Maggie 22.09.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Witam, przyłączam się do gratulacji dla Jacy_1 i szydasa! To mamy Wiktora oraz ....? ...i dziewczynkę o nieustalonym jeszcze imieniu No to super! Niech się córcia dobrze chowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.09.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Dziewczynka i chlopczyk jak to ladnie brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 22.09.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Gratuluje Mlodym Rodzicom Parki!!!! Zmieniam temat na bardziej smutny: CO DO CHOLERY MAM ZROBIC Z BABA KTORA CHCE WYCOFAC SIE ZE SPRZEDAZY DZIALKI???????? jest juz po przedwstepnej umowie notarialnej, zlozylam juz roszczenie do sadu, ale baba na to nic, jest lawniczka i twierdzi, ze nic to ja nie obchodzi... na akt notarialny (a czas wyznaczony na podpisanie umowy sprzedazy jest do 30.09) powiedziala ze sie nie pojawi, a 28.09. wyjezdza sobie.... k.. mac czy nie ma juz uczciwych ludzi na tym swiecie??????czyzbym k... zostala sama uczciwa na tym swiecie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 22.09.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 jezeli moj wulgaryzm kogos dzisiaj przeraza - to sorry, ale musialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 22.09.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Gratuluje Mlodym Rodzicom Parki!!!! Zmieniam temat na bardziej smutny: CO DO CHOLERY MAM ZROBIC Z BABA KTORA CHCE WYCOFAC SIE ZE SPRZEDAZY DZIALKI???????? jest juz po przedwstepnej umowie notarialnej, zlozylam juz roszczenie do sadu, ale baba na to nic, jest lawniczka i twierdzi, ze nic to ja nie obchodzi... na akt notarialny (a czas wyznaczony na podpisanie umowy sprzedazy jest do 30.09) powiedziala ze sie nie pojawi, a 28.09. wyjezdza sobie.... k.. mac czy nie ma juz uczciwych ludzi na tym swiecie??????czyzbym k... zostala sama uczciwa na tym swiecie???? Jeśli masz umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego to jesteś dość dobrze zabezpieczona. Możesz sądownie domagać się przeniesienia własności, możesz o ile przewiduje to umowa domagać się zwrotu zadatku w podwójnej wysokości, możesz także dochodzić odszkodowania jeśli potrafisz uzasadnić jaką wymierną szkodę poniosłaś. To że ona nie jest ławniczką nic nie znaczy. A teraz jeśli chcesz się w to wszystko zabawić rozpocznij oficjalną korespondencję z nią za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.09.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Gratuluje Mlodym Rodzicom Parki!!!! Zmieniam temat na bardziej smutny: CO DO CHOLERY MAM ZROBIC Z BABA KTORA CHCE WYCOFAC SIE ZE SPRZEDAZY DZIALKI???????? jest juz po przedwstepnej umowie notarialnej, zlozylam juz roszczenie do sadu, ale baba na to nic, jest lawniczka i twierdzi, ze nic to ja nie obchodzi... na akt notarialny (a czas wyznaczony na podpisanie umowy sprzedazy jest do 30.09) powiedziala ze sie nie pojawi, a 28.09. wyjezdza sobie.... k.. mac czy nie ma juz uczciwych ludzi na tym swiecie??????czyzbym k... zostala sama uczciwa na tym swiecie???? jolly ona i tak jest uczciwa. Znajomy chciał kupić mieszkanie, umowa przedwstępna była, czekali na umowę notarialną. Dzień przed spotkaniem u notariusza znajomy dzwonil do niej czy pamięta o spotkaniu - tak, tak, oczywiscie. Nie przyszła pozniej powiedziala, ze sie jednak rozmysliła. Niestety takie jej prawo, mozna sie rozmyslic, placic sie kare, ale rozmyslic sie mozna. Moze trzebabylo ja jakos urokiem osobistym namowic? Młodzi rodzice? Czyżby Szydasowi urodziła się córeczka????? Szydas gratulacje wielkie!!!!!!! Dla Asi buzka wielka i moc uscisków !