Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

chetni do kupna dzialki budowlanej niech zorientuja sie w urzedzie miasta w dziale przetargi na nieruchomości albo na ich stronie,tez mozna ciekawe działki wytargowac-my wytargowalismy drogo bo niecałe 58 zł brutto za mkw. a jak bysmy startowali w pierwszym przetargu gdzie nie było chetnych to bysmy mieli za 46 zł za m kw-działak ma 2119 mkw

chetni do kupna dzialki budowlanej niech zorientuja sie w urzedzie miasta w dziale przetargi na nieruchomości albo na ich stronie,tez mozna ciekawe działki wytargowac-my wytargowalismy drogo bo niecałe 58 zł brutto za mkw. a jak bysmy startowali w pierwszym przetargu gdzie nie było chetnych to bysmy mieli za 46 zł za m kw-działak ma 2119 mkw

Teraz wydaje mi sie ze doliczaja Vat :lol:

Teraz wydaje mi sie ze doliczaja Vat :lol:

tak - to jest cena z vatem :lol:

Kto brał ostatnio beton b15 i z ktorej betoniarni, dzwonilam do dwóch ale cena zwaliła mnie z nóg. Mozna się z nimi targować??

a pytałas w byłym RMC teraz cemex

nie, zaraz zadzwonię :-?

mam ich cennik-jak osobiscie byłam płacic za chudy beton to u kierownika wytargowałam 10 zł na m sześć,za beton B20 ,a dzisiaj jak potwierdzałam beton na jutro to był zdziwiony ze dał mi tyle upustu :lol: ale słowo cenniejsze ... i tak musi zostac

DELF ma słuszną racje

my mamy pod nosem dwa autobusy miejskie plus pospieszny

w tej chwili nie korzystamy ale zawsze jest taka mozliwosc szczegolnie

jak sie ma dzieci ktore z czasem moga potrzebowac dojechac samodzielnie

a nie czekac az ktorys z rodzicow podwiezie :D

Na Słonecznym czy w Dąbiu tez mozna

zalatwic wiele spraw nie jadac wcale do centrum wiec to ile km jest i do jakiego miejsca to jest bardzo wzgledne :-?

zdecydowanie.

jak ktoś miał jakikolwiek kontakt z prawobrzeżem, to chetnie tu zamieszkuje i dobrze sie czuje, ale jak ktoś jest z centrum miasta, to najczęściej ucieka właśnie na lewo, pod granicę. Tak to juz sobie wykoncypowałam :D

Dla mnie tereny przygraniczne są "śjakieś takie", zupełnie ich nie czuję, kiepsko by mi się mieszkało..i tak to już jest.

Większość Warszawiaków, ze wzgledu na rozległość samej Wa-wy, jak mieszka na obrzeżach, ma do przejechania ponad 25 km w jedną strone, i nie narzekają. Tak jest i już. :D

23 lata mieszkalam kolo Parku Kasprowicza..pozniej 13 lat na prawobrzezu...a teraz na wsi....zdecydowanie jednak wiocha...

a w warszawce to nie chcialabym nigdy mieszkac....mieszkanie tam to jakas kara jest :cry:

dla nas przystanek autobusowy blisko domu był bardzo ważny ze względu na dzieci; starsza córka ma już 11 lat i niebawem będzie sama dojeżdżała do szkoły, wybraliśmy Załom choć nigdy nie mieszkaliśmy na prawobrzeżu, pracujemy w centrum, ale za każdym razem gdy tamtędy przejeżdżaliśmy świeciło słoneczko i niebo było "jakieś inne" niż nad Szczecinem i daleko od tego całego miejskiego zgiełku

ach te emocje.. :D mnie panowie parkieciarze przekonali do olejowania parkieru też działając na moje emocje: wyobraźcie sobie, jak taki parkieciarz umorusany klejem opowiada, jak to cyt: "będę bosymi stopy z kawą w dłoni stapać po aksamitnej podłodze" - jak sie oprzeć "sile" takiego argumentu?! Będzie olej! :lol:

piekna jest olejowana podłoga!!!

Nie bardzo moge nadazyc za waszym liczeniem kilometrow bo szczecin i obrzeza sa tak rozciagniete na mapie ze nie wiadomo odkad liczyc . :D

A w obu czesciach byly ladne dzialki i najlepiej kupic w takim miejscu do ktorego czujemy ze to jest wlasnie to . :D

no i racja.... :lol: :lol:

a trzeba brać pompę, po co ona potrzebna, głupie pytanie ale wolałam się gościa nie pytać , co by mi coś nie wymyślił , a pompa 200 zł :-? :-?

pompe to bedziemy brali do stropu,teraz do ław to ma byc rura-przedłużka wylewki tzw,bo mamy dostep z 3 stron i duzo ludzików bedzie

Kto brał ostatnio beton b15 i z ktorej betoniarni, dzwonilam do dwóch ale cena zwaliła mnie z nóg. Mozna się z nimi targować??

a ile zawołali można wiedzieć?

191-197zł netto

Oprócz topbetonu i thomasa betonu jest jeszcze inna betoniarnia?

za metr szescienny?

Arbet, Cemex, Lafarge - tyle znam, jeszcze nie korzystałem