Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Ktoś może się orientuje gdzie można wykopać wnioski w wersji elektronicznej:

1) o pozwolenie na budowę

2) o wyłączenie gruntów rolnych

3) oświadczenie o posiadanym prawie do dysponowania nieruchomością

???

Na stronach Starostwa Polickiego jest trochę druków ale akurat tych BRAK :evil:

A zerkałes na strone urzedu miasta szczecin?

Właśnie walczę - Szczecin ma znacznie lepszą stronę WWW od Polic :oops:

nie mogę jeszcze tylko znaleźć wyłączenia gruntów

Witam wszystkich

2) o wyłączenie gruntów rolnych - do niczego to nie potrzebne gdyż te grunty nie trzeba wyłączać. Ja też musiałem złozyć taki druk a potem okazało się że to nie było do niczego nie potrzebne. Urzędasy poprostu lubia papierkową robotę a czy ma to sens czy nie to juz całkiem inna sprawa.

Witam wszystkich

2) o wyłączenie gruntów rolnych - do niczego to nie potrzebne gdyż te grunty nie trzeba wyłączać. Ja też musiałem złozyć taki druk a potem okazało się że to nie było do niczego nie potrzebne. Urzędasy poprostu lubia papierkową robotę a czy ma to sens czy nie to juz całkiem inna sprawa.

Hm...... ?? wydawało mi się że należy i że jest to nieodpłatnie.

Witam wszystkich

Hm...... ?? wydawało mi się że należy i że jest to nieodpłatnie.

Tak jest nieodpałatnie i skłąda się na tym samym pętrze - nawiasem mówiąć, naszczęscie prtacuje tam miła Pani co wśród urzedasów jest rzadkością, podaje Ci co mi napisali na mój wniosek w tej sprawie

"zgodnie z ustawą z 3 lutego 1995r. o ochronie gruntów rolnych i leśnych użytki rolne zqliczone do klasy RIVb, stanowiące działkę Nr 630 położoną ...... Bezrezecze, NIE SĄ OBJETE SZCZEGÓLNĄ OCHRONĄ PRAWNĄ I NIE WYMAGAJĄ DECYZJI ZEZWALAJĄCEJ NA WYŁĄCZENIE Z PRODUKCJI ROLNICZEJ." koniec cytatu.

Chciałem panią która mi kazała to robić zjeść ale żona mi mprzypomniała że przeciez oni będą tez odbierać od nas budowę więc musiałem uznać wyższość chwilową owej niekompetentnej Pani urzędniczki. Więc zapytaj się czy dla tej klasy gruntów należy skąłdać ten wniosek.

Hej, wpadłam na chwilę, ktoś pytał o miejsce w przedszkolu - w Promyku na Grodzkiej jest 1 wolne miejsce w 3-latkach ( przedszkole prywatne).

Pozdrawiam wszystkich.

oooooooo super jutro tam pojade dzieki baaardzo

moja jest zapisana na liste rezerwowa w calineczce obok TV ale ile to potrwa nie wiem wiec szukam alternatywy

Lista obecności OGNISKO w sobotę

1. tomadyna z żoną + Weronika + Daria

2. ulanka + peterz + Ania

3. Jaca_1 + ........

4. Matam + ............

5. .........

P.S.

Oglądaliście pogodę na sobotę - będzie PRZEPIĘKNIE

We wtorek nastawiam ogórki małosolne 8)

zanim się wpiszemy na listę muszę zapytać pod kątem wszystkich hmmm.... podwójnych Pań - masz jakiegoś ToiToia czy cuś w tym stylu w zasięgu wzroku?

potrzebuje od zaraz miejsca w przedszkolu publiczne niepublicze bez znaczenia gr I 3 latka moze ktoś słyszał o miejscu wolnym w przedszkolu do którego chodzi wsze dziecko plisss

Kacha, a może spróbujesz złożyć podanie w przedszkolu na Bezrzeczu, skoro tam budujesz? Przedszkole jest kameralne i b. sympatyczne - chodzi do niego moja córka.

Pojedyńcze miejsca zwalniają się w przedszkolach we wrześniu, bo:

1) część dzieci się nie zgłasza

2) niektóre dzieci nie aklimatyzują się od razu i rodzice je zabierają.

Zwykle ok. 15 września wiadomo, ile dzieci będzie uczęszczać do grupy, a wtedy przyjmują w pierwszej kolejności te maluchy, których rodzice złożyli wniosek i czekają na miejsce.

Czy teraz są szanse na miejsce - nie wiem, bo Werka jutro idzie pierwszy dzień po wakacjach, a ja mam sądny dzień w pracy, więc w przedszkolu będę dopiero we wtorek.

Telefon do przedszkola: 439 18 34

dzieki juz tam bylam wysłali mnie do organu nadrzednego bo to tylko filia ale pani przedszkolanka od razu powiedziala ze juz maja 30 dzieci a to baaardzo duzo wiec marne szanse a bliskao i to bardzo mojego domu :D

Lista obecności OGNISKO w sobotę

1. tomadyna z żoną + Weronika + Daria

2. ulanka + peterz + Ania

3. Jaca_1 + ........

4. Matam + ............

5. .........

P.S.

Oglądaliście pogodę na sobotę - będzie PRZEPIĘKNIE

We wtorek nastawiam ogórki małosolne 8)

zanim się wpiszemy na listę muszę zapytać pod kątem wszystkich hmmm.... podwójnych Pań - masz jakiegoś ToiToia czy cuś w tym stylu w zasięgu wzroku?

u mnie na działce stoi to zaledwie 60 m od ogniska zapraszam mimo ze mnie nie bedzie nie krepujcie sie

pracowników też w weekend nie ma bo jada do domu :D

u mnie na działce stoi to zaledwie 60 m od ogniska zapraszam mimo ze mnie nie bedzie nie krepujcie sie

No i proszę sprawa sie rozwiązała 8)

Dziękujemy serdecznie sąsiadko Kasiu.

alez nie ma za co ... to tylko toi toi :D :D

kurcze pod koniec tygodnia spr stan zapełnienia :o :D

ale wiesz co, nie spodziewałem się, że zamiast przyjść na ognisko zostawisz nas z toitoiem.... :wink:

ale wiesz co, nie spodziewałem się, że zamiast przyjść na ognisko zostawisz nas z toitoiem.... :wink:

Facetów będziemy kierować z łopatką do pobliskiego lasu 8)