matam 30.08.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Z tego co sie bardziej przyjzalem zdjeciom wynika iz sa to dzialki przy drodze z dobrej do lubieszyna. tam rzeczywiscie sa media typu gaz, woda, kanaliza. Oczywiscie bedzie probem z pradem bo nei sadze ze jest tam trafostacja przewidziana dla tych dzialek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 30.08.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Przy zakupie dzialki:po pierwsze oczywiscie nie sprawdzisz tego dzisiaj i od razu, ale mozesz ze tak sie wyraze wystapic do energetyki o warunki przylaczeniowe i sprawdzisz, co na tym terenie planuja, czy ze slupa, czy trafo - jezeli ze slupa to ok, jezeli trafo, to potrzeba min. 100KW ogolnie na osoby (tak jest bynajmniej w przypadku ziemi ktora my posiadamy) aby energetyka pomyslala o trafo, albo komitet i samemu stawiac, co oczywiscie kosztuje i oczywiscie trafo za darmo trzeba zdac eneii tak samo z woda chociaz woda to tam, studnie mozesz zawsze wybic... w planie o zagospodarowaniu musisz sprawdzic na jakie cele jest ta ziemia przeznaczona... o ile plan istnieje, bo ktos moze chyba pozniej wykupic kilka dzialek i jak nie zdazysz, to moze wnioskowac o wielorodzinna zabudowe albo komercje - roznie jest - taki przypadek mialam we wielgowie!moze ktos jeszcze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 30.08.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Moze agregacik????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 30.08.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Moze agregacik????? hehe niezle zarty sobie kolezanka robi. Do tamtego wykazu dokumentow oczywiscie do sprawdzenia jeszcze wypis z gruntu i ksiega wieczysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meli 30.08.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Bardzo dziekuje:) Ponoc w planach jest pod budownictwo jednorodzinne ale wywiem sie dokładnie co i jak. Swoją drogą fajną macie tu grupke;-) Podobało mi sie stwierdzenie dobra koło szczecina któregos z uzytkowników. Pozdrawiam gdyby ktos jeszcze miał jakies sugestie,przestrogi ...to ja poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 30.08.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Podobało mi sie stwierdzenie dobra koło szczecina któregos z uzytkowników. A moze Szczecin kolo Dobrej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meli 30.08.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Własnie;-) to z nerwów ale gafa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 30.08.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Własnie;-) to z nerwów ale gafa. Jedno moge polecic. Nie napalaj sie, tylko spokojnie podejdz do sprawy. Przedewszystkim rozsadek. Ponadto szukaj innych ofert, nawet po to zeby tylko obejrzec. Inaczej nie bedziesz w stanie porownac, nie bedizesz wiedziala co ci sie podoba a co nie, a napewno nie bedziesz do tego przekonana. Jezeli makler mowi ze cos jest super to ty sprawdz. Jezeli mowi ze jest jakis feler to jest on na pewno . Pytaj sie wszystko rowniez tutaj, i napewno ci odpowiedza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 30.08.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Moze agregacik????? hehe niezle zarty sobie kolezanka robi. dlaczego od razu zarcik???? ja naprawde, gdybym miala czekac na trafo od enei (a wyobraz sobie ze na nasze dzialki nawet gdyby bylo 10 chetnych i kazdy po przynajmniej 12 KW to czekalabym ok. 5-10 lat!!! bo w planie budzetowym enea nie przewiduje takowego wydatku na tym terenie ze wzgledow ekonomicznych, a agregacik by sobie prundzik robil... a co??? Do tamtego wykazu dokumentow oczywiscie do sprawdzenia jeszcze wypis z gruntu i ksiega wieczysta. to sprawdza biuro maklerskie i przedstawia swiezynke dokumentacji!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 30.08.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 witam jeśli ta dzialka jest rolno-siedliskowa (?) to pozwolenie na budowę otrzymasz na zasadzie zabudowy sąsiedzkiej, a co będzie gdy ty będziesz chciała być pierwsza ? Sądzę, że trzeba zbadać działkę także pod tym względem. Być może w grę będą wchodziły kwestie przekwalifikowania gruntu. Wystąp o wz, tam napiszą m.in. coś o formie odprowadzania ścieków (szambo, POŚ lub wybudowanie sieci Powodzenia w znalezieniu swojego miejsca na ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 30.08.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Generalnie ceny działek to koszmar : 150-200 zł - tragedia!!!!! Tylko patrzeć jak za chwilkę mozna będzie zapomnieć o wybudowanie chaty 150 m w cenie 300 tys. zł 300 tys? z działką? Dodaj jeszcze 300 to pogadamy na jakie kompromisy bedziesz musiał pujść aby zbudować tą chatę. Witam Pisząc o 300tys. zakładałem budowe samego domu oczywiście bez fajerwerków nie uwzględniając działki. Sam jestem na etapie finalizacji zakupu działki i jestem dosyć mocno na bieżąco z cenami także widzę co się dzieje. Nie jestem jeszcze na etapie obliczeń finalnych środków potrzebnych na chatę rzędu 140 m ale obecnie można zmieścić się w 300 tys. (kolega wybudował w tej kwocie 160 m. uż w dosyć dobrym standardzie - oczywiście nie wliczając kosztów zakupu działki). Zależało mi tylko na podjęciu wątku dotyczącego pędu cen na materiały budowlane i robociznę , stąd wiedząc że niektórzy z was są już na etapie budowy chciałem się tylko dowiedzieć czy w parze z tak dużym wzrostem cen na działki zaobserwowaliście również spory wzrost cen na materiały budowlane oraz robociznę - chodzi oczywiście o średnią. Pozdrawiam Ja rownierz mysle o takim koszcie powierzchnia 120 + podwojny garaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 30.08.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Moze agregacik????? dlaczego od razu zarcik???? ja naprawde, gdybym miala czekac na trafo od enei (a wyobraz sobie ze na nasze dzialki nawet gdyby bylo 10 chetnych i kazdy po przynajmniej 12 KW to czekalabym ok. 5-10 lat!!! bo w planie budzetowym enea nie przewiduje takowego wydatku na tym terenie ze wzgledow ekonomicznych, a agregacik by sobie prundzik robil... a co??? Tylko jestem ciekaw czy przypadkiem nikt by sie nie przyczepil za zanieczyszenie srodowiska. Do tego halas, problem z zaopatrzeniem w paliwo i odprowadzanie spalin. Co prawda nie mam pojecia o kosztach agregatow i kosztach ich utrzymania ale sadze ze sa one spore zwlaszcza eksploatacja caloroczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 30.08.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Podobało mi sie stwierdzenie dobra koło szczecina któregos z uzytkowników. A moze Szczecin kolo Dobrej Przynajmiej mozna sie posmiac w ten deszczowy dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meli 30.08.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Dzieki:) Będę wiercić maklerowi dziure w brzuchu o wszystkie szczegóły.Skrupulatnie ponotowałam, ściąga do kieszeni i się zobaczy. Jak zostane dziś szczesliwa posiadaczką połatka stawiam wirtualną buteleczkę na dobry poczatek a potem niech sie dzieje wola nieba:) Martelia pierwsza nie bede niestety:) Mysle sobie niech swoje odleży połatko Trzeba nagromadzić troszke funduszy na poczatek,papierkowa robote odwalić,przyłącza itd zaciagnąć kredyt na pierwsze prace,sprzedać mieszkanie ech tam pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 30.08.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Bardzo dziekuje:) Ponoc w planach jest pod budownictwo jednorodzinne ale wywiem sie dokładnie co i jak. Swoją drogą fajną macie tu grupke;-) Podobało mi sie stwierdzenie dobra koło szczecina któregos z uzytkowników. Pozdrawiam gdyby ktos jeszcze miał jakies sugestie,przestrogi ...to ja poproszę Plany że będzie budownictwo jednorodzinne ?? - UWAŻAJ !!. My jesteśmy najlepszym tego przykładem choć kupiliśmy działkę już z rozpoczętą w gminie procedurą zmiany planu i co ?????.................. trwało to prawie 2 lata i jeszcze gdyby nie nasze naciski to pewnie jeszcze do dziś by nic nie było zrobione jeśli w ogóle, a co dopiero musi się dziać jak dla tej działki dopiero zmiana w planie jest w planie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 30.08.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 ja jestem troszkę bardziej zaawansowana w budowaniu , tzn. mam zamiar wbić pierwszą łopatę pod koniec września Wtedy podstawię nawet całą skrzynkę wirtualnych butelek i każdy wybierze coś dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 30.08.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Dzieki:) Będę wiercić maklerowi dziure w brzuchu o wszystkie szczegóły.Skrupulatnie ponotowałam, ściąga do kieszeni i się zobaczy. Jak zostane dziś szczesliwa posiadaczką połatka stawiam wirtualną buteleczkę na dobry poczatek a potem niech sie dzieje wola nieba:) Hmm optymizm z ciebie przemawia, ale mysle zebys uzbroila sie w cierpiwosc i nie podejmowala pochopnie decyzji. Ponadto jak sie przekonasz zanim staniesz sie wlascicielem jakiegos poletka to swoje przeczekasz. Wiec moze w ciagu 2 tygodni sprawe zalatwisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 30.08.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Przepraszam, ze tak od razu z grubej rury - ales Ty sie kobito napalila na te dzialke i powiem Ci jedno - skoro takas zgrzana na nia - kupisz ja dzisiaj - a na wszystkie mankamenty ktore wyjda machniesz reka i powiesz - jakos to bedzie - znam ten bol - ja bym tak nie robila...., zeby pozniej sie nie zdziwic, tymbardziej ze cena jest zblizona do ceny moich dzialek, ktore sa na koncu swiata.... ale to nie moja brocha i wybacz jesli zbyt mocno ingeruje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 30.08.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 ja jestem troszkę bardziej zaawansowana w budowaniu , tzn. mam zamiar wbić pierwszą łopatę pod koniec września Wtedy podstawię nawet całą skrzynkę wirtualnych butelek i każdy wybierze coś dla siebie To kiedy nasiadowa z piwkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meli 30.08.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Spokojnie:) Nie napalam się a wszystkie sugestie mile widziane.Nie oczekuje ze ktos bedzie głaskał po głowie W końcu gdybym była w temacie "obcykana" nie prosiłabym o pomoc.Cenię sobie rady doswiadczonych uzytkowników tym bardziej że mam nadzieje pozwolą uniknąć choć częsciowo przykrych rozczarowań i "kruczków". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts