szydas 11.06.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Witam wszystkich. Czy ktoś orientuje się, po ile teraz sprzedawana jest ziemia w Wołczkowie? Znajoma chce kupic pseudo-uzbrojoną (czyli uzbrojenie w drodze). Proszę o info na temat zarówno uzbrojonej, jak i nieuzbrojonej. w samym wołczkowie poniżej 100 pln za m nie znajdziesz. tereny między wołczkowem a bartoszewem oglądałem pół roku temu i były po 50 pln za metr bez uzbrojenia, nawt w drodze, bo gruntowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 11.06.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Witam Mi w tym roku ludki wożą po 18,50zł. W zeszłym roku miałem po 16zł z tego samego źródła. Samochody po 12-16 ton (Kamaz), bo te tzw łódki nie wjechałyby na działkę (gdyby mogły, to miałbym też taniej piasek). pozdrawiam Konrad witam wszystkich -a to sa ceny netto czy brutto? KASO 1-i do czego ten piach uzywacie za 18.50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 11.06.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 ławy sa 40cmwysokie i 70 cm szer- teraz załuje że za mało poswięciliśmy czasu na przestudiowanie z kierownikiem tego poczatku chociaz -teraz bardziej bedziemy zwracac uwage na reszte Miraśka, u mnie na ławy poszło 21,5 m3. Ja na budowę zaciągnęłam projektantkę i konstruktorkę ale miały tak usztywnione stanowisko, że nic nie dało się zmienic, kierownik zaś ściśle trzyma się projektu. Na pocieszenie powiem Ci, że każdy fundament musi byc dostosowany do gruntu, na którym budujesz (może u Ciebie jest sytuacja podobna do mojej - glina i ił - grunty wysadzinowe), więc nie można mechanicznie porównywac tylko ilości betonu bez zwracania uwagi na wszystkie inne ważne czynniki. Dla porównania-pocieszenia na przyszłośc: na chudziak poszło 21 m3 B15, na strop i wieńce 30,5 m3 B20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 11.06.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 w samym wołczkowie poniżej 100 pln za m nie znajdziesz. tereny między wołczkowem a bartoszewem oglądałem pół roku temu i były po 50 pln za metr bez uzbrojenia, nawt w drodze, bo gruntowa... Rozumiem,że 100,00 za uzbrojoną ale facet chce sprzedac w tej cenie ziemię z "uzbrojeniem w drodze" a moja znajoma dała sobie wcisnąc kit, że to oznacza pełne uzbrojenie. Na szczęście jeszcze nie kupiła i przutomnie przyszła się poradzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 11.06.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 TROBEtofaktycznie mnie pocieszyłeś a i glina tez jest ale nie sama dlatego zrobiono podsypke z piasku pod chudziak,P.S -robił u mnie wode ten pan z twojego polecenia jutro sie okaze jak to wszystko wyjdzie w finale,to napisze ci na priv ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 11.06.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Kacha 72-pow.uzytkowa mamy podobna ale pow. zabudowy my mamy 211m, a prawa strone parteru mamy podobne tylko u mnie jest lustrzane odbicie-kuchnia z wykuszem potem jadalnia i salon ,taras Ty masz indywidualny projekt czy jakoś sie zwie?? dzień dobry wszystkim nie to nie jest projekt indywidualny tylko typowy-chyba tak sie je zwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 11.06.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 w samym wołczkowie poniżej 100 pln za m nie znajdziesz. tereny między wołczkowem a bartoszewem oglądałem pół roku temu i były po 50 pln za metr bez uzbrojenia, nawt w drodze, bo gruntowa... Rozumiem,że 100,00 za uzbrojoną ale facet chce sprzedac w tej cenie ziemię z "uzbrojeniem w drodze" a moja znajoma dała sobie wcisnąc kit, że to oznacza pełne uzbrojenie. Na szczęście jeszcze nie kupiła i przutomnie przyszła się poradzic. to następnym razem niech poprosi gościa o mapkę i niech jej pokaże gdzie to pełne uzbrojenie jest na działce. od razu kazałbym też pokazać warunki techniczne podłaczenia, bo może się okazać, że sieć już niewydolna i nie można podłączyć ani kanalizy ani wody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.06.2006 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Witam Asia Asia jak tam działki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.06.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 popołudniowo witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 11.06.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Wczoraj wróciliśmy z koncertu. Odsypialiśmy na zmianę. W czwartek byłam w spółdzielni zobaczyć te bloki jak będą usytuowane. Dzisiaj byliśmy na naszej działce i cały czas się wahamy. Potem pokażę zdjęcia z tymi blokami w tle. Chyba jednak zostaniemy. Wydaje mi się, że dzieci będą bardziej samodzielne a jak je odchowamy to wyniesiemy się gdzieś pod las. Sama nie wiem. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 11.06.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Czy ktoś wie, gdzie mogę wypozyczyć agregat prądotwórczy, potrzebny mi będzie na fundamenty, póżniej już nie - tak gdzies na tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 11.06.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Wczoraj wróciliśmy z koncertu. Odsypialiśmy na zmianę. W czwartek byłam w spółdzielni zobaczyć te bloki jak będą usytuowane. Dzisiaj byliśmy na naszej działce i cały czas się wahamy. Potem pokażę zdjęcia z tymi blokami w tle. Chyba jednak zostaniemy. Wydaje mi się, że dzieci będą bardziej samodzielne a jak je odchowamy to wyniesiemy się gdzieś pod las. Sama nie wiem. Asia fajnie było?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 11.06.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 http://asiarobert.photosite.com/~photos/tn/1832851_1024.ts1150041039041.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 11.06.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Trochę duże to zdjęcie ale i tak to skomplikowane żeby go wkleić. Tak wygląda nasza działka. Co wy na to? Budować się czy nie? Dwa prostokąty to planowane bloki takie same jak te wyżej tylko, że będą 3 kondygnacje niżej. To zielone pomiędzy działkami to strumyk. Po prawej stronie będą same domki jednorodzinne. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 11.06.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 A na koncercie było super. Ze Szczecina jechaliśmy 2 autokarami. Tylko trochę daleko. asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 11.06.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 rasa - fila brasileiro skąd - Dąbrowa Górnicza Na wszelkie moje zapytania odpowiada rzyraf ( mimo ze nie kupilismy psa z jego hodowli) - rzyraf to hodowca 1-sza klasa i bardzo miły forumowicz zdjęcia? sprobuje umiescic moj sasiad ma takiego psa.....hmm....wielki,łeb jak ....oj oj..i do tego łapie za tyłek ale zobacz jaki słodki Słodki bardzo. Wiesz, że psy tej rasy służyły ponoc do pilnowania niewolników na plantacjach? (Kogo będzie pilnował teraz? ) A'propos, żarcie będziesz chyba gotowac w miednicy, bo największy gar pewnie za mały. hihih Mamy problem bo on nie chce patrzec na sucha karme, bierze do pyska jak przyslowiowe g.... o ( sorry za zwrot). Polowe wywala i strasznie sie meczy. Widze ze pasowalaby mu dieta barf ( surowe kosci, mieso i warzywa). Co do pilnowania - podobno rasa tez sluzyla do zaganiania bydla - i co teraz bedzie zaganial prawde mowiac nie wiem jak to niby robily te psy bo ten to taki maly leniwiec w dodatku zazdrosny o syna naszego , walczy z nim o miejsce w stadzie chyba , co mnie nieco niepokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 11.06.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 rasa - fila brasileiro skąd - Dąbrowa Górnicza Na wszelkie moje zapytania odpowiada rzyraf ( mimo ze nie kupilismy psa z jego hodowli) - rzyraf to hodowca 1-sza klasa i bardzo miły forumowicz zdjęcia? sprobuje umiescic moj sasiad ma takiego psa.....hmm....wielki,łeb jak ....oj oj..i do tego łapie za tyłek ale zobacz jaki słodki Słodki bardzo. Wiesz, że psy tej rasy służyły ponoc do pilnowania niewolników na plantacjach? (Kogo będzie pilnował teraz? ) A'propos, żarcie będziesz chyba gotowac w miednicy, bo największy gar pewnie za mały. hihih Mamy problem bo on nie chce patrzec na sucha karme, bierze do pyska jak przyslowiowe g.... o ( sorry za zwrot). Polowe wywala i strasznie sie meczy. Widze ze pasowalaby mu dieta barf ( surowe kosci, mieso i warzywa). Co do pilnowania - podobno rasa tez sluzyla do zaganiania bydla - i co teraz bedzie zaganial prawde mowiac nie wiem jak to niby robily te psy bo ten to taki maly leniwiec w dodatku zazdrosny o syna naszego , walczy z nim o miejsce w stadzie chyba , co mnie nieco niepokoi. No to jak tylko podrośnie trzeba go szkolić bo takie duże zwierze musi znać swoje miejsce bo będą kłopoty. w zeszłym tygodniu dorosły wilczur skoczył do brata córki i pokaleczył jej buzię. Nie wspomnę o dobermanie, który choć szkolony rzucił się do gardła znajomemu. (musiał go uśpić). Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 11.06.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 No to jak tylko podrośnie trzeba go szkolić bo takie duże zwierze musi znać swoje miejsce bo będą kłopoty. w zeszłym tygodniu dorosły wilczur skoczył do brata córki i pokaleczył jej buzię. Nie wspomnę o dobermanie, który choć szkolony rzucił się do gardła znajomemu. (musiał go uśpić). Asia Ojej W srode idziemy do weterynarza zapytamy o szkolenie. Mam nadzieje ze bedzie dobrze, bo inaczej to problem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 11.06.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Czy ktoś wie, gdzie mogę wypozyczyć agregat prądotwórczy, potrzebny mi będzie na fundamenty, póżniej już nie - tak gdzies na tydzień u mnie ekipa miała swój agregat-może twoja (ja nawet nie wiedziałam,że maja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 11.06.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Czy ktoś wie, gdzie mogę wypozyczyć agregat prądotwórczy, potrzebny mi będzie na fundamenty, póżniej już nie - tak gdzies na tydzień u mnie ekipa miała swój agregat-może twoja (ja nawet nie wiedziałam,że maja) Agregat możesz wypozyczyć w Ramirencie na ul. Świerczewskiej obok stacji Shella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts