Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Dizeń dobry! Czy ktoś może polecić firmę do ogrodzeń i bram?

Pozdrawiam

Ale do montażu czy żeby kupic?

Najlepiej tak "wszystko w jednym" :).

Myślę o Wiśniowskim? Macie jakieś doświadczenia?

My kupiliśmy własnie bramę przesuwną i furtkę Wiśnioweskiego - wczoraj przyjechały :)

Koleżanka ma tę bramę 4 lata i się sprawdza.

Sęk w tym, że do montażu trzeba sobie znaleźć kogoś bo oni nie montują.

Ale to jest tak prosty montaż, że można samemu :)

A od kogo to brałaś? Bo w Szczecinie jest kilku przedstawicieli... Czy brałaś pod uwagę firmę z Braniborskiej? A moze ktoś ich zna i może coś powiedzieć?

Ja brałam z EKo-Domu ( tak jak okna i drzwi :)) od Pana Tymofijewicza - to na ulicy Szybowcowej - chociaz ani razu w tym biurze nie byłismy, Pan T. spotyka sie z nami tam gdzie nam pasuje :)

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Pozdrawiam

My kupiliśmy własnie bramę przesuwną i furtkę Wiśnioweskiego - wczoraj przyjechały :)

Koleżanka ma tę bramę 4 lata i się sprawdza.

Sęk w tym, że do montażu trzeba sobie znaleźć kogoś bo oni nie montują.

Ale to jest tak prosty montaż, że można samemu :)

U nas przęsła, furtka i brama wiśniowskiego: na początku trzebabyło zmienić elektrozaczep w furtce (co zrobiliśmy chętnie, bo i tak chcieliśmy taki z pamięcią) a teraz po dwóch latach wymieniliśmy w bramie mały bezpiecznik - groszowa sprawa. Ale jesteśmy bardzo zadowoleni.

czy ktoś z was szanowni grupowicze zakładał odkurzacz centralny? namiary na źródło mile widziane :D

ja też mam a brałam z ul. Zachodniej (chyba) z firmy BH-ROLL tel 483 10 04 lub 0600 888 333 użytkuję 2,5 roku bez zastrzeżeń :D

Jakis miesiąc temu robiliśmy instalację odkurzacza u tego samego Pana.

Witam grupę :D

Puk, puk.... czy można się do Was przyłączyć ??

Razem z mężem jesteśmy teraz na etapie szukania działeczki pod nasz domek :) Czyli zupełnie zieloni w temacie ... :D

Prawdę mówiąc to ceny działek w tej chwili powalają z nóg :roll:

Wahamy się ciągle pomiędzy prawo a lewobrzeżem ale chyba jednak stawiamy na lewy brzeg może okolice Dobrej, Grzepnicy...

Pozdrawiam

Małgosia

witaj w grupce

ostatnio AGROWEST sprzedaje w Dobrej :)

Witam wszystkich i dziękuję za tak miłe przyjęcie :)

Czemu nie budujecie się wszyscy w tym samym miejscu tylko porozrzucani po całym Szczecinie :wink: Sama przyjemność mieć takich sąsiadów :)

Na razie objeżdżamy okolice i rozglądamy się 8) w zasadzie to jesteśmy otwarci na każdą część Szczecina - w większości miejsc gdzie byliśmy mogłabym zamieszkać od zaraz :lol:

Ale chyba czas zabrać się za to bardziej konkretnie tzn. przede wszystkim sprzedać dzieciaczki do dziadków, bo z nimi to ciężka sprawa w szukaniu działki :) Julka (3 lata) była święcie przekonana, że działka na którą jedziemy to są ogródki działkowe za Turzynem i będzie zaraz mogła zmoczyć rękawy po łokcie, spodnie i buty - oczywiście pod pretekstem podlewania kwiatków :) Była bardzo wymęczona tym naszym objazdem i co chwilę pytała kiedy pojedziemy na działkę? A my na to, że przecież cały czas jedziemy :D Jaś (3 miesiące) dla odmiany bardzo lubi swój fotelik samochodowy pod warunkiem, że tata jedzie z odpowiednią prędkością także staruszki na przejściach dla pieszych strzeżcie się :D

To pokrótce nasza sytuacja działkowo-budowlano-rodzinna :)

Pozdrawiam

Małgosia

Witam wszystkich i dziękuję za tak miłe przyjęcie :)

Czemu nie budujecie się wszyscy w tym samym miejscu tylko porozrzucani po całym Szczecinie :wink: Sama przyjemność mieć takich sąsiadów :)

Na razie objeżdżamy okolice i rozglądamy się 8) w zasadzie to jesteśmy otwarci na każdą część Szczecina - w większości miejsc gdzie byliśmy mogłabym zamieszkać od zaraz :lol:

Ale chyba czas zabrać się za to bardziej konkretnie tzn. przede wszystkim sprzedać dzieciaczki do dziadków, bo z nimi to ciężka sprawa w szukaniu działki :) Julka (3 lata) była święcie przekonana, że działka na którą jedziemy to są ogródki działkowe za Turzynem i będzie zaraz mogła zmoczyć rękawy po łokcie, spodnie i buty - oczywiście pod pretekstem podlewania kwiatków :) Była bardzo wymęczona tym naszym objazdem i co chwilę pytała kiedy pojedziemy na działkę? A my na to, że przecież cały czas jedziemy :D Jaś (3 miesiące) dla odmiany bardzo lubi swój fotelik samochodowy pod warunkiem, że tata jedzie z odpowiednią prędkością także staruszki na przejściach dla pieszych strzeżcie się :D

To pokrótce nasza sytuacja działkowo-budowlano-rodzinna :)

Pozdrawiam

Małgosia

czyzbys teraz mieszkala gdzies blisko turzynu?

