Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam !

My tez mieszkalismy na Bukowym i do centrum bylo 16 km

:roll:

A z Wielgowa mamy 18 km.

:D

Gdzie te 25??? :-?

Pozdrawiamy

yps...z bukowego do mnie czyli koscina...tak czy siak...nikt mi nie wmowi ze z prawobrzeza jest blizej i szybciej i taniej.....

a z wielgowa tym bardziej...

no ale.... :lol: :lol:

Chyba że mnie wywalą, ale będę się zapierać rękami i nogami: pensja na czas, ale praca ciężka :D

A z drugiej strony, to firma nie ma stałej lokalizacji (dzierżawimy nieruchomość, także dziś tu - jutro tam). ...

no to jakby sprawa dojazdu do pracy rozwiązana :wink:

poza tym, z Kościna, Dołuj, Dobrej jest zdecydowanie więcej "świateł" po drodze niz jedno :D zdecydowanie nie zachwalam prawobrzeża (a skądże :wink: :lol: ), ale chcę wskazać, że wszytsko ma swoje dobre i złe strony.

swiatel moze wiecej....ale do centrum mam 10 km....a to w codziennych przejazdach przeklada sie na cos takiego jak tankowanie.....

zgadzam sie, ale różnica nie jest tak drastyczna biorąc pod uwagę jazdę miejską i "w trasie" :D

nie z tym to sie nie zgodze..mieszkalam na bukowy i dojazd w jedna strone to 25 km.....pozatym swiatla to tylko jedno skrzyzowanie derdowskiego gdzie stoisz ....reszta jedziesz plynnie

ja będe mieć do centrum tylko 17km (12km jest z Dąbia) - damy radę :D

no pewnie :lol: :lol:

chodzi mi o to...ze te 17 to prawie ja mam drode tam i zpowrotem....

do geanta czyli do szczecina mam 5,5 km...a centrum licze dom towarowy...

Chyba że mnie wywalą, ale będę się zapierać rękami i nogami: pensja na czas, ale praca ciężka :D

A z drugiej strony, to firma nie ma stałej lokalizacji (dzierżawimy nieruchomość, także dziś tu - jutro tam). ...

no to jakby sprawa dojazdu do pracy rozwiązana :wink:

poza tym, z Kościna, Dołuj, Dobrej jest zdecydowanie więcej "świateł" po drodze niz jedno :D zdecydowanie nie zachwalam prawobrzeża (a skądże :wink: :lol: ), ale chcę wskazać, że wszytsko ma swoje dobre i złe strony.

swiatel moze wiecej....ale do centrum mam 10 km....a to w codziennych przejazdach przeklada sie na cos takiego jak tankowanie.....

zgadzam sie, ale różnica nie jest tak drastyczna biorąc pod uwagę jazdę miejską i "w trasie" :D

nie z tym to sie nie zgodze..mieszkalam na bukowy i dojazd w jedna strone to 25 km.....pozatym swiatla to tylko jedno skrzyzowanie derdowskiego gdzie stoisz ....reszta jedziesz plynnie

ja będe mieć do centrum tylko 17km (12km jest z Dąbia) - damy radę :D

no pewnie :lol: :lol:

chodzi mi o to...ze te 17 to prawie ja mam drode tam i zpowrotem....

do geanta czyli do szczecina mam 5,5 km...a centrum licze dom towarowy...

no to masz bliżej :D jak jadę do reala przez skrzyżowanie struga/gryfińska to mam 11km, a jak przez wiosenną 8km

zawsze trzeba wziąć pod uwagę co kto potrzebuje

ja "do szczecina" jeżdżę raz na miesiąc (wczoraj byłam w ZUSie bo tego nie mogłam wysłać pocztą) a tak wszystko załatwiam "u siebie" czyli na prawymbrzegu

ja ubezpieczałam dom jak był stan surowy zamkniety.....od wszystkiego...to była opcja dom w budowie,z opcjami ktore inne ubezpieczalnie nawet nie chcialy zrobic..jak cos moge polecic agenta.teraz u niego ubezpieczam tez ubezpieczam.

to proszę namiar

mowisz - masz :lol: :lol: :lol: zerknij

Cześć,

pracuję w Podjuchach i faktycznie dojazd z Dobrej czy Kościna jest kłopotliwy. Może nie jest daleko w sensie kilometrówki, ale drogi są wąskie, co znacznie spowalnia jazdę. Jak ktoś pracuje na Lewobrzeżu, to ma farta!

Byłam w Dobrej, Wołczkowie, Kościnie, Dołujach. Wszę dzie u Was jest pięknie! a w Kościnie......blisko las..... Niestety nie dla mnie te okolice.

Cześć,

pracuję w Podjuchach i faktycznie dojazd z Dobrej czy Kościna jest kłopotliwy. Może nie jest daleko w sensie kilometrówki, ale drogi są wąskie, co znacznie spowalnia jazdę. Jak ktoś pracuje na Lewobrzeżu, to ma farta!

Byłam w Dobrej, Wołczkowie, Kościnie, Dołujach. Wszę dzie u Was jest pięknie! a w Kościnie......blisko las..... Niestety nie dla mnie te okolice.

no do Podjuch to kawal drogi....lepiej kupic dzialke na prawobrzezu....ale tak ogolnie ...a jak zmienisz prace ??? czego oczywista nie zycze

Witam !

My tez mieszkalismy na Bukowym i do centrum bylo 16 km

:roll:

A z Wielgowa mamy 18 km.

:D

Gdzie te 25??? :-?

Pozdrawiamy

yps...z bukowego do mnie czyli koscina...tak czy siak...nikt mi nie wmowi ze z prawobrzeza jest blizej i szybciej i taniej.....

a z wielgowa tym bardziej...

no ale.... :lol: :lol:

widzisz, to w temacie dostepności autem; a co, gdy jego zabraknie - do mnie może i dalej, ale 1km od domu zatrzymuje się autobus i pospieszny i zwykły 8)

tak więc osławiony "czas dostępu" :wink: , to sprawa nie tak jednoznaczna, jak sie wydaje

Cześć,

no do Podjuch to kawal drogi....lepiej kupic dzialke na prawobrzezu....ale tak ogolnie ...a jak zmienisz prace ??? czego oczywista nie zycze

Trudno przewidzieć co będzie za rok.... ale decyzję o kupnie chcemy podjąć teraz... No i amba! Podoba się nam ustowo - wszędzie blisko, ale ceny wysokie. A może to tylko moje wrażenie: 110 zł za m.kw działki uzbrojonej to norma? :o

Cześć,

Trudno przewidzieć co będzie za rok.... ale decyzję o kupnie chcemy podjąć teraz... No i amba! Podoba się nam ustowo - wszędzie blisko, ale ceny wysokie. A może to tylko moje wrażenie: 110 zł za m.kw działki uzbrojonej to norma? :o

chyba niestety tak :-?

Ja z Polic nie narzekam na dojazd do centrum, 10 minut i jestem pod galaxy, do castoramy jadę przez głębokie i też z 15 minut, chyba że trafię na same światła. Gorzej już z jazdą na prawobrzeże to trwa niestety dużej i mojej niuni się nudzi, raz jechałam przeszło godzinę w szczycie i stałam na każdych swiatłach :-?

DELF ma słuszną racje

my mamy pod nosem dwa autobusy miejskie plus pospieszny

w tej chwili nie korzystamy ale zawsze jest taka mozliwosc szczegolnie

jak sie ma dzieci ktore z czasem moga potrzebowac dojechac samodzielnie

a nie czekac az ktorys z rodzicow podwiezie :D

Na Słonecznym czy w Dąbiu tez mozna

zalatwic wiele spraw nie jadac wcale do centrum wiec to ile km jest i do jakiego miejsca to jest bardzo wzgledne

:-?

witam środkowo

Teska - ma rację. od nas do maista blisko i szybko, pod warunkiem, że jest auto. bo niestety minusem jest brak autobusu miejskiego (jeździ pks)

ale ja i tak w życiu nie poszłabym na prawobrzeże. :p

pozdrowionka dla wszystkich

no, odezwała się - no pewnie, że byś nie poszła na prawobrzeże bo od Ciebie na derdowskiego to z kapcia można śmignąć

a ja bym za nic nie zamieszkała na lewym brzegu, bo.....musiałabym (ja i mąż) dojeżdżać do pracy na prawobrzeże :D

Cześć,

chyba niestety tak :-?

Raczej tak, przynajmniej w granicach miasta lub tuż za nimi. Choć zdarzają się okazje - trzeba szukać.

Jesienią płaciłam 75zł za m2 w Tanowie - media w granicy działki, przyłącza robię we własnym zakresie. No ale to już nie Szczecin - 7km do granicy miasta (Głębokie), do centrum 15km.

Aha, dojazd - nie tylko samochodem, to b. ważna sprawa. Szczególnie jak się ma dzieci, choć i zmotoryzowanym dorosłym czasem auto się psuje i co wtedy?

Dorota, a nie myślałaś np. o Rurzycy czy Kliniskach? O ile mi wiadomo, działki trochę tańsze, lasów ile dusza zapragnie, pociąg i pks dojeżdżają, a do Podjuch autostradą w trymiga dojedziesz.

DELF ma słuszną racje

zalatwic wiele spraw nie jadac wcale do centrum wiec to ile km jest i do jakiego miejsca to jest bardzo wzgledne

:-?

cześć

a znaczek kto pisze to nie łaska już się zapomniało????????

DELF ma słuszną racje

zalatwic wiele spraw nie jadac wcale do centrum wiec to ile km jest i do jakiego miejsca to jest bardzo wzgledne :-?

zdecydowanie.

jak ktoś miał jakikolwiek kontakt z prawobrzeżem, to chetnie tu zamieszkuje i dobrze sie czuje, ale jak ktoś jest z centrum miasta, to najczęściej ucieka właśnie na lewo, pod granicę. Tak to juz sobie wykoncypowałam :D

Dla mnie tereny przygraniczne są "śjakieś takie", zupełnie ich nie czuję, kiepsko by mi się mieszkało..i tak to już jest.

Większość Warszawiaków, ze wzgledu na rozległość samej Wa-wy, jak mieszka na obrzeżach, ma do przejechania ponad 25 km w jedną strone, i nie narzekają. Tak jest i już. :D