tomadyna 05.06.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 mam pytanko czy ktos uczył sie albo zna kogos kto uczeszczał do szkoły nauki jezykow AKCES ??? Moja córka i mój brat uczęszczają. poweidz czy sa zadowoleni??? chce sie zapisac na intensywny wakacyjny kursik....a najlepiej wiadomo..dowiedziec sie od samych kursantow... wypowiadają się pozytywnie - najwięcej chyba jednak robi sama metoda nauczania oraz zmienność lektorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.06.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Jak tam Teska już po egzaminach? Trzymałam kciuki między jednym smarowaniem syna a drugim. A ten koncert to w Warszawie. Do Berlina już dawno nie ma biletów. Ale jedzie cały autokar to będzie wesoło. Asia ZALICZYŁAM!!!!!!! o jej...było jak w podstawowce...rozdysponowali nas pojedynczo w lawkach.....jak zobaczyłam test to miałam takie oczy....20 pytan.....odpowiedziałam na 14 ale......to był najwiekszy wynik punktowy...no znaczy 4 osoby taki miały..... dopuszczona to ja jestem do panstwowego.....ale zeby go zdac...facet powiedział to mało...wiec mam co robic znow przez tydzien.... To gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.06.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam wszystkich Witaj Dorota widac ze jeszcze nie wiesz cz prawobrzeze czy Lewobrzeze , warto porobic jak najwiecej wycieczek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.06.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Zaczeli robić wodę, ciekawe kiedy skończą?? u mnie robili wczoraj-od ok 8,30 i chyba do 13 bo przed 14 ich nie było-zostały papierki i założa licznik-oby jak najszybciej bo jak zaleja fundamenty to potrzebuje wode A jak cenowo ile u Ciebie wyszla wcinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 05.06.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 witam wieczorkiem, dzisiaj wybraliśmy ekipę do wykonania stanu surowego W tym tygodniu dopinamy sprawy papierkowe i do starostwa. do szydas : Czy wybrałeś już wykonawcę? Jeśli możesz podaj kwotę na jaką się umówiłeś i co w niej się mieści? Czy równocześnie ze złożeniem do starostwa, złożyłeś dokumenty na ZUD, czy może najpierw załatwiałeś ZUD ? Życzę krótkiego oczekiwania na pozwolenie ! miłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 05.06.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 witam wieczorkiem, dzisiaj wybraliśmy ekipę do wykonania stanu surowego W tym tygodniu dopinamy sprawy papierkowe i do starostwa. do szydas : Czy wybrałeś już wykonawcę? Jeśli możesz podaj kwotę na jaką się umówiłeś i co w niej się mieści? Czy równocześnie ze złożeniem do starostwa, złożyłeś dokumenty na ZUD, czy może najpierw załatwiałeś ZUD ? Życzę krótkiego oczekiwania na pozwolenie ! miłego wieczoru witam, wprawdzie pytanie nie do mnie, ale my (a właściwie nasza branżystka) najpierw projekty przyłączy złożyła do ZUD, a po otrzymaniu odpowiedzi będziemy kompletować cały projekt do starostwa. martelia, no to następna ważna decyzja podjęta! Jaką dali wycenę za robociznę stanu surowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 05.06.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 wszystkie opinie mile widziane Czasami kieruję coś do kogoś imiennie, żeby post nie został bez odpowiedzi, co nie znaczy że nie czekam na inne wypowiedzi. Szukam informacji, chcę zrobić jak najmniej błędów przy budowie, nie chcę się "przejechać". Stanęło na 43 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.06.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 martelia & Maggie:trochę kombinowałem. ponieważ na ZUD czekałbym lekko licząc 2 tygodnie, albo 3, i dopiero potem mógłbym złożyć projekt do pozwolenia na budowę złożyłem projekt bez projektu przyłączy, a przyłącza osobno na ZUD. Także oszczędzam na tym trochę czasu.Co do wykonawcy najprawdopodobniej zdecyduję się na Anbud, bo ciężko znaleźć ekipę z dobrymi referencjami i tanią. Wstępnie zawołali 70 tysięcy za stan surowy, ale trochę z nimi potarguję się o wykonannie jakiś dodatkowych drobiazgów. W stan surowy wliczają wszystko włącznie ze ściankami działowymi, obróbką blacharską dachu itp, dokładne zestawienie mam gdzieś w domu. W sumie dużo gorsza ekipa zawołała 53 tysiące, ale netto, wychodzi na to samo, a mniejszy zakres prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 05.06.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 martelia & Maggie: trochę kombinowałem. ponieważ na ZUD czekałbym lekko licząc 2 tygodnie, albo 3, i dopiero potem mógłbym złożyć projekt do pozwolenia na budowę złożyłem projekt bez projektu przyłączy, a przyłącza osobno na ZUD. Także oszczędzam na tym trochę czasu. Co do wykonawcy najprawdopodobniej zdecyduję się na Anbud, bo ciężko znaleźć ekipę z dobrymi referencjami i tanią. Wstępnie zawołali 70 tysięcy za stan surowy, ale trochę z nimi potarguję się o wykonannie jakiś dodatkowych drobiazgów. W stan surowy wliczają wszystko włącznie ze ściankami działowymi, obróbką blacharską dachu itp, dokładne zestawienie mam gdzieś w domu. W sumie dużo gorsza ekipa zawołała 53 tysiące, ale netto, wychodzi na to samo, a mniejszy zakres prac. my zrobimy podobnie jeśli chodzi o papiery. Moja wycena to netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 05.06.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Ja i tak jeszcze czekam na architekturę, więc przynajmniej może Zud wcześniej będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 05.06.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 martelia, to i tak dobrą cenę wynegocjowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.06.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Ja i tak jeszcze czekam na architekturę, więc przynajmniej może Zud wcześniej będzie chyba tak jest lepiej, bo czekając na pozwolenie na budowę można już wykonać przyłącze wodne i energetyczne, na które nie trzeba pozwolenia na budowę. A na starcie jak znalazł, i kolejne kilka(naście) dni do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.06.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 martelia, to i tak dobrą cenę wynegocjowałaś prawda. nawet po doliczeniu vatu bardzo atrakcyjna. rozumiem, że materiały kupujecie sami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 05.06.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 martelia, to i tak dobrą cenę wynegocjowałaś prawda. nawet po doliczeniu vatu bardzo atrakcyjna. rozumiem, że materiały kupujecie sami? tak, natomiast wykonawca bedzie koordynował dostawy z hurtowni ( jeszcze tylko nie zdecydowałam z której) i sam dokonywał drobnych zakupów. Nie ma być sytuacji, że dzwoni do mnie :"nie mam paczki gwoździ, proszę dowieźć, bo stoję z robotą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 05.06.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 idę spać dobranocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.06.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 martelia, to i tak dobrą cenę wynegocjowałaś prawda. nawet po doliczeniu vatu bardzo atrakcyjna. rozumiem, że materiały kupujecie sami? tak, natomiast wykonawca bedzie koordynował dostawy z hurtowni ( jeszcze tylko nie zdecydowałam z której) i sam dokonywał drobnych zakupów. Nie ma być sytuacji, że dzwoni do mnie :"nie mam paczki gwoździ, proszę dowieźć, bo stoję z robotą" bardzo fajny układ. zdradzisz, kto ma o szczęście być waszym wykonawcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 06.06.2006 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 witam wtorkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.06.2006 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 mam pytanko czy ktos uczył sie albo zna kogos kto uczeszczał do szkoły nauki jezykow AKCES ??? Moja córka i mój brat uczęszczają. poweidz czy sa zadowoleni??? chce sie zapisac na intensywny wakacyjny kursik....a najlepiej wiadomo..dowiedziec sie od samych kursantow... wypowiadają się pozytywnie - najwięcej chyba jednak robi sama metoda nauczania oraz zmienność lektorów. no własnie tez tak słyszałam...ze metoda jest ok i lektorzy tez bardzos ie przykładaja.....intensywny kurs troche sie bałam...no ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.06.2006 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 witam grupkę.......kolejny jesienny dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 06.06.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Jak tam Teska już po egzaminach? Trzymałam kciuki między jednym smarowaniem syna a drugim. A ten koncert to w Warszawie. Do Berlina już dawno nie ma biletów. Ale jedzie cały autokar to będzie wesoło. Asia ZALICZYŁAM!!!!!!! o jej...było jak w podstawowce...rozdysponowali nas pojedynczo w lawkach.....jak zobaczyłam test to miałam takie oczy....20 pytan.....odpowiedziałam na 14 ale......to był najwiekszy wynik punktowy...no znaczy 4 osoby taki miały..... dopuszczona to ja jestem do panstwowego.....ale zeby go zdac...facet powiedział to mało...wiec mam co robic znow przez tydzien.... no to gratulacje ale palce mnie bolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts