Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witajcie

Jakie informacje przekazywaliście hurtowniom budowlanym do wyceny materiałów oraz czy hurtownie wyliczały Wam ilości materiałów potrzebnych. Czy precyzowaliście tylko do jakiego stanu czy robiliście sami listę materiałów, a hurtownia dopisywała ilości i ceny.

Jak to załatwialiście ??

ja dawałem listę materiałów z orientacyjną ilością ściągniętą z przedmiaru. zaznaczyłem, że rozrzut może być do 20%, bo projekt może się zmienić i tyle, hurtownie tylko dopisywały ceny.

O widzę, że jeszcze parę osób nie śpi :p .

Szydas czy nic się nie zmieniło? Możemy jutro podjechać? Asia

można, i z tego co wiem już ktoś był. ja byłem trochę przed czwartą, popatrzeć jak zasypują fundamenty....

.

Byliśmy. szkoda tylko, że się minęliśmy. Wiem, że tak mają wszyscy ale trudno jednak sobie wyobrazić pomieszczenia bo fundamenty wyglądają jak z małego domku a nie domu.

Ulicę dalej jest taki rzucający sie w oczy dom z pomarańczową elewacją :o . Kto go projektował? Może wiesz. Bo podoba mi się też powabny z muratora ale wygląda trochę nieciekawie z zewnątrz i chciałabym pogadać z jakimś architektem, który dodałby nowoczesności ale bez przesady. Asia :p

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

czy oprócz polecanego przez Bikosę (pozdrowienia :D ), macie namiary na brukarzy do kostki granitowej?

I jeszcze jakis transport do 12-13 t?

Dostalam taki tel.do brukarzy ale nie wiem czy sa dobrzy,mowili mi ze tak ale....- 501 10 67 42.Ten tel.mam od mojego wykonawcy.Transport 25t ale ponoc maja tez mniejsze - 506 01 61 82- ja ich bralam do wywozenia gruzu z budowy,wiem ze ta firma co pracuje u nich p.Gienek koparkowy tez ma transport.

Dzieki, jak cos wyjdzie, to dam znać :D

Witajcie

Jakie informacje przekazywaliście hurtowniom budowlanym do wyceny materiałów oraz czy hurtownie wyliczały Wam ilości materiałów potrzebnych. Czy precyzowaliście tylko do jakiego stanu czy robiliście sami listę materiałów, a hurtownia dopisywała ilości i ceny.

Jak to załatwialiście ??

ja dawałem listę materiałów z orientacyjną ilością ściągniętą z przedmiaru. zaznaczyłem, że rozrzut może być do 20%, bo projekt może się zmienić i tyle, hurtownie tylko dopisywały ceny.

można, i z tego co wiem już ktoś był. ja byłem trochę przed czwartą, popatrzeć jak zasypują fundamenty....

.

Byliśmy. szkoda tylko, że się minęliśmy. Wiem, że tak mają wszyscy ale trudno jednak sobie wyobrazić pomieszczenia bo fundamenty wyglądają jak z małego domku a nie domu.

Ulicę dalej jest taki rzucający sie w oczy dom z pomarańczową elewacją :o . Kto go projektował? Może wiesz. Bo podoba mi się też powabny z muratora ale wygląda trochę nieciekawie z zewnątrz i chciałabym pogadać z jakimś architektem, który dodałby nowoczesności ale bez przesady. Asia :p

to prawda, wydaje się mały. nawet dzisiaj biegałem z metrówką, bo ciązko mi było uwierzyć, że skrzydło ma 7,5 metra długości :D wygląda na jakieś 4..... :D

co do projektanta nie mam pojęcia. mi ten domek bardzo się podoba, świetne zestawienie bryły z kolorystyką. ale z tego co wiem sąsiadom to nie odpowiada, mają się sądzić :o

Witajcie

Jak to załatwialiście ??

.

to prawda, wydaje się mały. nawet dzisiaj biegałem z metrówką, bo ciązko mi było uwierzyć, że skrzydło ma 7,5 metra długości :D wygląda na jakieś 4..... :D

co do projektanta nie mam pojęcia. mi ten domek bardzo się podoba, świetne zestawienie bryły z kolorystyką. ale z tego co wiem sąsiadom to nie odpowiada, mają się sądzić :o

Kolor faktycznie nieco intensywny ale co do tego mają sąsiedzi. Asia

Witam,

czy oprócz polecanego przez Bikosę (pozdrowienia :D ), macie namiary na brukarzy do kostki granitowej?

U nas: trawa wykoszona po miesiącu, znaczy wychapana, bo tyle mozna było zrobić z mokrą i dłuuugą trawą; podłoga się olejuje 8) no i czas na podjazdy, żeby podłogi nie zabić przy pierwszym podejściu.

pozdrawiam nowych i starszych budujących, dużo nas :D

zerknij na privka

Witam stałych bywalców i nowych też :lol:

Co do kolejności- u mnie w dniou wstawiania okien weszli elektrycy, któzy w 3 dni zrobili system alarmowy odebrany przez firme monitorującą. Przez te trzy dni budowy pilnował człowiek z ekipy budującej. Tak więc da się to zrobić właściwie równocześnie.

A u mnie przy sprzyjającej pogodzie rośnie ogródek :D

a w dzienniku...wpis z 2004....foteczki jakies beda? :lol:

a czemu chcą sie sądzić???

bo nie podoba im się kolor, jaki bedą mieli za oknem...... szczerze powiedziawszy przestałem się dziwić już takim sprawom, w końcu jesteśmy wiernym sojusznikiem stanów zjednoczonych i czerpiemy ich zwyczaj e :D

Szydas jakby udało ci się spotkać właścicieli tego domku to mam prośbę, żebyś się podpytał u kogo robili projekt. Ja sama dałabym mniej intensywny kolor ale ta dachówka z tym ciemnoszarym kolorem i te luksfery w garażu - super. Asia

ok, chociaż często tam przejeżdżam i jeszcze nikogo nie widziałem...

Witam,

U nas: trawa wykoszona po miesiącu, znaczy wychapana, bo tyle mozna było zrobić z mokrą i dłuuugą trawą; podłoga się olejuje 8) no i czas na podjazdy, żeby podłogi nie zabić przy pierwszym podejściu.

pozdrawiam nowych i starszych budujących, dużo nas :D

zerknij na privka

i nic :cry:

Dzis byliśmy z żonką rzucić okiem na nasze pole :lol:

Przy okazji rzuciliśmy na budowy Klausa i Kacha72.

Klaus 3mamy z Gosią kciuki cały czas - pozdrawiamy serdecznie.

Kacha ładnie Ci rośnie 8) , widzę że Twój sąsiad już też wyszedł z basenu piwnicznego :o

dobre określenie basen piwniczny , bo 99% w piwnicy bedzie musiał zrobic pływalnie, na tym terenie taka piwnica :o :o :o

ich wykonawca tez sie dziwi ale robi

mi rośnie ale ciągle tempo nie takie jak obiecywali na początku toretycznie do polowy września miał być stan surowy ale nie ma szans :-?

witam nocką -a ja z dzieciakami dzisiaj posprzataliśmy cały domek-no została kotłownia i pod schodami-ale pracusie sie zdziwia jak wpadna w piatek :lol: i wokół budowy tez bo prze 2 mies troszkę sie nazbierało -chociaż nie bałaganili a jednak było co zbierać :lol: pa pa dobranocKacha 72właśnie pada i może u ciebie stropik podlewa się

witam czwarteczkowo

... ta niektórych sąsiadów to, powinni wywozić na bezludną wyspę :evil:

przyp@$#@#% do wszystkiego się potrafią, nie tylko koloru elewacji...

i myślą, że dobrze robią, i są z siebie dumni, że tacy stanowczy i mądrzy, a tak naprawdę (bez względu na nerwy innych) ośmieszają się, ot buraczki.....

my póki co mamy jednego takiego, pół osiedla się z niego brechta

np. w czynie społecznym paru naszych aktywnych wybudowało boisko, huśtawki, postawiło basen i takie tam. korzystają z tego wszystkie mniejsze dzieci, więc reszta sama powinna się zainteresować: coś się złożyć lub pomóc. no ale nie wszyscy są domyślni...

więc delegacja zrobiła obchód i co na to, nasz "ulubiony" sąsiad?

- nic nie dam, a dzieciak nie będzie korzystał, u siebie też ma trawę :wink:

i taki dumny, a chłopak chyłkiem zasuwa po boisku, bo sam nie wie: bać się starego, czy sąsiadów...

no i jest oryginalny. jak powiada mój chłop: chałupę w ukraińskie kolory pomalował :wink: ale jakoś nie zwracamy mu uwagi, że burzy nasze poczucie estetyki

a on? nie dość że nie graniczy ze mną żadnym kawałkiem, to zamiast siedzieć na swoim ogrodzie (ze swoim dzieciakiem oczywiście :wink: ) to, ostatnio stał sobie przy ulicy i podniesionym głosem, przez "5" parceli prowadził monolog z sobą, ale niestety do mnie. a poszło o moje psy, że szczekają.

cóż nie zwyczajnam dyskutować z inteligentnymi inaczej.

on naprawdę nie wie co to, znaczy gdy psy szczekają i wyją. takie np. zostawione na cały dzień, noc bez opieki. aż mam ochotę mu pokazać i zostawić psy całą noc na dworzu, ale szkoda mi i psów, moich najbliższych sąsiadów, no i nas rzecz jasna...

tylko czemu do moich się przywala, które są daleko, gdy pod bokiem ma jednego w budzie, który naprawdę koncertuje?

ok, ponarzekałam, ale wcale mi nie lżej

pozdrówka idę pracować