Witam,

Małgolinka, szukając działki ustalcie sobie listę priorytetów. Dla nas np. liczyły się:

1. możliwość wybudowania - tj. czy jest aktualny plan zagospodarowania przestrzennego lub czy dostanę decyzję o warunkach zabudowy na zasadzie dobrego sąsiedztwa - można sprawdzić w gminie.

2. sąsiedztwo - czy oprócz tego co widać, planowane są w okolicy jakieś inwestycje? Czy jest wokół dużo zieleni? Dlatego szukałam raczej działek w istniejącej, zagospodarowanej zabudowie, żeby nie było niespodzianek. Ale to już kwestia gustu - niektórzy wolą nowo powstające osiedla

3. uzbrojenie - na działce lub w drodze. zawiązywanie komitetów społecznych i zbrojenie wielu działek raczej mnie nie bawi - trwa to czasem latami

4. dojazd - czy jest utwardzona droga, czy dojeżdżają środki komunikacji miejskiej? Jak masz dzieci, to jest to b.ważna rzecz - za parę lat będą jeździć do szkół i na różne zajęcia a i Wam auto może się popsuć.

4. infrastruktura - czy w miejscowości jest szkoła, sklep, lekarz?

No i oczywiście cena oraz to "coś", co sprawia, że chce się tam mieszkać

Właśnie miałam pytać czy zna ktoś tą firmę AGROWEST :D

Szydas Ty masz działeczkę w Dobrej ?? Może się orientujesz po ile mniej więcej jest tam teraz za metr? I czy są jeszcze jakieś wolne działeczki? Oczywiście do nich zadzwonię ale zawsze dobrze mieć informacje z kilku źródeł :)

Maggie to są bardzo cenne informacje i tak jak Wy mamy podobne priorytety :) A gdzie Wy macie działeczkę ?

Agnieszka1 w tej chwili mieszkamy w centrum niedaleko 3 Maja przy sądzie. A za Turzynem to mamy taką rodzinną działeczkę na której codziennie się spotykamy :) Dlatego Julce działeczka kojarzy się tylko z tą za Turzynem :lol: Chociaż jak jechaliśmy pooglądać tereny to Julka powiedziała: Tato tylko nie zapomnij pojechać do sklepu po cegły, bo ja chcę DZISIAJ wybudować dom :o Ona jest jeszcze lepsza z pomysłami niż ja, chyba się geny porządnie zmutowały 8)

Właśnie miałam pytać czy zna ktoś tą firmę AGROWEST :D

Szydas Ty masz działeczkę w Dobrej ?? Może się orientujesz po ile mniej więcej jest tam teraz za metr? I czy są jeszcze jakieś wolne działeczki? Oczywiście do nich zadzwonię ale zawsze dobrze mieć informacje z kilku źródeł :)

Maggie to są bardzo cenne informacje i tak jak Wy mamy podobne priorytety :) A gdzie Wy macie działeczkę ?

Rok temu bylo 70 zl ale teraz to nie wiem i czy dozucaja vat tez nie

no hej

.... no to ja tez zawitam do Waszego grona...witam wszytskich przed, po i w trakcie budowy:) ja dla odmiany reprezentantka prawej czesci odry.... i tez nam sie baaradzo podoba) wiec tez moge polecic te okolice:)

a tak z innej beczki.... szukam ekipy do tynkow wewnętrzynch...macie kogos godnego polecenia??

Pozdraowiam

aga

no hej

.... no to ja tez zawitam do Waszego grona...witam wszytskich przed, po i w trakcie budowy:) ja dla odmiany reprezentantka prawej czesci odry.... i tez nam sie baaradzo podoba) wiec tez moge polecic te okolice:)

a tak z innej beczki.... szukam ekipy do tynkow wewnętrzynch...macie kogos godnego polecenia??

Pozdraowiam

aga

witaj Aga.S i Małgolinka :)

namiary na tynkarzy mogę jutro podesłać (chyba że znajdziesz kogoś na liście http://gaiger.50webs.com/lista/), w tej chwili nie mam przy sobie.

Ciągle zapominam wysłać je na listę do Klausa :oops:

Pozdrawiam

Moge polecić centrum ogrodzeń "Arkadia" na Świerczewskiej jakieś 100 m za Ramirentem. Zamawiałem u nich 2 lata temu do firmy dwie bramy automatycznie przesuwane 6-cio metrowe wiśniowskiego, jak narazie chodzą bez zarzutu.

Co oni tam maja oprocz bram chodzi mi o ladne przesla