szydas 30.08.2006 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Zakladam ten margines + 50 tys na wszelki wypadek ale tez nie chciala bym aby kosztowal z 500 tys bo to ma byc zwyczajny dom bryta, a przeglądałaś trendy cen materiałów budowlanych od początku roku? jak zbierałem oferty hurtowni w maju to porotherm np. miałem za 5,12 pln, teraz ciężko dostać poniżej 6 złociszy, styropian jest w cenie wełny mineralnej.... jesteś pewna, że tylko 50 tysięcy więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 30.08.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Zakladam ten margines + 50 tys na wszelki wypadek ale tez nie chciala bym aby kosztowal z 500 tys bo to ma byc zwyczajny dom bryta, a przeglądałaś trendy cen materiałów budowlanych od początku roku? jak zbierałem oferty hurtowni w maju to porotherm np. miałem za 5,12 pln, teraz ciężko dostać poniżej 6 złociszy, styropian jest w cenie wełny mineralnej.... jesteś pewna, że tylko 50 tysięcy więcej? Wiesz ze nadzieja matka ..... Co zrobic tak juz bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 30.08.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 aha - Delf - i co, bylas??? mocno Cie telepalo na tych kamieniach - czy jednak zmienialas zdanie i co innego ukladasz???? nie, w efekcie nie, ponieważ zmieniłam koncepcję podjazdów, kamienie tylko pod koła i trochę na samym podjeździe; takie kamienie z rozbiórki a'la polne kosztują 250 zł za tonę, ale akurat na razie sa i tak niedostępne; tak więc postanowiłam mniej, ale nazwijmy to "profesjonalnie" Ale dzięki za gotowość...i tak bym chętnie zobaczyła twój-nie twój domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 30.08.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Delf gdzie kupowałaś swoje Humdrexy? można je tam zobaczyć, są na ekspozycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 30.08.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Zakladam ten margines + 50 tys na wszelki wypadek ale tez nie chciala bym aby kosztowal z 500 tys bo to ma byc zwyczajny dom każdy buduje zwyczajny dom - dla niego jest zwyczajny, dla innych może to wyglądać inaczej; w każdym razie 300 tys.(oczywiście nie mówimy tu o działce) z bólem starczy na dom w okolicach 150 m, oczywiście bez ogrodu, ogrodzenia, podjazdów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meli 30.08.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Działkę obejrzałam jak radziliście na spokojnie.Okolica bardzo fajna same funkiel nówki domki.Cisza,lasek niedaleko, zero blokersów;-) w poblizu szkoła,apteka,osrodek kultury(wow ) itd. Dysponują kilkoma działkami cena za metr to 33 zł .W związku z tym chyba bym się zdecydowała na wieksza działke niz zakladałam tak ok 1300 m .Wszystkie przyłącza są własciwie przy drodze. Koszt pociagniecia(partycypowania w kosztach) wyjdzie na jedno wiec wole wieksza działke.Teren równy malowniczo połozony.Z prądem nie będzie chyba problemów nawet latarnie są przy drodze i domkach wczesniej wybudowanych ale i tak sie upewnie. Pogawedzilam sobie z jednym robotnikiem w promieniu 50 m twierdzi ze gmina ta jest dosc bezproblemowa jesli chodzi o te tony papierzysk. Jutro na spokojnie polatam sobie po urzędach skocze do energetyki zajrze tam gdzie dam radę(tam gdzie nie dam też Nie podpisywałam zadnej wiązącej umowy ponad tą że przy ewentualnym jej kupnie zapłace prowizje w wys 2000 zł za pośrednictwo no ale to norma. W miedzyczasie pospisywałam sobie kilka nr telefonów widniejących na słupach do konkurencyjnych biur nieruchomosci a co Pozdrawiam i dzieki za odzew i cenne wskazówki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 30.08.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Zakladam ten margines + 50 tys na wszelki wypadek ale tez nie chciala bym aby kosztowal z 500 tys bo to ma byc zwyczajny dom każdy buduje zwyczajny dom - dla niego jest zwyczajny, dla innych może to wyglądać inaczej; w każdym razie 300 tys.(oczywiście nie mówimy tu o działce) z bólem starczy na dom w okolicach 150 m, oczywiście bez ogrodu, ogrodzenia, podjazdów... Pod tym wzgledem jest coraz gorzej powoli ceny zaczynaja byc nieznosne . Jeszcze jak by wprowadzili euro to by juz wogole bylo drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 30.08.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Działkę obejrzałam jak radziliście na spokojnie.Okolica bardzo fajna same funkiel nówki domki.Cisza,lasek niedaleko, zero blokersów;-) w poblizu szkoła,apteka,osrodek kultury(wow ) itd. Dysponują kilkoma działkami cena za metr to 33 zł .W związku z tym chyba bym się zdecydowała na wieksza działke niz zakladałam tak ok 1300 m .Wszystkie przyłącza są własciwie przy drodze. Koszt pociagniecia(partycypowania w kosztach) wyjdzie na jedno wiec wole wieksza działke.Teren równy malowniczo połozony.Z prądem nie będzie chyba problemów nawet latarnie są przy drodze i domkach wczesniej wybudowanych ale i tak sie upewnie. Pogawedzilam sobie z jednym robotnikiem w promieniu 50 m twierdzi ze gmina ta jest dosc bezproblemowa jesli chodzi o te tony papierzysk. Jutro na spokojnie polatam sobie po urzędach skocze do energetyki zajrze tam gdzie dam radę(tam gdzie nie dam też Nie podpisywałam zadnej wiązącej umowy ponad tą że przy ewentualnym jej kupnie zapłace prowizje w wys 2000 zł za pośrednictwo no ale to norma. W miedzyczasie pospisywałam sobie kilka nr telefonów widniejących na słupach do konkurencyjnych biur nieruchomosci a co Pozdrawiam i dzieki za odzew i cenne wskazówki:) baaardzo rozsądna wypowiedź, jesteśmy usatysfakcjonowani to gdzie ta działka będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 30.08.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 witam wszystkich monkadopiero teraz dopatrzyłam ze pytałaś mnie o drzwi gerdy podobaja mi sie do okien złoty dąb w tym samym kolorze model WX20 lub GWX20 sa zdecydowanie tańsze od CAL no i posiadaja atest antywłamaniowy a to moze miec znaczenie jak juz dojdzie do ubezpieczenia domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 30.08.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Kacha mam takie same typy tylko że akurat te modele są wzmocnione a nie antywłamaniowe. Antywłamaniowe są SX20 i Gerda Star GSX. Nie podoba mi się w tych drzwiach ościeżnica no i ten próg Nie wiem czy nie zdecyduje się na drzwi Humdrexu - drewniane, sporo tańsze od CAL-a i mozna dopasować kolor pasujący do złotego dębu. Nie wiem tylko w jakim sklepie można je zobaczyć na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 30.08.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Kacha mam takie same typy tylko że akurat te modele są wzmocnione a nie antywłamaniowe. Antywłamaniowe są SX20 i Gerda Star GSX. Nie podoba mi się w tych drzwiach ościeżnica no i ten próg Nie wiem czy nie zdecyduje się na drzwi Humdrexu - drewniane, sporo tańsze od CAL-a i mozna dopasować kolor pasujący do złotego dębu. Nie wiem tylko w jakim sklepie można je zobaczyć na żywo. juz odpowiadam: my kupowalismy w Profi na Boh.Warszawy (pod byłym Oriflame), wtedy nie było ich na wystawie, ale to było dawno. Duży wybór jest też na Słonecznym, na terenie Nomi, na tyłach Nomi,a wjeżdżając główna bramą, to na wprost. Taki mały sklepik. Też byli cenowo sensowni, ale zdecydowalismy sie jednak na Humdrex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 30.08.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Ostatnio złazłam Boh. Wa-wy ale nie natknęłam się na te drzwi. W którym miejscu był Oriflame, bo nie wiem? Ja je znalazłam na Świerczewskiej na terenie Gejzera ale niestety nie można było ich zobaczyć bo akurat nie mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 30.08.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Krispola - złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 30.08.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 to taką, jak ja tak czułam, bo kolorek ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 30.08.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 to taką, jak ja tak czułam, bo kolorek ładny najlepszą w najładniejszym kolorze teraz żałuję że nie wzięłam szerszego panela, bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 30.08.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Ostatnio złazłam Boh. Wa-wy ale nie natknęłam się na te drzwi. W którym miejscu był Oriflame, bo nie wiem? Ja je znalazłam na Świerczewskiej na terenie Gejzera ale niestety nie można było ich zobaczyć bo akurat nie mieli w zasadzie na samym skrzyzowaniu z jagiellońską, za Polmosem (z wódeczkami ), vis a vis przystanku tramwajowego w kierunku centrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 30.08.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 w zasadzie na samym skrzyzowaniu z jagiellońską, za Polmosem (z wódeczkami ), vis a vis przystanku tramwajowego w kierunku centrum kurde doszłam tylko do skrzyżowania dalej mi się nie chciało.Zadzwonię czy mają je na wystawce jak tak to trzeba będzie zrobić powtórną wycieczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 30.08.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 w zasadzie na samym skrzyzowaniu z jagiellońską, za Polmosem (z wódeczkami ), vis a vis przystanku tramwajowego w kierunku centrum kurde doszłam tylko do skrzyżowania dalej mi się nie chciało.Zadzwonię czy mają je na wystawce jak tak to trzeba będzie zrobić powtórną wycieczkę stary numer jak cos możesz podjechac do mnie, zobaczysz je po 2 letniej eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 30.08.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 oo to na mojej ulicy:)) tez sobie podejdę obejrzeć zastanawiam sie nad brama Normsthal idealnie do złotego dębu pasuje cena w miarę ..... ale z drzwiami to mam niemały problem ponieważ mam nietypowy wymiar i aż dwie sztuki bo jedna jest od ogrodu a ceny CAL np wyszedł mi drozej niż brama garażowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 30.08.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 jak cos możesz podjechac do mnie, zobaczysz je po 2 letniej eksploatacji. musiałabym szofera namówić na przejażdżkę , dam znać gdybyśmy byli w Twojej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts