Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Panowie z Ciepłej Chaty ( kolumba)robili u znajomych - porazka jednym slowem. Promocja ciagle na to co oni sprzedaja, zero obiektywizmu....itp...okreslani sa do tej pory slowem papraki

No, Teska, teraz mnie nieźle nastraszyłaś!

Napisz coś więcej.Please!!!

Do momentu podpisania z nimi umowy mogę jeszcze zrobic woltę.

Też spotkałem się z podobną opinią .. :roll:

Jedyna zaleta - są tańsi od konkurencji, natomiast eksploatacja ich instalacji to zupełnie inna bajka :wink: .

U sąsiadów podłogówka parzy w nogi .. (za rzadko ułożone rurki przez co chcąc ogrzać pomieszczenie trzeba podkręcić temperaturę .. - podłoga nagrzewa się nierównomiernie, a to parzy doprowadzając sąsiada do furii - ale teraz już za późno :evil: :evil: :x )

Oferta promocyjna ograniczona tylko do jednego producenta "IMMERGAZ".

Za namową CC nasza koleżanka ma letnią, bo nie ogrzewaną toaletę i megaprzepały gazu .. - trzeba było szukać speca do poprawienia gniota instalacyjno-sprzętowego ..

Ja z czystym sumieniem polecam Ireneusza Muża - nie tylko z wykształcenia ale hobbystę instalacji grzewczych+wod-kan .. alternatywnie KTM na Jedności Narodowej 42 ..

Wirtam wszystkich

Miraśka - jesli jeszcze szukasz drzwi to wejdx na stronę firmy Dormet z Józefowa koło Warszawy- http://www.dormet.com.pl/glowna.html. Mają porzędne i niedrogie drzwi. Może coś ci wpadnie w oko. My niedługo zamawiamy u nich a w październiku albo listopadzie będa montować. Drzwi maja cechy antywłamaniowych tzn. stelaż metalowy a obłożone są kasetonami dębowymi. Nam podobają się drzwi nr 12 z kasetonami, duże z naświetlem bocznym 150 na 210 cm. Koszt ok 4 - 4,5 tys zł (nie pamiętam dokładnie) plus transport i montaż ok 600 zł. Mąż oglądał te drzwi zainstalowane w Gdańsku - bardzo pozytywne wrażenie. Z tego co wiem to w Szczecinie nie mają realizcji.

Pozdrawiam

Się tak zastanowiłem:

Odnośnie Urzędu Gminy Dobra oraz wydania wyrysu i wypisu:

Skoro kodeks postępowania administracyjnego mówi:

Art. 12 §1 i §2

Iż organ powinien działać po najmniejszej linii oporu i załatwiać sprawę niezwłocznie

Oraz

Art. 35 §1 i §2

Iż niezwłocznie powinny być załatwiane sprawy które nie wymagają przeprowadzenia postępowania oraz sprawy które dla których informacje posiada organ

Nie rozumiem więc dlaczego przyjęło się że na wyrys i wypis należy czekać 30 dni ??

Chyba muszę zacząć już budować bo mam za dużo czasu na czytanie np KPA

??? :o

Mnie tam takich trudności w Dobrej nie robili.

Idź poproś, pogadaj z paniami, zrób błagalną minę, uśmiechnij się

zalotnie jak trzeba myślę, że coś wskórasz.

A jak Ty im od progu z KPA wyjeżdżasz to nic dziwnego, że się opryskliwe robią. :D

A może weźmiesz sobie ten wypis ode mnie zrobisz ksero, poświadczysz

za zgodność u notariusz (25zł) albo u architekta i styknie? Ja tam do

pozwolenia oryginału wcale nie składałem.

Mogę Ci nawet zeskanować i w pliku przysłać.

A jak Ty im od progu z KPA wyjeżdżasz to nic dziwnego, że się opryskliwe robią. :D

No co Ty jeszcze z KPA - nie udarzałem.

W poniedziałek własnie mam zamiar jechać i zrobić błagalną minę.

Choć przyznasz że 30 dni to lekka przesada ??

P.S.

Klaus - nie widziałem Twojego zgłoszenia na ognisko ??

Mam prosbe:

prosze wszystkich uzytkownikow ogrzewanie gazowego ziemnego o zdradzenie ile placicie za m-c grzania, ale prosze bez wspomagaczy a`la kominek i gagow, ze za chalupe 150 m2 - 250 zlotych, bo w to nie uwierze. Siora ma 80m2 mieszkanie w domku jednorodzinnym, ocieplone i placi od 200 do 300 za m-c. oczekuje powaznych informacji.

dziekuje z gory!

dlaczego nikt nie chce odpowiedziec???? mecza was moje posty???? plissss bo nie wiem na jakie ogrzewanie sie zdecydowac....pellety mi sie juz znudzily.... ale jak gaz wyjdzie drozej to niestety bede zmuszona...

BLAGAM O ODPOWIEDZI!!!

jolly - powiem tak. Obecnie mieszamy z rodzicami w poniemieckim bliźniaku na Gumieńcach, średni ocieplonym, 120 m2 i płacimy za gaz ok 500 zł miesięcznie w sezonie, ale to i piec stary i rodzice lubią sobie podgrzać do 24 st.. Lepiej, żeby się wypowiedział ktoś, co mieszka w nowym domu. Chyba fakt czy to jest parterówka czy piętrowy też ma jakieś znaczenie, cjoć myślę, że niewielkie.

Pozdrawiam

No co Ty jeszcze z KPA - nie udarzałem.

W poniedziałek własnie mam zamiar jechać i zrobić błagalną minę.

Choć przyznasz że 30 dni to lekka przesada ??

P.S.

Klaus - nie widziałem Twojego zgłoszenia na ognisko ??

Bo nie wiem czy przyjadę.

Ale postaram się.

Lista obecności na sobotnie ognisko

1. tomadyna z żoną + Weronika + Daria

2. ulanka + peterz + Ania

3. Jaca_1 + ........

4. Matam z Żoną i Natalką

5. ArKaMa z Żoną

6. Adam + Żona + dziecię - budują się koło Klausa

7. Bodeku z Żoną

8. Teska + połowa

9. Ulamach + dziecię

10. Didi + mąż + dziecię

11. Delf + 2 dzieci

12. Asia i Robert + 2 dzieci

13. zostawiłem ten pkt wolny :lol:

14. Klaus + 3 - ale nic nie obiecuje

15. Jolly + 2 - ale nic nie obiecuje

To by było 39 osób :lol:

Witam czwartkowo :)

Pojawiłam się pogadałam a potem mnie wcięło na tydzień :oops:

Działo się trochę... szukaliśmy działki... załatwialiśmy przedszkole dla Julki.... i w międzyczasie jeszcze się wszyscy przeziębiliśmy :roll:

W każdym razie wracamy... już zdrowi,... do końca tygodnia mamy dostać odpowiedź co do przedszkola... a w poniedziałek idziemy podpisać umowę przedwstępną :D

Widzę, że kroi się sympatyczne spotkanko... czy my takie żółtodzioby budowlane możemy się dołączyć do sobotniego biesiadowania ?? :oops:

Aaa i jeszcze jedno podobno nas tu wynalazła rodzina nasza ... rodzino ujawnij się :lol: nie znamy się osobiście to może chociaż wirtualnie się poznamy :wink:

Pozdrawiam

Małgosia

witam popołudniowo wszystkich-no i kolejne pytanie-moze ktoś sie orientuje ile mogą wolać fachowcy za wylanie schodów wejsciowych do naszego domku-w awatarku-3 schodki i podcien bo nie wim czy fachman nie woła za duzo a one nie były objete umową bo nie moglismy sie zdecydowac czy wylewane czy z kostki