Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Hej,

wzielam kredyt w multibanku i polecam millenium:)

delf ano mamy sasiada tylko anonimowego bardziej ;)

i przy okazji rada dla sasiada... fundmanet to podstawa Twojego domu... nie kus sie na najtansze!! my dalismy pare gr wiecej za te lepsze... i sa nieporownywane co do jakosci, ksztaltu... tani pustak nadrobisz potem zaprawa. a kupowalismu gdzies w dobrej... na 2 koncu miasta jak widac, ale bylo warto

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich słonecznie- a my ostatnio z mezulkiem nieco sie zdziwilismy ostatnio jak na budowie pojawilo sie dwoje ludzików zainteresowanych działeczka obok nas :o wiedzielismy ,ze mamy anonimowego sasiada ale ,ze chce sprzedac i to przez biuro nieruchomosci i to jeszcze po 100 zł za m kw-fakt ,ze z tyłu jest szkoła ale naprawde jest spokojnie,dodatkowo w nocy stróz :lol: naprawde ruch sie zrobił jak diabli bo ostatnio musiałam rozmawiac conajmniej z 4 osobami ogladajacymi poblizsze tereny i mysle ,ze ostatnie zdanie powinna miec ja jakich chce miec sasiadów no nie? :lol: a sasiad by sie przydał bo ogrodzenie trzeba bedzie zrobic ładniejsze :lol:

Obok was, czyli gdzie? Bo nad wami przy szkolnym plocie to chyba moi rodzice z toba granicza. I z tego co mi wiadomo, to nie sa zainteresowani sprzedaza swojej dzialki.

witam wszystkich słonecznie- a my ostatnio z mezulkiem nieco sie zdziwilismy ostatnio jak na budowie pojawilo sie dwoje ludzików zainteresowanych działeczka obok nas :o wiedzielismy ,ze mamy anonimowego sasiada ale ,ze chce sprzedac i to przez biuro nieruchomosci i to jeszcze po 100 zł za m kw-fakt ,ze z tyłu jest szkoła ale naprawde jest spokojnie,dodatkowo w nocy stróz :lol: naprawde ruch sie zrobił jak diabli bo ostatnio musiałam rozmawiac conajmniej z 4 osobami ogladajacymi poblizsze tereny i mysle ,ze ostatnie zdanie powinna miec ja jakich chce miec sasiadów no nie? :lol: a sasiad by sie przydał bo ogrodzenie trzeba bedzie zrobic ładniejsze :lol:

Obok was, czyli gdzie? Bo nad wami przy szkolnym plocie to chyba moi rodzice z toba granicza. I z tego co mi wiadomo, to nie sa zainteresowani sprzedaza swojej dzialki.

o kurcze ale wsypa :lol: chyba bardziej musze sie stosowac do powiedzenia:mowa jest srebrem ale milczenie złotem :lol: a moze ty nie wiesz ,ze chca sprzedac? :lol: oni(ci zainteresowani powiedzieli ,ze ta działka ma cos ok 1200m i graniczy ze szkoła,chyba ,ze sprzedaje ten gość co ma 4 nastepne a im sie cos działki pomylily.ja tylko zdazylam sie zorientowac,że koło nas włascicieljest po 50-tce i by pasowalo do twojego taty prawda? :lol:

trobe a ty na jaki tynk się zdecydowałaś? i gdzie go kupujesz/kupiłaś?

Przepraszam, moje odpowiedzi idą jak z innej galaktyki ale nie mam czasu zaglądac na Forum.

Jeszcze się nie zdecydowałam, (brak czasu, żeby spokojnie poganiac po hurtowniach) ale myślę o silikonowym (zobaczę jaka cena) lub mineralnym (barwionym w masie i malowanym). Podobno niedobre tynki robi Bolix, do zaakceptowania Weber, dobre - Sto- Ispo, Caparol. Poczytaj sobie posty Sp5es - on jest guru od chemii budowlanej.

nie ma sprawy trobe...u mnie też czasu coraz mniej.

Jeśli chodzi o tynk to chyba zdecyduejmy sie na webera mineralno -polimerowego a na to farba silikonowa lub silikatowa. Dostaliśmy dobre ceny i chyba nie będziemy więcej szukać :roll:

witam wszystkich,

czy ktoś z Was wziął kredyt z Multibanku lub rozważał ich propozycję ?

Dziwi mnie, że ich oprocentowanie jest zależne od tylu składników,a w pozostałych bankach jest % marży + Wibor.

Pozdrawiam

Marta

W Multibanku wysokość oprocentowania jest zależna między innymi od Zarządu - czyli od ich potrzeb. Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem jest jakiś libor + marża (tu najczęściej stała w całym okresie).

o kurcze ale wsypa :lol: chyba bardziej musze sie stosowac do powiedzenia:mowa jest srebrem ale milczenie złotem :lol: a moze ty nie wiesz ,ze chca sprzedac? :lol: oni(ci zainteresowani powiedzieli ,ze ta działka ma cos ok 1200m i graniczy ze szkoła,chyba ,ze sprzedaje ten gość co ma 4 nastepne a im sie cos działki pomylily.ja tylko zdazylam sie zorientowac,że koło nas włascicieljest po 50-tce i by pasowalo do twojego taty prawda? :lol:

Pasowallo by. Z tego co sie orientuje, to kolejna dzialka jest wlasnie moich rodzicow, a kolejne cztery sa pana Tokarskiego. Watpie by ktokolwiek z nich chcial dzialke sprzedac. Chociaz to pewnie kwestia zaproponowanej ceny ;)

Bodeku ile moze kosztowac miesiecznie prad do reku i wiesz cos o funkcjach na lato (sa za doplata ) czy to taka oszukana klima :lol:

nie sprawdzałem kosztów :oops:

podobno w niektórych

są letnie bypassy!

Bypass jest po to, żeby nie dogrzewac powietrza odzyskiwanym ciepłem w okresie, kiedy w domu i tak jest gorąco (w miesiącach letnich).

Czy ktoś z Was sam utwardzał drogę dojazdową do posesji?

Mam dylemat, ba kasy mało, droga długa a jak się zaczną deszcze, mogę nie przedrzec się przez gliniaste bagno. Może macie jakąś sensowną radę (dobrze i tanio, oczywiście). Tylko proszę nie pisac, że najlepiej dogadac się z sąsiadami.

Czy ktoś z Was sam utwardzał drogę dojazdową do posesji?

Mam dylemat, ba kasy mało, droga długa a jak się zaczną deszcze, mogę nie przedrzec się przez gliniaste bagno. Może macie jakąś sensowną radę (dobrze i tanio, oczywiście). Tylko proszę nie pisac, że najlepiej dogadac się z sąsiadami.

Koleżanka sypała żużel i ubijała - kosztowało to jakieś niewielkie pieniądze, a droga całkiem przyzwoita. Namiar miała od bodekku, jak mnie pamięć nie myli.