Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam,

czy oprócz polecanego przez Bikosę (pozdrowienia :D ), macie namiary na brukarzy do kostki granitowej?

I jeszcze jakis transport do 12-13 t?

pozdrawiam nowych i starszych budujących, dużo nas :D

Jak tam po urlopie, chyba jeszcze mieliście dobrą pogodę? Asia

Trafiliśmy z naszym urlopem w tydzień (znaczy Bemo zredukowało to do 5 dni :evil: ) pomiędzy upalnym lipcem a powodzią na początku sierpnia - tak więc chyba nieźle. :D

A gdzie wy się wkońcu budujecie? Zmieniliscie ostatecznie lokalizację?

Zostajemy na Warszewie. Chcemy, żeby dzieci były samodzielne. Nie będzie tak źle. Posadzimy duże drzewa. A jak się wyprowadzą to kupimy taką działkę pod lasem - znajomy ma kilka hektarów pod puszczą bukową.

:lol: Asia

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

czy oprócz polecanego przez Bikosę (pozdrowienia :D ), macie namiary na brukarzy do kostki granitowej?

I jeszcze jakis transport do 12-13 t?

U nas: trawa wykoszona po miesiącu, znaczy wychapana, bo tyle mozna było zrobić z mokrą i dłuuugą trawą; podłoga się olejuje 8) no i czas na podjazdy, żeby podłogi nie zabić przy pierwszym podejściu.

pozdrawiam nowych i starszych budujących, dużo nas :D

Dostalam taki tel.do brukarzy ale nie wiem czy sa dobrzy,mowili mi ze tak ale....- 501 10 67 42.Ten tel.mam od mojego wykonawcy.Transport 25t ale ponoc maja tez mniejsze - 506 01 61 82- ja ich bralam do wywozenia gruzu z budowy,wiem ze ta firma co pracuje u nich p.Gienek koparkowy tez ma transport.

witam grupkę po urlopie

jak przypuszczałam napisaliście że hej. teraz mam do przeczytania 13 stron :o a w pracy też roboty się nazbierało

tak w skrócie:

1. ja na urlop, pogoda też :( teraz powinno już być słonecznie, bo siedzę w robocie :lol: (nie chodzić na urlop)

2. ja na urlop, papierów i spraw służbowych w ilości x5 niż normalnie (nie chodzić na urlop)

3. robiłam kuchnię, więc jestem zmęczona (nie chodzić na urlop)

4. kiedy ja odpocznę? :o

Teska - byłam w ikeii. co chciałam to kupiłam.

Jolly - aleś narozrabiała. wzięłaś przykład z Józi? już jestem więc jak masz coś do mnie zdzoń lub pisz

Stasiek - ja kran mam na budynku, schowany w ociepleniu i zamykany po sezonie za drzwiczkami rewizyjnymi

Bryta - ja mam podłogówkę na całości. u mnie się sprawdziło, zgodnie z oczekiwaniami

pozdrawiam i wracam do czytania zaległości

A czy jak mieszasz systemy podlogowka + grzejniki jest drozej niz np same grzejniki lub sama podlogowka

hmmm. to zależy od proporcji chyba, bo w takim układzie potrzebujesz dodatkowych mieszaczy do podłogówki, żeby zbyt gorąca woda do niej nie szła. ale cenowo jest to raptem kilka dosłownie procen różnicy, co spokojnie można zniwelować jakimś upustem

Ja sie zastanawiam nad calosc podlogowka . Tylko czy to ma sens :lol:

nie ma. w sypialni przynajmniej powinny być zwykłe grzejniki, bo podłogówka jest za mało dynamiczna w zmianach temperatury. podobnie w łazienkach powinien być grzejnik ścienny (może być elektryczny), do suszenia ręczników choćby

ścienna drabinka w łazience - popieram. moja jest podłączona do podłogowego + grzałka elektr na sezon nie grzewczy.

a dlaczego w sypialni nie? co ma mała dynamiczność? w sypialni się przebywa tylko nocą - ustawiasz termostat pokojowy na żądaną, stałą temperaturę i po kłopocie

A czy jak mieszasz systemy podlogowka + grzejniki jest drozej niz np same grzejniki lub sama podlogowka

hmmm. to zależy od proporcji chyba, bo w takim układzie potrzebujesz dodatkowych mieszaczy do podłogówki, żeby zbyt gorąca woda do niej nie szła. ale cenowo jest to raptem kilka dosłownie procen różnicy, co spokojnie można zniwelować jakimś upustem

Ja sie zastanawiam nad calosc podlogowka . Tylko czy to ma sens :lol:

nie ma. w sypialni przynajmniej powinny być zwykłe grzejniki, bo podłogówka jest za mało dynamiczna w zmianach temperatury. podobnie w łazienkach powinien być grzejnik ścienny (może być elektryczny), do suszenia ręczników choćby

ścienna drabinka w łazience - popieram. moja jest podłączona do podłogowego + grzałka elektr na sezon nie grzewczy.

a dlaczego w sypialni nie? co ma mała dynamiczność? w sypialni się przebywa tylko nocą - ustawiasz termostat pokojowy na żądaną, stałą temperaturę i po kłopocie

Czupurku czy dobrze zrozumialam do podlogowki masz w kazdym pokoju termostaty . Czy masz do tego kondensata i jak rachunki w zimie bo powierzchnie bede miala podobna :p

[Czupurku czy dobrze zrozumialam do podlogowki masz w kazdym pokoju termostaty . Czy masz do tego kondensata i jak rachunki w zimie bo powierzchnie bede miala podobna :p

tak w każdym pomieszczeniu (hol też) mam termostaty - takie proste z ręcznym nastawem temp. i jeden główny z pomieszczeniu reprezentatywnym z odczytem pogodowym i programatorem

niestety nie mam kondenstata, nie było mnie stać

rachunki zima 2005/2006:

data odczytu ilość dni zużycie w m3 zł

2005-10-18 55 105 167,50

2005-11-19 32 166 214,22

2005-12-17 28 274 339,95

2006-01-17 31 330 420,08

2006-02-15 29 346 453,99

2006-03-16 29 289 382,66

2006-04-14 29 202 286,43

2006-06-13 60 150 256,86

aha i nie mam kominka

Witajcie

Jakie informacje przekazywaliście hurtowniom budowlanym do wyceny materiałów oraz czy hurtownie wyliczały Wam ilości materiałów potrzebnych. Czy precyzowaliście tylko do jakiego stanu czy robiliście sami listę materiałów, a hurtownia dopisywała ilości i ceny.

Jak to załatwialiście ??

ja dawałem listę materiałów z orientacyjną ilością ściągniętą z przedmiaru. zaznaczyłem, że rozrzut może być do 20%, bo projekt może się zmienić i tyle, hurtownie tylko dopisywały ceny.

O widzę, że jeszcze parę osób nie śpi :p .

Szydas czy nic się nie zmieniło? Możemy jutro podjechać? Asia

można, i z tego co wiem już ktoś był. ja byłem trochę przed czwartą, popatrzeć jak zasypują fundamenty....

[Czupurku czy dobrze zrozumialam do podlogowki masz w kazdym pokoju termostaty . Czy masz do tego kondensata i jak rachunki w zimie bo powierzchnie bede miala podobna :p

tak w każdym pomieszczeniu (hol też) mam termostaty - takie proste z ręcznym nastawem temp. i jeden główny z pomieszczeniu reprezentatywnym z odczytem pogodowym i programatorem

niestety nie mam kondenstata, nie było mnie stać

rachunki zima 2005/2006:

data odczytu ilość dni zużycie w m3 zł

2005-10-18 55 105 167,50

2005-11-19 32 166 214,22

2005-12-17 28 274 339,95

2006-01-17 31 330 420,08

2006-02-15 29 346 453,99

2006-03-16 29 289 382,66

2006-04-14 29 202 286,43

2006-06-13 60 150 256,86

aha i nie mam kominka

Wielkie dzieki Czupurku teraz zrozumialam jak z regulacja podlogowki .Mojemu mezowi znajomy nagadal glupot ze w sypialniach to nogi puchna :o A jakie masz podlogi czy tylko tarakote czy rowniez panele :lol: