Asia i Robert 14.08.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Czy ktos z Was ma rekuperator . ja mam Jakiej firmy i jastes zadowolony .Ile to ustrojstwo kosztowalo i jaka firma robi instalacje w szczecinie firma tywent http://www.tywent.com.pl koszt niecałe 2000 zł instalację robiłem sam A jak z wymiana filtrow czy wymieniasz je sam i czy jest on cichy .Robiles do tego wymiennik gruntowy Ja też myślę o wentylacji z rekuperacją i jeszcze w wymiennikiem gruntowym. Tylko ja bym wolała, żeby jakaś firma zrobiła projekt i wzięła odpowiedzialność za to jak to chodzi. Z tego co wiem filtry wymienia się co pół roku i nie jest to skomplikowane. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 14.08.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Witam wszystkich serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 14.08.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Czy ktos z Was ma rekuperator . ja mam Jakiej firmy i jastes zadowolony .Ile to ustrojstwo kosztowalo i jaka firma robi instalacje w szczecinie firma tywent http://www.tywent.com.pl koszt niecałe 2000 zł instalację robiłem sam A jak z wymiana filtrow czy wymieniasz je sam i czy jest on cichy .Robiles do tego wymiennik gruntowy Ja też myślę o wentylacji z rekuperacją i jeszcze w wymiennikiem gruntowym. Tylko ja bym wolała, żeby jakaś firma zrobiła projekt i wzięła odpowiedzialność za to jak to chodzi. Z tego co wiem filtry wymienia się co pół roku i nie jest to skomplikowane. Asia Wymiana filtrów to nie problem jeśli tylko pogodzisz się z pewnym kosztem (ne wiem jakim), który musisz ponieść na zakup nowych. Może nawet są jakieś wielokrotnego użytku. Mnie raczej ostrasza od wentylacji mechanicznej brak możliwości czyszczenia przewodów i związane z tym konsekwencje. (grzyby a nawet legionelloza) W takiej klimatyzacji samochodowej zaleca się odgrzybianie raz w roku. Tu trzeba to robić chyba częściej bo wentylacja chodzi non stop a tymczasm metody na to raczej nie ma (ja nie znam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 14.08.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Filtry np firmy Dospel kosztuja miedzy 30-60 zl .Duzo firm robi juz tak instalacje aby mozna je bylo czyscic . Mi odpowiadala by instalacja ktora mozna bylo by dobrze regulowac . W tej chwili na bukowym osiedlu mam grawitacyjna i wogole nie mozna tego nazwac wentylacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 14.08.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Nie wiem dlaczego sa tylko rozne opinie na temat polaczenia wentylacji z rozprowadzaniem ciepla z kominka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 14.08.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Filtry np firmy Dospel kosztuja miedzy 30-60 zl .Duzo firm robi juz tak instalacje aby mozna je bylo czyscic . Mi odpowiadala by instalacja ktora mozna bylo by dobrze regulowac . W tej chwili na bukowym osiedlu mam grawitacyjna i wogole nie mozna tego nazwac wentylacja Bryta co ty mówisz? Jak wyczyścisz 10m odcinek karbowanej rury zabudowanej w ścianach lub suficie. To że twoja grawitacyjna wentylacja nie działa niczego tu nie zmienia. Wentylację trzeba zrobić tak żeby działała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 14.08.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Filtry np firmy Dospel kosztuja miedzy 30-60 zl . To według Ciebie mało czy dużo? A ile tych filtrów jest w instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 14.08.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Czy ktos z Was ma rekuperator . ja mam Jakiej firmy i jastes zadowolony .Ile to ustrojstwo kosztowalo i jaka firma robi instalacje w szczecinie firma tywent http://www.tywent.com.pl koszt niecałe 2000 zł instalację robiłem sam A jak z wymiana filtrow czy wymieniasz je sam i czy jest on cichy .Robiles do tego wymiennik gruntowy filtry wymieniam co pół roku wg mnie jest cichy bez wymiennika gruntowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 14.08.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Czy ktos z Was ma rekuperator . ja mam Jakiej firmy i jastes zadowolony .Ile to ustrojstwo kosztowalo i jaka firma robi instalacje w szczecinie firma tywent http://www.tywent.com.pl koszt niecałe 2000 zł instalację robiłem sam A jak z wymiana filtrow czy wymieniasz je sam i czy jest on cichy .Robiles do tego wymiennik gruntowy Ja też myślę o wentylacji z rekuperacją i jeszcze w wymiennikiem gruntowym. Tylko ja bym wolała, żeby jakaś firma zrobiła projekt i wzięła odpowiedzialność za to jak to chodzi. Z tego co wiem filtry wymienia się co pół roku i nie jest to skomplikowane. Asia tylko że wszystkie firmy za montaż, projekt i etc kasują abstrakcyjne pieniądze co do odpowiedzialności ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 14.08.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Filtry np firmy Dospel kosztuja miedzy 30-60 zl .Duzo firm robi juz tak instalacje aby mozna je bylo czyscic . Mi odpowiadala by instalacja ktora mozna bylo by dobrze regulowac . W tej chwili na bukowym osiedlu mam grawitacyjna i wogole nie mozna tego nazwac wentylacja Bryta co ty mówisz? Jak wyczyścisz 10m odcinek karbowanej rury zabudowanej w ścianach lub suficie. To że twoja grawitacyjna wentylacja nie działa niczego tu nie zmienia. Wentylację trzeba zrobić tak żeby działała. Wyslalam zapytanie do firm tym sie zajmujacych i proponuja zeby to czyscic rury z sonda ( nie wiem o co tu chodzi ) ale to proponuja .U mnie jest parterowiec wiec dostep bylby niezly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 14.08.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Czy ktos z Was ma rekuperator . ja mam Jakiej firmy i jastes zadowolony .Ile to ustrojstwo kosztowalo i jaka firma robi instalacje w szczecinie firma tywent http://www.tywent.com.pl koszt niecałe 2000 zł instalację robiłem sam A jak z wymiana filtrow czy wymieniasz je sam i czy jest on cichy .Robiles do tego wymiennik gruntowy filtry wymieniam co pół roku wg mnie jest cichy bez wymiennika gruntowego A zima powiedzmy przy -10 ilu stopniowym powietrzem nawiewa .I ile kosztuja filtry do twojego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 14.08.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Czy ktos z Was ma rekuperator . ja mam Jakiej firmy i jastes zadowolony .Ile to ustrojstwo kosztowalo i jaka firma robi instalacje w szczecinie firma tywent http://www.tywent.com.pl koszt niecałe 2000 zł instalację robiłem sam A jak z wymiana filtrow czy wymieniasz je sam i czy jest on cichy .Robiles do tego wymiennik gruntowy Ja też myślę o wentylacji z rekuperacją i jeszcze w wymiennikiem gruntowym. Tylko ja bym wolała, żeby jakaś firma zrobiła projekt i wzięła odpowiedzialność za to jak to chodzi. Z tego co wiem filtry wymienia się co pół roku i nie jest to skomplikowane. Asia tylko że wszystkie firmy za montaż, projekt i etc kasują abstrakcyjne pieniądze co do odpowiedzialności ??? A czy podpierales sie projektem darmowym z Archonu przygotowanym u mnie przez Dospela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 14.08.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 projekt robiłem sam podpierając się danymi ze strony http://www.rekuperatory.pl przeliczyłem wszystkie opory i wydatki i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 14.08.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 projekt robiłem sam podpierając się danymi ze strony http://www.rekuperatory.pl przeliczyłem wszystkie opory i wydatki i działa A tez miales projekt od archonu czy warto go zastosowac . U mnie za calos bez wymienika chca 12-14 tys Jaka gwarancje daja na twoj rekuperator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 14.08.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 nie miałem żadnych informacji z Archonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 14.08.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 za całość z materiałem i robocizną zapłaciłem ok. 6000 zł razem z reku i anemostatami! gwarancja rok (ale sprawdzę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 14.08.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 nie miałem żadnych informacji z Archonu To moze oni teraz dodaja gratis -projekt ogrzewania kominkowego i projekt wentylacji z reku ( przygotowany przez firme dospel ) podane parametry i rysunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 14.08.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 za całość z materiałem i robocizną zapłaciłem ok. 6000 zł razem z reku i anemostatami! gwarancja rok (ale sprawdzę) To swietna cena Jak juz bede na tym etapie to poprosze o wskazowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 14.08.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 14.08.2006 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Dzis chyba wszyscy buduja,bo nikogo nie ma.U mnie na budowie cisza choc ladny dzien ale i tym razem nie pracuja,cos za duzo tego wolnego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts