Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Moim zdaniem do systemu mieszanego nie ma sensu przepłacać za kondensata.

W łazience prócz podłogówki muszą być grzejniki nie tylko po to by można było wysuszyć ręczniki ale przede wszystkim po to by można było ogrzac pomieszczenie :D gdyż podłogówka na mniejszej powierzchni niż 12 m2 nie jest w stanie ogrzać pomieszczenia, a w łazience raczej wszyscy lubią mocno ciepło.

My właśnie taki system mamy, troche podłogówki, reszta kaloryfery i kondensat (4.5 tys.) oraz piec na wszystko :D

witam

zastanawiam się kiedy zacząć prace ogrodnicze na działce. Jeśli się uda to zaczniemy budowę we IX/06 a wprowadzimy się IX/07 :)

Mam 80 cm humusu i glinę. Czytajac forum natknęłam się na sugestię i tak ją zrozumiałam : zdjąć humus z części ogrodowej, zrzucić go w kącie na działce, obsiać łubinem i z tego ma się zrobić urodzajna gleba,którą później można rozplantować. Jakie są wasze doświadczenia, kiedy wy zajęliście się ogrodem? Chciałabym zrobić wszystko co się da w jak najkrótszym czasie i niczego nie przeoczyć :roll:

Może coś podpowiecie.

DELF - oglądałaś?

tak, fajny nawet i cena super, ale ja szukam diesla :-? :D

No to jak juz teraz wszystko wiecie to gadać mi tu jak na spowiedzi gdzie sa jeszcze jakies działki do kupienia i jak macie to namiarki :) .

o ile się orientuję w dobrej ciągle są działki od agro-westu, uzbrojone, do niedawna 70 za m2. jak nie ma aktuaknie to będą niedługo, bo właśnie następna partia jest zbrojona