bodekku 09.08.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 cześć!a to drewienko to klocki czy porąbane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 09.08.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam popołudniowo. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 09.08.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Delf Przepiękne zdjęcia. My mieliśmy jechać w tym roku w góry ale Robert zawalony jest robotą i z wyjazdu nici. Nałapcie powietrza za nas. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 09.08.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam. Dzięki wszystkim za odpowiedzi. A co myślicie o tym, żeby zaraz po wstawieniu okien zimą zamontować kominek (ma być z DGP), bez obudowy oczywiście i nim właśnie podgrzewać. Z tym podgrzewaniem to problem, bo trzeba być wtedy na budowie. Bo skąd taką kozę na czas budowy wytrzasnąć, albo jakąś dmuchawe elektryczną. Czy można to wypozyczać? Pozdrawiam my myślimy zupełnie poważnie, żeby przed zimą zrobić wszystkie instalacje i normalnie grzać, jak bedzie szła wykończeniówka. ale to tylko wtedy, gdy będzie ciepło w październiku, a różnie może być. tynki muszą wyschnąć zanim zaczniemy ocieplać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 09.08.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Klaus - widziałem że u ciebie na budowie coś zaczyna się dziać. Dzisiaj? nie, przez dłuższy czas nic sie nie działo a tu nagle zmiany (rozebrali chyba mur) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 09.08.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam grupę, martelia - gratulacje. Od jutra u mnie rusza budowa a za trzy miesiące ma być (zgodnie z umową) stan surowy zamknięty. Na ile Ci wycenili stan surowy a na ile materialy (bo projekt mam podobny + garaz dwustanowiskowy) i jaki masz strop 120 tys. za całość (robota plus materiały) i nic mnie nie obchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 09.08.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam grupę, martelia - gratulacje. Od jutra u mnie rusza budowa a za trzy miesiące ma być (zgodnie z umową) stan surowy zamknięty. Na ile Ci wycenili stan surowy a na ile materialy (bo projekt mam podobny + garaz dwustanowiskowy) i jaki masz strop 120 tys. za całość (robota plus materiały) i nic mnie nie obchodzi. Z jakim stropem i dachowka ceramiczna czy cementowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 09.08.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam popołudniowo I po co ja dzisiaj podlewałam drzewka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 09.08.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 czesc grupce cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 09.08.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Bo skąd taką kozę na czas budowy wytrzasnąć, albo jakąś dmuchawe elektryczną. Czy można to wypozyczać? Pozdrawiam O dmuchawie zapomnij - zjedzą Cię rachunki za prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 09.08.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam grupę, martelia - gratulacje. Od jutra u mnie rusza budowa a za trzy miesiące ma być (zgodnie z umową) stan surowy zamknięty. Na ile Ci wycenili stan surowy a na ile materialy (bo projekt mam podobny + garaz dwustanowiskowy) i jaki masz strop 120 tys. za całość (robota plus materiały) i nic mnie nie obchodzi. Z jakim stropem i dachowka ceramiczna czy cementowa dachówka Brassa cementowa, strop - nie pamiętam ale się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilusiek 09.08.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam wszystkich:) Dzisiaj przez przypadek znalazlam wasze forum i postanowilam sie przylaczyc Jestem zupelnie zielona jesli chodzi o korzystanie z forum ale chyba dam rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilusiek 09.08.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Bo skąd taką kozę na czas budowy wytrzasnąć, albo jakąś dmuchawe elektryczną. Czy można to wypozyczać? Pozdrawiam O dmuchawie zapomnij - zjedzą Cię rachunki za prąd. Jak mi zamarzła woda w kaloryferach zimą to kupiłam dwie kozy po 110PLN w castoramie i super zdają egzamin, do tego pozyczyłam westfalę (chyba tak się to pisze ) i też ładnie grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilusiek 09.08.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Może kilka słów na temat tego co robię - gdyż nie buduję domu od podstaw jak większość z was tylko zakupiłam poniemiecki dom na wsi i rozbudowuję go o jeszcze jedno piętro, klatkę schodową, taras i balkon. Jestem na etapie rozbiórki dachu i co chwila wychodzi coś co zapomniałam wycenić z moimi wykonawcami dlatego mam pytanko czy może ktoś się orientuje jakie ceny są na rynku jeżeli chodzi o następujące prace: - murowanie komina - zaoferowali 100PLN/mb bez względu na to czy murowanie z cegły czy z prefabrykatów - wylewanie posadzki z i bez ocieplenia - tu chyba grubo przesadzili bo bez ocieplenia 30PLN/m2 - murowanie ścian z cegły i suporeksu - 15PLN/m2 Z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magg 09.08.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Ja za swoje kominy 6 kanałowe płaciłam 40 zl za mb - cześc w srodku z cegly zwyklej, czesc nad dachem z klinkierowej - tutaj jeszcze fugowali, wiec musili sie troszke postarac. Za posadzke z ilozacja i ociepleniem płacę 20zl za mkw.Za sciany zewnetrzne płaciłam 30 zl za mkw, natomiast za działowe 25 zl za mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 09.08.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam.Czy ktoś moze mi jeszcze pomóc w odpowiedzi na pytanie, co się robi najpierw przy scianie trójwarstwowej? Najpierw okna czy najpierw ocieplenie i ściana osłonowa??Może ty Klaus wiesz, bo robisz trójwarstwówkę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 09.08.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Może kilka słów na temat tego co robię - gdyż nie buduję domu od podstaw jak większość z was tylko zakupiłam poniemiecki dom na wsi i rozbudowuję go o jeszcze jedno piętro, klatkę schodową, taras i balkon. Jestem na etapie rozbiórki dachu i co chwila wychodzi coś co zapomniałam wycenić z moimi wykonawcami dlatego mam pytanko czy może ktoś się orientuje jakie ceny są na rynku jeżeli chodzi o następujące prace: - murowanie komina - zaoferowali 100PLN/mb bez względu na to czy murowanie z cegły czy z prefabrykatów - wylewanie posadzki z i bez ocieplenia - tu chyba grubo przesadzili bo bez ocieplenia 30PLN/m2 - murowanie ścian z cegły i suporeksu - 15PLN/m2 Z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam Hej. 100 zł za komin to chyba normalna cena, bo za kominy biora tyle co za metr klinkieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 09.08.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam. Czy ktoś moze mi jeszcze pomóc w odpowiedzi na pytanie, co się robi najpierw przy scianie trójwarstwowej? Najpierw okna czy najpierw ocieplenie i ściana osłonowa?? Może ty Klaus wiesz, bo robisz trójwarstwówkę. Pozdrawiam Okna na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 09.08.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam. Czy ktoś moze mi jeszcze pomóc w odpowiedzi na pytanie, co się robi najpierw przy scianie trójwarstwowej? Najpierw okna czy najpierw ocieplenie i ściana osłonowa?? Może ty Klaus wiesz, bo robisz trójwarstwówkę. Pozdrawiam Okna na końcu. Dzięki za odpowiedź. Tez tak cały czas sądziliśmy, aż do dziś.W salonie M&S na Gdańskiej (tzn. tam gdzie chcemy kupic okna) powiedzieli, że otwory okienne nie będa wtedy standardowe i będzie duża dopłata. Okno typowe ma podobno tylko 1 cm tolerancji a nie sposób tak dokładnie wymurować, szczególnie z klinkieru. No nie wiem.Troche nam się nie uśmiecha mieć dopłatę za okna niestandardowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 09.08.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witaj Kamilusiek, powodzenia w rozbudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts