Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Się tak zastanowiłem:

Odnośnie Urzędu Gminy Dobra oraz wydania wyrysu i wypisu:

Skoro kodeks postępowania administracyjnego mówi:

Art. 12 §1 i §2

Iż organ powinien działać po najmniejszej linii oporu i załatwiać sprawę niezwłocznie

Oraz

Art. 35 §1 i §2

Iż niezwłocznie powinny być załatwiane sprawy które nie wymagają przeprowadzenia postępowania oraz sprawy które dla których informacje posiada organ

Nie rozumiem więc dlaczego przyjęło się że na wyrys i wypis należy czekać 30 dni ??

Chyba muszę zacząć już budować bo mam za dużo czasu na czytanie np KPA

Witam wieczorkiem po ciezkim dniu :lol: :lol: Jakos malo czasu ostatnio i cos z klawiatura nie tak, zamiast z mam y i na odwrot :-? :-?

By mieć "normalnie" powinnaś mieć ustawiony rodzaj klawiatury na -> polski programisty.

mam tak ustawione i nic a zamiast znaku zapytania mam ------ a przecinka mam ąąąą itd cos mi sie tu pokrecilo niezle :o :x :x :evil:

Witam wieczorkiem po ciezkim dniu :lol: :lol: Jakos malo czasu ostatnio i cos z klawiatura nie tak, zamiast z mam y i na odwrot :-? :-?

By mieć "normalnie" powinnaś mieć ustawiony rodzaj klawiatury na -> polski programisty.

mam tak ustawione i nic a zamiast znaku zapytania mam ------ a przecinka mam ąąąą itd cos mi sie tu pokrecilo niezle :o :x :x :evil:

naciśnij jednoczesnie ctrl i shift - powinno rozwiązac problem.

ula

kobiety

ja tylko slyszlam, kiedys sama u nich bylam..ale po tekscie zenie potrzebuje pompy, ze immergas jest najlepszym piecem itp...i po wycenie....poszlam sobie

Teska, dzięki za odpowiedź

Ja nie usłyszałam, że pompa niepotrzebna. Owszem, zachwalali Immergas ale to normalne - każdy współpracuje z jakimś ulubionym (czytaj: takim, gdzie ma najlepsze warunki zakupu i sprzedaży) producentem. Nawet kiedy poczyta się Forum, dyskusje często są na poziomie rozważań o wyższości świąt jednych nad drugimi, także wśród instalatorów. Wniosek - każda decyzja jest podejmowana trochę w ciemno i z ryzykiem.

Mój dawny szef mawiał: nagany i pochwały przyjmuj z rezerwą - pasuje do wielu sytuacji życiowych, także budowlanych.

Byłam u nich dwa razy - chcąc przedyskutować pewne rozwiązania do ogrzewania kominkowego i gazowego na etapie projektu. Wrażenie pozytywne, siedziałam chyba z godzinę rozważając różne opcje. O kotłach Immergas wyrażali się pochlebnie, aczkolwiek nie odniosłam wrażenia, że wg nich to "jedynie słuszna droga", a i pompa też jak najbardziej :wink: .

Zdaje się, że mają różne ekipy instalatorów. Jakby co, to mogę podpytać koleżanki, która u niej robiła (podobno ta lepsza)

Witam i zaczynam pytaniem poniżej pasa:

skąd braliście toi-toie na budowę i ile taki luksus kosztuje?

ToiToi

30 zł/ tydzień

60 zł/ czyszczenie raz na 2 tygodnie

200 zł/ dowiezienie i zabranie

tak coś mi po głowie się kołacze

Trans-Net Police (mają problem z obsługą szczecina) 0913121120

5 zł/ doba (bez usługi czyszczenia), 20 zł/ doba (z czyszczeniem)