Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Hej, dawno mnie nie było.

Mam pytanie- ktoś ostatnio sprzedawał mieszkanie- czy oświadzczenie do US o przeznaczeniu otrzymanej kasy na cele mieszkaniowe można znaleźć gdzieś w internecie czy muszę jechać do US?? Z góry dziękuję za odpowiedź. :lol:

Ja sprzedawalam :p

Oswiadczenie piszesz sama na kartce papieru :) nie ma na to drukow.

wlasnie tydzien temu skladalam :)

pozdr.

witam środkowo. jutro, do końca tygodnia wolne :lol:

Mam pytanie- ktoś ostatnio sprzedawał mieszkanie- czy oświadzczenie do US o przeznaczeniu otrzymanej kasy na cele mieszkaniowe można znaleźć gdzieś w internecie czy muszę jechać do US?? Z góry dziękuję za odpowiedź. :lol:

ja dwa razy pisałam bez użycia jakichkolwiek druków. ot oświadczenie pisane z rączki i wystarczyło wysłać poleconym.

Agnieszka1 - rowerek przenosi? matko to, młody pies? to ile on mierzy w górę? :o

faktycznie, próby ustawienia się wyżej w hierarchii będą jeszcze napewno. mój jak skończył rok (a był najniżej), wywindował się na przedostatnią pozycję, przed drugie zwierze (dobrze że takowe jest, bo może by walczył z synem, albo mężem :wink: ). i mimo tego że suka, że starsza, że była pierwsza, że ustawiała go dotychczas i on był podporządkowany, jak tylko poczuł swoją moc (owczarek niemiecki kontra coś koło jamnika) - zdegradował sukę natychmiast - po prostu pewnego dnia warknął, łapą przycisnął i to bez rozlewu krwi awansował.

pozdrowionka dla wszystkich

pies ma 3 miechy ( skonczy 16 czerwca) :) mierzy ? tak do kolan przy moim wzroscie 1,60 :)

wczoraj zastosowalam sztuczki treserki - bylo ok.

Ale rano wstal i apiac szczypie synka :(

czy to nie jest zbyt grozne? jak uwazacie? czy w przyszlosci jak bedzie dorosly nie zrobi krzywdy synowi? martwie sie ... to bedzie wielki pies.

Hodowca zapewnial ze pies kocha rodzine a szczegolnie dzieci nalezace do rodziny .

Ja uważam że wylewany wychodzi drożej ze względu na konieczność własnie jego wykończenia jesli np płytkami to koszt ok +/-80 zł/m2 w tym materiały i robocizna. Natomiast w tej cenie masz ładną kostkę i brukarza co to ułoży i spokój na lata. Nic nie pęka nie odłazi itp. Mój taras na pewno będzie na gruncie z jakiejś fajnej kostki.

Tez mi sie zdaje ze wylewany jest drozszy cena betonu , zbrojenia i trzeba go jeszcze czyms ladnym pokryc .

I chyba jest bardziej pracochlonny , ale moze sie myle :-?

mi sie na gruncie też o wiele bardziej podobają (nie jest sliski zimą, nie trzeba myć), jak byłam nad morzem to właścieciele mieli z takiej fajnej kolorowej kośtki i wyglądało super. Tylko muszę zrobic wyjscie na taras i teraz debatujemy jakie duze te schodki :-?

Dziś u nas (czyt. prawobrzeże) otwarcie Castoramy. Uff! No to teraz już mam wszystko pod ręką :D

po co druga castorama, lepsza by była ikea. To nomi straci klientów :x

Ja i tak mało kupowałam w NOMI wolałam "dać zlecienie " mężowi aby będąc przy okazji "na tamtej stronie" kupił to i to w Castoramie. Więc mi baaaardzo pasuje :D

Hej :) - znalazłem .. :lol: :lol: :p :D !!

URZĄD SKARBOWY W KŁODZKU ( http://www.us.klodzko.pl/index.php?id=98 ).

Trzeba pobierać cały komplet pism (174 KB) .. a wśród nich druk nr 13, tj. "OŚWIADCZENIE O ZAMIARZE WYDATKOWANIA W CZĘŚCI LUB W CAŁOŚCI PRZYCHODU UZYSKANEGO ZE SPRZEDAŻY NIERUCHOMOŚCI I PRAW MAJĄTKOWYCH NA WŁASNE CELE MIESZKALNE"

bibi/ Piotr :wink:

pies ma 3 miechy ( skonczy 16 czerwca) :) mierzy ? tak do kolan przy moim wzroscie 1,60 :)

wczoraj zastosowalam sztuczki treserki - bylo ok.

Ale rano wstal i apiac szczypie synka :(

czy to nie jest zbyt grozne? jak uwazacie? czy w przyszlosci jak bedzie dorosly nie zrobi krzywdy synowi? martwie sie ... to bedzie wielki pies.

Hodowca zapewnial ze pies kocha rodzine a szczegolnie dzieci nalezace do rodziny .

prawda jest taka - psa szkoli się już przez całe życie. tak na codzień po 5-10 minut. więc jak wczoraj dobrze wychodziło, to dzisiaj a piać od nowa i w kółko macjej. nawet pies po pt i wszytkich stopniach ipo choć raz dziennie króciutko musi pracować. wiem co mówię. mój już komendki w małym paluszku miał. przyszła zima, niechciało mi się i na wiosnę efekty było widać: polecenia owszem wykonane, ale z ociąganiem i nie zawsze wzorowo.

jesteś z tego co piszesz pod opieką treserki. mam nadzieję, że to jednak szkoleniowiec i pokazuje ci jak szkolić. bo treserzy i sztuczki to dobre na arenie cyrkowej, a nie dla psa którego chcesz nauczyć posłuszeństwa (sztuczki potem :wink: ).

więc słuchaj się i ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz. a pies w końcu zrozumie.

a słowa hodowców - zawsze należy podzielić przez 4.

nigdy nie wiadomo co z danego osobnika wyrośnie. selekcjonowanie ma zwiększać prawdopodobieństwo cech pożądanych dla danej rasy, ale zawsze istnieje ryzyko, że z najlepszym rodowodem będzie miał coś z umem.

zaloguj się na jakimś forum z tą rasą i poczytaj, może tam znajdziesz odpowiedź, bo w jednym z postów już padło, że to szczypanie to, chyba cecha wrodzona.

Z tego co wiem ma powstać na prawobrzezu duże centrum typu galaxy, z kinem i kręgielnią :lol: :lol:

tez ostatnio słyszałam, że właśnie za Castoramą, no i rzeczywiście są tam jakieś ruchy czynione tzn. teren sprzątany i duży sprzęt tam jeździ

to jest z pewnej ręki bo znam osobę która już kombinuje jakie tam stoisko wynająć, bo helios padnie :lol: Niedługo to juz wogóle nie będziecie mieli potrzeby jeżdzić na lewobrzeże :lol: :lol:

Dziś u nas (czyt. prawobrzeże) otwarcie Castoramy. Uff! No to teraz już mam wszystko pod ręką :D

po co druga castorama, lepsza by była ikea. To nomi straci klientów :x

No nie druga tylko trzecia :D a Ikei jak nie widać tak nie widać :( Asia

i chyba nie będzie widać :-? :-?

Podobno za blisko Poznań i Berlin ale w Warszawie na pewno są 2 albo 3 to czegoś nie rozumiem. :evil: Asia

Ja uważam że wylewany wychodzi drożej ze względu na konieczność własnie jego wykończenia jesli np płytkami to koszt ok +/-80 zł/m2 w tym materiały i robocizna. Natomiast w tej cenie masz ładną kostkę i brukarza co to ułoży i spokój na lata. Nic nie pęka nie odłazi itp. Mój taras na pewno będzie na gruncie z jakiejś fajnej kostki.

hmm....peka i odłazi????? o nie :lol: :lol: :lol:

kostka brukowa...plus brukarze to koszt prawie 100 zł.....natomiast z samej kostki nie wyglada ciekawie....natomiast kostka a w niej polozone super granity..jest piekna....no ale to koszt juz 150 zł.....

Teska o swój możesz być spokojna :D . Ale jak sama wiesz jak ci ktoś wylewany schrzani to ile potem jest problemów, żeby się z płytkami wpasować. Na gruncie nie ma takich problemów. Ale nie twierdze że te wylewane są gorsze. Każdy robi jak lubi :wink: .

Pozdrawiam i środkowo witam

hmm....peka i odłazi????? o nie :lol: :lol: :lol:

kostka brukowa...plus brukarze to koszt prawie 100 zł.....natomiast z samej kostki nie wyglada ciekawie....natomiast kostka a w niej polozone super granity..jest piekna....no ale to koszt juz 150 zł.....

Teska o swój możesz być spokojna :D . Ale jak sama wiesz jak ci ktoś wylewany schrzani to ile potem jest problemów, żeby się z płytkami wpasować. Na gruncie nie ma takich problemów. Ale nie twierdze że te wylewane są gorsze. Każdy robi jak lubi :wink: .

Pozdrawiam i środkowo witam

Faktem jest ze jak rozkopuja chodnik z kostki to pozniej go skladaja i jest oki

I wybor kostki jest przeogromny .

I teraz niewiem czy przeprojektowywac ten wylewany czy dac sobie z nim spokoj i zrobic na gruncie