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 22.09.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Gratuluje Mlodym Rodzicom Parki!!!! Zmieniam temat na bardziej smutny: CO DO CHOLERY MAM ZROBIC Z BABA KTORA CHCE WYCOFAC SIE ZE SPRZEDAZY DZIALKI???????? jest juz po przedwstepnej umowie notarialnej, zlozylam juz roszczenie do sadu, ale baba na to nic, jest lawniczka i twierdzi, ze nic to ja nie obchodzi... na akt notarialny (a czas wyznaczony na podpisanie umowy sprzedazy jest do 30.09) powiedziala ze sie nie pojawi, a 28.09. wyjezdza sobie.... k.. mac czy nie ma juz uczciwych ludzi na tym swiecie??????czyzbym k... zostala sama uczciwa na tym swiecie???? Jeśli masz umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego to jesteś dość dobrze zabezpieczona. Możesz sądownie domagać się przeniesienia własności, możesz o ile przewiduje to umowa domagać się zwrotu zadatku w podwójnej wysokości, możesz także dochodzić odszkodowania jeśli potrafisz uzasadnić jaką wymierną szkodę poniosłaś. To że ona nie jest ławniczką nic nie znaczy. A teraz jeśli chcesz się w to wszystko zabawić rozpocznij oficjalną korespondencję z nią za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Klaus - kochany - ja wiem ´ze mi to przysluguje, owszem jesli ona nie zechce to zrobi to za nia Sad - ale to co mnie najbardziej wk to zmarnowany czas -ta sprawa bedzie sie ciagnela - czyli nie rusze na wiosne, bo nie moge wystapic o pozwolenie, o przylacza, itd. itp. a chalupe bede przez to wynajmowac przez kolejne 1,5 roku, a chcialam na wiosne 2008 sie wprowadzac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czy ktos mnie pocieszy????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.09.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Szydas i Jaca_1 GRATULACJE A to jest więcej rodziców młodych Jaca_1 tez gratuluję !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 22.09.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Gratuluje Mlodym Rodzicom Parki!!!! Zmieniam temat na bardziej smutny: CO DO CHOLERY MAM ZROBIC Z BABA KTORA CHCE WYCOFAC SIE ZE SPRZEDAZY DZIALKI???????? jest juz po przedwstepnej umowie notarialnej, zlozylam juz roszczenie do sadu, ale baba na to nic, jest lawniczka i twierdzi, ze nic to ja nie obchodzi... na akt notarialny (a czas wyznaczony na podpisanie umowy sprzedazy jest do 30.09) powiedziala ze sie nie pojawi, a 28.09. wyjezdza sobie.... k.. mac czy nie ma juz uczciwych ludzi na tym swiecie??????czyzbym k... zostala sama uczciwa na tym swiecie???? jolly ona i tak jest uczciwa. Znajomy chciał kupić mieszkanie, umowa przedwstępna była, czekali na umowę notarialną. Dzień przed spotkaniem u notariusza znajomy dzwonil do niej czy pamięta o spotkaniu - tak, tak, oczywiscie. Nie przyszła pozniej powiedziala, ze sie jednak rozmysliła. Niestety takie jej prawo, mozna sie rozmyslic, placic sie kare, ale rozmyslic sie mozna. Moze trzebabylo ja jakos urokiem osobistym namowic? Młodzi rodzice? Czyżby Szydasowi urodziła się córeczka????? Szydas gratulacje wielkie!!!!!!! Dla Asi buzka wielka i moc uscisków !!! Aga -czasami mnie rozbrajasz...... ona tuz przed aktem notarialnym podniosla mi cene o ok. 5 tys. wiecej lub chciala zrezygnowa - czyli wiecej niz wystawila - i to nazywasz uczciwoscia????????juz wtedy musialam schowac honor w kieszen, juz nie mowie o tym jaki zawod ona wykonuje - powinna miec nieposzlakowana opinie!!!!! Czy to jakas paranoja - czy bedziemy tolerowac taki sposob "uczciwosci" i przyjac to ze tak po prostu jest????? w takim razie dam chyba sobie spokoj z tym krajem i z takim spoleczenstwem i spadam gdzies do Afryki by tam chociaz byc potrzebna!!!!!!!!1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 22.09.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Tu sa sami młodzi rodzice , ale niektórzy troszkę młodsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 22.09.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Gratuluje Mlodym Rodzicom Parki!!!! Zmieniam temat na bardziej smutny: CO DO CHOLERY MAM ZROBIC Z BABA KTORA CHCE WYCOFAC SIE ZE SPRZEDAZY DZIALKI???????? jest juz po przedwstepnej umowie notarialnej, zlozylam juz roszczenie do sadu, ale baba na to nic, jest lawniczka i twierdzi, ze nic to ja nie obchodzi... na akt notarialny (a czas wyznaczony na podpisanie umowy sprzedazy jest do 30.09) powiedziala ze sie nie pojawi, a 28.09. wyjezdza sobie.... k.. mac czy nie ma juz uczciwych ludzi na tym swiecie??????czyzbym k... zostala sama uczciwa na tym swiecie???? jolly ona i tak jest uczciwa. Znajomy chciał kupić mieszkanie, umowa przedwstępna była, czekali na umowę notarialną. Dzień przed spotkaniem u notariusza znajomy dzwonil do niej czy pamięta o spotkaniu - tak, tak, oczywiscie. Nie przyszła pozniej powiedziala, ze sie jednak rozmysliła. Niestety takie jej prawo, mozna sie rozmyslic, placic sie kare, ale rozmyslic sie mozna. Moze trzebabylo ja jakos urokiem osobistym namowic? Młodzi rodzice? Czyżby Szydasowi urodziła się córeczka????? Szydas gratulacje wielkie!!!!!!! Dla Asi buzka wielka i moc uscisków !!! Aga -czasami mnie rozbrajasz...... ona tuz przed aktem notarialnym podniosla mi cene o ok. 5 tys. wiecej lub chciala zrezygnowa - czyli wiecej niz wystawila - i to nazywasz uczciwoscia????????juz wtedy musialam schowac honor w kieszen, juz nie mowie o tym jaki zawod ona wykonuje - powinna miec nieposzlakowana opinie!!!!! Czy to jakas paranoja - czy bedziemy tolerowac taki sposob "uczciwosci" i przyjac to ze tak po prostu jest????? w takim razie dam chyba sobie spokoj z tym krajem i z takim spoleczenstwem i spadam gdzies do Afryki by tam chociaz byc potrzebna!!!!!!!!1 1. wyluzuj, mleko już rozlane 2. szukaj nowej dzialki 3. dochoź swego w sądzie 4. w afryce Cię nie potrzebują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 22.09.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Jolly spokojnie, tam jest jeszcze gorzej, a do tego gorąco , wszyscy rozumiemy twoje zdenerwowanie, bo nie ma chyba człowieka, który przeszedłby nad tym do porządku dziennego tak od razu i bez emocji. Spróbuj ocenić na trzeźwo swoją sytuację, zrobic bilans zysków i strat i jak najszybciej zacząć iść w stronę celu, jaki sobie wyznaczyłaś, może inną drogą i w innych ramach czasowych, ale cóż, gdyby wszystko w życiu szło tak, jak to sobie zaplanujemy..... Chyba nie pozwolisz, żeby jakaś niezrealizowana i pogubiona życiowo baba zatruwała ci życie, zapewniam cię, że ona ma większy problem...bo ze sobą. Wypij meliskę i naprzód! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 22.09.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 4. w afryce Cię nie potrzebują no to gdzie mam isc??? - skoro uwazasz, ze w Afryce dla mnie nie ma miejsca????!!!! nie ma dzialek na Prawobrzezu - takiej ktora by spelniala moje warunki a na lewobrzezu mnie nie chca!!!! nie??? Klaus??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 22.09.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 4. w afryce Cię nie potrzebują no to gdzie mam isc??? - skoro uwazasz, ze w Afryce dla mnie nie ma miejsca????!!!! nie ma dzialek na Prawobrzezu - takiej ktora by spelniala moje warunki a na lewobrzezu mnie nie chca!!!! nie??? Klaus??? Ależ dlaczego? Wręcz odwrotnie. Zapraszamy, u nas pełno pięknych działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.09.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Gratuluje Mlodym Rodzicom Parki!!!! Zmieniam temat na bardziej smutny: CO DO CHOLERY MAM ZROBIC Z BABA KTORA CHCE WYCOFAC SIE ZE SPRZEDAZY DZIALKI???????? jest juz po przedwstepnej umowie notarialnej, zlozylam juz roszczenie do sadu, ale baba na to nic, jest lawniczka i twierdzi, ze nic to ja nie obchodzi... na akt notarialny (a czas wyznaczony na podpisanie umowy sprzedazy jest do 30.09) powiedziala ze sie nie pojawi, a 28.09. wyjezdza sobie.... k.. mac czy nie ma juz uczciwych ludzi na tym swiecie??????czyzbym k... zostala sama uczciwa na tym swiecie???? Kurcze ale ludzie potrafia byc obrzydliwi Nie wiem co ci poradzic Znajac sady w Polsce szkoda gadac . Probowalas rozmawiac o tym z notariuszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.09.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Gratuluje Mlodym Rodzicom Parki!!!! Zmieniam temat na bardziej smutny: CO DO CHOLERY MAM ZROBIC Z BABA KTORA CHCE WYCOFAC SIE ZE SPRZEDAZY DZIALKI???????? jest juz po przedwstepnej umowie notarialnej, zlozylam juz roszczenie do sadu, ale baba na to nic, jest lawniczka i twierdzi, ze nic to ja nie obchodzi... na akt notarialny (a czas wyznaczony na podpisanie umowy sprzedazy jest do 30.09) powiedziala ze sie nie pojawi, a 28.09. wyjezdza sobie.... k.. mac czy nie ma juz uczciwych ludzi na tym swiecie??????czyzbym k... zostala sama uczciwa na tym swiecie???? jolly ona i tak jest uczciwa. Znajomy chciał kupić mieszkanie, umowa przedwstępna była, czekali na umowę notarialną. Dzień przed spotkaniem u notariusza znajomy dzwonil do niej czy pamięta o spotkaniu - tak, tak, oczywiscie. Nie przyszła pozniej powiedziala, ze sie jednak rozmysliła. Niestety takie jej prawo, mozna sie rozmyslic, placic sie kare, ale rozmyslic sie mozna. Moze trzebabylo ja jakos urokiem osobistym namowic? Młodzi rodzice? Czyżby Szydasowi urodziła się córeczka????? Szydas gratulacje wielkie!!!!!!! Dla Asi buzka wielka i moc uscisków !!! Aga -czasami mnie rozbrajasz...... ona tuz przed aktem notarialnym podniosla mi cene o ok. 5 tys. wiecej lub chciala zrezygnowa - czyli wiecej niz wystawila - i to nazywasz uczciwoscia????????juz wtedy musialam schowac honor w kieszen, juz nie mowie o tym jaki zawod ona wykonuje - powinna miec nieposzlakowana opinie!!!!! Czy to jakas paranoja - czy bedziemy tolerowac taki sposob "uczciwosci" i przyjac to ze tak po prostu jest????? w takim razie dam chyba sobie spokoj z tym krajem i z takim spoleczenstwem i spadam gdzies do Afryki by tam chociaz byc potrzebna!!!!!!!!1 Ty mnie nie zrozumiałaś chyba. Czyz nie widac ironii w moim poscie?? Nie nazwalam tego uczciwoscia. Uczciwosc akurat w tym moim poscie miala brzmienie ironiczne. Chcialam Cie pocieszyc ze bywaja gorsi ludzie niz ta "baba" , zebys sie nie zalamywala i sie trzymala. A jesli chciala chwile przed 5 tys.wiecej, Ty sie zgodzilas a ona i tak sie rozmyslila to rzeczywiscie szurnieta zdrowo. A jesli nie chcialas dac tych 5 tys wiecej, to pewnie znalazla kupca , ktory dawal wiecej i nawet oplacalo sie jej zaplacic kary .Ja nie mowie ze to uczciwe, ale tak niestety jest Nasza notariuszka mowila ze warto jest dac duzy zadatek, bo karą za odstapienie od umowy jest podwujny zadatek, wtedy rzadziej ludzie zrywaja umowy, bo nie oplaca im sie to w nijaki sposob. I prosze Cie nie wyzywaj sie na mnie za jakas "babę" ok? Wiem ze jestes wkurzona ale nie musi sie to odbic na mnie chyba co? Mnie tez czesto ludzie rozbrajają i to na tym forum, ale mam swiadomosc ze to przez slowo pisane, ktore nie oddaje tego co chcemy powiedziec. W Tanowie sa dzialki A plan na dniach bedzie zatwierdzony ( jesli nie bedzie sprzeciwow). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 22.09.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 witam wszystkich słonecznie- a my ostatnio z mezulkiem nieco sie zdziwilismy ostatnio jak na budowie pojawilo sie dwoje ludzików zainteresowanych działeczka obok nas wiedzielismy ,ze mamy anonimowego sasiada ale ,ze chce sprzedac i to przez biuro nieruchomosci i to jeszcze po 100 zł za m kw-fakt ,ze z tyłu jest szkoła ale naprawde jest spokojnie,dodatkowo w nocy stróz naprawde ruch sie zrobił jak diabli bo ostatnio musiałam rozmawiac conajmniej z 4 osobami ogladajacymi poblizsze tereny i mysle ,ze ostatnie zdanie powinna miec ja jakich chce miec sasiadów no nie? a sasiad by sie przydał bo ogrodzenie trzeba bedzie zrobic ładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 22.09.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Melduję że ekipy wybrane - i to jeszcze dwie Otrzymały wypełnione treścią i ustaleniami moje umowy. W poniedziałek mają się określić - mam nadzieję że od poniedziałku nie będę musiał znów szukać ekip. Jak się dwie zdecydują to może im zrobię jeszcze trójstronne negocjacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag1302 22.09.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Pilne!!!/ Właśnie się dowiedziałam w Urzędzie Gminy, że przez ul. Nasienną przejeżdzają konwoje wojskowe, bo MON ma podpisaną z Gminą umowę i korzysta z tej drogi. Podobno do niedawna wojsko jeździło ul. Topolową, np. z rampy w Stobnie na strzelnicę, ale od kiedy utwardzili ul. Nasienną i przystosowali na ruch pojazdów ciężkich, to Nasienna jest używana do transportu wojskowego. Czy ktoś mieszkający w okolicy, może powiedzieć jak często jeżdżą tam ciężkie pojazdy wojskowe? Aga odpowiedziałam ci w sąsiednim wątku ale powtórzę. Wojsko przemieszcza się na poligon średnio dwa razy w roku. Nie jest to mocno uciążliwe, przynajmniej dla mnie a mieszkam blisko Nasiennej i z okna obserwuję ich wędrówkę najbardziej słyszalne i odczuwalne jest to na skrzyżowaniu ze światłami z ul. Welecką, tam jest wyższa zabudowa i tworzy się taka studnia. Co do Nasiennej to z tego co mi wiadomo miała być remontowana ale jak chcesz to się zorientuję i napiszę ci wieczorem. W którym miejscu Nasiennej masz działkę? Aaaaa...no i witaj w grupie Monka czy zorientowałaś się co z Nasienną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 22.09.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 witam wszystkich, czy ktoś z Was wziął kredyt z Multibanku lub rozważał ich propozycję ? Dziwi mnie, że ich oprocentowanie jest zależne od tylu składników,a w pozostałych bankach jest % marży + Wibor. PozdrawiamMarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts