bryta 06.06.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Ale hurtownie to chyba sa otwarte w sobote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.06.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Wiecie czego bym nie chciala uslyszec od meza Oj trzeba bylo kupic mieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 06.06.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Witam Wszystkich po długiej przerwie.Jesteśmy już, a może dopiero na etapie więźby. Narazie jestem zadowolona z naszej ekipy, ale podam namiery dopiero jak skończą, aby nie zapeszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.06.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Czy wypis z rejestru gruntow dostaje sie od reki (i o ile sie nie myle to w urzedzie miejskim ) ja nie dostałam od reki-czekałam coś koło 10 dni Pewnie tez bede musiala poczekac . Chodzi o Urząd Miejski w Szczecinie? Dostałam w ub.r. na poczekaniu. Ale urząd ma serwis internetowy, przez który sporo spraw można załatwić: http://bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11108 iwa-k: Gratulacje, oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 07.06.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Witam. Słoneczko jest Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 07.06.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 07.06.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Witam grupkę, czy ktoś może mi podać kontakt do jakiegoś biegłego doradcy ubezpieczeniowego, chodzi oczywiście o kwestię budowy, tzn. w którym momencie ubzepieczyć budowę i kiedy oc i ... jeszcze nie wiem co jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 07.06.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Chyba że mnie wywalą, ale będę się zapierać rękami i nogami: pensja na czas, ale praca ciężka A z drugiej strony, to firma nie ma stałej lokalizacji (dzierżawimy nieruchomość, także dziś tu - jutro tam). ... no to jakby sprawa dojazdu do pracy rozwiązana poza tym, z Kościna, Dołuj, Dobrej jest zdecydowanie więcej "świateł" po drodze niz jedno zdecydowanie nie zachwalam prawobrzeża (a skądże ), ale chcę wskazać, że wszytsko ma swoje dobre i złe strony. ja też nie ale oglądałaś tę przepiękną okolicę: Załom, Pucice,Kliniska, Rurzyca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 07.06.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Witam grupkę, czy ktoś może mi podać kontakt do jakiegoś biegłego doradcy ubezpieczeniowego, chodzi oczywiście o kwestię budowy, tzn. w którym momencie ubzepieczyć budowę i kiedy oc i ... jeszcze nie wiem co jeszcze my budowę ubezpieczyliśmy gdy stanęły mury i dach i było to ubezpieczenie konkretnie od kradzieży, a potem, już po odbiorze ubezpieczyliśmy dom, wyposażenie, ogrodzenie i coś tam jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.06.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Witam wszystkich Dzieki Maggi warto wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.06.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.06.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Witam grupkę, czy ktoś może mi podać kontakt do jakiegoś biegłego doradcy ubezpieczeniowego, chodzi oczywiście o kwestię budowy, tzn. w którym momencie ubzepieczyć budowę i kiedy oc i ... jeszcze nie wiem co jeszcze też muszę o tym pomyśleć, całkiem wyleciało mi z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.06.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Chyba że mnie wywalą, ale będę się zapierać rękami i nogami: pensja na czas, ale praca ciężka A z drugiej strony, to firma nie ma stałej lokalizacji (dzierżawimy nieruchomość, także dziś tu - jutro tam). ... no to jakby sprawa dojazdu do pracy rozwiązana poza tym, z Kościna, Dołuj, Dobrej jest zdecydowanie więcej "świateł" po drodze niz jedno zdecydowanie nie zachwalam prawobrzeża (a skądże ), ale chcę wskazać, że wszytsko ma swoje dobre i złe strony. swiatel moze wiecej....ale do centrum mam 10 km....a to w codziennych przejazdach przeklada sie na cos takiego jak tankowanie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.06.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Chyba że mnie wywalą, ale będę się zapierać rękami i nogami: pensja na czas, ale praca ciężka A z drugiej strony, to firma nie ma stałej lokalizacji (dzierżawimy nieruchomość, także dziś tu - jutro tam). ... no to jakby sprawa dojazdu do pracy rozwiązana poza tym, z Kościna, Dołuj, Dobrej jest zdecydowanie więcej "świateł" po drodze niz jedno zdecydowanie nie zachwalam prawobrzeża (a skądże ), ale chcę wskazać, że wszytsko ma swoje dobre i złe strony. swiatel moze wiecej....ale do centrum mam 10 km....a to w codziennych przejazdach przeklada sie na cos takiego jak tankowanie..... zgadzam sie, ale różnica nie jest tak drastyczna biorąc pod uwagę jazdę miejską i "w trasie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.06.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 ja ubezpieczałam dom jak był stan surowy zamkniety.....od wszystkiego...to była opcja dom w budowie,z opcjami ktore inne ubezpieczalnie nawet nie chcialy zrobic..jak cos moge polecic agenta.teraz u niego ubezpieczam tez ubezpieczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.06.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Chyba że mnie wywalą, ale będę się zapierać rękami i nogami: pensja na czas, ale praca ciężka A z drugiej strony, to firma nie ma stałej lokalizacji (dzierżawimy nieruchomość, także dziś tu - jutro tam). ... no to jakby sprawa dojazdu do pracy rozwiązana poza tym, z Kościna, Dołuj, Dobrej jest zdecydowanie więcej "świateł" po drodze niz jedno zdecydowanie nie zachwalam prawobrzeża (a skądże ), ale chcę wskazać, że wszytsko ma swoje dobre i złe strony. swiatel moze wiecej....ale do centrum mam 10 km....a to w codziennych przejazdach przeklada sie na cos takiego jak tankowanie..... zgadzam sie, ale różnica nie jest tak drastyczna biorąc pod uwagę jazdę miejską i "w trasie" nie z tym to sie nie zgodze..mieszkalam na bukowy i dojazd w jedna strone to 25 km.....pozatym swiatla to tylko jedno skrzyzowanie derdowskiego gdzie stoisz ....reszta jedziesz plynnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.06.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Chciał kupić dom, został bezdomnym 07.06.2006 07:58 Fot.: Grażyna Wójcik / Agencja SE/East News 42-letni Irlandczyk Martin Smith postanowił kupić w Polsce dom. Wziął kredyt, poniósł koszty a budynek sprzedano komu innemu. "Głos Szczeciński" pisze, że Irlandczyk długo wahał się z podjęciem decyzji, bo jak twierdzi - trudno mu było opuścić Zieloną Wyspę, ale gdy zobaczył wystawioną na sprzedaż posiadłość w Siadle Górnym pod Szczecinem pomyślał, że właśnie tam chce spędzić resztę życia. - Piękny dom otoczony zielenią z przylegającą działką po prostu mnie oczarował - opowiada Irlandczyk. - Mój brat i narzeczona z Polski utwierdzili mnie w przekonaniu, że to właściwy wybór. Martin Smith powierzył formalności pracownikom Biura Nieruchomości Profi. Zapłacił im 5 tys. zł za zarezerwowanie oferty z Siadła Górnego, która była w posiadaniu biura Inwestor. Na początku kwietnia sprzedawca i potencjalny nabywca, w obecności przedstawicieli biura Inwestor, ustalili cenę na 700 tys. zł i spotkali się u notariusza. Do umowy przedwstępnej i wpłaty zadatku jednak nie doszło, ponieważ ziemia należąca do posiadłości miała charakter rolny, a nie budowlany, zatem na jej zakup - zgodnie z obowiązującym prawem - obcokrajowiec musiałby uzyskać zgodę MSWiA. Do sprzedaży domu Irlandczykowi nie doszło - pisze "Głos Szczeciński". Dzień przed planowanym spotkaniem u notariusza okazało się, że nieruchomość stała się własnością innego klienta. Irlandczyk do dziś nie może zrozumieć, dlaczego nie poinformowano go o zmianie zamiarów właściciela domu. - Nie leciałbym wtedy do Irlandii, nie sprzedał swojego mieszkania, nie zleciłbym wyceny domu w Siadle Górnym i nie uruchamiał kredytu - wylicza. - Poniosłem wydatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.06.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 witam cała grupke.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 07.06.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 ja ubezpieczałam dom jak był stan surowy zamkniety.....od wszystkiego...to była opcja dom w budowie,z opcjami ktore inne ubezpieczalnie nawet nie chcialy zrobic..jak cos moge polecic agenta.teraz u niego ubezpieczam tez ubezpieczam. to proszę namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.06.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Chyba że mnie wywalą, ale będę się zapierać rękami i nogami: pensja na czas, ale praca ciężka A z drugiej strony, to firma nie ma stałej lokalizacji (dzierżawimy nieruchomość, także dziś tu - jutro tam). ... no to jakby sprawa dojazdu do pracy rozwiązana poza tym, z Kościna, Dołuj, Dobrej jest zdecydowanie więcej "świateł" po drodze niz jedno zdecydowanie nie zachwalam prawobrzeża (a skądże ), ale chcę wskazać, że wszytsko ma swoje dobre i złe strony. swiatel moze wiecej....ale do centrum mam 10 km....a to w codziennych przejazdach przeklada sie na cos takiego jak tankowanie..... zgadzam sie, ale różnica nie jest tak drastyczna biorąc pod uwagę jazdę miejską i "w trasie" nie z tym to sie nie zgodze..mieszkalam na bukowy i dojazd w jedna strone to 25 km.....pozatym swiatla to tylko jedno skrzyzowanie derdowskiego gdzie stoisz ....reszta jedziesz plynnie ja będe mieć do centrum tylko 17km (12km jest z Dąbia) - damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts