bodekku 10.08.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 octopus został forumowiczem no to gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.08.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 cześć! a to drewienko to klocki czy porąbane? kloce po 1 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 10.08.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 - murowanie komina - zaoferowali 100PLN/mb bez względu na to czy murowanie z cegły czy z prefabrykatów - wylewanie posadzki z i bez ocieplenia - tu chyba grubo przesadzili bo bez ocieplenia 30PLN/m2 - murowanie ścian z cegły i suporeksu - 15PLN/m2 Sąsiad płacił ostatnio za wylanie posadzki bez materiałów 16 zł/m2, ocieplenie miał zrobione Witam Na dniach będe miał robione wylewki. Dzwoniłem do dwóch firm szczecińskich i chciały po 14zł za 1m2 (sama wylewka), oraz do dwóch stargardzkich, gdzie cena wynosiła 12 i 12,50 zł za 1 m2. Przy czym te stargardzkie mialy talerze do zacierania, a te szczecińskie to: jednemu sie popsuł, a drugi nie używa Oczywiście interesowały mnie tylko firmy z miksokretem. I najciekawsze jest to, że najbardziej fachowy był ten najtańszy (widziałem jak pracuje, oraz efekty jego wcześniejszych robót). pozdrawiam Konrad A mozecie mnie oswiecic czy jesli zdecyduje sie na podlogowke to rodzaj wylewek jest inny w zasadzie to są nawet gotowe mieszanki specjalnie na podłogówki, podobnie jak później kleje do płytek itp. z tego co się orientuję takie wylewki muszą być elastyczniejsze, bo mocniej pracują przy zmianach temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.08.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 witam grupkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.08.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 - murowanie komina - zaoferowali 100PLN/mb bez względu na to czy murowanie z cegły czy z prefabrykatów - wylewanie posadzki z i bez ocieplenia - tu chyba grubo przesadzili bo bez ocieplenia 30PLN/m2 - murowanie ścian z cegły i suporeksu - 15PLN/m2 Sąsiad płacił ostatnio za wylanie posadzki bez materiałów 16 zł/m2, ocieplenie miał zrobione Witam Na dniach będe miał robione wylewki. Dzwoniłem do dwóch firm szczecińskich i chciały po 14zł za 1m2 (sama wylewka), oraz do dwóch stargardzkich, gdzie cena wynosiła 12 i 12,50 zł za 1 m2. Przy czym te stargardzkie mialy talerze do zacierania, a te szczecińskie to: jednemu sie popsuł, a drugi nie używa Oczywiście interesowały mnie tylko firmy z miksokretem. I najciekawsze jest to, że najbardziej fachowy był ten najtańszy (widziałem jak pracuje, oraz efekty jego wcześniejszych robót). pozdrawiam Konrad A mozecie mnie oswiecic czy jesli zdecyduje sie na podlogowke to rodzaj wylewek jest inny w zasadzie to są nawet gotowe mieszanki specjalnie na podłogówki, podobnie jak później kleje do płytek itp. z tego co się orientuję takie wylewki muszą być elastyczniejsze, bo mocniej pracują przy zmianach temperatury. A co tam z ogrzewaniem wybrales juz firme (grzejniki czy podlogowka ) i jaki piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.08.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Teska a co to jest trawa niedzwiedzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aliarte 10.08.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 witam grupe szczecinska, wprawdzie sie nie buduje ale chyba tez moge dolaczyc? jestem po raz pierwszy wiec krotko sie przedstawie ja juz mieszkam "na swoim" 12 lat -Mierzyn, teraz robie drobne remonty wiec oczywiscie sledze forum i gdzies mi wpadł w oko temat pt. poszukiwanie osoby do pilnowania budowy na zime, u mnie własnie pracuje pan( starszy), pracowity itd. osoby znajace Go dluzej mowia ze solidny, tylko ma problem z mieszkaniem wiec chetnie by sie podjal pilnowania, on jest wprawdzie z tej "gorszej" strony Szczecina, bo z Zalomia ale pewnie mu wszystko jedno gdzie.. gdyby ktos miał zapotrzebowanie to prosze o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.08.2006 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Teska a co to jest trawa niedzwiedzia to takie mocne zwarte zielone kępy.....super wygladaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.08.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 witam grupe szczecinska, wprawdzie sie nie buduje ale chyba tez moge dolaczyc? jestem po raz pierwszy wiec krotko sie przedstawie ja juz mieszkam "na swoim" 12 lat -Mierzyn, teraz robie drobne remonty wiec oczywiscie sledze forum i gdzies mi wpadł w oko temat pt. poszukiwanie osoby do pilnowania budowy na zime, u mnie własnie pracuje pan( starszy), pracowity itd. osoby znajace Go dluzej mowia ze solidny, tylko ma problem z mieszkaniem wiec chetnie by sie podjal pilnowania, on jest wprawdzie z tej "gorszej" strony Szczecina, bo z Zalomia ale pewnie mu wszystko jedno gdzie.. gdyby ktos miał zapotrzebowanie to prosze o kontakt witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 10.08.