Ganzdicht 21.09.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 pytanie do buszujących po hurtowniach - widzieliście w którejś pustaki szalunkowe? W hurtowniach nie, ale na forum tak. No i raczej nie sa to szalunkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 21.09.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 pytanie do buszujących po hurtowniach - widzieliście w którejś pustaki szalunkowe? zaciekawiony co to wogole pustaki szalunkowe znalazlem cosik takiego. Jest tam rowniez cennik, moze sie przyda. pustaki szalunkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.09.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 pytanie do buszujących po hurtowniach - widzieliście w którejś pustaki szalunkowe? zaciekawiony co to wogole pustaki szalunkowe znalazlem cosik takiego. Jest tam rowniez cennik, moze sie przyda. pustaki szalunkowe a do czego potrzebne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 21.09.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witajcie Dostałem już 3 wyceny na roboty. Nawet jedną z materiałami. Teraz już pozostaje chyba wybrać i działać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hidaro 21.09.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witam Serdecznie całą Grupę Szczecińską !! Jestem początkującym inwestorem ze Szczecina. Dokładnie mówiąc zaczynam budowę w Pucicach. Tydzień temu otrzymałem długo oczekiwane pozwolenie na budowę. Myślałem że największy problem mam już za sobą. Niestety myliłem się. Ekipa , którą miałem umówioną na wykonanie domu wypowiedziała mi umowę i zostałem na lodzie. Po uprawomocnieniu pozwolenia miałem nadzieje że ruszę z fundamentami Stąd też moja prośba o polecenie rzetelnych firm, wykonawców budowlanych z okolic Szczecina, lub woj. zacodniopomorskiego. Może ktoś z Was ma "Szczecińską Listę Rankingową Wykonawców Budowlanych". Adresy stron podanych wczesniej na forum nie wchodzą mi. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na pomoc. hidaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.09.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witam Serdecznie całą Grupę Szczecińską !! Jestem początkującym inwestorem ze Szczecina. Dokładnie mówiąc zaczynam budowę w Pucicach. Tydzień temu otrzymałem długo oczekiwane pozwolenie na budowę. Myślałem że największy problem mam już za sobą. Niestety myliłem się. Ekipa , którą miałem umówioną na wykonanie domu wypowiedziała mi umowę i zostałem na lodzie. Po uprawomocnieniu pozwolenia miałem nadzieje że ruszę z fundamentami Stąd też moja prośba o polecenie rzetelnych firm, wykonawców budowlanych z okolic Szczecina, lub woj. zacodniopomorskiego. Może ktoś z Was ma "Szczecińską Listę Rankingową Wykonawców Budowlanych". Adresy stron podanych wczesniej na forum nie wchodzą mi. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na pomoc. hidaro WITAJ, swoich nie polecam i prawdę powiedziawszy nie znam innych, ale teraz może być ciężko A dlaczego wykonawca tak brzydko postąpił?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hidaro 21.09.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witaj!! Dziękuję za chęci! To był wykonawca załatwiany "po znajomości". Umówiliśmy się na rozpoczęcie robót na sierpień, koniec sierpnia. Pozwolenie dostałem tydzień temu. Czyli troche później. Zadzwoniłem do wykonawcy a ten odpowiedział, że juz ma inną budowę. I dziękuje nam. Szkoda tylko, że wcześniej nie poinformował że zaczyna coś innego!! Dlatego teaz mam problem. Pytałem się innego wykonawcę to zawołał sobie za dom- stan surowy otwarty 50tyś. A dom mam prosty. Dwuspadowy dach, urzytkowe poddasze, bez podpiwniczenia, bryła na kształt prostokątu. Mało zawału nie dostałem!! załamka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 21.09.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 pytanie do buszujących po hurtowniach - widzieliście w którejś pustaki szalunkowe? zaciekawiony co to wogole pustaki szalunkowe znalazlem cosik takiego. Jest tam rowniez cennik, moze sie przyda. pustaki szalunkowe a do czego potrzebne?? zastanawiam się nad użyciem ich do zrobienia podmurówki pod ogrodzenia... zamiast desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 21.09.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witaj!! Dziękuję za chęci! To był wykonawca załatwiany "po znajomości". Umówiliśmy się na rozpoczęcie robót na sierpień, koniec sierpnia. Pozwolenie dostałem tydzień temu. Czyli troche później. Zadzwoniłem do wykonawcy a ten odpowiedział, że juz ma inną budowę. I dziękuje nam. Szkoda tylko, że wcześniej nie poinformował że zaczyna coś innego!! Dlatego teaz mam problem. Pytałem się innego wykonawcę to zawołał sobie za dom- stan surowy otwarty 50tyś. A dom mam prosty. Dwuspadowy dach, urzytkowe poddasze, bez podpiwniczenia, bryła na kształt prostokątu. Mało zawału nie dostałem!! załamka!! a to ile chciał ten po znajomości? 50 tysięcy to cena z gatunku przeciętnych dzisiaj co do listy ślij maila do Klausa, adres np. w mojej stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 21.09.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witam, dziś u mnie na działce ruch jak na dworcu: elektryk, wodociągowiec i geodeci.Lecę sprawdzić, jak postępy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.09.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witam, dziś u mnie na działce ruch jak na dworcu: elektryk, wodociągowiec i geodeci. Lecę sprawdzić, jak postępy! no to leć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hidaro 21.09.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witaj! Problem w tym, że wysyłałem już do niedo e-maile i wracają do mnie . Nie wiem co jest grane. A nie macie gdzieś w zakamamrkach kompów tej listy? Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.09.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 zastanawiam się nad użyciem ich do zrobienia podmurówki pod ogrodzenia... zamiast desek aha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 21.09.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 a popatrzcie co znalazłem szukają pustaków.... http://www.gunb.gov.pl/kwzwb/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.09.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 a popatrzcie co znalazłem szukają pustaków.... http://www.gunb.gov.pl/kwzwb/ znalazła się tam firma z Polic, przed którą ostrzegałam maggie Jak widzę jak niedaleko mnie budują z pustaki z tej firmy to mi jest ich poprostu szkoda - jak można stawiać fundamenty z pustaków które kruszą się w reku i dalej lecą ze ścianami - dla paru zł zaoszczędzonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 21.09.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 witam wszystkich jutro wiecha!!!!! ale mam tremę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA.S. 21.09.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 hidaro, zobacz priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.09.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 witam wszystkich jutro wiecha!!!!! ale mam tremę przed czym?? Ja wieche juz przeżyłam, a że troche byłam chora i wzięłam leki to jako jedyna niepijąca wynudziałam jezdziłam po nastepne butelki, ale w sumie było fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 21.09.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 pytanie o ogrodzenie budowy - chcialem ogrodzić jeśli nie biłoby mnie to mocno po kieszeni. Myslałem o siatce "leśnej" i okorkach z lasu. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii. Jakie to są koszta. Może jakieś inne sugestie z cenami. Płotu mam ok 100m - oczywiście by nie wozic daleko szukam w okolicach Dobrej. zastanów się tylko po co ogradzasz? dla złodziei żaden problem, przejdą. dla przepisów - raczej się nie czepiają. dla dobrego samopoczucia (MOJE!!!) - na krótką metę, bo w trakcie budowy ogrodzenie mocno przeszkadza, zwłaszcza jak ciężki sprzęt ma pracować. koszta zależą mocno od systemu ogrodzenia. prowizorka jest tania,, ale tylko na pokaz. każde lepsze ogrodzenia to już większy wydatek: systemowe ok 100 zł za mb., słupki i siatka z rolki 10-30 zł za metr, bo jeszcze podmurówkę trzeba zrobić. masz jeszcze do wyboru ogrodzenia betonowe, murowane z cegieł, kamieni itp.... my od razu po bokach działke ogrodziliśmy płotem docelowym, tylko przód był prowizowyczny i to nam się sprawdziło. Moim zdaniem na całą prowizorkę w około to szkoda kasy. i tak zrobię hogh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 21.09.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witajcie, pokonferowałam sobie trochę w Gdańsku, a teraz z nieukrywaną radością schodzę na ziemię...swoją Ktoś pytał o potomka Jaca_1: otóż pozwolę sobie poinformować, że już jest i ma na imię Wiktor. Mam nadzieję, że Jaca_1 wybaczy mi, że pierwsza wam o tym powiedziałam Zanotowałam też pojawienie się kolejnego bliskiego sąsiada, z Pucic (hidaro) Witam, można prosić o szczegóły topograficzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts