Teska 02.09.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Ktoś może się orientuje gdzie można wykopać wnioski w wersji elektronicznej: 1) o pozwolenie na budowę 2) o wyłączenie gruntów rolnych 3) oświadczenie o posiadanym prawie do dysponowania nieruchomością ??? Na stronach Starostwa Polickiego jest trochę druków ale akurat tych BRAK rozne wzory sa na stronie muratora. ulanka Ula co u was???? wykańczamy sie;-) mieszkanie sprzedane wiec trzeba szybko przygotowac dom do zamieszkania. a jeszcze jest duzo do zrobienia. zapraszamy jak bedziesz przejazdem! wstyd sie przyznac...ale nie wiem gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 02.09.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Ponieważ pierwsze koszenie nową kosiarką mam juz za soba (kąpiel na szczęście już też ) podzielę się z wami opinią na jej temat: (ze względu na przyjęty kobiecy punkt widzenia, uprasza się panów o ominięcie tego postu - chyba, że któryś ma jeszcze ludzki stosunek do swojej żony, to wtedy tak ) Mowa o kosiarce Partner (marka Husqvarny) z silnikeim Brigs&"ten drugi" o mocy 5 kM, z opcją mulczowania, z koszem, o szerokości koszenia 53 cm i 8 wysokościach koszenia, samojezdnej; cena 1500 PLN (+ 2 oleje gratis, a jak ). wrażenie ogólne: kosiarka ma bardzo solidną sylwetke, jest czarna i bardzo proporcjonalnie zbudowana (nie wygląda, jak wystrzyżony kundelek, jak niektóre); koła są łożyskowane i zakryte z zewnątrz; rączkę można składać; bardzo łatwy dostęp do wlewu oleju i paliwa; gruby stalowy korpus kosiarki wady: jest ciężka, naprawdę; do tego łożyskowane koła utrudniają jazdę wyłączona kosiarką (chociaż wydawało mi się, że zdecydowanie łatwiejsza do pchania zrobiła sie po skoszeniu 800 m trawnika); moc, która posiada i moja, niesprawna jeszcze dzisiaj, ręka sprawiały, że kosiarka czasami paliła gumy na moim trawniku , ale trening czyni mistrza, i pod koniec udało sie nad "buksowaniem" zapanować. zalety: ślicznie wygląda, ma materiałowy kosz, który jest zdecydowanie łatwiejszyw obsłudze, niz plastikowy, a ponadto podczas skręcania kosiarką, kiedy podnosimy przednie koła (w zasadzie powinno sie przy tylnym napędzie podnosić tylnie, ale często zdarzało mi sie robić na odwrót) i opieramy się na tylnych i często troszkę na koszu, nie ma obawy, że go połamiemy i nie ma oporu; trzeba sie mniej nabiegać ze względu na szerokość koszenia; bardzo wygodne są regulowane wysokości koszenia; linka do włączania silnika jest na stałe przyczepiona do rączki - nie trzeba się schylać; istnieje regulacja wysokości samej rączki; nie straszne jej ślady na trawniku po nornicach i kretach oraz chwasty - nie spadają obroty, jak się wjedzie w "cóś" reasumując: kosiarka świetna dla nieco silniejszych pań, te drobniejsze moga się nieźle upocić, ale przecież czasami właśnie o to chodzi ; dobra na świeże trawniki, czyli dopiero co założone z pozostałościami po poprzednikach-chwaściorach i różnymi kamykami i patykami naniesionymi przez psy i dzieci; odradzam do małych ogródków z dużą ilością skarp, drzewek, krzaczków i innych obiektów wystajacych z ziemi - można się namęczyć, ale można równiez zakupić i oddać koleżance karnet na fitness. A za dwa dni sobie pomulczuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 02.09.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 no i mamy 0-1 Hurrraaa!!!!!! a 3:0 to niełaska no to pojechali chłopcy, ech, szkoda gadać, nawet Dudek "śjakiś-takiś".. a wszystko przez Teskę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 02.09.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Witam wszystkich Mirlandia a jak tam twoja budowa , jestes zadowolona z ekipy . Ja narazie zbieram dokumenty Budowa sie posuwa Za moment zaczna klasc dachowke. Tfu tfu nie chce zapeszac, ale poki co ekipa ekstra. Zreszta przetestowal ich wczesniej moj przyjaciel, gosc wymagajacy, wiec jak u niego przeszli, to ja z zamknietymi oczyma ich wzialem Jak skoncza (za ok miesiac) wtedy z koncowa opinia zglosze sie do Klausa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 02.09.