Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam,

dobrze, że pogoda się zmieniła, bo zamiast podlewać trawę można wreszcie wziąć się urlop :wink:

I tak, wczoraj byliśmy w Łodzi na meczu siatkówki w ramach Ligii Mistrzów, Polska vs. Czarnogóra, coś fantastycznego! Polecam każdemu na skołatane budową nerwy! W zasadzie siatkarze byli tylko dodatkiem do świetnej zabawy i darcia się :wink: A jakie emocje przy śpiewaniu hymnu!? Kiedy ostatni raz śpiewaliście na całe gardło nasz hymn? Aż miałam ciarki....

Gdyby nie podróż PKP, przesiadki, smród i brak rezerwacji w pociągu jadącym przez pół Polski - byłoby zupełnie genialnie :D

Witaj

Bylas jako kibic czy zawodnik :D

na zawodnika jestem za krótka i mam niewłaściwą płeć (nigdy nie myslałam, że to powiem :lol: )

:D

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

A ja zalatwiam ostatnie formalnosci kredytowe!I juz mam dosyc!

W jakiej walucie bierzesz

We frankach szwajcarskich.Zaczelismy zalatwiac kredyt w maju a dzis podpisalam umowe.

eee, to szybko. A wy narzekacie....

Mamy zamiar wprowadzic sie do nowego domu na przyszle wakacje a tu dopiero wytyczenia budynku!

luuuuzik, zdążycie :D

No, no, żeby nie było, jak ze mną. ENEA skutecznie zablokowała moje plany (przyłącze diabli wiedzą kiedy), górale (małe "g" świadczy o moim do nich stosunku) jej wtórują,i o wprowadzeniu w grudniu mogę tylko pomarzyc.

A ja zalatwiam ostatnie formalnosci kredytowe!I juz mam dosyc!

W jakiej walucie bierzesz

We frankach szwajcarskich.Zaczelismy zalatwiac kredyt w maju a dzis podpisalam umowe.

eee, to szybko. A wy narzekacie....

Mamy zamiar wprowadzic sie do nowego domu na przyszle wakacje a tu dopiero wytyczenia budynku!

luuuuzik, zdążycie :D

No, no, żeby nie było, jak ze mną. ENEA skutecznie zablokowała moje plany (przyłącze diabli wiedzą kiedy), górale (małe "g" świadczy o moim do nich stosunku) jej wtórują,i o wprowadzeniu w grudniu mogę tylko pomarzyc.

Juz tez odczulam to na swojej skorze,na postawienie skrzyneczki czekamy od listopada wiec maja jeszcze czas bo to robia do roku i im sie wcale nie spieszy!!! A na zastepcze zrodlo zasilania czekam juz 2 tygodnie i tez nie robia bo maja zaleglosci!jestem bezsilna chyba musze sie wybrac do jakiegos kierownika>Tylko czy to cos da???

witam grupe i odrazu pytam o wypowiedzi w mojej sprawie poradzcie tanio czy drogo a wiec jak juz co niektórzy wiedza bede budował drewniaka i do rzeczy fundamet plus robocizna wyniosło mnie 4000 tys 3000 mat 1000 rob 40 m b drogo czy tanio drewno na caly szkielet tj 11 kubików po 680zl za kubik drogo czy tanio i złozenie tego w calośc tj robocizna 9000zl

Witam,

powiedzcie ile waszym zdaniem może kosztować "teoretycznie" budowa prostego domku z dwuspadowym dachem i garażem na jeden samochód o pow. 170 m2 + 20 m2 garażu, bo dzisiaj facet,który mi robił kosztorys inwestorski ZABIŁ mnie ceną jaką napisał na końcu ( a siedział nad robotą tydzień - tak twierdzi :D :D . Za taką kasę kupuję się gotowy dom z ładną działeczką.A architekt twierdzi,że "to taki tani domek". :evil: :evil: :evil: Żona jak to zobaczyła powiedziała że chce rozwodu :D , w zasadzie to się jej nie dziwię, :D I jak tu podejmować decyzję?

Witam,

powiedzcie ile waszym zdaniem może kosztować "teoretycznie" budowa prostego domku z dwuspadowym dachem i garażem na jeden samochód o pow. 170 m2 + 20 m2 garażu, bo dzisiaj facet,który mi robił kosztorys inwestorski ZABIŁ mnie ceną jaką napisał na końcu ( a siedział nad robotą tydzień - tak twierdzi :D :D . Za taką kasę kupuję się gotowy dom z ładną działeczką.A architekt twierdzi,że "to taki tani domek". :evil: :evil: :evil: Żona jak to zobaczyła powiedziała że chce rozwodu :D , w zasadzie to się jej nie dziwię, :D I jak tu podejmować decyzję?

pochwaliłbyś się ile zaspiewali.... wg mnie z przyzwoita ekipą stan surowy otwarty 120-150 tys.

witam grupe i odrazu pytam o wypowiedzi w mojej sprawie poradzcie tanio czy drogo a wiec jak juz co niektórzy wiedza bede budował drewniaka i do rzeczy fundamet plus robocizna wyniosło mnie 4000 tys 3000 mat 1000 rob 40 m b drogo czy tanio drewno na caly szkielet tj 11 kubików po 680zl za kubik drogo czy tanio i złozenie tego w calośc tj robocizna 9000zl

ja nie pomogę, może trzeba było napisać bezpośrednio do bodekka bodajże jak dobrze pamietam to oni budowali z drewna. Ale tak mi jakoś wychodzi-moze sę myle, ale robocizna=kosztowi materiałów, to chyba cosik to pierwsze za drogo. Bo z tego wynika, ze musiałbym zapłacić 3 razy wiecej za robociznę. Pozdrawiam

p.s. te 9000 to całość z robocizną czy sama robocizna bo już zwatpiłam, a cena kubika normalna, czyli my też taka dostallismy na wieżbę

Witam,

pochwaliłbyś się ile zaspiewali.... wg mnie z przyzwoita ekipą stan surowy otwarty 120-150 tys.

zgadzam się, jeszcze pewnie zalezy od pokrycia dachu i innych materiałów, ale taka srednia i mam nadzieje, że ja w tej cenie się zamknę :-? :-?

Witam,

Średni standard trzeba przyjąć stan surowy około 900 za metr i reszta drugie 900 za metr margines bezpieczeństwa około 200 za metr czyli około 2000,00 zł za metr kwadratowy - pod klucz.