Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

To jakaś plaga jest :x :roll: :cry: wszyscy wykonawcy chca budować z Porotermu :evil:

nie każdy, nie każdy, niektórzy chcą za wszelką cenę z ytonga.... sa nawet na liście, ale na forum nikt go nie poleca..... :wink:

Ja buduję z Ytonga. Na razie bez większy zastrzeżeń. Zobaczcie sobie w dzienniku. JAk ktoś będzie potrzebować namiaru, to dajcie znać.

Witaj

- a o co to za pomysł z tym chudziakiem jakoś tak niżej ??

:oops:

są dwie szkoły budowania. Wolałem pojechać z bloczkiem betonowym jedną warstwę wyżej. JAk wyleję posadzkę, wyjdzie na to samo.

chyba nie do końca, bo wtedy warstwa izolacyjna między ścianą fundamentową a zewnętrzną wypadnie powyżej izolacji podłogowej - mam na myśli tą przeciwwilgotnościową. normalnie obie wartwy są albo w jednym poziomie, albo ta podłogowa jest nieco wyżej. jakoś nie mogę sobie wyobrazić tej idei.... :oops:

Mam umowę z hurtownią. I nawet wystosowałam do nich takie pismo z terminem. Oczywiście oni się z tego znów nie wywiązali. I z tego co wiem, to nie mają pieniędzy (moich pieniędzy!), by je oddać. Pozostaje więc sąd, i tu mam kłopot, bo chciałabym sie zwrócić do jakiegoś prawnika (kwestia nie tylko sformułowania odpowiedniego pisma, ale w ogóle poprowadzenia sprawy).

A jaka to hurtownia ??

Dalej ta sama! Promix

Sąd sądem ale czy jest dziś z czego ściągać ?

właścicel firmy odpowiada za nią całym swoim majątkiem... komornik z tego odzyska ile trzeba.....

Chyba że firma była Sp. z o.o. lub właściciel wiedział co robi wcześniej i już dawno wszystko ma na żonę z którą oczywiście ma rodzielność majątkową. :evil:

Witam

Czy ktoś z was buduje lub zamierza się budować w okolicach Rurzycy.

Mam dylemat ponieważ znalazłem dokładnie taką działeczkę jaką długo szukałem ale okazało sie że ok500 od niej ma miejsce hodowla kurczat i chciałbym posiąść info czy po prostu latem tam nie wani?

Pozdrawiam

W Rurzycy buduje się Iwonka i Adaś

Ja mieszkam w Załomiu w moich okolicach jest ferma kurza. Czuć ją raz w miesiącu gdy wymieniają ściółkę i gdy wiatry wieją akurat w moją stronę. Ale spokojnie da się wytrzymać. Ale nie wiem jaka jest specyfika hodowli kurcząt.

Agnieszka1, bryta

my na dziesięcioletnim nieużytku zrobiliśmy tak:

roundup - po dwóch tygodniach jak uschło - bronowanie (wynajęliśmy chłopaka z traktorem) - potem jeszcze raz poprawka roundupem - przekopanie widłami - zagrabienie - posianie trawki.

Wyszło pięknie a mąż zgubił brzuszek 8) .

Mi juz sąsiad proponował, że nam zabronuje - jak zobaczył męża z tą kosą :lol: chyba się mu żal go zrobiło :D

Maggie ale nie nawoziłaś czarnoziemu?

Ja się zastanawiam, czy musze nawozić, na tej ziemi zanim stanął nasz dom co rok było żyto. Trawa samosiejka i chwasty rosną na tej ziemi piorunem, może więc i trawa zasiana będzie dobrze rosła?

Agnieszka1, bryta

roundup - po dwóch tygodniach jak uschło - bronowanie (wynajęliśmy chłopaka z traktorem) - potem jeszcze raz poprawka roundupem - przekopanie widłami - zagrabienie - posianie trawki.

Mi juz sąsiad proponował, że nam zabronuje - jak zobaczył męża z tą kosą :lol: chyba się mu żal go zrobiło :D

Ja się zastanawiam, czy musze nawozić, na tej ziemi zanim stanął nasz dom co rok było żyto. Trawa samosiejka i chwasty rosną na tej ziemi piorunem, może więc i trawa zasiana będzie dobrze rosła?

Żyto zasiewa się na słabych glebach i się udaje. Pod trawę i rośliny to może być zdecydowanie za mało.

POZWOLIŁEM SOBIE JESZCZE RAZ OGŁOSZONKO :(

Szukam ekipy do budowania domu z BK na cienką klejową spoinę.

Najchętniej od końca października tego roku.

Interesuje mnie samo wykonawstwo !

Za sobą mam już :

Bogdana Krzak-a

Romana Przybylskiego

Krystiana Łangowskiego

AKT

Anbud

Jan Ułoga

Piotr Chałstowski

obiecuję - ostatni raz :evil:

ok. 16 wyślę namiar na p. Bogdanowicza, jak szukałam wykonawcy to wydawał się solidny. Wiem, że robi z materiałem, a czy tylko wykonawstwo to musiałbyś się dowiedzieć.

cześć,

znowu leje :(

TOMADYNA : przepraszam, że tak późno, no ale lepiej późno niż wcale : p. Bogusław Bogdanowicz 0660 679 002

Witam!

Mam problem z odzyskaniem długu z hurtowni. Czy ktoś może mi poradzić jak mogę to załatwić od strony formalno-prawnej? Bardzo proszę o pomoc!!!! A może ktoś zna dobrego prawnika? Pozdrawiam

O kurcze :evil: to aż tak daleko poszło?

Witam!

Niestety! Do tego juz doszło! Muszę teraz znaleźć prawnika, a z tym mam problem.

Mam umowę z hurtownią. I nawet wystosowałam do nich takie pismo z terminem. Oczywiście oni się z tego znów nie wywiązali. I z tego co wiem, to nie mają pieniędzy (moich pieniędzy!), by je oddać. Pozostaje więc sąd, i tu mam kłopot, bo chciałabym sie zwrócić do jakiegoś prawnika (kwestia nie tylko sformułowania odpowiedniego pisma, ale w ogóle poprowadzenia sprawy).

A jaka to hurtownia ??

Dalej ta sama! Promix

właścicel firmy odpowiada za nią całym swoim majątkiem... komornik z tego odzyska ile trzeba.....

Chyba że firma była Sp. z o.o. lub właściciel wiedział co robi wcześniej i już dawno wszystko ma na żonę z którą oczywiście ma rodzielność majątkową. :evil:

to też nie problem. wspólnicy odpowiadają za siebie w zakresie określonym w statucie spółki (kiedyś tak było, może już nie obowiązuje). były też przypadki, że mimo rozdzielności majątkowej komornik ściągał należność z majątku żony - chodziło o czas powstania rozdzielności, była zrobiona po tym, jak zaczęły się problemy i sąd uznał to za działanie nieskuteczne, bo celowe na szkodę wierzycieli, czy jakoś tak. sprawa w każdym razie nie jest przegrana. a tak z ciekawości - ile wtopiłeś, jeśli to nie tajemnica? czasami adwokaci prowadzą sprawę za określony procent odzyskanej sumy, może w ten sposób sfinansujesz prawnika...

Agnieszka1, bryta

Żyto zasiewa się na słabych glebach i się udaje. Pod trawę i rośliny to może być zdecydowanie za mało.

hmmm, żyto to też trawa, przy dobrym nawożeniu nie powinno być problemu :)

A jaka to hurtownia ??

Dalej ta sama! Promix

to też nie problem. wspólnicy odpowiadają za siebie w zakresie określonym w statucie spółki (kiedyś tak było, może już nie obowiązuje). były też przypadki, że mimo rozdzielności majątkowej komornik ściągał należność z majątku żony - chodziło o czas powstania rozdzielności, była zrobiona po tym, jak zaczęły się problemy i sąd uznał to za działanie nieskuteczne, bo celowe na szkodę wierzycieli, czy jakoś tak. sprawa w każdym razie nie jest przegrana. a tak z ciekawości - ile wtopiłeś, jeśli to nie tajemnica? czasami adwokaci prowadzą sprawę za określony procent odzyskanej sumy, może w ten sposób sfinansujesz prawnika...

Prawdopodobnie to nie jest taki przypadek, ale może... A suma jest pięcocyfrowa- niestety!

Jedno jest pewne TRZEBA DZIAŁAĆ SZYBKO

P.S.

Ja nie wtopiłem nic - dyskutowaliśmy o innych współFORUM-owiczach.

Witam

Ale napisaliscie

Odnosnie procesowania w sadach to ja jestem zdania ze nie zawsze warto (zalezy o jakie pieniadze chodzi ) Znajac polskie realia czasami szkoda czasu i nerwow .

A czesto w branzy budowlanej jest tak ze maja ludzie wyroki na grube pieniadze (dotyczy to rownierz niemiec ) i moga sobie tymi wyroki nazwijmy to oprawic w ramki bo zciagalnosc jest zadna