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 A co tam z ogrzewaniem wybrales juz firme (grzejniki czy podlogowka ) i jaki piec jeszcze mamy trochę czasu na zastanowienie się, ale chyba zostaniemy przy klasycznym ogrzewaniu grzejnikowym, poza kuchnią i łazienkami, gdzie zzrobimy podłogówkę. piec kondensacyjny, mamy zaproponowane vailanty i buderusa, do tego na pewno kominek z płaszczem i najprawdopodobniej solary. wszystko kwestia pieniążków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 10.08.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Czy ktoś kupował działkę w Siadle Dolnym (albo górnym) lub w okolicy albo wie jak się tam ceny kształtują? Nie wiem dokładnie ale ponoc już w zeszłym roku były wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 10.08.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Chyba będzie dobrze chociaż z dojazdem kłopot bo dom 2 km od najbliższych zabudowań i w lesie:) pozdrawiam No, to trzeba pomyślec w pierwszym rzucie o zrobieniu sensownego dojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 10.08.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 W hotelu na wakacjach mieli okna ( chyba tak sie to pisze) schüco rewelacyjne jak one i dzwi balkonowe pieknie chodzily rewelacja . Ale czy one sa u nas i po ile to trudno mi powiedziec Są, między innymi w polecanym, chyba przez Czupurka, "Porta-Lebo". Ja nie skorzystałam z ich oferty, bo potrzebowałam specjalnego koloru ale mogę powiedziec, że bardzo podobała mi się ich obsługa - są fachowcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 10.08.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 A co tam z ogrzewaniem wybrales juz firme (grzejniki czy podlogowka ) i jaki piec jeszcze mamy trochę czasu na zastanowienie się, ale chyba zostaniemy przy klasycznym ogrzewaniu grzejnikowym, poza kuchnią i łazienkami, gdzie zzrobimy podłogówkę. piec kondensacyjny, mamy zaproponowane vailanty i buderusa, do tego na pewno kominek z płaszczem i najprawdopodobniej solary. wszystko kwestia pieniążków Do full wypasu brakuje Wam tylko rekuperatora i wentylacji mechanicznej ale czy to przeliczyliście? Straszne wydatki. Czy jest sens inwestowac w piec kondensacyjny i kominek z płaszczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.08.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Teska a co to jest trawa niedzwiedzia to takie mocne zwarte zielone kępy.....super wygladaja... Takie jakby ladne zielone kulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.08.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 W hotelu na wakacjach mieli okna ( chyba tak sie to pisze) schüco rewelacyjne jak one i dzwi balkonowe pieknie chodzily rewelacja . Ale czy one sa u nas i po ile to trudno mi powiedziec Są, między innymi w polecanym, chyba przez Czupurka, "Porta-Lebo". Ja nie skorzystałam z ich oferty, bo potrzebowałam specjalnego koloru ale mogę powiedziec, że bardzo podobała mi się ich obsługa - są fachowcami. Ale jak cenowo ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 10.08.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Didi bardzo podobaja mi sie ogrody z ozdobnymi trawami (pampasowa , czerwona itp ) czy one nadaja sie do naszego klimatu . W niemczech jest teraz taka moda a i mi sie one bardzo podobaja tylko czy nie zmarzna zapytam o to męża i dam znać Dzieki Mój mąż się wypowiedział: Oczywiście i pięknie u nas rosną. Przy okazji dowiedziałam się, że szuka na naszym ogrodzie miejsca gdzie by mógł chć trochę takowych powsadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.08.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 A co tam z ogrzewaniem wybrales juz firme (grzejniki czy podlogowka ) i jaki piec jeszcze mamy trochę czasu na zastanowienie się, ale chyba zostaniemy przy klasycznym ogrzewaniu grzejnikowym, poza kuchnią i łazienkami, gdzie zzrobimy podłogówkę. piec kondensacyjny, mamy zaproponowane vailanty i buderusa, do tego na pewno kominek z płaszczem i najprawdopodobniej solary. wszystko kwestia pieniążków Do full wypasu brakuje Wam tylko rekuperatora i wentylacji mechanicznej ale czy to przeliczyliście? Straszne wydatki. Czy jest sens inwestowac w piec kondensacyjny i kominek z płaszczem? A ja o takim zestawie tez myslalam Tylko sie zastanawiam nad kominkiem z plaszczem mam duza odleglosc salonu od kotlowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.08.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Didi bardzo podobaja mi sie ogrody z ozdobnymi trawami (pampasowa , czerwona itp ) czy one nadaja sie do naszego klimatu . W niemczech jest teraz taka moda a i mi sie one bardzo podobaja tylko czy nie zmarzna zapytam o to męża i dam znać Dzieki Mój mąż się wypowiedział: Oczywiście i pięknie u nas rosną. Przy okazji dowiedziałam się, że szuka na naszym ogrodzie miejsca gdzie by mógł chć trochę takowych powsadzać No ja sie rozkochalam w trawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.08.2006 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 http://images1.fotosik.pl/131/ee0594454a8d1c37.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts