Teska 20.09.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Witam Jest ktos moze na forum z Dołuj z osiedla domkow kolo ZANA. Czy macie moze namiary na wlascicela jakis dzialek w tym rejonie. Jak wam sie tam mieszka, na co trzeba uwazac. Za odpowiedzi z gory dziekuje. zapytaj Czupurka ja mieszkam niedaleko...ale w strone koscina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.09.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Dziś chyba wybrałem bank - do malutkiego kredyciku. Choć ten Spread - jest masakryczny . Tomadyna podaj wielkosc spreadu 13 groszy CHF Spread w wiekoszsci podaje sie w procentach nie w wymiarze kwotowym. Ja jutro ide podpisac umowe i na stan obecny spread wynosi 3 % czyli 0,0746 gr. Dlatego twoj spread jest kosmiczny. Zastanow sie i przelicz czy to sie oplaca. panowie a mozecie jasniej...co to jest ten...spre....cos tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.09.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 witam srodowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.09.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 tomadyna pytanko....mam teraz w-2 mialam kiedys w-3 jaka jest roznica ??? kobieta mnie poinformowala ze moge zmienic taryfe...ale musze napisac podanko.... dziwnie wieksze rachunki zaczelam placic..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag1302 20.09.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Pilne!!!/ Właśnie się dowiedziałam w Urzędzie Gminy, że przez ul. Nasienną przejeżdzają konwoje wojskowe, bo MON ma podpisaną z Gminą umowę i korzysta z tej drogi. Podobno do niedawna wojsko jeździło ul. Topolową, np. z rampy w Stobnie na strzelnicę, ale od kiedy utwardzili ul. Nasienną i przystosowali na ruch pojazdów ciężkich, to Nasienna jest używana do transportu wojskowego. Czy ktoś mieszkający w okolicy, może powiedzieć jak często jeżdżą tam ciężkie pojazdy wojskowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 20.09.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 20.09.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Dziś chyba wybrałem bank - do malutkiego kredyciku. Choć ten Spread - jest masakryczny . Tomadyna podaj wielkosc spreadu 13 groszy CHF Spread w wiekoszsci podaje sie w procentach nie w wymiarze kwotowym. Ja jutro ide podpisac umowe i na stan obecny spread wynosi 3 % czyli 0,0746 gr. Dlatego twoj spread jest kosmiczny. Zastanow sie i przelicz czy to sie oplaca. panowie a mozecie jasniej...co to jest ten...spre....cos tam spread jest to roznica pomiedzy cena sprzedazy a cena kupna waluty. Im wieksza roznica tym wiecej jest zlotowek do splaty po przeliczeniu kredytu. Dajmy na to bierzesz 100 000 kredytu i kupujesz walute po dajmy 2,50 a kurs sprzedazy wynosi 2,60 czyli masz kredyt po przewalutowaniu wynois 104 000 czyli 4% wiecej. I te 4% to jest wlasnie spread. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 20.09.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Tomadyna gratuluję Elity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.09.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Dziś chyba wybrałem bank - do malutkiego kredyciku. Choć ten Spread - jest masakryczny . Tomadyna podaj wielkosc spreadu 13 groszy CHF Spread w wiekoszsci podaje sie w procentach nie w wymiarze kwotowym. Ja jutro ide podpisac umowe i na stan obecny spread wynosi 3 % czyli 0,0746 gr. Dlatego twoj spread jest kosmiczny. Zastanow sie i przelicz czy to sie oplaca. panowie a mozecie jasniej...co to jest ten...spre....cos tam spread jest to roznica pomiedzy cena sprzedazy a cena kupna waluty. Im wieksza roznica tym wiecej jest zlotowek do splaty po przeliczeniu kredytu. Dajmy na to bierzesz 100 000 kredytu i kupujesz walute po dajmy 2,50 a kurs sprzedazy wynosi 2,60 czyli masz kredyt po dewaluowaniu o\wynois 104 000 czyli 4% wiecej \. I te 4% to jest wlasnie spread. dzięki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 20.09.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Pilne!!!/ Właśnie się dowiedziałam w Urzędzie Gminy, że przez ul. Nasienną przejeżdzają konwoje wojskowe, bo MON ma podpisaną z Gminą umowę i korzysta z tej drogi. Podobno do niedawna wojsko jeździło ul. Topolową, np. z rampy w Stobnie na strzelnicę, ale od kiedy utwardzili ul. Nasienną i przystosowali na ruch pojazdów ciężkich, to Nasienna jest używana do transportu wojskowego. Czy ktoś mieszkający w okolicy, może powiedzieć jak często jeżdżą tam ciężkie pojazdy wojskowe? Aga odpowiedziałam ci w sąsiednim wątku ale powtórzę. Wojsko przemieszcza się na poligon średnio dwa razy w roku. Nie jest to mocno uciążliwe, przynajmniej dla mnie a mieszkam blisko Nasiennej i z okna obserwuję ich wędrówkę najbardziej słyszalne i odczuwalne jest to na skrzyżowaniu ze światłami z ul. Welecką, tam jest wyższa zabudowa i tworzy się taka studnia. Co do Nasiennej to z tego co mi wiadomo miała być remontowana ale jak chcesz to się zorientuję i napiszę ci wieczorem. W którym miejscu Nasiennej masz działkę? Aaaaa...no i witaj w grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag1302 20.09.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Też odpowiedziałam w tamtym wątku ale powtórzę Monka działka jest na początku Nasiennej jakieś 250 m. od Topolowej, po prawej stronie , niedaleko foliowych namiotów, gdybyś mogła uzyskać jakieś informacje-będę bardzo wdzięczna, nie moge ochłonąc po tej informacji o drodze czołgowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag1302 20.09.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 właśnie pierwsza, ta z wykopem, z tego wszystkiego pomyliły mi się strony, po lewej stronie jadąc od Topolowej, blisko foliowych namiotów. Jak te czołgi będą mi jeździć pod oknami, to cały dom będzie się trząsł i jeszcze ten hałas. Pani w Urzędzie rzeczywiście powiedziała, ze mają w planach zrobienie drogi asfaltowej, ale czy dla czołgów rzeczywiście położą asfalt, żeby niszczyły? Jakoś mam ograniczone zaufanie do opinii urzędników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 20.09.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Aga to chyba cię widziałam przedwczoraj jak biegałaś z fajnym maleństwem po działeczce co do Nasiennej to w tej chwili jest ona utwardzana tłuczniem. Z tego co wiem gmina ma występować o środki unijne na zrobienie tej drogi ale to dopiero po wykonaniu kanalizacji w Nasiennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 20.09.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Teska Rzuć okiem na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag1302 20.09.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 co znaczy rzuć okiem n PRIV? zbyt biegła w komputerach to nie jestem i pierwszy dzień na forum-usprawiedliwiam sie i prosze o wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 20.09.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 co znaczy rzuć okiem n PRIV? zbyt biegła w komputerach to nie jestem i pierwszy dzień na forum-usprawiedliwiam sie i prosze o wyrozumiałość na górze strony znajdują się odnośniki: po lewej: czat, profil, nie masz nowych wiadomości (lub masz nową wiadomość), użytkownicy, grupy, no i priv to wiadomość, która przychodzi TYLKO do Ciebie a odbierasz ją wchodząc właśnie w te odwoływacze wyślę coś zaraz do ciebie to zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag1302 20.09.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Monka tylko nadal nie wiem co robic z ta czołgówką? czy tam da się mieszkać? a właściwie inaczej zadam pytanie, bo wszędzie da się mieszkać, czy czołgi i konwoje wojskowenie zatrują i nie uprzykrzą nam życia? Chcieliśmy mieszkać w spokojnym miejscu z dala od wzmożeonego rzuchu, że nie wspomnę o ruchu czołogwym... Co o tym miejscu sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 20.09.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Monka tylko nadal nie wiem co robic z ta czołgówką? czy tam da się mieszkać? a właściwie inaczej zadam pytanie, bo wszędzie da się mieszkać, czy czołgi i konwoje wojskowenie zatrują i nie uprzykrzą nam życia? Chcieliśmy mieszkać w spokojnym miejscu z dala od wzmożeonego rzuchu, że nie wspomnę o ruchu czołogwym... Co o tym miejscu sądzisz? tak jak napisałam mi to zbytnio nie przeszkadza ale jednak dzieli mnie pas pola wasza działka byłaby przy samej Nasiennej więc hałas napewno większy z tym że to dwa razy do roku, najczęściej w godzinach rannych koło 7 godziny i trwa to ok. 2 godzin. Sami musicie zdecydować. Trochę się pogubiłam, to ta działka jest już wasza czy dopiero ją kupujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 20.09.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Monka tylko nadal nie wiem co robic z ta czołgówką? zaminowac???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag1302 20.09.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Monka jutro mamy podpisać umowę, dlatego tak "szaleję" odebrałam 2 wiadomości na PRIV od Didi i Kasimaj, ale były puste, tak miało być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts