bodekku 19.09.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 witam wtorkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 19.09.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Witam wszystkich? Kto zamówił chmury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 19.09.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 19.09.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 dzięki za odpowiedzi, bardzo mi pomogły bo ten wykonawca nam odpowiada. dom jest z poddaszem, będzie z BK a dach ma być w całości, sprzęt i wygódka nas nie interesują, kupujemy dechy na szalunek. Mam jeszcze pytanie, jakie ocieplenie macie lub planujecie, my chcieliśmy na ściany dać np 15 styropianu ale wykonawca nam odradza mówiąc że wskażniki są prawie takie same i nic nie zyskujemy, trudno mi się z tym zgodzić ale on we własnym domu ma 10 cm i mówi że to wystarcza To jak u naszego znajomego (nomen omen z wykształcenia budowlaniec) na fundamenty połozył ocieplenie 2cm a na ściany 5cm. Teraz odkopuje fundamenty i zrywa ocieplenie ze ścian i zmienia na 8 i 15cm (po 5 latach mieszkania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 19.09.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Nie dodałam podsumowania: też twierdził, że "wskaźniki są prawie takie same" My natomiast wyszliśmy z założenia, że musimy kupić dobre drzwi, okna, zainwestować w dobre ocieplenie dachu, ścian i podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 19.09.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Czy się sprawdzi?http://wiadomosci.onet.pl/1405053,69,item.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.09.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Czy się sprawdzi? http://wiadomosci.onet.pl/1405053,69,item.html Sprawdzi się albo nie W tamtym roku też zapowiadali łagodną zimę no i w tamtym roku się nie sprawdziło. W tym roku przepowiadali chłodne i zimne lato... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 19.09.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 dzięki za odpowiedzi, bardzo mi pomogły bo ten wykonawca nam odpowiada. dom jest z poddaszem, będzie z BK a dach ma być w całości, sprzęt i wygódka nas nie interesują, kupujemy dechy na szalunek. Mam jeszcze pytanie, jakie ocieplenie macie lub planujecie, my chcieliśmy na ściany dać np 15 styropianu ale wykonawca nam odradza mówiąc że wskażniki są prawie takie same i nic nie zyskujemy, trudno mi się z tym zgodzić ale on we własnym domu ma 10 cm i mówi że to wystarcza To jak u naszego znajomego (nomen omen z wykształcenia budowlaniec) na fundamenty połozył ocieplenie 2cm a na ściany 5cm. Teraz odkopuje fundamenty i zrywa ocieplenie ze ścian i zmienia na 8 i 15cm (po 5 latach mieszkania). Witam, nasz konstruktor twierdził, że do 15cm ocieplenia wskaźniki rzeczywiście zauważalnie rosną, grubsze natomiast nie daje już istotnych oszczędności ciepła. Poza wentylacją, drzwiami i oknami - ciepło ucieka też do gruntu i przez dach - o ile nie ma tam porządnej izolacji. Didi, oby ta prognoza pogody się spełniła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.09.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 dzięki za odpowiedzi, bardzo mi pomogły bo ten wykonawca nam odpowiada. dom jest z poddaszem, będzie z BK a dach ma być w całości, sprzęt i wygódka nas nie interesują, kupujemy dechy na szalunek. Mam jeszcze pytanie, jakie ocieplenie macie lub planujecie, my chcieliśmy na ściany dać np 15 styropianu ale wykonawca nam odradza mówiąc że wskażniki są prawie takie same i nic nie zyskujemy, trudno mi się z tym zgodzić ale on we własnym domu ma 10 cm i mówi że to wystarcza mi tez tak mowili i rechotali sie ze chcialam 15 teraz nie zaluje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.09.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 witam wtorkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 19.09.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 dzięki za odpowiedzi, bardzo mi pomogły bo ten wykonawca nam odpowiada. dom jest z poddaszem, będzie z BK a dach ma być w całości, sprzęt i wygódka nas nie interesują, kupujemy dechy na szalunek. Mam jeszcze pytanie, jakie ocieplenie macie lub planujecie, my chcieliśmy na ściany dać np 15 styropianu ale wykonawca nam odradza mówiąc że wskażniki są prawie takie same i nic nie zyskujemy, trudno mi się z tym zgodzić ale on we własnym domu ma 10 cm i mówi że to wystarcza mi tez tak mowili i rechotali sie ze chcialam 15 teraz nie zaluje... A skąd wiesz, że przy 12 nie byłoby tak samo ciepło jak teraz masz? My sie zastanawialismy ale dalismy w przeliczeniu na normalny biały styrop 15 albo i więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 19.09.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 dzięki za odpowiedzi, bardzo mi pomogły bo ten wykonawca nam odpowiada. dom jest z poddaszem, będzie z BK a dach ma być w całości, sprzęt i wygódka nas nie interesują, kupujemy dechy na szalunek. Mam jeszcze pytanie, jakie ocieplenie macie lub planujecie, my chcieliśmy na ściany dać np 15 styropianu ale wykonawca nam odradza mówiąc że wskażniki są prawie takie same i nic nie zyskujemy, trudno mi się z tym zgodzić ale on we własnym domu ma 10 cm i mówi że to wystarcza mi tez tak mowili i rechotali sie ze chcialam 15 teraz nie zaluje... A skąd wiesz, że przy 12 nie byłoby tak samo ciepło jak teraz masz? My sie zastanawialismy ale dalismy w przeliczeniu na normalny biały styrop 15 albo i więcej Jest na to sposób: zdjąć 15, położyć 12 i sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 19.09.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 dzięki za odpowiedzi, bardzo mi pomogły bo ten wykonawca nam odpowiada. dom jest z poddaszem, będzie z BK a dach ma być w całości, sprzęt i wygódka nas nie interesują, kupujemy dechy na szalunek. Mam jeszcze pytanie, jakie ocieplenie macie lub planujecie, my chcieliśmy na ściany dać np 15 styropianu ale wykonawca nam odradza mówiąc że wskażniki są prawie takie same i nic nie zyskujemy, trudno mi się z tym zgodzić ale on we własnym domu ma 10 cm i mówi że to wystarcza mi tez tak mowili i rechotali sie ze chcialam 15 teraz nie zaluje... A skąd wiesz, że przy 12 nie byłoby tak samo ciepło jak teraz masz? My sie zastanawialismy ale dalismy w przeliczeniu na normalny biały styrop 15 albo i więcej nie wiem jak to rzeczywiście jest ze współczynnikami ale posługując się babskim rozumem wiem, że jeśli założę na mróz jedną podkoszulkę więcej to ....będzie mi cieplej. No a ciepła czapka i ciepłe buty też potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 19.09.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 dzięki za odpowiedzi, bardzo mi pomogły bo ten wykonawca nam odpowiada. dom jest z poddaszem, będzie z BK a dach ma być w całości, sprzęt i wygódka nas nie interesują, kupujemy dechy na szalunek. Mam jeszcze pytanie, jakie ocieplenie macie lub planujecie, my chcieliśmy na ściany dać np 15 styropianu ale wykonawca nam odradza mówiąc że wskażniki są prawie takie same i nic nie zyskujemy, trudno mi się z tym zgodzić ale on we własnym domu ma 10 cm i mówi że to wystarcza mi tez tak mowili i rechotali sie ze chcialam 15 teraz nie zaluje... A skąd wiesz, że przy 12 nie byłoby tak samo ciepło jak teraz masz? My sie zastanawialismy ale dalismy w przeliczeniu na normalny biały styrop 15 albo i więcej Jest na to sposób: zdjąć 15, położyć 12 i sprawdzić A mozna drugi dom wybudowac Mi by się już nie chciało, ale mój mąż wpada na takie wspaniałe pomysły Maggie jak plan? wyłożyli? będziesz szła oglądać? ja chyba podeślę rodziców, żeby pooglądali, w końcu dość często tam są. Wiem już jak będzie się nazywać moja ulica Ale interesi mnie ta obwodnica no i kiedy planują remont naszej drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 19.09.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Maggie jak plan? wyłożyli? będziesz szła oglądać? ja chyba podeślę rodziców, żeby pooglądali, w końcu dość często tam są. Wiem już jak będzie się nazywać moja ulica Ale interesi mnie ta obwodnica no i kiedy planują remont naszej drogi. Chyba od jutra ma być wyłożony? A 2 października ma być do wglądu w Tanowie, w bibliotece szkolnej. Wybieram się, ale nie wiem kiedy - przy okazji, jak będę coś załatwiać w Policach. A przy jakiej ulicy będziecie mieszkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 19.09.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 W tym roku przepowiadali chłodne i zimne lato... Jak to się nie sprawdziło? W sierpniu się sprawdziło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 19.09.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 W tym roku przepowiadali chłodne i zimne lato... Jak to się nie sprawdziło? W sierpniu się sprawdziło! czyli w 30%, bo wrzesień mamy ciepły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 19.09.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 W tym roku przepowiadali chłodne i zimne lato... Jak to się nie sprawdziło? W sierpniu się sprawdziło! czyli w 30%, bo wrzesień mamy ciepły Tako rzecze księgowa! Howgh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.09.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.09.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 dzięki za odpowiedzi, bardzo mi pomogły bo ten wykonawca nam odpowiada. dom jest z poddaszem, będzie z BK a dach ma być w całości, sprzęt i wygódka nas nie interesują, kupujemy dechy na szalunek. Mam jeszcze pytanie, jakie ocieplenie macie lub planujecie, my chcieliśmy na ściany dać np 15 styropianu ale wykonawca nam odradza mówiąc że wskażniki są prawie takie same i nic nie zyskujemy, trudno mi się z tym zgodzić ale on we własnym domu ma 10 cm i mówi że to wystarcza mi tez tak mowili i rechotali sie ze chcialam 15 teraz nie zaluje... Ja tez mam zamiar duzo dawac A najbardziej to podoba mi sie powiedzenie ze sobie termos zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts