Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam poniedziałkowo- jak myslicie kto powinien zabezpieczyc licznik wody(w kotłowni)co by sie nie uszkodził bo nie wiem kto ma kupic nowy,chyba ze da sie wymienić szkiełko bo jest dziurka i pekniete :evil:

wykonawca robót - w końcu umowa jest na tworzenie a nie niszczenie :D

a wykonawca pewnie powie - "to nie ja" :lol:

Jeśli kotłownie Ci robili i taki pęknięty licznik wstawili, to ja bym nie zapłaciła za niego.

licznik jest od poczatku budowy w mijscu docelowym czyli kotłowni a odpowiedz kiero mysle ,ze znam-no kurcze nie da sie tak o wszystkim pomyslec tak na budowie niestety bywa,-ale jak popsuli bezpiecznik w skrzynce to brał elektryka i naprawił :lol:

Witam w poniedziałek

a kiedy myslicie sie przeprowadzic?

chcielibyśmy na święta ale jak patrzę na to ile jeszcze do zrobienia to cienko to widzę :roll:

może się uda :lol: :lol: My kończymy stan surowy otwarty i zimujemy reszta na wiosnę i też marzą mi się świeta ale za rok, czy się uda zobaczymy, zależy od banku jaki będzie dla nas łaskawy :roll: :roll:

To tak jak ja. Choć w wariancie optymistycznym mam cichą nadzieję, że może i jesień udałoby się spędzić już w nowym domu.

monka, a kiedy Wy zaczynaliście?

Maggie tą jesień? :o

Hehehe, dowciapna jesteś :lol:

mysle ,ze ta stronka pierwzsa tez cos nie pasuje bo nie ma takiego symbolu drzwi-moze poszukamy pod nazwa sklepu-SALDRI

strzał w 10 ale w sklepie maja te trzecie i jeszcze jedne ale w przykładach ich nie ma

ja kupowalam drzwi u tego z Saldri.

jak sie zbierzecie w grupe to ostro moe zjechac z ceny - jak cos powaolywac sie na mnie i ze juz jedna grupa kupowala.

no to super :lol: a jakie brałas/

a dlaczego nie wszystko?

polozenie tynku to 1-2 dni

Bo tak sobie myślałam że ubrudzi się jak będzie błoto na tej mojej glinie :roll: A wy jaki tynk zrobiliście?

Knaufa barwiony akrylowy .

ale przeciez cokol chroni od blota przyziemnego.

A wiesz ze drozej Cie wyniesie pozniej zrobienie samego tynku niz jakbys teraz przy calosci robila.

Ja mam nadzieje jeszcze w tym roku zrobic chodniki, podjazdy, cokol wlasnie - koniecznie. Zeby wlasnie nie bylo blota.

Witam poniedziałkowo, chciałabym skonsultować z budującymi wycene jednego z wykonawców, 40 tys za robociznę - stan surowy z dachem. dom 150 użytkowej (200 cał), podwójny garaż, bez piwnic, dach dwuspadowy z dwoma lukarnami. Wykonawca polecany i po pierwszych rozmowach wrażenie bardzo pozytywne. Jak myślicie, brać czy szukać dalej?

Witam poniedziałkowo, chciałabym skonsultować z budującymi wycene jednego z wykonawców, 40 tys za robociznę - stan surowy z dachem. dom 150 użytkowej (200 cał), podwójny garaż, bez piwnic, dach dwuspadowy z dwoma lukarnami. Wykonawca polecany i po pierwszych rozmowach wrażenie bardzo pozytywne. Jak myślicie, brać czy szukać dalej?

według mnie niezła cena

A jaki materiał na ściany i co miesci się w cenie i czy dom parterowy czy z użytkowym poddaszem ?

Po czyjej stronie:

1) Socjal

2) Szalunki

3) Koparka

4) Wibrator :D do betonu

5) Zagęszczarka

6) Budowa ogrodzenia

według mnie niezła cena

ciesze sie że tak mówisz, wykonawca nam sie podoba, wydaje sie że można się z nim dogadać ale mamy tylko jego wycene i druga na ponad 55 tys, chyba powinniśmy szukać dalej ale boje się że potem będzie za późno

A jaki materiał na ściany i co miesci się w cenie i czy dom parterowy czy z użytkowym poddaszem ?

Po czyjej stronie:

1) Socjal

2) Szalunki

3) Koparka

4) Wibrator :D do betonu

5) Zagęszczarka

6) Budowa ogrodzenia

otóż to - dokładnie ustal, co wykonawca rozumie przez stan surowy z dachem. czy ew. taras, schody też wlicza, czy dach to więźba pokryta folią czy dachówki też położy, czy wlicza obróbki blacharskie itp. czasami lepiej głupio zapytać niż potem mocno się zdziwić. A cena bardzo rozsądna, warto utrzymać kontakt

Szydas Pojechalem zobaczyc jak Agro uzbraja teren i przejezdzalem kola Was dzisiaj, niestety mialem telefon i nie miaiem czasu bo zle zaplanowalem wyjazd wiec nie zatrzymalem sie, ale widze ze Wasza budowa idzie do przodu :-). Co do uzbrojenia to stwierdzam ze cos chlopcy zwolnili i nie za duzo sie posunelo. Sprzedali wszystkie dzialki na papierze wiec czeka teraz na pieniadze.