Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

to na 100%bierzecie w m&s -ach okna?-mozesz napisac jakie i czy cos jeszcze bierzesz oprócz okien(brama garaz,parapety),do mnie dzwonił dzisiaj pan z m&s-bo nie mozemy sie do końca zdecydować czy m&s czy urzedowski-na dzień dzisiejszy okna m&s 2 tys,taniej ale rolety zew,ponad 3 tys drozej,ale przy okazji mozna wytargować brame taka jak chcemy a znowu u drugich podobaja nam sie parapety zew :cry:

Miraśka - podobają nam się najbardziej w M&S niż w Urzedowskim i też 2 tys taniej. Rolet nie bierzemy, o parapetach jeszcze nie myśleliśmy cenowo, ale tez mają ładne. Bierzemy meranti kolor teak lazur. Kilka okien ze szprosami wiedeńskimi. Tylko problem z tym montażem w scianie trójwarstwowej. Chyba popytamy w innych punktach M&S.

A tak apropos okien, to na liście są dobre opinie o Kowalskich, że niedrodzy. No nie wiem u nas wyceniali i było dobre 30% drożej niż w M&Sie, Urzędowskim i Pozbudzie.???

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Didi bardzo podobaja mi sie ogrody z ozdobnymi trawami (pampasowa , czerwona itp ) czy one nadaja sie do naszego klimatu . W niemczech jest teraz taka moda a i mi sie one bardzo podobaja tylko czy nie zmarzna

zapytam o to męża i dam znać

to ja tez czekam na odpowiedz. Posadzilismy trawe pampasowa, na razie rosnie w donicy na balkonie. Zime spedzi w garazu, a na wiosne chcemy ja przedadzic do gruntu.

To trawa ulubiona przez kota (kilkakrotnie ja zjadl)

ula

Didi może wiesz ile kosztują (przedział kwotowy) duże drzewa albo krzaki najlepiej zimozielone (chyba tak się nazywają) bo chyba zostanę przy działce na Warszewie i w związku z tym trzeba będzie zasłonić te bloki. :o

A czy twój luby robi też projekty ogrodów albo by podpowiedział co posadzić żeby rosło zanim wybudujemy się. :wink: Asia

Witam Wszytkich (w tym również nowych),

w sprawie okien - wszędzie (M&S, urzędowski, itp.) za cały zestaw okien do domu - PCV barwione w masie na mahoń obustronnie żądali między 11 a 12 tys. zł. a firma Rodan (na Jagiellońskiej) przedstawiciel fabryki Drutex z montażem, parapetami i klamki antywłamanniowe za 8,5 tyś zł. Dość znaczna różnica w cenie. Mają też drzwi zew. i wew., rolety, żaluzje, itp.

Chętnie rozwinę temat przez telefon, bo czas nas trochę nagli. Jak to nie problem to poprosze o tel. na priv to zadzwonię(tzn. mój mąż Wojtek). A z tymi standardowymi oknami to chodzi o to, że np. mamy w projekcie 120 na 150 i to jest standard, a jak otwór będzie 2 cm za duży bądź za mały to juz nie będzie standard i bedzie dopłata. Murzrze twierdzą, że najpierw się muruje, bo łatwiej się z oknem dopasowac niż potem z klinkierem do okna. Ci od okien twierdza, że im w sumie wszystko jedno, ale najpierw to powinny byc okna, bo murarze na 100% nie wybuduja co do cm z projektem i bedzie dopłata. A dopłaty nie chcemy. Korby można dostać. A ekipa od ocieplania, ściany osłonowej i klinkieru wchodzi w następnym tygodniu.

Iwona

Jak ktoś twierdzi, że w ścianie 3W najpierw mają być okna a potem murowanie klinkieru to nie wie o czym mówi. Ogólnie mam dobre zdanie

o chłopakach z MS może nawet będę u nich kupował ale widać, że w tym

temacie są zieloni i trzba ich będzie edukować.

Wysyłam Ci na prv mój numer telefonu ale raczej trzeba by się spotkać

coś pokazać na rysunku coś narysować, obejrzeć dokumentację itp.

Jak bardzo Wam się spieszy?

w sprawie okien - wszędzie (M&S, urzędowski, itp.) za cały zestaw okien do domu - PCV barwione w masie na mahoń obustronnie żądali między 11 a 12 tys. zł. a firma Rodan (na Jagiellońskiej) przedstawiciel fabryki Drutex z montażem, parapetami i klamki antywłamanniowe za 8,5 tyś zł. Dość znaczna różnica w cenie. Mają też drzwi zew. i wew., rolety, żaluzje, itp.

Dość znaczna, tak znaczna, że aż się boję.

Poczytaj co pisze o Drutexsie Jareko.

gdzie to przeczytać ?

Jak ktoś twierdzi, że w ścianie 3W najpierw mają być okna a potem murowanie klinkieru to nie wie o czym mówi. Ogólnie mam dobre zdanie

o chłopakach z MS może nawet będę u nich kupował ale widać, że w tym

temacie są zieloni i trzba ich będzie edukować.

Wysyłam Ci na prv mój numer telefonu ale raczej trzeba by się spotkać

coś pokazać na rysunku coś narysować, obejrzeć dokumentację itp.

Jak bardzo Wam się spieszy?

Kalus dzięki, podbudowałeś nas. Bo przecież na logikę to było coś nie tak. Wszyscy budowlańcy i z innych firm z oknami (prawie wszyscy, bo w jednej z firm twierdzili, że okna montuje się do ściany osłonowej - ci FACHOWCY odpadli w przedbiegach w naszym castingu okiennym) twierdzą, że okna montuje się w warstwie ocieplenia, żeby nie było mostków cieplnych. Na specjalnych kotwach i uszczelnia jakimiś gumowymi opaskami. A jak to zrobić jak się nie ma ściany osłonowej - bezsens.

A ty jakie okna zamierzasz i gdzie?

gdzie to przeczytać ?

Użyj opcji szukaj, słowo: Drutex autor: Jareko

Didi może wiesz ile kosztują (przedział kwotowy) duże drzewa albo krzaki najlepiej zimozielone (chyba tak się nazywają) bo chyba zostanę przy działce na Warszewie i w związku z tym trzeba będzie zasłonić te bloki. :o

A czy twój luby robi też projekty ogrodów albo by podpowiedział co posadzić żeby rosło zanim wybudujemy się. :wink: Asia

Rozpiętość cen jest tak duża, że nie sposób podać nawet zakresu. Wszystko zależy od odmiany, od wielkości no i od tego kiedy kupujesz - generalnie jesienią jest taniej.