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Skoro szukasz na prawobrzezu to polecam Osade Lesna. Miedzy Wielgowem a Dabiem. Dzialki uzbrojone we wszystko procz kanalizy, ok 1200m, o aktualna cene musisz zapytac wlasciciela,ktory tam mieszka (kazdy Ci go wkaze). Jesli nie kupisz w tym roku to zaliczkujac zaklepiesz sobie na przyszly rok. Jesli Cie nie przeraza 1300m do przystanku autobusowego, to w zamian dostaniesz super miejsce o oazie ciszy. Przejedz sie, to tylko troche benzyny No i bedziemy sasiadami, polecam. A który to twój domek? Moja przyjaciółka już tam mieszka i często tam bywam, aktualnie powstaje tam domek blisko lasu, taka duża parterówka, to twój? Czy ten na początku z garażem doczepionym? Z porothermu? Zgadza sie, to ten pod lasem z silki. To taka oszukana parterowka, co prawda wszystkie pomieszczenia mieszkalne sa na dole, ale szkoda nam bylo tej sporej przestrzeni jaka sie zrobila pod dachem ( w WZ narzucili dach 30 stopni) i wyszlo tam spore pomieszczenie. Przypadkiem spelni sie jeszcze jedno moje marzenie - jak dozyje to wstawie tam bilard. A Twoja przyjaciolka to moze Ania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob1972 02.09.2006 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Witam Wszystkich Mam pytanko???Czy ktoś miał do czynienia z ławami fundamentowymi o zbrojeniu zbliżonym do formy "rusztu"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 02.09.2006 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Skoro szukasz na prawobrzezu to polecam Osade Lesna. Miedzy Wielgowem a Dabiem. Dzialki uzbrojone we wszystko procz kanalizy, ok 1200m, o aktualna cene musisz zapytac wlasciciela,ktory tam mieszka (kazdy Ci go wkaze). Jesli nie kupisz w tym roku to zaliczkujac zaklepiesz sobie na przyszly rok. Jesli Cie nie przeraza 1300m do przystanku autobusowego, to w zamian dostaniesz super miejsce o oazie ciszy. Przejedz sie, to tylko troche benzyny No i bedziemy sasiadami, polecam. A który to twój domek? Moja przyjaciółka już tam mieszka i często tam bywam, aktualnie powstaje tam domek blisko lasu, taka duża parterówka, to twój? Czy ten na początku z garażem doczepionym? Z porothermu? Zgadza sie, to ten pod lasem z silki. To taka oszukana parterowka, co prawda wszystkie pomieszczenia mieszkalne sa na dole, ale szkoda nam bylo tej sporej przestrzeni jaka sie zrobila pod dachem ( w WZ narzucili dach 30 stopni) i wyszlo tam spore pomieszczenie. Przypadkiem spelni sie jeszcze jedno moje marzenie - jak dozyje to wstawie tam bilard. A Twoja przyjaciolka to moze Ania? Ano Ania Ostatnio byłam u niej na urodzinach jej córki i u was jakaś imprezka była, czyżby "Wiecha"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 02.09.2006 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Skoro szukasz na prawobrzezu to polecam Osade Lesna. Miedzy Wielgowem a Dabiem. Dzialki uzbrojone we wszystko procz kanalizy, ok 1200m, o aktualna cene musisz zapytac wlasciciela,ktory tam mieszka (kazdy Ci go wkaze). Jesli nie kupisz w tym roku to zaliczkujac zaklepiesz sobie na przyszly rok. Jesli Cie nie przeraza 1300m do przystanku autobusowego, to w zamian dostaniesz super miejsce o oazie ciszy. Przejedz sie, to tylko troche benzyny No i bedziemy sasiadami, polecam. A który to twój domek? Moja przyjaciółka już tam mieszka i często tam bywam, aktualnie powstaje tam domek blisko lasu, taka duża parterówka, to twój? Czy ten na początku z garażem doczepionym? Z porothermu? Zgadza sie, to ten pod lasem z silki. To taka oszukana parterowka, co prawda wszystkie pomieszczenia mieszkalne sa na dole, ale szkoda nam bylo tej sporej przestrzeni jaka sie zrobila pod dachem ( w WZ narzucili dach 30 stopni) i wyszlo tam spore pomieszczenie. Przypadkiem spelni sie jeszcze jedno moje marzenie - jak dozyje to wstawie tam bilard. A Twoja przyjaciolka to moze Ania? Ano Ania Ostatnio byłam u niej na urodzinach jej córki i u was jakaś imprezka była, czyżby "Wiecha"? Dokladnie tak. Sasiedzi tez byli zaproszeni ale z wiadomych przyczyn nie dopisali. Mam nadzieje,ze bedzie jeszcze niejedna okazja na wspolne fifko OK, to bede wypatrywal tego Galaxiaka Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 03.09.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam Niedzielnie no i mamy 0-1 Hurrraaa!!!!!! a 3:0 to niełaska no to pojechali chłopcy, ech, szkoda gadać, nawet Dudek "śjakiś-takiś".. a wszystko przez Teskę! Teska czemu nam to zrobilas !! Wynika z tego z anglik nauczyl finow wiecej niz holender naszych. Holender jasny !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 03.09.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Mirlandia Rzuć okien na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 03.09.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam Niedzielnie no i mamy 0-1 Hurrraaa!!!!!! a 3:0 to niełaska no to pojechali chłopcy, ech, szkoda gadać, nawet Dudek "śjakiś-takiś".. a wszystko przez Teskę! Teska czemu nam to zrobilas !! Wynika z tego z anglik nauczyl finow wiecej niz holender naszych. Holender jasny !! wynika z tego że naszych sie juz nie da nic nauczyć panowie do wymiany sie nadaja na nowszy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 03.09.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 wynika z tego że naszych sie juz nie da nic nauczyć panowie do wymiany sie nadaja na nowszy model Alez te kobiety wybredne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 03.09.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 wynika z tego że naszych sie juz nie da nic nauczyć panowie do wymiany sie nadaja na nowszy model Alez te kobiety wybredne a jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 03.09.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam niedzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 03.09.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam niedzielnie witaj robi sie u ciebie więżba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 03.09.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam niedzielnie witaj robi sie u ciebie więżba? ano robi, w czwartek dotarły zareklamowane krokwie A u Ciebie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 03.09.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam niedzielnie witaj robi sie u ciebie więżba? ano robi, w czwartek dotarły zareklamowane krokwie A u Ciebie?? u mnie zaczynaja w poniedziałek dopiero mam zalany drugi wieniec i schody wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 03.09.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam niedzielnie witaj robi sie u ciebie więżba? ano robi, w czwartek dotarły zareklamowane krokwie A u Ciebie?? u mnie zaczynaja w poniedziałek dopiero mam zalany drugi wieniec i schody wewnątrz eehhhhh, a u mnie w poniedziałek dopiero dojadą szalunki na strop..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 03.09.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam niedzielnie witaj robi sie u ciebie więżba? ano robi, w czwartek dotarły zareklamowane krokwie A u Ciebie?? u mnie zaczynaja w poniedziałek dopiero mam zalany drugi wieniec i schody wewnątrz eehhhhh, a u mnie w poniedziałek dopiero dojadą szalunki na strop..... i tak masz tempo powalajace ja zaczęłam pod koniec maja a dopiero dochodzimy do więźby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 03.09.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam niedzielnie witaj robi sie u ciebie więżba? ano robi, w czwartek dotarły zareklamowane krokwie A u Ciebie?? u mnie zaczynaja w poniedziałek dopiero mam zalany drugi wieniec i schody wewnątrz eehhhhh, a u mnie w poniedziałek dopiero dojadą szalunki na strop..... i tak masz tempo powalajace ja zaczęłam pod koniec maja a dopiero dochodzimy do więźby chyba za dużo oglądałem starych Polskich Kronik Filmowych i wydaje mi się, że robota straaaasznie się ślimaczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts