteś na etapie rozmów z wykonawcami stanu surowego? Ciekawa jestem jakie ceny ci zaproponowali. Ja jestem po kilku rozmowach i ceny rozpoczynają się od 50 tys. + dodatkowo kierownik budowy + wynajem szalunków do stropu + zapewnienie jakieś "budy" na budowie + ... parę innych "drobiazgów"Czy ja źle rozmawaim, czy w tej chwili są to typowe stawki ? pozdrMarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 27.05.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 ludziska pielgrzymkę oglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 27.05.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 witam wszystkich, do szydas : czy dobrze mi się wydaję, że jesteś na etapie rozmów z wykonawcami stanu surowego? Ciekawa jestem jakie ceny ci zaproponowali. Ja jestem po kilku rozmowach i ceny rozpoczynają się od 50 tys. + dodatkowo kierownik budowy + wynajem szalunków do stropu + zapewnienie jakieś "budy" na budowie + ... parę innych "drobiazgów" Czy ja źle rozmawaim, czy w tej chwili są to typowe stawki ? pozdr Marta martelia, a jak duży masz dom?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 27.05.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 witam wszystkich, do szydas : czy dobrze mi się wydaję, że jesteś na etapie rozmów z wykonawcami stanu surowego? Ciekawa jestem jakie ceny ci zaproponowali. Ja jestem po kilku rozmowach i ceny rozpoczynają się od 50 tys. + dodatkowo kierownik budowy + wynajem szalunków do stropu + zapewnienie jakieś "budy" na budowie + ... parę innych "drobiazgów" Czy ja źle rozmawaim, czy w tej chwili są to typowe stawki ? pozdr Marta dobrze kojarzysz nie wiem jak duży i skomplikowany masz domek, bo za mój porządna ekipa (anbud) wstęonie zawołała 70 tysięcy. Dużo gorsza (rembud) 53 plus vat. czyli chyba trudno będzie znaleźć kogoś tańszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 27.05.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 mój domek to 148 m2 powierzchni użytkowej w tym garaż, prosty dwuspadowy dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 27.05.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 mój domek to 148 m2 powierzchni użytkowej w tym garaż, prosty dwuspadowy dach. no to kwoty wydają się rozsądne. zawsze możesz trochę potargować się z jakimiś dodatkowymi pracami, albo z kierownikiem za darmo itp. jak zobaczą, że traktujesz sprawę poważnie powinni się zgodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 27.05.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 witam wszystkich-no okropna pogoda,od 8 rana do 17 kwitłam-na działce bo geodeta wytyczał dom i przyłacza a elektrycy bawili sie z pradem,ja z tata robilismy dach na szopce ,przemokłam i zmarzłam,pod koniec mozna było miejscami slizgać sie na glinie na dodatek noc do kitu-koszmary budowlane i co chwile pobudka,oczy mi sie zamykaja ana meza trza czekac,nie obyło sie bez problemów-na drodze wytyczenia była góra ziemi i co?expresem załatwiac spych-był w ciagu 15 min a za expres zabuliłam 100 za godzinke roboty z dojazdem-ale pan spychowy sie popisał inny by to robił 2 godz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 27.05.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 ja do tygodnia czekam na wycenę z anbudu, niby mam mieć w poniedziałek, a miało być w czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 27.05.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 ja nie mogłam sie pogodzic z faktem że mam zapłacic 50 tys za stan surowy z dachem(320 mkw,3 lukarny)w tym kierownik ale musiałam bo juz wtedy nie mogłam znaleść ekipy-to znaczy w marcu,ekipa wchodzi w poniedziałek lub srodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 27.05.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Miraśka, nie ma letko - no to na przemarznięcie i przemoknięcie najlepsza gorąca herbatka z wkładką:http://www.centralsource.com/blenderart/albums/userpics/10121/normal_herbatka_20031008_final_publish.jpg Ale za to zrobiony kawał dobrej roboty, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 27.05.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 aha- w którym miejscu znajdują sie m&s okna na gdańskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 27.05.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Ojoj, podłamujecie mnie z tymi cenami. Ja mam zamiar w czerwcu rozpocząć casting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 27.05.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 aha- w którym miejscu znajdują sie m&s okna na gdańskiej? Jadąc od miasta po prawej stronie - mniej więcej na wysokości Basenu Górniczego - stoi taki chyba czteropiętrowy biurowiec, M&S jest na parterze, widać z ulicy. Aha - obok jest stacja benzynowa, o ile dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 27.05.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 dzieki za herbatke Maggie,raczę sie winkiem a wczoraj ściagalismy z samochodu 2 kubiki drzewa a potem do szopki-wyjdzie bokiem budowa ,order nam kobitkom sie nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 27.05.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 jadąc z prawobrzeża ?na jakiej wysokosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 27.05.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 dzieki za herbatke Maggie,raczę sie winkiem a wczoraj ściagalismy z samochodu 2 kubiki drzewa a potem do szopki-wyjdzie bokiem budowa ,order nam kobitkom sie nalezy dla przodownicy pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 27.05.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 jak z Prawobrzeża, to chyba musisz zawrócić, bo zjazd do nich jest z nitki wyjazdowej. Ale szczerze mówiąc, to nie jechałam nigdy z tamtej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 27.05.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 żeby dojechać do M&S trzeba : jadąc z prawobrzeża, za basenem górniczym zjeżdżasz w prawo i zawracasz pod estakadą (?) mostem i zaczynasz jechać w przeciwnym kierunku i za chwilę skręcasz w prawo, tak jak na bezobsługową stacje paliw NESTE, parkujesz i wejście do biura jest po prawej stronie, patrząc na krótszy bok budynku i mając za plecami stację. Wycenę od nich miałam na drugi dzień. Ciekawa jestem twojej opinii na temat granitowych parapetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 27.05.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 dzieki za instrukcje jak dojechac do m&s na gdanskiej-juz wiem gdzie to bo na rogu jest hurownia łozysk gdzie mężuś bierze łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 28.05.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 witam niedzielnie prosto z pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts