Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

A ja powiem wam jaki wczoraj spotkał mnie miły gest:

W poniedziałek byliśmy w galaxy (dziecko wyrosło z bucików) i przy okazji zaszłam do tamtejszej apteki (żadko jestem w galaxy więc nie wiem ile jest tam aptek, ale chodzi o tą co się wchodzi przez kosmetyczny) i kupowałam lek (hormon na ciążę). Pan dwa razy zapytał mnie jaki rodzaj tabletek biorę podjęzykowe czy te inne. Powiedziałam, że podjęzykowe i takowe mi sprzedał. W dniu wczorajszym ok godz. 20stej telefon. Pani właśnie z tej apteki z troską w głosie: czy to Pani kupowała lek? Tak. A jakie pani bierze te leki, bo z dawkowania wynikałoby, że nie podjęzykowe tylko te drugie. Ja jej na to, że podjęzykowe. No to ona uspokojona zaczęła wypytywać dlaczego biorę hormony, jak się czuję, która ciąża i życzyła wszystkiego dobrego. Szok! Aż łzy miałam w oczach, że ktoś zainteresował się moim zdrowiem.

Mnie kiedyś aptekarz sprzedał mocniejszy antybiotyk dla dziecka. Doszłam do domu zalałam wodą zawiesinę i rozpuszczałam a tu dzwonek do drzwi i ... :o aptekarz pod drzwiami z właściwym lekarstwem w ręku. Przepraszał i takie tam. Szczęśliwy, że nie zdążyłam podać. Oczywiście nic nie dopłacałam. :lol: Asia

niestety, to nie do końca życzlwośc tylko dbanie o własną d.... jeżeli w kontroli na koniec dnia wychodzi im co innego wydane a co innego na recepcie to mają obowiązek zrobić wszystko, żeby to naprawić. To dlatego na recepcie pisze się dokładny adres chorego, w przypadku dzieci wiek itp...

Witam i ja po urlopie :(

fajnie było ale się skończyło :wink:

czupurku rzeczywiście masz fajnego sąsiada :o rozumiem że z chęcią wydałby zakaz szczekania psom :o W temacie sąsiad i pies, to też mam takiego jednego na ulicy obecnie zamieszkiwanej. Puszcza na ulicę luzem i bez kagańca rotwailera, pies biega sobie gdzie chce a właściciele siedzą w domu. Kilka razy stanęłam dęba jak nagle wyrósł koło mnie ten pies, nie mówiąc już o córce. Na wszelkie prośby odpowiada że to łagodny pies...nie mam ochoty juz z nim gadać bo jak widze ten wzrok tęskniący za rozumem to :x teraz to będę wzywała mundrowych.

No to tez się wyżaliłam :lol:

Pozdrawiam wszystkich stałych i nowych bywalców :D

to podziwiam twoją cierpliwość. w zasadzie już za pierwszym razem powinnaś zadzwonić i złożyć skargę. nawet gdyby rottweilery nie były na liście ras niebezpiecznych to na ulicy mają obowiązek być na smyczy i w kagańcu. Puszczanie takiego psa bez opieki to przestępstwo, nie wykroczenie. Chowanie psa rasy niebezpiecznej nakłada na niego wiele obowiązków (np. odpowiednie ogrodzenie). Jak facetowi odbiorą psa i urządzą proces w sądzie to może sam złagodnieje.... Nic tak nie przemawia do wyobraźni jak spory wydatek.

Podaje tel.do p.SZYŁKO z wodociagow GOLENIOW ,bardzo mily pan 510 225 802.Moze pomoze cos w Twojej sprawie BRYTA albo doradzi

Dzieki zapisalam

Dodzwonilam sie do goleniowskich wodociagow i ich prawnika .

Jeszcze czekam az wszyscy wroca z wakacji i jak nic dalej sie nie zmieni ( bo moje warunki sa przygotowane ale nie chca mi ich wydac do czasu podpisania umowy osoby ktora budowala wodociag a wodociagami ) to sprobuje z prawnikiem ale czy to cos pomoze :-?