trobe 19.09.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 juz bedziesz ocieplac??? przymierzamy się powoli w tym roku planujemy tylko siatkę z klejem a na wiosnę resztę Ja ocieplam 20 cm z frezem ale ściana z Silki, więc muszę. Co do tej siatki z klejem - uczucia mam mieszane - zasadniczo nie powinno się tak robic. Zastanów się, może jednak dac od razu tynk. Kto później będzie odpowiadał, jeśli coś będziesz reklamowac? Wszyscy systemodawcy zalecają krótkie przerwy między etapami (nie wiem, czy nie 1 miesiąc max). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.09.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 jest na privie Dziękuję serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.09.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Dziś chyba wybrałem bank - do malutkiego kredyciku. Choć ten Spread - jest masakryczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 19.09.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Dziś chyba wybrałem bank - do malutkiego kredyciku. Choć ten Spread - jest masakryczny . No to przyznaj się, który bank tak Cię zauroczył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 19.09.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Dziś chyba wybrałem bank - do malutkiego kredyciku. Choć ten Spread - jest masakryczny . Tomadyna podaj wielkosc spreadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.09.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Dziś chyba wybrałem bank - do malutkiego kredyciku. Choć ten Spread - jest masakryczny . No to przyznaj się, który bank tak Cię zauroczył? Odpowiedź brzmi – niestety żaden Wybrałem ten który mnie najmniej odpychał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.09.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Dziś chyba wybrałem bank - do malutkiego kredyciku. Choć ten Spread - jest masakryczny . Tomadyna podaj wielkosc spreadu 13 groszy CHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 19.09.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Później się ludzie dziwią że ktoś bierze karabin maszynowy i strzela na ślepo. Naprzeciw wejścia do pokoju pani która ma ogólnie swoją prace głęboko w du….. wisi duży plakat informujący, iż urzędnik powinien rzetelnie i wyczerpująco informować petenta o załatwianej sprawie. Więc wygląda na to że dopiero w poniedziałek odbiorę odrolnienie mojej działki – gdyż wszystko wskazuje że jest to niemożliwie skomplikowana sprawa pociągająca za sobą strasznie długą procedurę administracyjną wymagającą zaangażowania wielu zapracowanych urzędników. Problem z przeciagajacymi sie decyzjami wynika miedzyinnymi ze zla organizacja pracy oraz z brakiem informatyzacji takich urzedow. Wiekszosc uwaza ze sam komp wystarczy . Gdyby zainwestowano w system elektronicznego obiegu dokumentow polaczony z elektonicznym systemem podawczym to gwarantuje ze czas potrzebny na uzyskanie typowych decyzji mozna bylo ograniczyc do jednego dnia jak nawet nie krocej. A dopoki wsio bedzie zalezalo od szybkosci pisania na komputerze w wordzie wnioskow to takie decyzje beda przeciagane w czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 19.09.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Dziś chyba wybrałem bank - do malutkiego kredyciku. Choć ten Spread - jest masakryczny . Tomadyna podaj wielkosc spreadu 13 groszy CHF Spread w wiekoszsci podaje sie w procentach nie w wymiarze kwotowym. Ja jutro ide podpisac umowe i na stan obecny spread wynosi 3 % czyli 0,0746 gr. Dlatego twoj spread jest kosmiczny. Zastanow sie i przelicz czy to sie oplaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.09.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Problem z przeciagajacymi sie decyzjami wynika miedzyinnymi ze zla organizacja pracy oraz z brakiem informatyzacji takich urzedow. Wiekszosc uwaza ze sam komp wystarczy . Gdyby zainwestowano w system elektronicznego obiegu dokumentow polaczony z elektonicznym systemem podawczym to gwarantuje ze czas potrzebny na uzyskanie typowych decyzji mozna bylo ograniczyc do jednego dnia jak nawet nie krocej. A dopoki wsio bedzie zalezalo od szybkosci pisania na komputerze w wordzie wnioskow to takie decyzje beda przeciagane w czasie. Obieg elektroniczny informacji , od 3 lat stosuję cyfrowy certyfikat podczas wysyłania e-maili bardzo często się zdarza że jak wysyłam e-mail do urzędu to po jakimś czasie dzwonię i pytam o co chodzi że mi nie odpisują ?? to słyszę w słuchawce - a to pan .......... bo właśnie nie wiedzieliśmy jak to odczytać - choć i parę razy spotkałem się że dziwnym trafem e-mail nie dochodził (choć mam potwierdzenie dostarczenia do serwera) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.09.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Dziś chyba wybrałem bank - do malutkiego kredyciku. Choć ten Spread - jest masakryczny . Tomadyna podaj wielkosc spreadu 13 groszy CHF Spread w wiekoszsci podaje sie w procentach nie w wymiarze kwotowym. Ja jutro ide podpisac umowe i na stan obecny spread wynosi 3 % czyli 0,0746 gr. Dlatego twoj spread jest kosmiczny. Zastanow sie i przelicz czy to sie oplaca. Ciekawe jaki ja bede miala dla euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.09.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Spread w wiekoszsci podaje sie w procentach nie w wymiarze kwotowym. Ja jutro ide podpisac umowe i na stan obecny spread wynosi 3 % czyli 0,0746 gr. Dlatego twoj spread jest kosmiczny. Zastanow sie i przelicz czy to sie oplaca. Podałem na dzień dzisiejszy w zł. - ale % to jest 5,3 % a jaką masz wartość marży ?? i czy jest stała przez cały okres kredytowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 19.09.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Obieg elektroniczny informacji , od 3 lat stosuję cyfrowy certyfikat podczas wysyłania e-maili bardzo często się zdarza że jak wysyłam e-mail do urzędu to po jakimś czasie dzwonię i pytam o co chodzi że mi nie odpisują ?? to słyszę w słuchawce - a to pan .......... bo właśnie nie wiedzieliśmy jak to odczytać - choć i parę razy spotkałem się że dziwnym trafem e-mail nie dochodził (choć mam potwierdzenie dostarczenia do serwera) Niestety zdaje sobie z tego sprawe, przyczyn jest wiele a jedna z nich niewlasciwie wydawane pieniazki i niestety braki w checi zmiany sytuacji, Dobra mysle ze nie ma sensu sie wypowiadac bo bedziemy tylko narzekac a puste gadanie nie zmieni sytuacji, a szkoda. Jak widze pogodziles sie z opieszaloscia urzedu, miejmy nadzieje ze nie zaskocza cie czyms nowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 19.09.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Spread w wiekoszsci podaje sie w procentach nie w wymiarze kwotowym. Ja jutro ide podpisac umowe i na stan obecny spread wynosi 3 % czyli 0,0746 gr. Dlatego twoj spread jest kosmiczny. Zastanow sie i przelicz czy to sie oplaca. Podałem na dzień dzisiejszy w zł. - ale % to jest 5,3 % a jaką masz wartość marży ?? i czy jest stała przez cały okres kredytowania ? wielkosc 1,2 i stala na calym okresie. Niestety nizej nie dlao sie zejsc bo za mala kwota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 19.09.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Dziś chyba wybrałem bank - do malutkiego kredyciku. Choć ten Spread - jest masakryczny . Tomadyna podaj wielkosc spreadu 13 groszy CHF Spread w wiekoszsci podaje sie w procentach nie w wymiarze kwotowym. Ja jutro ide podpisac umowe i na stan obecny spread wynosi 3 % czyli 0,0746 gr. Dlatego twoj spread jest kosmiczny. Zastanow sie i przelicz czy to sie oplaca. Chyba 0,0746 zł. Ale nie ciesz się. Spread nigdy nie jest gwarantowany. Za miesiąc wszystko może się odwrócić i to Ty będziesz miał 15 gr a tomadyna 7 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 19.09.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Chyba 0,0746 zł. Ale nie ciesz się. Spread nigdy nie jest gwarantowany. Za miesiąc wszystko może się odwrócić i to Ty będziesz miał 15 gr a tomadyna 7 gr. Tak oczywisci zl. Oczywiscie ze moze sie odwrocic dlatego napisalem ze obecnie. Np w jednym z bankow internetowych spread od 13 wrzesnia wzrosl z 3,66 do 4,5 %. Slyszalem rowniez ze niekiedy da sie wynegocjowac spread i zapisac go w umowie, wiec moze tak nie od konca. Zapewne warunki czyli wielkosc tego kredytu musi byc spora. A cieszyc to sie nie ciesze bo wolabym nie brac, jak wiekszosc zapewne. Chociaz jak ktos ma pojecie jak obracac pienizkami i lubi ryzyko to majac kase woli wybudowac na kredyt a swoimi obracac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.09.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Chyba 0,0746 zł. Ale nie ciesz się. Spread nigdy nie jest gwarantowany. Za miesiąc wszystko może się odwrócić i to Ty będziesz miał 15 gr a tomadyna 7 gr. Tak oczywisci zl. Oczywiscie ze moze sie odwrocic dlatego napisalem ze obecnie. Np w jednym z bankow internetowych spread od 13 wrzesnia wzrosl z 3,66 do 4,5 %. Slyszalem rowniez ze niekiedy da sie wynegocjowac spread i zapisac go w umowie, wiec moze tak nie od konca. Zapewne warunki czyli wielkosc tego kredytu musi byc spora. A cieszyc to sie nie ciesze bo wolabym nie brac, jak wiekszosc zapewne. Chociaz jak ktos ma pojecie jak obracac pienizkami i lubi ryzyko to majac kase woli wybudowac na kredyt a swoimi obracac. Jeszcze pół roku temu udało mi się znaleźć bank który chciał ze mną negocjować wartość (zapisaną w umowie) różnic kursowych do oficjalnych podawanych przez bank - teraz to mogę sobie tylko pomarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 19.09.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 maggie pytalam sie o bloczki, dalej sprowadzają z tamy pom. dzięki, to i ja popytam we czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 19.09.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Dziś byłem w Starostwie w Policach - to co tam się dzieje to masakra podpierająca się o parapet pani odwrócona do mnie du...... informuje mnie że oni są tak zaj........ robota że głowa boli i że ona zupełnie nie rozumie o co mi chodzi że się dopytuję o moją sprawę którą złożyłem w kancelarii 11.09.2006 Ha, ja czekałam w Policach na pozwolenie dwa miesiące bez dwóch dni i wtedy było tłumaczenie, że wakacje i wszyscy na urlopach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 19.09.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 No to jak jest z tym futrem spece od styropianu i wszelkich zagadek. Cieplejsze to czarno-popielate, czy kremowe ? A jak w kropki to lepsze od samego kremowego? Moze najpierw wypadalo by sie przywitac Lässt sich überraschen! drogi nieznajomy kolego, jak piszesz w obcym języku, to chociaż pisz bez byków gramatycznych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts