Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich w niedzielny "poranek" :D

Dalej szukam ekipy do BK najlepiej na ten rok.

Pojechaliśmy z dzieciakami do HeidePark-u i adrenaliną doładowaliśmy baterie :D mam nadzieję że na trochę mi tej energii wystarczy bo budowa nadchodzi :o

Fajnie, my bylismy jakieś 4 lata temu jak niunia była dopiero w planach i 2 dni szalelismy, chociaż duzo fajniejsze jest w Taragonie, niestety to aż w Hiszpani i troszkę za daleko :lol:

dzióbek dzięki

nie ma za co, może będzie ok :lol: Daj znać jak to się zakończy :lol:

A co u Kasi, pochorowali się, bo ich nie spotykam w piaskownicy :-?

szczerze to nie wiem musze do niejdryndnąc może miała urlop i pojechali do naszej koleżanki na Cypr ja w tym roku przez ta budowe jestem uziemiona tydzień urlopu to wszystko na co mogłam sobie pozwolic a i tak telefon nie przestawał dzwonić :D

PRZESTROGA

wybralem na geodete Henryka Cieleckiego, pomylka w wytyczeniu budynku 70cm chociaz ciezko tu mowic o pomylce tylko o bledzie geodety. najgorsze jest ze gosciu mnie zwodzi i nie widzi zadnej odpowiedzalnosci, scianki fundamentowe juz stanely takze pojawiaja sie dodatkowe koszty

czy wpisy do rankingu sa jakos cenzurowane ? chcialem dodac tam swoja opinie ale na razie sie nie pojawila....

Dzieki za przestrogę - robił mi mapy (bez uwag) i chciałem go brać do wytyczenia domu. Czy ktoś miał z nim jakieś doświadczenia ?

PRZESTROGA

wybralem na geodete Henryka Cieleckiego, pomylka w wytyczeniu budynku 70cm chociaz ciezko tu mowic o pomylce tylko o bledzie geodety. najgorsze jest ze gosciu mnie zwodzi i nie widzi zadnej odpowiedzalnosci, scianki fundamentowe juz stanely takze pojawiaja sie dodatkowe koszty

czy wpisy do rankingu sa jakos cenzurowane ? chcialem dodac tam swoja opinie ale na razie sie nie pojawila....

Dzieki za przestrogę - robił mi mapy (bez uwag) i chciałem go brać do wytyczenia domu. Czy ktoś miał z nim jakieś doświadczenia ?

oj, trzeba na nich uważać. wczoraj słyszałem o takim, co dom wytyczał.... krokami :o pomylił się tylko o 5 metrów

dzióbek dzięki

nie ma za co, może będzie ok :lol: Daj znać jak to się zakończy :lol:

A co u Kasi, pochorowali się, bo ich nie spotykam w piaskownicy :-?

szczerze to nie wiem musze do niejdryndnąc może miała urlop i pojechali do naszej koleżanki na Cypr ja w tym roku przez ta budowe jestem uziemiona tydzień urlopu to wszystko na co mogłam sobie pozwolic a i tak telefon nie przestawał dzwonić :D

chyba nie wyjechali bo widzę światło wieczorem :lol:

Witam wieczorowo!

czy ktoś może mi powiedzieć, ile czasu schną tynki wew. na cegle ceramicznej?

ciężko będzie uzyskać odpowiedź, gdyż zależy to od wielu czynników: temperatury, czy są okna czy nie, czy budynek już ocieplony i otynkowany z zewnątrz, cz wieje, czy powietrze suche, ile wody w mieszance do tynku itp.... generalnie nie powinny schnąć krócej niż 3-5 dni, bo inaczej mieszanka nie zwiąże dobrze....

Witam wszystkich niedzielnie

Szydas-tzn. że jak dom ocieplony i otynkowany z zewnątrz to tynki wewnętrzne dłużej schną? A jak dużo dłużej? I czy to jest jakiś problem dla tynków wewnętrznych?

Chodzi mi o to, że najpierw chcemy ocieplić z zewnątrz wełną , potem okna a potem tynki wewnętrzne?czy to jest ok?