Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Trochę duże to zdjęcie ale i tak to skomplikowane żeby go wkleić. Tak wygląda nasza działka. Co wy na to? Budować się czy nie? Dwa prostokąty to planowane bloki takie same jak te wyżej tylko, że będą 3 kondygnacje niżej. To zielone pomiędzy działkami to strumyk. Po prawej stronie będą same domki jednorodzinne. Asia

To zależy jak bardzo wam odpowiada warszewo ....myśle że taka działke mozna korzystnie sprzedać

koło mnie też bedą wielorodzinne z tym że do drugiej kondygnacji

przerażało mnie to na początku , teraz sobie myślę że może dzięki temu infrastruktura okolicy zostanie podciagnięta bo na razie to taka kicha ze musiłam samochód zmienić żeby podwozia nie urwać

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

:)

rasa - fila brasileiro :)

skąd - Dąbrowa Górnicza :)

Na wszelkie moje zapytania odpowiada rzyraf ( mimo ze nie kupilismy psa z jego hodowli) - rzyraf to hodowca 1-sza klasa :p i bardzo miły forumowicz :p

zdjęcia? sprobuje umiescic :)

moj sasiad ma takiego psa.....hmm....wielki,łeb jak ....oj oj..i do tego łapie za tyłek :lol: :lol: :lol:

:lol: ale zobacz jaki słodki :D

Słodki bardzo. :D

Wiesz, że psy tej rasy służyły ponoc do pilnowania niewolników na plantacjach? (Kogo będzie pilnował teraz? :wink: )

A'propos, żarcie będziesz chyba gotowac w miednicy, bo największy gar pewnie za mały. :wink:

hihih

Mamy problem bo on nie chce patrzec na sucha karme, bierze do pyska jak przyslowiowe g.... o ( sorry za zwrot). Polowe wywala i strasznie sie meczy.

Widze ze pasowalaby mu dieta barf ( surowe kosci, mieso i warzywa).

Co do pilnowania - podobno rasa tez sluzyla do zaganiania bydla - i co teraz bedzie zaganial :) prawde mowiac nie wiem jak to niby robily te psy bo ten to taki maly leniwiec :) w dodatku zazdrosny o syna naszego , walczy z nim o miejsce w stadzie chyba , co mnie nieco niepokoi.

Sucha karma nie jest równa suchej karmie !!

Jak mały to za wszelką cenę moim zdaniem powinnaś spróbować z suchą karmą, bo to mniej problemów z uzębieniem itp.

Duża rasa więc bezwarunkowo powinnaś pomyśleć o szkoleniu przynajmniej PT1 - Ty i pies sporo się nauczycie.

Trochę duże to zdjęcie ale i tak to skomplikowane żeby go wkleić. Tak wygląda nasza działka. Co wy na to? Budować się czy nie? Dwa prostokąty to planowane bloki takie same jak te wyżej tylko, że będą 3 kondygnacje niżej. To zielone pomiędzy działkami to strumyk. Po prawej stronie będą same domki jednorodzinne. Asia

To zależy jak bardzo wam odpowiada warszewo ....myśle że taka działke mozna korzystnie sprzedać

koło mnie też bedą wielorodzinne z tym że do drugiej kondygnacji

przerażało mnie to na początku , teraz sobie myślę że może dzięki temu infrastruktura okolicy zostanie podciagnięta bo na razie to taka kicha ze musiłam samochód zmienić żeby podwozia nie urwać

Podobają nam się działki w okolicach lasów i nawet oglądaliśmy kilka tylko dzieciaki trzeba dowozić do szkół i na dodatkowe zajęcia. A tak jak podrosną to autobusem miejskim sobie podjadą i nie będę robić za kierowcę. Drogi wewnętrzne, chodniki, oświetlenie będzie nie wspomnę o internecie i pewnie kablówka. Tylko widok do d...py. Chyba, że jakieś duże krzaczki nasadzę. Muszę się decydować bo bloki budują po wakacjach i najlepiej sprzedać działkę póki ich nie ma. Podpowiedzcie coś jeszcze? Asia

:)

rasa - fila brasileiro :)

skąd - Dąbrowa Górnicza :)

Na wszelkie moje zapytania odpowiada rzyraf ( mimo ze nie kupilismy psa z jego hodowli) - rzyraf to hodowca 1-sza klasa :p i bardzo miły forumowicz :p

zdjęcia? sprobuje umiescic :)

moj sasiad ma takiego psa.....hmm....wielki,łeb jak ....oj oj..i do tego łapie za tyłek :lol: :lol: :lol:

:lol: ale zobacz jaki słodki :D

Słodki bardzo. :D

Wiesz, że psy tej rasy służyły ponoc do pilnowania niewolników na plantacjach? (Kogo będzie pilnował teraz? :wink: )

A'propos, żarcie będziesz chyba gotowac w miednicy, bo największy gar pewnie za mały. :wink:

hihih

Mamy problem bo on nie chce patrzec na sucha karme, bierze do pyska jak przyslowiowe g.... o ( sorry za zwrot). Polowe wywala i strasznie sie meczy.

Co do pilnowania - podobno rasa tez sluzyla do zaganiania bydla - i co teraz bedzie zaganial :) prawde mowiac nie wiem jak to niby robily te psy bo ten to taki maly leniwiec :) w dodatku zazdrosny o syna naszego , walczy z nim o miejsce w stadzie chyba , co mnie nieco niepokoi.

Sucha karma nie jest równa suchej karmie !!

Jak mały to za wszelką cenę moim zdaniem powinnaś spróbować z suchą karmą, bo to mniej problemów z uzębieniem itp.

Duża rasa więc bezwarunkowo powinnaś pomyśleć o szkoleniu przynajmniej PT1 - Ty i pies sporo się nauczycie.

Mamy i nasza - Royal Canin i hodowcy - Bosh - ani ta ani ta mu nie podchodzi jak zaobserwowalam.

A jest jakis taki chudy ( żebra mu widac w tylnej czesci ciala jak idzie i jak lezy na boku - skora wisi - hodowca mowi ze on tak wyglada bo rosnie) ze w koncu nie wiem czy czekac az zje suche czy dac mu cos innego.

Na szkolenie sie napewno wybierzemy.

Agnieszka 1

Może mu to suche namocz. Mój je wszystko w każdej ilości to problemów nie mam a że chudzina był jak go kupiłam to wet kazał mi gotować ryż z marchwią i kurczakiem. Może też spróbuj. Był skóra i kości, moje dziecko nosiło go na rękach a teraz po 3 tygodniach nie ma siły go podnieść. Gruby nie jest ale żebra mu się wypełniły.

Podobają nam się działki w okolicach lasów i nawet oglądaliśmy kilka tylko dzieciaki trzeba dowozić do szkół i na dodatkowe zajęcia. A tak jak podrosną to autobusem miejskim sobie podjadą i nie będę robić za kierowcę. Drogi wewnętrzne, chodniki, oświetlenie będzie nie wspomnę o internecie i pewnie kablówka. Tylko widok do d...py. Chyba, że jakieś duże krzaczki nasadzę. Muszę się decydować bo bloki budują po wakacjach i najlepiej sprzedać działkę póki ich nie ma. Podpowiedzcie coś jeszcze? Asia

trzeba pomyśleć, bo jeżeli te bloki będą wysokie to musiałabyś drzewa zasadzić, żeby je zasłonić. działa to też w drugą stronę - wszyscy z okolicy będą wam zaglądać z balkonów do ogródka. duże bloki to dużo ludzi, samochodów, dzieci, psów, śmieciarek, imprez itd. ma to swoje zalety, ale nie jak szuka się spokoju i prywatności. bo tak to przecież można mieszkanie w bloku kupić.....

TROBEtofaktycznie mnie pocieszyłeś a i glina tez jest ale nie sama dlatego zrobiono podsypke z piasku pod chudziak,P.S -robił u mnie wode ten pan z twojego polecenia :lol: jutro sie okaze jak to wszystko wyjdzie w finale,to napisze ci na priv ok?

Mam nadzieję, że dobrze. Ja nie będę się wstydzic a jego będzie można wtedy wciągnąc na listę Klausa.

Witam

Mi w tym roku ludki wożą po 18,50zł. W zeszłym roku miałem po 16zł z tego samego źródła. Samochody po 12-16 ton (Kamaz), bo te tzw łódki nie wjechałyby na działkę (gdyby mogły, to miałbym też taniej piasek).

pozdrawiam

Konrad

witam wszystkich -a to sa ceny netto czy brutto? KASO 1-i do czego ten piach uzywacie za 18.50?

Ceny netto, bo kto kupuje piasek z vatem? :roll: :wink:

Piachu tego używałem do wszystkiego, tj do zasypania fundamentów, do zapraw, a teraz wykorzystuje do tynków cem-wap.

pozdrawiam

Konrad

to następnym razem niech poprosi gościa o mapkę i niech jej pokaże gdzie to pełne uzbrojenie jest na działce. od razu kazałbym też pokazać warunki techniczne podłaczenia, bo może się okazać, że sieć już niewydolna i nie można podłączyć ani kanalizy ani wody....

Na szczęście zapytała mnie o radę i dostała cały instruktaż. 8) Hm, facet chyba się zdziwi, bo pewnie myślał, że znalazł jelenia. :evil:

hihih

Spróbuj na razie mieszac suche z gotowanym, dodając niewielkie ilości suchego na początek i stopniowo zmieniając proporcje. Ja w ten sposób przestawiłam swojego "omal-owczarka" i teraz je gotową karmę, aż mu się uszy trzęsą. Ewentualnie zmień producenta karmy, jeśli powyższy sposób nie poskutkuje. Ja używam Royal Canin, kupuję na Allegro, co przy worach 15 kg daje mi około 70-100 zł oszczędności w stosunku do sklepów zoologicznych w mieście.

No to jak tylko podrośnie trzeba go szkolić bo takie duże zwierze musi znać swoje miejsce bo będą kłopoty.

w zeszłym tygodniu dorosły wilczur skoczył do brata córki i pokaleczył jej buzię. Nie wspomnę o dobermanie, który choć szkolony rzucił się do gardła znajomemu. (musiał go uśpić). Asia

Ojej :cry:

W srode idziemy do weterynarza zapytamy o szkolenie.

Mam nadzieje ze bedzie dobrze, bo inaczej to problem ... :cry:

Zacznij od przedszkola dla psów, najlepiej po trzecim miesiącu życia, kiedy będzie miał komplet szczepień.

Najważniejsze jednak jest właściwe zachowanie w stosunku do psa w codziennym życiu (trzeba zacząc już teraz!). Najlepiej przeczytaj książki Johna Fishera ("Okiem psa") i Gwen Bailey ("Szczenię doskonałe", "Co myśli mój pies"). Są naprawdę mądre a zastosowanie się do rad w nich zawartych naprawdę skutkuje.

Ja bym sprzedała. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której zaglądają mi do okien i ogrodu obcy ludzie z bloków. Odległośc jest niepokojąco bliska. Zastanówcie się nad dalszą częścią Warszewa, w kierunku Puszczy . W okolicy Pobórzańskiej są jeszcze pojedyncze działki, ewentualnie bliżej Kredowej lub Ostoi-Zagórskiego. Na pocieszenie dodam, że Podbórzańska będzie asfaltowana w trzecim i czwartym kwartale tego roku (to a'propos dojazdów).

Mamy i nasza - Royal Canin i hodowcy - Bosh - ani ta ani ta mu nie podchodzi jak zaobserwowalam.

A jest jakis taki chudy ( żebra mu widac w tylnej czesci ciala jak idzie i jak lezy na boku - skora wisi - hodowca mowi ze on tak wyglada bo rosnie) ze w koncu nie wiem czy czekac az zje suche czy dac mu cos innego.

Na szkolenie sie napewno wybierzemy.

Ja znowu powielam Wasze odpowiedzi ale to dlatego, że odpowiadam bezpośrednio po przeczytaniu postu.

Nie martw się jego chudościaą - jest absolutnie normalna w okresie wzrostu. Ostatnią fazą wzrastania będzie przybieranie na wadze - dopiero się zdziwisz!

Poza tym, u psów również obowiązuje zasada, że lepiej byc zdrowszym szczupłym, niż bardziej narażonym na choroby grubasem.

... Tylko widok do d...py. Chyba, że jakieś duże krzaczki nasadzę. Muszę się decydować bo bloki budują po wakacjach i najlepiej sprzedać działkę póki ich nie ma. Podpowiedzcie coś jeszcze? Asia

Żadne krzaczki, czy drzewa (ile by nie rosły) nie pozwolą się Wam odizolowac przy takiej wysokości bloków. Po kiego budowac dom, który ma byc azylem, w takim kołchozie? :-?

Wybacz ostre słowa, decyzję i tak musicie podjąc sami ale jeśli już teraz masz duże wątpliwości, później może byc jeszce gorzej a na zmianę decyzji będzie za póżno. Z drugiej strony, ja już budowałabym się po raz drugi zmieniając wszystko oprócz lokalizacji, więc jeśli jesteście młodzi, można dopuścic wersję domu "na jakiś czas" i w przyszłości docelowego "na starośc".