Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

PRZESTROGA

wybralem na geodete Henryka Cieleckiego, pomylka w wytyczeniu budynku 70cm chociaz ciezko tu mowic o pomylce tylko o bledzie geodety. najgorsze jest ze gosciu mnie zwodzi i nie widzi zadnej odpowiedzalnosci, scianki fundamentowe juz stanely takze pojawiaja sie dodatkowe koszty czy wpisy do rankingu sa jakos cenzurowane ? chcialem dodac tam swoja opinie ale na razie sie nie pojawila....

Dzieki za przestrogę - robił mi mapy (bez uwag) i chciałem go brać do wytyczenia domu. Czy ktoś miał z nim jakieś doświadczenia ?

P.Henryk zarówno robił (i robi) nam mapy jak i wytyczał domek. "Bez uwag" to mało powiedziane - wszystko SPRAWNIE, DOKŁADNIE i TERMINOWO !! Jestem naprawdę zdziwiony opisaną wyżej pomyłką i PRZESTROGĄ od marcin_aneta. My zdecydowanie jesteśmy bardzo zadowoleni z jego usług !!

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam wieczorowo!

czy ktoś może mi powiedzieć, ile czasu schną tynki wew. na cegle ceramicznej?

ciężko będzie uzyskać odpowiedź, gdyż zależy to od wielu czynników: temperatury, czy są okna czy nie, czy budynek już ocieplony i otynkowany z zewnątrz, cz wieje, czy powietrze suche, ile wody w mieszance do tynku itp.... generalnie nie powinny schnąć krócej niż 3-5 dni, bo inaczej mieszanka nie zwiąże dobrze....

Witam wszystkich niedzielnie

Szydas-tzn. że jak dom ocieplony i otynkowany z zewnątrz to tynki wewnętrzne dłużej schną? A jak dużo dłużej? I czy to jest jakiś problem dla tynków wewnętrznych?

Chodzi mi o to, że najpierw chcemy ocieplić z zewnątrz wełną , potem okna a potem tynki wewnętrzne?czy to jest ok?

fachowcy mówią, że jak jest ocieplenie i tynk z zewnątrz to tynki wewnętrzne dłużej schną. ile dłużej nie potrafię powiedzieć, podobnie jak większość buduję dopiero pierwszy domek :wink: ale podejrzewam, że nie są to jakieś duże różnice.

Witam wieczorkiem :lol:

Zdecydowalam, że malutka jutro idzie na 2 godziny na próbe do przedszkola, takie dni integracyjne, jakby co to mamusia wkroczy do akcji :p Zobaczę jak sobie daje radę i jakie dzieci będą z nia chodzić i wtedy zdecydujemy czy posyłać do przedszkola czy poczekamy jeszcze rok - zaznaczam, że nie musi chodzić ma się nią kto zająć. :roll: :roll:

Zdecydowalam, że malutka jutro idzie na 2 godziny na próbe do przedszkola, takie dni integracyjne, jakby co to mamusia wkroczy do akcji :p Zobaczę jak sobie daje radę i jakie dzieci będą z nia chodzić i wtedy zdecydujemy czy posyłać do przedszkola czy poczekamy jeszcze rok - zaznaczam, że nie musi chodzić ma się nią kto zająć. :roll: :roll:

ja bym moją chętnie posłała ma 2 lata i 9 miesięcy ale miejsc nie ma w państwowych prywatne jest ok ale do tego co bym chciała tez już nie ma miejsc więc jakis koszmar i zostaje chyba jeszcze rok z nami

spójrz na problem nieco szerzej - co tak właściwie zyskujesz nie puszczając jej do przedszkola? dzieciak musi swoje odchorować, te wszystkie katary, zapalenia gardła, ospa wietrzna itp nie ominą jej tak czy inaczej. Kwestia tego, czy przechoruje to w przedszkolu, czy dopiero w szkole, gdzie takie nieobecności będą miały swoje konsekwencje. inna sprawa to adaptacja do życia w grupie - tego też musi się nauczyć, musi wiedzieć, że nie wszyscy myślą tak jak ona, są silniejsi, mądrzejsi od niej, że nie zawsze będzie po jej myśli itp. im wcześniej takie rzeczy pojmie tym lepiej dla niej na przyszłość, mniej stresów w szkole, łatwiej pewne rzeczy wytłumaczyć.... a poza tym chcesz ją pozbawić pierwszej przedszkolnej miłości????? :wink:

ja bym moją chętnie posłała ma 2 lata i 9 miesięcy ale miejsc nie ma w państwowych prywatne jest ok ale do tego co bym chciała tez już nie ma miejsc więc jakis koszmar i zostaje chyba jeszcze rok z nami

ja to bym chętnie do prywatnego (lepsza opieka itp), ale u nas nie ma takiego, u nas w państwowych są miejsca :lol:

Dizeń dobry! Czy ktoś może polecić firmę do ogrodzeń i bram?

Pozdrawiam

zarowno brame garazowa, drzwi ogrodowe jak i brame wjazdowa z furtka i smietnikiem oraz kawalkiem ogrodzenia kupuje w firmie Artbram na ul. Rapackiego 8 A, tel. 091 4213500 - przedstawiciel Wisniowskiego i nie tylko :lol:

będą ci montować również? bo jeżeli tak, no to nie ma problema.

u mnie nie montowali i mają u mnie spory minus, za dalszą współpracę (jak pytam przy jakiejś usterce co to moze być i jak temu zaradzić, odpowiadają niezmiennie: było nam dać montować). I pomocy musiałam szukać bezpośrednio u wiśniowskiego (a tam to, serwis bez zarzutu i dziwili się że taki dupny przedstawiciel).

Ja też jutro idę z Alą na 2 godz. do przedszkola. Jak będzie chorować to ją zabieram i będzie z opiekunką.

:wink: