Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Puk, puk.... czy można się do Was przyłączyć ??

Razem z mężem jesteśmy teraz na etapie szukania działeczki pod nasz domek :) Czyli zupełnie zieloni w temacie ... :D

Prawdę mówiąc to ceny działek w tej chwili powalają z nóg :roll:

Wahamy się ciągle pomiędzy prawo a lewobrzeżem ale chyba jednak stawiamy na lewy brzeg może okolice Dobrej, Grzepnicy...

Pozdrawiam

Małgosia

Z żoną Małgosią szukaliśmy działki rok -> później mieliśmy rok przerwy w szukaniu -> następnie kupiliśmy działkę w dwa dni :D bo znaleźliśmy to i tylko to miejsce ............ by poźniej dwa lata czekać na zmianę w planie zagospodarowania przestrzennego :evil:

I tym optymistycznym akcentem witam Was serdecznie :D

Razem z mężem jesteśmy teraz na etapie szukania działeczki pod nasz domek :) Czyli zupełnie zieloni w temacie ... :D

Wahamy się ciągle pomiędzy prawo a lewobrzeżem ale chyba jednak stawiamy na lewy brzeg może okolice Dobrej, Grzepnicy...

Pozdrawiam

Małgosia

Witamy w grupie

Najlepiej to wybrac takie miejsce do ktorego cos sie czuje :D

Mnie osobiście działka sie nie podobała, chciałam zmienić okolice, ale mojemu bardzo i mnie namówił, a zaczęlismy mysleć o budowie bo trafiła się okazja i znajoma sprzedawała po dobrej cenie - teraz to bym niezle zarobiła. Ale obecnie bardzo mi się podoba i nie załuję decyzji, że uległam namowom :p :p

Witam w grupce :lol: :lol:

cześć Dzióbek, co tam u Ciebie? Żyjesz?

Małgolinka, witaj w grupie i powodzenia w poszukiwaniach wymarzonej działki na Lewobrzeżu. My szukaliśmy naszej działki pół roku - ale warto było uzbroić się w cierpliwość

Ano żyję, tylko taka bez energi :lol: jakis mały wyjazd, zmiana klimaciku dobrze by mi zrobiła :lol: :lol:

Witajcie!

Czy ktoś z was zna ekipę, która mogłaby podciągnąć nam gaz do budynku?

W gazowni określono nam termin kwiecień 2007, a my chcemy zamieszkać już w grudniu 2006;

doradzono nam w gazownii abyśmy, skoro nam tak zależy,

znaleźli kogoś kto ma do tego uprawnienia i zrobili to sami

gaz mamy po drugiej stronie ulicy

Witaj Małgolinka w grupie!

Ja coraz bardziej przekonuję się do prawobrzeża, chociaż nigdy po tej stronie nie mieszkałam :wink:

Gdzie kupowaliście zbiorniki szamba i jakiej wielkości? wydaje mi się, że 5 m3 to chyba mało

Na rodzinę czteroosobową minimum 8 m3. Najlepiej sprawdź ile wody zużywacie w miesiącu (masz liczniki?), to pozwoli na oszacowanie ile będzie ścieków. Ale nie przekraczaj pojemności 10 m3, bo wtedy wymaga to zupełnie innych formalności i usytuowanie względem budynku, sąsiadów, granicy działki itd. jest zupełnie inne (20m o ile pamiętam ale to nie jest pewna informacja). Poza tym podzwoń po przedsiębiorstwach asenizacyjnych i popytaj o pojemności "szambiarek" i warunki wywozu (cena, czy za kurs, czy za m3). Z tego co pamiętam są 5 - i najczęsciej 10 - metrowe, dobrze jest dostosowac się do pojemności (tych większych).

Co do miejsca kupna - też szukam.

Witajcie!

Czy ktoś z was zna ekipę, która mogłaby podciągnąć nam gaz do budynku?

W gazowni określono nam termin kwiecień 2007, a my chcemy zamieszkać już w grudniu 2006;

doradzono nam w gazownii abyśmy, skoro nam tak zależy,

znaleźli kogoś kto ma do tego uprawnienia i zrobili to sami

gaz mamy po drugiej stronie ulicy

Witaj Małgolinka w grupie!

Ja coraz bardziej przekonuję się do prawobrzeża, chociaż nigdy po tej stronie nie mieszkałam :wink:

Pamiętaj by oficjalnie poprosić gazownię o mozliwość wykonania samemu !

Rzuć okiem na PRIV

Pozdrawiam

Małgosia

Witaj, a moze Tanowo? :lol:

czy ktoś z was szanowni grupowicze zakładał odkurzacz centralny? namiary na źródło mile widziane :D

Ja też mam. Niestety konkurencja praktycznie nie istnieje...w sumie na rynku szczecińskim liczą się tylko dwie firmy.... Osobiście polecam Odkurzacze centralne z ul. Duńskiej (dawniej byli na Przybyszewskiego)

Dizeń dobry! Czy ktoś może polecić firmę do ogrodzeń i bram?

Pozdrawiam

Ale do montażu czy żeby kupic?

Najlepiej tak "wszystko w jednym" :).

Myślę o Wiśniowskim? Macie jakieś doświadczenia?

My kupiliśmy własnie bramę przesuwną i furtkę Wiśnioweskiego - wczoraj przyjechały :)

Koleżanka ma tę bramę 4 lata i się sprawdza.

Sęk w tym, że do montażu trzeba sobie znaleźć kogoś bo oni nie montują.

Ale to jest tak prosty montaż, że można samemu :)

Dizeń dobry! Czy ktoś może polecić firmę do ogrodzeń i bram?

Pozdrawiam

Ale do montażu czy żeby kupic?

Najlepiej tak "wszystko w jednym" :).

Myślę o Wiśniowskim? Macie jakieś doświadczenia?

My kupiliśmy własnie bramę przesuwną i furtkę Wiśnioweskiego - wczoraj przyjechały :)

Koleżanka ma tę bramę 4 lata i się sprawdza.

Sęk w tym, że do montażu trzeba sobie znaleźć kogoś bo oni nie montują.

Ale to jest tak prosty montaż, że można samemu :)

A od kogo to brałaś? Bo w Szczecinie jest kilku przedstawicieli... Czy brałaś pod uwagę firmę z Braniborskiej? A moze ktoś ich zna i może coś powiedzieć?