Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Maro

Wydaje mi się że DomBud zaczyna powoli sprzedawać działki na Bezrzeczu. Ostatnią cenę jaką słyszałem to było 120 zł/m2. Sporo działek ma tam uzbrojenie w linii działki, są też takie co mają przyłącza wyciągnięte oraz takie którym jeszcze trochę wiosen przejdzie nim będą uzbrojone. Należy tylko na tym terenie uważać na grunt na działce oraz położenie.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Maro

Wydaje mi się że DomBud zaczyna powoli sprzedawać działki na Bezrzeczu. Ostatnią cenę jaką słyszałem to było 120 zł/m2. Sporo działek ma tam uzbrojenie w linii działki, są też takie co mają przyłącza wyciągnięte oraz takie którym jeszcze trochę wiosen przejdzie nim będą uzbrojone. Należy tylko na tym terenie uważać na grunt na działce oraz położenie.

Niestety nie, działek w tej chwili nie sprzedają, zamierzają to robić dopiero po wrześniu i też dokładnego terminu nikt nie zna. Chcą je najpierw uzbroić i cena ma być okło 150 PLN/m2, tylko podobno do tego jeszcze VAT.

Obłedu cenowego w Szczecinie ciąg dalszy.

U nas działeczka prawie już jest, czekamy na oficjalne przyklepanie :)

Działeczka na Mierzynie :)

http://img137.imageshack.us/img137/8305/dscf3590yi2.th.jpg

a tak wygląda widoczek w stronę Szczecina.

http://img144.imageshack.us/img144/245/dscf3595bz2.th.jpg

TU NA RAZIE JEST ŚCIERNISKO .......... :D :D :D :wink:

Witam,witam sasiadow!!!! My to juz sie chyba nawet spotkalismy?

To jest zelbetowy czyli u mnie bedzie wygladal podobnie . To ile trwa zmontowanie takiego stropu i gdzie kupowalas stal

a strop jest wylewany na mokro chyba to sie zwie żelbetowy choc pewności nie mam

zarówno żelbetowy jak i gęstożebrowy sa zalewane betonem. różnica w tym, że w żelbetowym zalewamy betonem gołe zbrojenie na szalunku, w gęstożebrowym zalewamy pustaki stropowe ułożone na belkach :)

To jest zelbetowy czyli u mnie bedzie wygladal podobnie . To ile trwa zmontowanie takiego stropu i gdzie kupowalas stal

a strop jest wylewany na mokro chyba to sie zwie żelbetowy choc pewności nie mam

zarówno żelbetowy jak i gęstożebrowy sa zalewane betonem. różnica w tym, że w żelbetowym zalewamy betonem gołe zbrojenie na szalunku, w gęstożebrowym zalewamy pustaki stropowe ułożone na belkach :)

tak to wszystko prawda niektórych pojęć na szczęście nie musze przyswajać więc je sprytnie omijam :D

Maro

Niestety nie, działek w tej chwili nie sprzedają, zamierzają to robić dopiero po wrześniu i też dokładnego terminu nikt nie zna. Chcą je najpierw uzbroić i cena ma być okło 150 PLN/m2, tylko podobno do tego jeszcze VAT.

Obłedu cenowego w Szczecinie ciąg dalszy.

Ceny faktycznie zaczynają robić się chore! :evil:

Widziałem te działki Dombudu całkiem znośne ale 150 + VAT to lekka przesada.

To daj znać kiedy będziesz na budowie i gdzie to jest. Chętnie zobaczymy. :lol: Asia

na budowie będę jutro rano, ale raczej tylko na chwilkę (koło 9.00). a trafić tam bardzo łatwo. Jakby ktos pytał o co chodzi to mówcie, że poznajecie projekt "na żywo", ja wykonawcę uprzedzę, że moga być turyści i żeby psem nie szczuł :D

Ceny faktycznie zaczynają robić się chore! :evil:

Widziałem te działki Dombudu całkiem znośne ale 150 + VAT to lekka przesada.

poczekajcie jeszcze ze dwa lata. już teraz na warszewie uzbrojone schodzą po 220-250 za m2, grunty w szczecinie i okolicach powoli się kończą. Zaniedługo za grunty 15 km od Szczecina trzeba będzie płacić takie pieniądze.:evil:

Świetna lokata kapitału tak poza tym, tylko skąd ten kapitał wziąć? :cry: