Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

monka

dobrze mówię???

8)

Tobie też wymyśliłam nazwę 8) nie wiem czemu nie przyznajesz się do swojej wioski i piszesz że w Szczecinie mieszkasz :roll: :wink:

monka

to jaka ta nazwa to szybciutko zmienie :lol:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Niemieckie_nazwy_polskich_miejscowo%C5%9Bci#O

Kostendorf 8) ściągnęłam od Kościana i dodałam końcówkę dorf :roll: :lol: Nie wiem co mi z tego wyszło, może niech Maggie przetłumaczy

monka

dobrze mówię???

8)

Tobie też wymyśliłam nazwę 8) nie wiem czemu nie przyznajesz się do swojej wioski i piszesz że w Szczecinie mieszkasz :roll: :wink:

monka

Kostendorf 8) ściągnęłam od Kościana i dodałam końcówkę dorf :roll: :lol: Nie wiem co mi z tego wyszło, może niech Maggie przetłumaczy

A Maggie to gdzie mieszka? bo ja tam gdzie Ona :D

Jeny a ja sie pakuje od rana ( na przemian z sledzeniem forum) :lol: i juz mam dosc :roll: znaczy sie pakowania :lol:

monka

dobrze mówię???

8)

monka

poczekamy na Maggie :lol:

witam grupę,

do szydas : jakie są prognozy co do terminu otrzymania pozwolenia? Czy jeśli będę miała uzgodnione projekty przyłączy u dostawców mediów to czy także muszę złożyć dokumentację na ZUD ? A gdzie ten ZUD się mieści i może masz/macie jakiś telefon kontaktowy?

pozdrawiam

Marta

ponawiam pytanie :)

już odpowiadam. Prognozy niepewne, ale może ten tydzień :o ZUD obowiązkowy, jeżeli końcówki mediów masz poza działką. ZUD zbiera się co jakieś 2 tygodnie w starostwie, nie wiem dokładnie gdzie, bo nam papiery architekt woził.

Co do poruszanego wcześniej tematu odnośnie obudowy komina systemowego z klinkierówki i po rozmowach z wieloma osobami odradzono nam to uczynić ze względu na wielkość komina, który w dłuższym boku ma 2,4m powyżej dachu, płytki przy tej wielkości też odradzona i stanęło na cegłach połówkowych, niestety 90 groszy za ciecie cegieł a trochę ich jest a że jednostronne to druga połowa zmarnowana. I co teraz robić :-? :-?

dzióbek, a nie możecie kupić gotowych połówek cegieł? Wiele firm ma takie w ofercie....

Co do poruszanego wcześniej tematu odnośnie obudowy komina systemowego z klinkierówki i po rozmowach z wieloma osobami odradzono nam to uczynić ze względu na wielkość komina, który w dłuższym boku ma 2,4m powyżej dachu, płytki przy tej wielkości też odradzona i stanęło na cegłach połówkowych, niestety 90 groszy za ciecie cegieł a trochę ich jest a że jednostronne to druga połowa zmarnowana. I co teraz robić :-? :-?

dzióbek, a nie możecie kupić gotowych połówek cegieł? Wiele firm ma takie w ofercie....

właśnie ostatnio w hurtowni cos mi wspomnieli o połówkowych cegłach klinkierowych ,nie wgłebiałam sie w temat ale teraz mnie ciekawi czy faktycznie stosował ktos takie i w jakim celu-wiem ,że na komin ale dlaczego? :lol:

Klaus widzę że jesteś a nic nie piszesz?

Co u ciebie? wyjaśniło się już co z fundamentami

Rozbieramy wszystko do samych ław.

Masakra - współczuję.

Co z kosztami ?? Udało się znaleźć przyczynę/winnego ??

To cała historia ale powiem tak. Nie ja zawiniłem więc nie ja będę płacił.

Agnieszka 1-czy brałaś tez rolety zew.w eko-domu-ie :lol:

Narazie nie bralam ale jesli bede brac to napewno tam i tylko przez Pana Bogdana Tymofijewicza ( mam juz zaufanie do Niego :wink: ).

Wlasnie zamowilismy u Bogdana T. bramę przesuwną i furtkę Wiśniowskiego.

no ja -my :lol: właściwie na 90% zdecydowaliśmy sie na okna w kol.orzecha ale niestety nie maja wtym kolorze bramy garażowej :cry: szukam w innym miejscu,rolety weżmiemy bo na zime trzeba cos dać na okna(alarm lub rolety) a reszta ogrodzenia tez wisniowskiego?napisz jakiej wielkosci ta brama i furtka i tak mniej wiecej ile tzreba mieć kasy :lol:

Klaus widzę że jesteś a nic nie piszesz?

Co u ciebie? wyjaśniło się już co z fundamentami

Rozbieramy wszystko do samych ław.

Masakra - współczuję.

Co z kosztami ?? Udało się znaleźć przyczynę/winnego ??

To cała historia ale powiem tak. Nie ja zawiniłem więc nie ja będę płacił.

pieniądze to jedna spawa, a czas to druga. W końcu ustali się, kto ma zapłacić, ale ile to będzie trwać? :evil: