Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

mam pytanko

czy ktos uczył sie albo zna kogos kto uczeszczał do szkoły nauki jezykow AKCES ???

Moja córka i mój brat uczęszczają.

poweidz czy sa zadowoleni???

chce sie zapisac na intensywny wakacyjny kursik....a najlepiej wiadomo..dowiedziec sie od samych kursantow...

wypowiadają się pozytywnie - najwięcej chyba jednak robi sama metoda nauczania oraz zmienność lektorów.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Jak tam Teska już po egzaminach? Trzymałam kciuki między jednym smarowaniem syna a drugim. :lol:

A ten koncert to w Warszawie. Do Berlina już dawno nie ma biletów.

Ale jedzie cały autokar to będzie wesoło. Asia :D

ZALICZYŁAM!!!!!!!

o jej...było jak w podstawowce...rozdysponowali nas pojedynczo w lawkach.....jak zobaczyłam test to miałam takie :o :o oczy....20 pytan.....odpowiedziałam na 14 :oops: :-? ale......to był najwiekszy wynik punktowy...no znaczy 4 osoby taki miały.....

dopuszczona to ja jestem do panstwowego.....ale zeby go zdac...facet powiedział to mało...wiec mam co robic znow przez tydzien.... :-?

To gratulacje

witam wieczorkiem,

dzisiaj wybraliśmy ekipę do wykonania stanu surowego :lol:

W tym tygodniu dopinamy sprawy papierkowe i do starostwa.

do szydas : Czy wybrałeś już wykonawcę? Jeśli możesz podaj kwotę na jaką się umówiłeś i co w niej się mieści? Czy równocześnie ze złożeniem do starostwa, złożyłeś dokumenty na ZUD, czy może najpierw załatwiałeś ZUD ? Życzę krótkiego oczekiwania na pozwolenie !

miłego wieczoru

witam wieczorkiem,

dzisiaj wybraliśmy ekipę do wykonania stanu surowego :lol:

W tym tygodniu dopinamy sprawy papierkowe i do starostwa.

do szydas : Czy wybrałeś już wykonawcę? Jeśli możesz podaj kwotę na jaką się umówiłeś i co w niej się mieści? Czy równocześnie ze złożeniem do starostwa, złożyłeś dokumenty na ZUD, czy może najpierw załatwiałeś ZUD ? Życzę krótkiego oczekiwania na pozwolenie !

miłego wieczoru

witam, wprawdzie pytanie nie do mnie, ale my (a właściwie nasza branżystka) najpierw projekty przyłączy złożyła do ZUD, a po otrzymaniu odpowiedzi będziemy kompletować cały projekt do starostwa.

martelia, no to następna ważna decyzja podjęta! Jaką dali wycenę za robociznę stanu surowego?

martelia & Maggie:

trochę kombinowałem. ponieważ na ZUD czekałbym lekko licząc 2 tygodnie, albo 3, i dopiero potem mógłbym złożyć projekt do pozwolenia na budowę złożyłem projekt bez projektu przyłączy, a przyłącza osobno na ZUD. Także oszczędzam na tym trochę czasu.

Co do wykonawcy najprawdopodobniej zdecyduję się na Anbud, bo ciężko znaleźć ekipę z dobrymi referencjami i tanią. Wstępnie zawołali 70 tysięcy za stan surowy, ale trochę z nimi potarguję się o wykonannie jakiś dodatkowych drobiazgów. W stan surowy wliczają wszystko włącznie ze ściankami działowymi, obróbką blacharską dachu itp, dokładne zestawienie mam gdzieś w domu. W sumie dużo gorsza ekipa zawołała 53 tysiące, ale netto, wychodzi na to samo, a mniejszy zakres prac.

martelia & Maggie:

trochę kombinowałem. ponieważ na ZUD czekałbym lekko licząc 2 tygodnie, albo 3, i dopiero potem mógłbym złożyć projekt do pozwolenia na budowę złożyłem projekt bez projektu przyłączy, a przyłącza osobno na ZUD. Także oszczędzam na tym trochę czasu.

Co do wykonawcy najprawdopodobniej zdecyduję się na Anbud, bo ciężko znaleźć ekipę z dobrymi referencjami i tanią. Wstępnie zawołali 70 tysięcy za stan surowy, ale trochę z nimi potarguję się o wykonannie jakiś dodatkowych drobiazgów. W stan surowy wliczają wszystko włącznie ze ściankami działowymi, obróbką blacharską dachu itp, dokładne zestawienie mam gdzieś w domu. W sumie dużo gorsza ekipa zawołała 53 tysiące, ale netto, wychodzi na to samo, a mniejszy zakres prac.

my zrobimy podobnie jeśli chodzi o papiery.

Moja wycena to netto.

Ja i tak jeszcze czekam na architekturę, więc przynajmniej może Zud wcześniej będzie

chyba tak jest lepiej, bo czekając na pozwolenie na budowę można już wykonać przyłącze wodne i energetyczne, na które nie trzeba pozwolenia na budowę. A na starcie jak znalazł, i kolejne kilka(naście) dni do przodu :)

martelia, to i tak dobrą cenę wynegocjowałaś

prawda. nawet po doliczeniu vatu bardzo atrakcyjna. rozumiem, że materiały kupujecie sami?

tak, natomiast wykonawca bedzie koordynował dostawy z hurtowni ( jeszcze tylko nie zdecydowałam z której) i sam dokonywał drobnych zakupów. Nie ma być sytuacji, że dzwoni do mnie :"nie mam paczki gwoździ, proszę dowieźć, bo stoję z robotą"

martelia, to i tak dobrą cenę wynegocjowałaś

prawda. nawet po doliczeniu vatu bardzo atrakcyjna. rozumiem, że materiały kupujecie sami?

tak, natomiast wykonawca bedzie koordynował dostawy z hurtowni ( jeszcze tylko nie zdecydowałam z której) i sam dokonywał drobnych zakupów. Nie ma być sytuacji, że dzwoni do mnie :"nie mam paczki gwoździ, proszę dowieźć, bo stoję z robotą"

bardzo fajny układ. zdradzisz, kto ma o szczęście być waszym wykonawcą? :wink:

mam pytanko

czy ktos uczył sie albo zna kogos kto uczeszczał do szkoły nauki jezykow AKCES ???

Moja córka i mój brat uczęszczają.

poweidz czy sa zadowoleni???

chce sie zapisac na intensywny wakacyjny kursik....a najlepiej wiadomo..dowiedziec sie od samych kursantow...

wypowiadają się pozytywnie - najwięcej chyba jednak robi sama metoda nauczania oraz zmienność lektorów.

no własnie tez tak słyszałam...ze metoda jest ok i lektorzy tez bardzos ie przykładaja.....intensywny kurs troche sie bałam...no ale...

Jak tam Teska już po egzaminach? Trzymałam kciuki między jednym smarowaniem syna a drugim. :lol:

A ten koncert to w Warszawie. Do Berlina już dawno nie ma biletów.

Ale jedzie cały autokar to będzie wesoło. Asia :D

ZALICZYŁAM!!!!!!!

o jej...było jak w podstawowce...rozdysponowali nas pojedynczo w lawkach.....jak zobaczyłam test to miałam takie :o :o oczy....20 pytan.....odpowiedziałam na 14 :oops: :-? ale......to był najwiekszy wynik punktowy...no znaczy 4 osoby taki miały.....

dopuszczona to ja jestem do panstwowego.....ale zeby go zdac...facet powiedział to mało...wiec mam co robic znow przez tydzien.... :-?

no to gratulacje :D

ale palce mnie bolą :)