agama 31.05.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Witam buduję na Warszewie. Mam pytanie kto i za ile ściągał Wam humus i wywoził ziemię? Proszę doradzcie też coś na temat jaki tynk najlepiej położyć na ścianę 3-warstwową (poroterm, wełna poroterm). Puściłam już ten temat na forum ogólnie, ale jest bez odp. Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 31.05.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Witam buduję na Warszewie. Mam pytanie kto i za ile ściągał Wam humus i wywoził ziemię? Proszę doradzcie też coś na temat jaki tynk najlepiej położyć na ścianę 3-warstwową (poroterm, wełna poroterm). Puściłam już ten temat na forum ogólnie, ale jest bez odp. Pozdrawiam Aga koparkowy 70zl/h ziemi nie wywozilismy, przydala sie na wyrownanie terenu po zakonczeniu budowy. O jaki tynk chodzi? zewnetrzny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 31.05.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 gratuluję kolejnego "wujka" a dziękuje a proszę ...uprzejmościom nie było końca... amo, a jaki masz bruk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 31.05.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Czy ktoś zaopatrywał się w hurtowni damare?? ja brałam klinkier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 31.05.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Delfzawiesiłaś forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 31.05.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Delf zawiesiłaś forum? raczej wystraszyłam wszystkich dobra, już się więcej nie odezwę (dzisiaj) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 31.05.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 cześć, mam pytanko do wszystkich w ostatnim czasie wyceniających stan surowy : czy potencjalni wykonawcy sporządzali dokładną specyfikację ilościową materiałów ? Ja dostałam np. z an-budu kwotę materiałów i kwotę robocizny w kilku osobnych pozycjach. Wycena materiałów przez wykonawcę znacznie różni się od wyceny z hurtowni budowlanej. Proszę uzupełnijcie i skomentujcie listę rzeczy, które należy uzgodnić z wykonawcą na tym etapie : 1) kto zapewnia geodetę (zawsze inwestor?) 2) czy cena zawiera wykonanie hydrauliki poziomu 0 3) czy cena zawiera wykonanie wykopu 4) kto płaci za szalunki do stropu/ fundamentów 5) kto zapewnia kibelek na budowie i płaci za to 6) czy już potrzebny jest jakiś barak 7) kto odpowiada za materiały na budowie 8 czy cena zawiera rozładunek materiałów (czy np. hurtownia to zapewnia?) 9) kto zapewnia kierownika budowy (jak to było w Waszym przypadku) 10) zasady zgłaszania i odbioru robót 11) czy standardem jest, że na wykonawcy leży odpowiedzialność za bhp. ppoż Wkrótce chcę zdecydować się na wykonawcę i wciąż mam za mało informacji pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chokie 31.05.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 witam środkowo no i będzie (a może i już jest) przychówek dopiero co wkopałam klona globusa (czy jak mu tam), koronka się zazieleniła, choć malutka (tak ok. 30 cm średnicy), a dla pliszek wystarczyło i uwiły gniazdko, z bożą tzn. rolfa kłaków pomocą pozdrawiam z krainy deszczowców Witam U nas pod dachem, pod samiusieńkim szczytem wewnštrz, tez gniazdo uwite. Pisklaki już się wykluly. Mam nadzieję, że wyniosš się same i obędzie się bez eksmisji. Chcialam zlikwidować gniazdo z jajami ale się ulitowalam. Teraz patrze czy mi cian nie zapaskudzš. Oj naiwnoci babska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 31.05.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 CHODZIŁO MI OCZYWIŚCIE O TYNK ZEWNĘTRZNY. Marta!Większość rzeczy , o które pytałaś musisz umieścić w umowie. U nas było tak:1)my2)jest oczywiste,ze wykowca musi o tym pamiętać , ale gdyby panowie zapomnieli to jest duuuuży kłopot, więc lepiej zaznacz w umowie3,4) uzgodnij z wykonawcą -u nas wykonawca6)barak na pewno się b. przyda7)Ty8)u nas oczywiste było ,ze jesli materiały nie były rozładowane przez hurtownie to robił to bez żadnych ceregieli wykonawca9)lepiej dla ciebie zebyś Ty zatrudniała kierownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 31.05.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Delf zawiesiłaś forum? raczej wystraszyłam wszystkich dobra, już się więcej nie odezwę (dzisiaj) przyszły mi na raz 23 informacje, że jest nowy post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 31.05.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Delf zawiesiłaś forum? raczej wystraszyłam wszystkich dobra, już się więcej nie odezwę (dzisiaj) przyszły mi na raz 23 informacje, że jest nowy post Bo to był po prostu Bardzo Ważny Post! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 31.05.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 witam wszystkich,,Kacha 72-priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 31.05.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Delf zawiesiłaś forum? raczej wystraszyłam wszystkich dobra, już się więcej nie odezwę (dzisiaj) przyszły mi na raz 23 informacje, że jest nowy post Bo to był po prostu Bardzo Ważny Post! Aha!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 31.05.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Witam wszystkich znowu leje słuchajcie mam pytanko jakie macie drzwi zewnętrzne, skąd braliście i ile kosztowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 31.05.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Wkrótce chcę zdecydować się na wykonawcę i wciąż mam za mało informacji a znaleźliście w końcu tą ekipę przy Rolniczej? no i jak wrażenia i ich wycena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 31.05.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Witam wszystkich znowu leje słuchajcie mam pytanko jakie macie drzwi zewnętrzne, skąd braliście i ile kosztowały? drewnianie z naświetlem bocznym Humdrex-u (firma Profi na Boh.Warszawy), 3700 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 31.05.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Witam wszystkich znowu leje słuchajcie mam pytanko jakie macie drzwi zewnętrzne, skąd braliście i ile kosztowały? porta z naświetlem bocznym cena coś koło 4600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 31.05.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 dzięki dziewczyny, na was zawsze można liczyć a jesteście zadowolone z waszych drzwi, nic się z nimi nie dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 31.05.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 dzięki dziewczyny, na was zawsze można liczyć a jesteście zadowolone z waszych drzwi, nic się z nimi nie dzieje? ja jestem zadowolona, może bym pomyślała teraz o szybkach przez które z zewnątrz nie widać a mam zwykłe zbrojone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 31.05.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 ja jestem zadowolona, może bym pomyślała teraz o szybkach przez które z zewnątrz nie widać a mam zwykłe zbrojone no właśnie takie szybki też mi chodzą po głowie, tylko muszę się zorientować jaki to koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts