dzióbek 20.09.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 a teraz? teraz OK Rzeczywiście tempo imponujące A kiedy planujecie przeprowadzkę?? hehehe, jak zaczynaliśmy, a był to początek marca, planowaliśmy święta we własnym domku potem urzędy i biurokracja nas przeczołgały, bo nie zdawaliśmy sobie sprawy, że tyle tego jest i tyle trzeba czekać na byle świstek. obecnieplanujemy święta we własnym domku, ale raczej wielkanocne my wigilię ale za rok czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 20.09.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Czy stal kupowaliscie osobno czy w hurtowniach budowlanych tam np Bloczki Dostalam kosztorys i wykaz materialow i chcialam sie spytac czy srodki (abizol,lakier xyladekorm, srodek grzybobojczy fobos,klej ponilent ) sa mocno duszace w zapachu Bo mam alergika w domu na farby i chemikalia Ponowie bo to dla mnie wazne , Moze ktos z Was wie A Pani może? dokładnie tych nie stosowaliśmy, ale były zastosowane w garażu grzybobójcze, a na zewnątrz przeciw glonom. Nie śmierdzą bardziej niż farba. Do tego i tak wykonywali to malarze, więc jak już zamieszkaliśmy to zdążyło wszystko wywietrzeć. Przejezyczylam sie mialo byc (ponowie pytanie ) Wszystko przez to ze nafaszerowalam sie tabletkami bo przeziebienie mnie bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 20.09.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Czy stal kupowaliscie osobno czy w hurtowniach budowlanych tam np Bloczki Dostalam kosztorys i wykaz materialow i chcialam sie spytac czy srodki (abizol,lakier xyladekorm, srodek grzybobojczy fobos,klej ponilent ) sa mocno duszace w zapachu Bo mam alergika w domu na farby i chemikalia Ponowie bo to dla mnie wazne , Moze ktos z Was wie bryta, zapach nie ma nic wspólnego z alergią. niektóre płyny mają ostry zapach, który drażni oskrzela i każdy człowiek będzie się przy nich dusił, ale takie muszą mieć specjalne oznaczenia na opakowaniu. substancje które wymieniłaś śmierdzą na różne sposoby, ale nie wywołują alergii same z siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 20.09.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Czy stal kupowaliscie osobno czy w hurtowniach budowlanych tam np Bloczki Dostalam kosztorys i wykaz materialow i chcialam sie spytac czy srodki (abizol,lakier xyladekorm, srodek grzybobojczy fobos,klej ponilent ) sa mocno duszace w zapachu Bo mam alergika w domu na farby i chemikalia Ponowie bo to dla mnie wazne , Moze ktos z Was wie bryta, zapach nie ma nic wspólnego z alergią. niektóre płyny mają ostry zapach, który drażni oskrzela i każdy człowiek będzie się przy nich dusił, ale takie muszą mieć specjalne oznaczenia na opakowaniu. substancje które wymieniłaś śmierdzą na różne sposoby, ale nie wywołują alergii same z siebie. Moj maz ma problem z alergia np . nowe meble ,wykladziny , farby ,itd automatycznie dostaje zapalenia spojowek ,kaszlu Jak kupimy np nowy dywan to musze go najpierw przewietrzyc na balkonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ganzdicht 20.09.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 A to ciekawe. No to mnie popraw. A tu masz podpowiedz, zebys sie nie przepracowala http://suche.aol.de/suche/web/search.jsp?q=l%E4sst+sich&langRestrict=2 hmmmm, mi bardziej pasowałoby "Dich" lub "Euch", ale może po reformie niemiecki aż tak się zmienił.... w liczbie mnogiej od zawsze tak bylo, albo jak sie zwracasz bezosobowo...chyba? dawno nie zwracalam uwagi na gramatyke... generalnie napisał "(on, ona, ono) Daje się zaskoczyć". Wygląda to trochę jak tłumaczenie przy użyciu jakiegoś programu..... Kobitki to jak z tym futrem będzie? Białe, czy popielate cieplejsze? Bielizny i tak nie zwykłam nosić to se możecie podarować. Poliglotom z Poradnika Gospodyni Domowej dziękuje. Na szczególne słowa uznania zasługują: Maggie, es wäre schön, Maggieduden nur einmal durchzulesen. Szydas, sag mal bitte nicht, was ich sagen wollte. Bist du wirklich ganz dicht, oder was? PS Umieściłam parę Waszych fotek w Randkach i sie cholera nikt nie zgłasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 20.09.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Czy stal kupowaliscie osobno czy w hurtowniach budowlanych tam np Bloczki Dostalam kosztorys i wykaz materialow i chcialam sie spytac czy srodki (abizol,lakier xyladekorm, srodek grzybobojczy fobos,klej ponilent ) sa mocno duszace w zapachu Bo mam alergika w domu na farby i chemikalia Ponowie bo to dla mnie wazne , Moze ktos z Was wie bryta, zapach nie ma nic wspólnego z alergią. niektóre płyny mają ostry zapach, który drażni oskrzela i każdy człowiek będzie się przy nich dusił, ale takie muszą mieć specjalne oznaczenia na opakowaniu. substancje które wymieniłaś śmierdzą na różne sposoby, ale nie wywołują alergii same z siebie. Moj maz ma problem z alergia np . nowe meble ,wykladziny , farby ,itd automatycznie dostaje zapalenia spojowek ,kaszlu Jak kupimy np nowy dywan to musze go najpierw przewietrzyc na balkonie a robiliście testy alergiczne? to wygląda na alergię na jakąś substancję konserwującą, może jakieś aldehydy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 20.09.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Czy stal kupowaliscie osobno czy w hurtowniach budowlanych tam np Bloczki Dostalam kosztorys i wykaz materialow i chcialam sie spytac czy srodki (abizol,lakier xyladekorm, srodek grzybobojczy fobos,klej ponilent ) sa mocno duszace w zapachu Bo mam alergika w domu na farby i chemikalia Ponowie bo to dla mnie wazne , Moze ktos z Was wie bryta, zapach nie ma nic wspólnego z alergią. niektóre płyny mają ostry zapach, który drażni oskrzela i każdy człowiek będzie się przy nich dusił, ale takie muszą mieć specjalne oznaczenia na opakowaniu. substancje które wymieniłaś śmierdzą na różne sposoby, ale nie wywołują alergii same z siebie. Moj maz ma problem z alergia np . nowe meble ,wykladziny , farby ,itd automatycznie dostaje zapalenia spojowek ,kaszlu Jak kupimy np nowy dywan to musze go najpierw przewietrzyc na balkonie a robiliście testy alergiczne? to wygląda na alergię na jakąś substancję konserwującą, może jakieś aldehydy.... Tak robilismy i wyszlo brzozy,trawy ,kurz , jakies srodki wystepujace w proszkach do prania itd .... Wiec jak jest wiosna to moj maz kicha i oczy ma czerwone A ja biedna nie moge perfum uzywac bo tez mu przeszkadzaja i czego nie robi sie z milosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa.szn 20.09.2006 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Szukam opinii na temat firmy budowlanej p. Dejewskiego ze Szczecina. Wiem, że są na forum, ale nie bardzo mogę je odszukać. Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 20.09.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Tak robilismy i wyszlo brzozy,trawy ,kurz , jakies srodki wystepujace w proszkach do prania itd .... Wiec jak jest wiosna to moj maz kicha i oczy ma czerwone A ja biedna nie moge perfum uzywac bo tez mu przeszkadzaja i czego nie robi sie z milosci ale za to wiesz, że do produkcji perfum i nowych dywanów używa się tych samych substancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 20.09.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 my od razu po bokach działke ogrodziliśmy płotem docelowym, tylko przód był prowizowyczny i to nam się sprawdziło. Moim zdaniem na całą prowizorkę w około to szkoda kasy. Co do plotow. Czy konsultowaliscie z sasiadami plot, czy kazdy stawia na wlasna reke ? Sąsiadów mam z dwóch stron. My jako pierwsi się grodziliśmy. Jeden sąsiad wiedział co kupujemy, a drugi - działka jeszcze była na sprzedaż. Ten pierwszy zapytał nas o koszty ogrodzenia i połowę za jego część zapłacił, a drugi do dziś nie zapytał czy ma partycypować w kosztach. Czyli w sumie w jakis sposob dogadane. Dobrze ze chociaz jeden jest domyslny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.09.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Didi kobieto POMOCY!!!! na moich piękniastych swierkach robią sie brazowe igły..nastepnie zółte...i schną gałązki.... kupiłam dzis magus na przedziorka....ale czy to to?????? zapytam męża jak wróci, bo teraz to nawet dodzwonić się do niego to jest problem, a jeszcze dobrze by było gdybyś przesłała na maila zdjęcia tego świerka. didi jutro zrobie foteczke podaj meila tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 20.09.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Didi kobieto POMOCY!!!! na moich piękniastych swierkach robią sie brazowe igły..nastepnie zółte...i schną gałązki.... kupiłam dzis magus na przedziorka....ale czy to to?????? zapytam męża jak wróci, bo teraz to nawet dodzwonić się do niego to jest problem, a jeszcze dobrze by było gdybyś przesłała na maila zdjęcia tego świerka. didi jutro zrobie foteczke podaj meila tylko Teska - masz w mojej stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 20.09.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 pytanie o ogrodzenie budowy - chcialem ogrodzić jeśli nie biłoby mnie to mocno po kieszeni. Myslałem o siatce "leśnej" i okorkach z lasu. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii. Jakie to są koszta. Może jakieś inne sugestie z cenami. Płotu mam ok 100m - oczywiście by nie wozic daleko szukam w okolicach Dobrej. Ja właśnie ogrodziłam takimi słupkami z lasu i leśną siatką, ponieważ: 1) działka jest mała i nie chciałabym, aby budowlany syf przenosił się sąsiadom na podwórko. 2) jak ciężki sprzęt uszkodzi ogrodzenie, to szef ekipy zobowiązał się je naprawić 3) działkę mam narożną przy drodze spacerowej, więc do tej pory był sralnik dla psów, a poza tym sąsiad skracał sobie drogę. 4) docelowe ogrodzenie zrobię na końcu, pewnie jak już będziemy mieszkać, a mamy psa, więc nie mogę pozwolić, aby latał po całej dzielnicy. Grodziłam z dwóch stron - od ulicy i jednego sąsiada, bo od drugiego już stoi prowizorka. Koszt: 132,27zł za 30 słupków 2,5m od leśniczego + 178zł za 50m siatki leśnej z castoramy. Robocizna własna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 20.09.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 A to ciekawe. No to mnie popraw. A tu masz podpowiedz, zebys sie nie przepracowala http://suche.aol.de/suche/web/search.jsp?q=l%E4sst+sich&langRestrict=2 hmmmm, mi bardziej pasowałoby "Dich" lub "Euch", ale może po reformie niemiecki aż tak się zmienił.... w liczbie mnogiej od zawsze tak bylo, albo jak sie zwracasz bezosobowo...chyba? dawno nie zwracalam uwagi na gramatyke... generalnie napisał "(on, ona, ono) Daje się zaskoczyć". Wygląda to trochę jak tłumaczenie przy użyciu jakiegoś programu..... Kobitki to jak z tym futrem będzie? Białe, czy popielate cieplejsze? Bielizny i tak nie zwykłam nosić to se możecie podarować. Poliglotom z Poradnika Gospodyni Domowej dziękuje. Na szczególne słowa uznania zasługują: Maggie, es wäre schön, Maggieduden nur einmal durchzulesen. Szydas, sag mal bitte nicht, was ich sagen wollte. Bist du wirklich ganz dicht, oder was? PS Umieściłam parę Waszych fotek w Randkach i sie cholera nikt nie zgłasza. Drogiemu Koledze (chyba jednak "nicht ganz dicht" ) sugeruję przejście na forum deutsch-als-fremdsprache. Szkoda marnować tak wspaniałych zdolności lingwistycznych na gospodynie domowe. [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 20.09.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Drogiemu Koledze (chyba jednak "nicht ganz dicht" ) sugeruję przejście na forum deutsch-als-fremdsprache. Szkoda marnować tak wspaniałych zdolności lingwistycznych na gospodynie domowe. maggie, nie pozbawiaj nas odrobiny rozrywki. najlepszy cyrk bez clowna jest smutny. ten biedaczek dopiero co z trudem opanował sztukę pisania na forum, a ty go już wyganiasz... serca nie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.09.2006 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witam czwartkowo Czyzbym byla pierwsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ganzdicht 21.09.2006 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 A to ciekawe. No to mnie popraw. A tu masz podpowiedz, zebys sie nie przepracowala http://suche.aol.de/suche/web/search.jsp?q=l%E4sst+sich&langRestrict=2 hmmmm, mi bardziej pasowałoby "Dich" lub "Euch", ale może po reformie niemiecki aż tak się zmienił.... w liczbie mnogiej od zawsze tak bylo, albo jak sie zwracasz bezosobowo...chyba? dawno nie zwracalam uwagi na gramatyke... generalnie napisał "(on, ona, ono) Daje się zaskoczyć". Wygląda to trochę jak tłumaczenie przy użyciu jakiegoś programu..... Kobitki to jak z tym futrem będzie? Białe, czy popielate cieplejsze? Bielizny i tak nie zwykłam nosić to se możecie podarować. Poliglotom z Poradnika Gospodyni Domowej dziękuje. Na szczególne słowa uznania zasługują: Maggie, es wäre schön, Maggieduden nur einmal durchzulesen. Szydas, sag mal bitte nicht, was ich sagen wollte. Bist du wirklich ganz dicht, oder was? PS Umieściłam parę Waszych fotek w Randkach i sie cholera nikt nie zgłasza. Drogiemu Koledze (chyba jednak "nicht ganz dicht" ) sugeruję przejście na forum deutsch-als-fremdsprache. Szkoda marnować tak wspaniałych zdolności lingwistycznych na gospodynie domowe. [/code] albo tak http://www.deutsch-als-fremdsprache.de albo tak przejsc na forum Deutsch als Fremdsprache droga nieznajoma, jak piszesz w obcym języku, to chociaż pisz bez byków ortograficznych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 21.09.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 pozdrawiam czwartkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 21.09.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 witam wszystkich-jakos zimno rankiem brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.09.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Drogiemu Koledze (chyba jednak "nicht ganz dicht" ) sugeruję przejście na forum deutsch-als-fremdsprache. Szkoda marnować tak wspaniałych zdolności lingwistycznych na gospodynie domowe. maggie, nie pozbawiaj nas odrobiny rozrywki. najlepszy cyrk bez clowna jest smutny. ten biedaczek dopiero co z trudem opanował sztukę pisania na forum, a ty go już wyganiasz... serca nie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts