bodekku 15.09.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 pozdrawiam piątkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 15.09.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Witam piątkowo - się ładne lato robi na weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 15.09.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Czy wszyscy już wgrali swoje zdjęcia z ogniska ??? Bo jakoś tak mało ich !! Chciałem je zebrać do ku..... i przekazać naszemu PraOjcu by umieścił na swojej stronie. Dla przypomnienia: Miejsce do wrzucania zdjęć z ogniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 15.09.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Czy wszyscy już wgrali swoje zdjęcia z ogniska ??? Bo jakoś tak mało ich !! Chciałem je zebrać do ku..... i przekazać naszemu PraOjcu by umieścił na swojej stronie. Dla przypomnienia: Miejsce do wrzucania zdjęć z ogniska ja przesłałam od razu do Maksia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 15.09.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Czy wszyscy już wgrali swoje zdjęcia z ogniska ??? Bo jakoś tak mało ich !! Chciałem je zebrać do ku..... i przekazać naszemu PraOjcu by umieścił na swojej stronie. Dla przypomnienia: Miejsce do wrzucania zdjęć z ogniska ja przesłałam od razu do Maksia No cóż kobiety zawsze muszą robić odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.09.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Witam wszystkich Kacha pytalas sie moze kierownika o prawobrzeze wstyd przyznać ale nie , bo ostatnio mijamy sie na budowie , on był a ja jestem , konsultacje tylko telefoniczne ale ja tylko go spotkam to pamiętam o Twoim pytaniu Ok dzieki . A jak budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.09.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 czy ktoś miał kontakty z gazownikami w sprawie umowy przylączeniowej? Byłem u nich dzisiaj ale wyszedlem z niczem bo dali mi do podpisu umowę że mam mieć za pól roku instalacje a jak nie to kara 0,5% za kazdy dzień. Ja na to grzecznie ze chcę by wybudowali mi przyłacze wcześniej a ja potem od niego pociągne sobie instalacje tak jak mi jest wygodnie(tak robię w przypadku przyłacza energetycznego). Na co pan się obśmial że nie interesuje ich uzbrajanie mojej działki (za moje pieniądzę !!) - ich celem jest sprzedawanie gazu wiec jak nie mam do czego podłączyć to mogę spadać. Problem w tym że po pierwsze ich warunki są ważne rok i jak nie podpisze umowy to będę musiał wystąpić o nowe i projekt w części gazowej (mam go w projekcie budowlanym) będę robił i zatwierdzał od nowa. Po drugie dają sobie w umowie bezwzględne prawo do opóźnienia budowy przyłącza z powodów zewnętrznych /administracyjnych/ bez żadnych konsekwencji jeśli nie wyrobią się w czasie a ja będę potrzebował gazu do grzania. Oczywiście klient nie ma żadnej możliwości zmiany terminu przyłączenia. Czy to nie nazywa się dyktat monopolisty inie może być czasem zaskarzone do URE ? może ktoś słyszał czy można ich przeskoczyć ? to jest stara praktyka gazowni - sfrustrowana tymi wiadomościami trafiłam nawet do samego dyrektora działu dystrybucji , powiedział to samo, a potem........potem trafiłam na faceta, który pracuje w gazowni i on powiedział co robić. Otóż trzeba sobie na podstawie pozwolenia na budowę znaleźć ekipę (najlepiej związaną z gazownią czytaj mającą znajomości) samemu wybudować przyłącze zgodnie z warunkami a potem w odpowiednim momencie podpisać umowę. Cymesik jest jeszcze taki, że wystarczy mieć w domu jakiś odbiorni gazu (piec, kuchenka) i to coś będziesz raz na tydzień odpalał i już. Gaz zużywasz? Zużywasz. Płacisz abonament? Płacisz. Więc odbiór jest. Ja wystąpiłam o warunki w 2000roku , pozwolenie miałam w 2001 (bo ma pozwolenie gazowe mi się nie spieszyło) a umowę podpisałam w marcu 2004r. Ważna jest data zawarcia umowy na dostawę gazu Czyli czy dobrze cie zrozumialam wczesniej stosowna ekipa powinna zrobic przylacze a pozniej podpisac umowe ( a co z odbiorem przylacza ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 15.09.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Czyli czy dobrze cie zrozumialam wczesniej stosowna ekipa powinna zrobic przylacze a pozniej podpisac umowe ( a co z odbiorem przylacza ) Odbiór przyłącza powinna robić ekipa która je buduje - inaczej może być problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.09.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 A ile kosztuje przylacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.09.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 I jeszcze chcialam sie zapytac jak macie robione rolety zewnetrzne wpoczczane w nadproza ( tak mam u siebie w mieszkaniu )czy zewnetrznie montowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 15.09.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Czyli czy dobrze cie zrozumialam wczesniej stosowna ekipa powinna zrobic przylacze a pozniej podpisac umowe ( a co z odbiorem przylacza ) Odbiór przyłącza powinna robić ekipa która je buduje - inaczej może być problem a prawie na pewno będzie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 15.09.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 I jeszcze chcialam sie zapytac jak macie robione rolety zewnetrzne wpoczczane w nadproza ( tak mam u siebie w mieszkaniu )czy zewnetrznie montowane w mieszkaniu mamy montowane na zewnątrz okna, bo "firmowo' nie były przewidziane w projekcie. w domku będziemy mieli nadstawione na oknie - to nazywa się jakoś TPS czy podobnie. W nadproża (RKS) nie montujemy bo jakikolwiek serwis jest mocno utrudniony. Zresztą właśnie jedziemy na budowe spotkać się z fachowcami od okien i fachowcami od rolet, będziemy uzgadniać szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 15.09.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 A ile kosztuje przylacze Troszkę czynników się na to składa Ja płace 2000 zł. do złączki PE/Stal wraz z odbiorem, reduktorem, szafką, podejściem do gazomierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.09.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 A ile kosztuje przylacze Troszkę czynników się na to składa Ja płace 2000 zł. do złączki PE/Stal wraz z odbiorem, reduktorem, szafką, podejściem do gazomierza. To jak policzy sie jeszcze wode ,prad to sie tego nazbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.09.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 I jeszcze chcialam sie zapytac jak macie robione rolety zewnetrzne wpoczczane w nadproza ( tak mam u siebie w mieszkaniu )czy zewnetrznie montowane w mieszkaniu mamy montowane na zewnątrz okna, bo "firmowo' nie były przewidziane w projekcie. w domku będziemy mieli nadstawione na oknie - to nazywa się jakoś TPS czy podobnie. W nadproża (RKS) nie montujemy bo jakikolwiek serwis jest mocno utrudniony. Zresztą właśnie jedziemy na budowe spotkać się z fachowcami od okien i fachowcami od rolet, będziemy uzgadniać szczegóły Ale u ciebie do projektu pasuja takie i takie rolety a umnie tradycyjny domek i z zewnatrz wygladaly by dziwnie z dostempem u mnie nie jest najgorzej wchodzi sie na parapet i odkreca sruby tylko troche je widac . Ale z rolet jestem bardzo zadowolona super sprawa jak sa upaly to spuszczam i jest w domu chlodno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 15.09.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Czyli czy dobrze cie zrozumialam wczesniej stosowna ekipa powinna zrobic przylacze a pozniej podpisac umowe ( a co z odbiorem przylacza ) Odbiór przyłącza powinna robić ekipa która je buduje - inaczej może być problem u mnie tak właśnie było, ja tylko pojechałam wpłacić pieniążki za podpisanie umowy czy coś takiego - (chyba) 80zł a wszystko pozostałe załatwiał pan, który robił przyłącze i odbiory i wyzytację z gazowni na budowie i wodociągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 15.09.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 A ile kosztuje przylacze Troszkę czynników się na to składa Ja płace 2000 zł. do złączki PE/Stal wraz z odbiorem, reduktorem, szafką, podejściem do gazomierza. To jak policzy sie jeszcze wode ,prad to sie tego nazbiera U mnie się nazbierało: 2000 gaz 2500 kanaliza (2 studnie) 3000 woda (studnia wodom.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 15.09.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 A ile kosztuje przylacze Troszkę czynników się na to składa Ja płace 2000 zł. do złączki PE/Stal wraz z odbiorem, reduktorem, szafką, podejściem do gazomierza. To jak policzy sie jeszcze wode ,prad to sie tego nazbiera U mnie się nazbierało: 2000 gaz 2500 kanaliza (2 studnie) 3000 woda (studnia wodom.) Witam, a jaką masz studnię wodomierzową? Z polimerobetonu, polietylenu czy jeszcze inszą? Podlegasz może pod ZWiK Police? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 15.09.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Witam przed wekendowo, pogoda extra, moja budowa wyszła z ziemi na początku tygodnia i teraz migusiem mknie do góry aż sie chce patrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.09.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 A ile kosztuje przylacze Troszkę czynników się na to składa Ja płace 2000 zł. do złączki PE/Stal wraz z odbiorem, reduktorem, szafką, podejściem do gazomierza. To jak policzy sie jeszcze wode ,prad to sie tego nazbiera U mnie się nazbierało: 2000 gaz 2500 kanaliza (2 studnie) 3000 woda (studnia wodom.) Dojdzie jeszcze prad Jeszcze ja doliczam instalacje antenowa do telewizji ??? ( moze ktos poda koszty ) Instalacja na pioruny (jak to sie nazywa po polsku )czy tez robiliscie moze znacie koszty Instalacja alarmowa Nic dziwnego ze domy tyle kosztuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts