szydas 18.09.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Szydas Pojechalem zobaczyc jak Agro uzbraja teren i przejezdzalem kola Was dzisiaj, niestety mialem telefon i nie miaiem czasu bo zle zaplanowalem wyjazd wiec nie zatrzymalem sie, ale widze ze Wasza budowa idzie do przodu . Co do uzbrojenia to stwierdzam ze cos chlopcy zwolnili i nie za duzo sie posunelo. Sprzedali wszystkie dzialki na papierze wiec czeka teraz na pieniadze. zachowałbym spokój, w końcu agrowest tylko wynajmuje wykonawców, a z tymi przecież różnie bywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 18.09.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 zachowałbym spokój, w końcu agrowest tylko wynajmuje wykonawców, a z tymi przecież różnie bywa... Zachowuje, tyle ze mnie interesuje jak najszybsze uzbrojenie terenu bo z bankiem ustalilem ze pierwsza rate za dzialke place z ich plus swoje, druga po uzbrojeniu terenu za swoje. Przy czym bank podniosl oprocentowanie. Zrobilem tak bo nie chcialem ponosic ryzyka z kursem i obawa ze trzeba bedzie dolozyc kiedy frank spadnie. Malgolinka w dzisiejszej Rzeczpospolitaj w dodatku nieruchomosci jest wyliczony orientacyjny koszt materialow (brutto) dla domku o pow. uzyt. 150 m2 calk. 200 m2. Dom z uzytkowym poddaszem bez garazu. Materialy na stan surowy zamkniety wg nich kosztuje 126 554. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 18.09.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 zachowałbym spokój, w końcu agrowest tylko wynajmuje wykonawców, a z tymi przecież różnie bywa... Zachowuje, tyle ze mnie interesuje jak najszybsze uzbrojenie terenu bo z bankiem ustalilem ze pierwsza rate za dzialke place z ich plus swoje, druga po uzbrojeniu terenu za swoje. Przy czym bank podniosl oprocentowanie. Zrobilem tak bo nie chcialem ponosic ryzyka z kursem i obawa ze trzeba bedzie dolozyc kiedy frank spadnie. Malgolinka w dzisiejszej Rzeczpospolitaj w dodatku nieruchomosci jest wyliczony orientacyjny koszt materialow (brutto) dla domku o pow. uzyt. 150 m2 calk. 200 m2. Dom z uzytkowym poddaszem bez garazu. Materialy na stan surowy zamkniety wg nich kosztuje 126 554. hmmm, a jaki standard założyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 18.09.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 hmmm, a jaki standard założyli? to jest koszt bez wykonczenia, czyli bez parkietow, malowania , glazury, kuchni, kotlowni, kominka, wewnatrz ale z drzwiami, sadze ze brali tansze materialy tak zeby lepiej wygladalo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 18.09.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 A tak wogole to ten artykul jest takze na necie dom w stanie surowym zamknietym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 18.09.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 hmmm, a jaki standard założyli? to jest koszt bez wykonczenia, czyli bez parkietow, malowania , glazury, kuchni, kotlowni, kominka, wewnatrz ale z drzwiami, sadze ze brali tansze materialy tak zeby lepiej wygladalo . chyba niekoniecznie - np. dachówka ceramiczna. Materiały wg cennika PSB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 18.09.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 hmmm, a jaki standard założyli? to jest koszt bez wykonczenia, czyli bez parkietow, malowania , glazury, kuchni, kotlowni, kominka, wewnatrz ale z drzwiami, sadze ze brali tansze materialy tak zeby lepiej wygladalo . chyba niekoniecznie - np. dachówka ceramiczna. Materiały wg cennika PSB. Nie chcialem podawac firmy zeby nie bylo reklamy. Rowniez dokladnie tego nie analizowalem. Ten kto sie buduje moze sie wypowiedziec. Jedynie co zauwazylem to ze sciana jednowarstwowa 38 cm. Ponadto podaja tutaj dokladne wymiary i przeliczaja wg cen za jednostke powierzchni. Innymi slowy nie licza odpadow, ktora wg mnie musza byc. A moze ktos sie pokusi i poda czy kupuje taniej czy moze drozej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 18.09.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Witam poniedziałkowo, chciałabym skonsultować z budującymi wycene jednego z wykonawców, 40 tys za robociznę - stan surowy z dachem. dom 150 użytkowej (200 cał), podwójny garaż, bez piwnic, dach dwuspadowy z dwoma lukarnami. Wykonawca polecany i po pierwszych rozmowach wrażenie bardzo pozytywne. Jak myślicie, brać czy szukać dalej? według mnie niezła cena ciesze sie że tak mówisz, wykonawca nam sie podoba, wydaje sie że można się z nim dogadać ale mamy tylko jego wycene i druga na ponad 55 tys, chyba powinniśmy szukać dalej ale boje się że potem będzie za późno Dogadać punkty, o których wspominał tomadyna i brać - ja za podobny dom zapłacę ok. 55 tys. . Ale to był jedyny sensowny wykonawca, z którym rozmawiałam, który ma czas teraz na jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 18.09.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Malgolinka w dzisiejszej Rzeczpospolitaj w dodatku nieruchomosci jest wyliczony orientacyjny koszt materialow (brutto) dla domku o pow. uzyt. 150 m2 calk. 200 m2. Dom z uzytkowym poddaszem bez garazu. Materialy na stan surowy zamkniety wg nich kosztuje 126 554. Matam dzięki za info... prawdę mówiąc to trochę mnie ścięło z nóg jak to przeczytałam Wydaje mi się jednak, że trochę dużo im wyszło... ale w końcu mówię to z gigantycznym optymizmem ludka zaczynającego tą zabawę... a nie z doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 18.09.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Malgolinka w dzisiejszej Rzeczpospolitaj w dodatku nieruchomosci jest wyliczony orientacyjny koszt materialow (brutto) dla domku o pow. uzyt. 150 m2 calk. 200 m2. Dom z uzytkowym poddaszem bez garazu. Materialy na stan surowy zamkniety wg nich kosztuje 126 554. Matam dzięki za info... prawdę mówiąc to trochę mnie ścięło z nóg jak to przeczytałam Wydaje mi się jednak, że trochę dużo im wyszło... ale w końcu mówię to z gigantycznym optymizmem ludka zaczynającego tą zabawę... a nie z doświadczenia Sądzę, że to ceny wg cennika. A zwykle w hurtowniach można dostać jeszcze upust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 18.09.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Malgolinka w dzisiejszej Rzeczpospolitaj w dodatku nieruchomosci jest wyliczony orientacyjny koszt materialow (brutto) dla domku o pow. uzyt. 150 m2 calk. 200 m2. Dom z uzytkowym poddaszem bez garazu. Materialy na stan surowy zamkniety wg nich kosztuje 126 554. Matam dzięki za info... prawdę mówiąc to trochę mnie ścięło z nóg jak to przeczytałam Wydaje mi się jednak, że trochę dużo im wyszło... ale w końcu mówię to z gigantycznym optymizmem ludka zaczynającego tą zabawę... a nie z doświadczenia Sądzę, że to ceny wg cennika. A zwykle w hurtowniach można dostać jeszcze upust Dlatego opina obecnie budujacych szczegolnie wyczekiwana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 18.09.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Sądzę, że to ceny wg cennika. A zwykle w hurtowniach można dostać jeszcze upust Dlatego opina obecnie budujacych szczegolnie wyczekiwana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betsii 18.09.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 dzięki za odpowiedzi, bardzo mi pomogły bo ten wykonawca nam odpowiada. dom jest z poddaszem, będzie z BK a dach ma być w całości, sprzęt i wygódka nas nie interesują, kupujemy dechy na szalunek. Mam jeszcze pytanie, jakie ocieplenie macie lub planujecie, my chcieliśmy na ściany dać np 15 styropianu ale wykonawca nam odradza mówiąc że wskażniki są prawie takie same i nic nie zyskujemy, trudno mi się z tym zgodzić ale on we własnym domu ma 10 cm i mówi że to wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.09.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 dzięki za odpowiedzi, bardzo mi pomogły bo ten wykonawca nam odpowiada. dom jest z poddaszem, będzie z BK a dach ma być w całości, sprzęt i wygódka nas nie interesują, kupujemy dechy na szalunek. Mam jeszcze pytanie, jakie ocieplenie macie lub planujecie, my chcieliśmy na ściany dać np 15 styropianu ale wykonawca nam odradza mówiąc że wskażniki są prawie takie same i nic nie zyskujemy, trudno mi się z tym zgodzić ale on we własnym domu ma 10 cm i mówi że to wystarcza Jeśli jest tak jak piszesz to ja proszę o namiary na wykonawcę - ja właśnie szukam kogoś do BK w "rozsądnej" cenie - może wykonawca pociągnął by jedną budowę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 18.09.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 dzięki za odpowiedzi, bardzo mi pomogły bo ten wykonawca nam odpowiada. dom jest z poddaszem, będzie z BK a dach ma być w całości, sprzęt i wygódka nas nie interesują, kupujemy dechy na szalunek. Mam jeszcze pytanie, jakie ocieplenie macie lub planujecie, my chcieliśmy na ściany dać np 15 styropianu ale wykonawca nam odradza mówiąc że wskażniki są prawie takie same i nic nie zyskujemy, trudno mi się z tym zgodzić ale on we własnym domu ma 10 cm i mówi że to wystarcza czasami się zastanawiam, czy nie ma trochę racji z tym ociepleniem. i tak większość ciepła ucieka przez okna i wentylację, a nie przez ściany. ale mimo to u nas będzie 15 cm wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betsii 18.09.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 w tygodniu spotkam sie jeszcze raz z wykonawcą i dopytam sie o wszelkie szczególy wtedy dam znać, żeby nie wprowadzać w błąd jeżeli pominełam jakieś istotne koszty, ponadto firma jest ze stargardu a ja sie buduje na trasie szczecin-stargard, nie wiem czy oni budują też w szczecinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 18.09.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Witam wieczorkiem. Betsii widzę, że idziesz cały czas naprzód i tak trzymaj . Jak u ciebie się ten wykonawca sprawdzi to i do swojego może bym wziął ,wkońcu będziemy mieli takie same domki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 18.09.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 betsii nie kombinuj tylko dawaj tego wykonawcę. Lepiej jak pociągnie znajomą budowę (tomadyna) bo, że jakąś inną pociągnie to nie ulega kwestii. Oni tak robią zwykle jedna ekipa 3-5 obskakuje i twierdzą,że tak się najlepiej buduje. Zresztą w Twoim interesie jest aby wykonawca miał stabilną sytuacjęfinansową bo inaczej ekipa może się rozpaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.09.2006 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Witając wtorkowo. Betsii popieram Klausa - proszę o namiary , choć mam wrażenie że miałem z nim kontakt i nie chciał brać budowy na Bezrzeczu bo ten wykonawca zasadniczo tamtą .............. stronę realizuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 19.09.2006 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts