Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli chodzi o wydawanie pozwolenia to już sprawdziłem i sprawa ma się tak że starostwo nie powinno już informować o wydawanym pozwoleniu sąsiadów gdyż oni nie są stroną w postępowaniu. Więc nie ma tego całego wysyłania i czekania na zwrotki.

chyba że macie współwłasność drogi dojazdowej i będą tam prowadzone prace (np.wodociąg) to powiadamiają i czekają na zwrotki

Jeśli chodzi o wydawanie pozwolenia to już sprawdziłem i sprawa ma się tak że starostwo nie powinno już informować o wydawanym pozwoleniu sąsiadów gdyż oni nie są stroną w postępowaniu. Więc nie ma tego całego wysyłania i czekania na zwrotki.

chyba że macie współwłasność drogi dojazdowej i będą tam prowadzone prace (np.wodociąg) to powiadamiają i czekają na zwrotki

tak własnie, albo jak macie czesc działki wspólnie z sasiadami, tzw. pas przeznaczony w przyszlosci pod drogę.

witam wieczorowo...pilnie potrzebuję informacji na temat ceny , a co za tym idzie konkretnej ekipy , którzy założą instalację alarmową, kabelki w ścianie mam ...po dzisiejszej nocy...i próbie włamania sprawa jest PILNA!...mam pierwszą ofertę i chcę ją jakoś zweryfikować

ponawiam pytanie....podajcie please....namiary na sprawdzoną firmę od instalacji alarmowych,dobrych też cenowo....

najlepiej na priva,dzięki!!!

POZWOLIŁEM SOBIE JESZCZE RAZ OGŁOSZONKO :(

Szukam ekipy do budowania domu z BK na cienką klejową spoinę.

Najchętniej od końca października tego roku.

Interesuje mnie samo wykonawstwo !

Za sobą mam już :

Bogdana Krzak-a

Romana Przybylskiego

Krystiana Łangowskiego

AKT

Anbud

Jan Ułoga

Piotr Chałstowski

obiecuję - ostatni raz :evil:

pogadaj z Romanem Szymańskim Rom-Bud, zgadza się na samo wykonawstwo, nie wiem czy robi BK - 502 567 780

Agnieszka1, bryta

my na dziesięcioletnim nieużytku zrobiliśmy tak:

roundup - po dwóch tygodniach jak uschło - bronowanie (wynajęliśmy chłopaka z traktorem) - potem jeszcze raz poprawka roundupem - przekopanie widłami - zagrabienie - posianie trawki.

Wyszło pięknie a mąż zgubił brzuszek 8) .

witam wieczorowo...pilnie potrzebuję informacji na temat ceny , a co za tym idzie konkretnej ekipy , którzy założą instalację alarmową, kabelki w ścianie mam ...po dzisiejszej nocy...i próbie włamania sprawa jest PILNA!...mam pierwszą ofertę i chcę ją jakoś zweryfikować

ponawiam pytanie....podajcie please....namiary na sprawdzoną firmę od instalacji alarmowych,dobrych też cenowo....

najlepiej na priva,dzięki!!!

na liście rankingowej jest elektryk polecany przez bikosę, alarmy też robi

"Coraz czesciej mnie wkorza bo kreci sie w nocy i przez nia nie moge spac .A najlepsze ze jest tak coraz czesciej .Moze to starosc .Ona w dzien odsypia a ja pije kawe za kawa . Cos nie moge ostatnio spac

Nasz tez w nocy łaził , przychodził do nas, lizal nas , cudaczył - to znow pewnie młodosc. Ale teraz jest spokoj. Spi ladnie cala noc."

A nasz "owczar" śpi w pralni. Do sypialni i do pokoju córki ma zakaz wstępu i nie wchodzi nawet jak drzwi są otwarte :D

witam tez wtorkowo......i deszczowo :cry:

wiece ile chce pko za zaswiadczenie ze jestes jego dobrym klientem????

300 zł.....wczoraj malo z krzesła nie spadłam jak uslyszalam ile mam zaplacic za takie zaswiadczonko.......

no coś Ty?

Pamiętam (ale to było jakieś 100lat temu) w Śląskim brałam (kiedyś były takie wymogi do przetargów) i dali gratis

kiedys bylo gratis, do zeszlego roku kosztowalo 50 zł...a od tego jest 300 :cry:

Za sobą mam już :

Bogdana Krzak-a

Romana Przybylskiego

Krystiana Łangowskiego

AKT

Anbud

Jan Ułoga

Piotr Chałstowski

pogadaj z Romanem Szymańskim Rom-Bud, zgadza się na samo wykonawstwo, nie wiem czy robi BK - 502 567 780

Jak bedziesz gadal to zapytaj sie z jakiego to powodu kupe gruzu betonowego wyciagal z Mietowej 15. Woda za miekka, piasek za twardy czy .... krecil film o katastrofach budowlanych w swoim wykonaniu?

Za sobą mam już :

Bogdana Krzak-a

Romana Przybylskiego

Krystiana Łangowskiego

AKT

Anbud

Jan Ułoga

Piotr Chałstowski

Jak bedziesz gadal to zapytaj sie z jakiego to powodu kupe gruzu betonowego wyciagal z Mietowej 15. Woda za miekka, piasek za twardy czy .... krecil film o katastrofach budowlanych w swoim wykonaniu?

wokół mojej budowy stoją 3 budynki stawiane przez niego. nikt z właścicieli nie narzeka na jakość. ja na razie też nie, a wszystkiego mogę dotknąć własną ręką. beton zamawia z wytwórni, więc nie sądzę, żeby powyższa informacja cokolwiek znaczyła....

Za sobą mam już :

Bogdana Krzak-a

Romana Przybylskiego

Krystiana Łangowskiego

AKT

Anbud

Jan Ułoga

Piotr Chałstowski

wokół mojej budowy stoją 3 budynki stawiane przez niego. nikt z właścicieli nie narzeka na jakość. ja na razie też nie, a wszystkiego mogę dotknąć własną ręką. beton zamawia z wytwórni, więc nie sądzę, żeby powyższa informacja cokolwiek znaczyła....

Ja go nie ocenilem, tylko zasugerowalem, zeby sie zapytal.

PRZESTROGA

wybralem na geodete Henryka Cieleckiego, pomylka w wytyczeniu budynku 70cm chociaz ciezko tu mowic o pomylce tylko o bledzie geodety. najgorsze jest ze gosciu mnie zwodzi i nie widzi zadnej odpowiedzalnosci, scianki fundamentowe juz stanely takze pojawiaja sie dodatkowe koszty

czy wpisy do rankingu sa jakos cenzurowane ? chcialem dodac tam swoja opinie ale na razie sie nie pojawila....