Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Mam pytanie do budujących szczecinian/ek, czy Waszym zdaniem jest szansa wybudować dom do 100 m, w sumie za 350 tys. (za małą działkę chciałabym zapłacić do 100 tys). Chciałabym przeznaczyć na wszystko 350 tys., ale myslę zarówno o kupnie działki, wybudowaniu i wykończeniu w środku. Czy mając takie pieniądze warto brać się za budowę? Mój mąż uważa, że taka suma na pewno nie wystarczy, a mnie się wydaje, że powinna.

Witam wszytskich

Spokojnie można wybudowac taki domek w kwocie 250 tys. zł. oczywiście bez wariacji w normalnym standarcie. Musicie przyjąć średnie ceny jako 900,00 zł. za metr - stan surowy zamknięty i drugie tyle za wykończenie. Problem może być tylko z działką w kwocie 100tys. zł. gdyż strasznie rosną ceny a małych działek brak.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie obejrzałam sobie nowy katalog z IKEA, ech.... szkoda, że u nas nie ma :-? :-? Parę fajnych drobiazgów by mi sie przydało, szczególnie dla córci na zabawki. A gdzie lepiej pojechać do Poznania czy Berlina, nie chodzi mi o odległośc tylko ceny :roll: :roll:

Wogóle to ostatnio mieszkanko nam sie chyba skurczyło i nie mogę dojść do ładu, chyba dlatego, że jak tam idę i widzę duzy pokój córci to w jej obecnym malutkim nie mam gdzie to wszystko pochować :-?

peterz lub ulanka moglibyscie mi podesłac namiar do architekta wnetrz byłabym dźwieczna :D

a prpo's jestescie popołudniami na budowie chetnie obejrze efekty i pomysły rzeczonego fachowca

a po co ci architekt, słyszałam, że masz dobry gust i fajnie urządzone mieszkanko :lol: :lol:

A tak poza tym jak wiecha, udała się?? :roll: :roll:

peterz lub ulanka moglibyscie mi podesłac namiar do architekta wnetrz byłabym dźwieczna :D

a prpo's jestescie popołudniami na budowie chetnie obejrze efekty i pomysły rzeczonego fachowca

a po co ci architekt, słyszałam, że masz dobry gust i fajnie urządzone mieszkanko :lol: :lol:

Wiecha??????? nawet nic nie mów nie było wiechy nie zdążyli tak sie przechwalali ja juz wódke chłodziłam a oni polegli na placu boju

aaaaa urządzone mieszkanko to nie to samo co dom ciut wiecej zagadek :D :D :D tak naprawde to gł chodzi mi o łazienki no i ew salon :D

Wiecha??????? nawet nic nie mów nie było wiechy nie zdążyli tak sie przechwalali ja juz wódke chłodziłam a oni polegli na placu boju

aaaaa urządzone mieszkanko to nie to samo co dom ciut wiecej zagadek :D :D :D tak naprawde to gł chodzi mi o łazienki no i ew salon :D

no to się nie spisali, dobrze ze jedzonko sie nie zmarnowało. U mnie to była spóżniona jak dachówki na domku juz były a garaż się "łatował", ale cóż musieli zaczekać na gospodarza :lol: :lol:

A dom to jeszcze wieksze wyzwanie, sama przyznam, że mam problem z kuchnią i łazienką dolną, bo górną już sobie obmyślelismy. I oczywiście zasadnicze problem gdzie pralka, góra czy dół?? :lol:

no to się nie spisali, dobrze ze jedzonko sie nie zmarnowało. U mnie to była spóżniona jak dachówki na domku juz były a garaż się "łatował", ale cóż musieli zaczekać na gospodarza :lol: :lol:

A dom to jeszcze wieksze wyzwanie, sama przyznam, że mam problem z kuchnią i łazienką dolną, bo górną już sobie obmyślelismy. I oczywiście zasadnicze problem gdzie pralka, góra czy dół?? :lol:

ja mam na górze obok łazienki stryszek nad garażem który bedzie spełniał funkcje pralni i suszarni więc pralka tam wyladuje , całe zycie tetni na dole ale rozbiraja sie wszyscy na górze wiec noszenie tych lumpów do pralki na dole to dodatkowa robota , ale ja oczywiście patrze z własnego punktu widzenia bo mam duza rodzine i troche tego jest

czesc wszystkim....

mamy niezły pasztet polityczny :cry: :cry: kto kurka na nich głosował :evil: :evil:

Po obejrzeniu wczorajszego "teraz My" rzygać mi się normalnie chce. Mam już dość tego porąbanego kraju gdzie afer jest więcje jak mieszkańców chyba sprzedam moje włościa i wyemigruje stąd :evil: :x .

nie prowokujcie...

a ja się ciesze, że teraz "można" o tym wiedzieć; czy wy naprawdę myslicie, że to wymysł PISu ????? Co więcej to nie jest nawet polski wymysł :roll:

Wolę być świadoma i zaniepokojona, niż usmiechnięta i okłamywana :-?

ja mam na górze obok łazienki stryszek nad garażem który bedzie spełniał funkcje pralni i suszarni więc pralka tam wyladuje , całe zycie tetni na dole ale rozbiraja sie wszyscy na górze wiec noszenie tych lumpów do pralki na dole to dodatkowa robota , ale ja oczywiście patrze z własnego punktu widzenia bo mam duza rodzine i troche tego jest

też tak sobie myślałam i mam takie pomieszczenie na górze, ale z drugiej strony złazić z tym na dół do ogrodu też mi sie nie chce, a nie ma to jak pranko wysuszone na swiezym powietrzu :lol:

to ula ci jeszcze nie dala :o :o :o - no zalatana babeczka .. :lol: :p - poprawimy sie - slowo !!

na budowie jestesmy codziennie po pracy - powiedzmy kolo 18:00 - oczywiscie ZAPRASZAMY !!

dzióbek, co za pytanie ..??

Jak wiesz Im więcej potu na poligonie tym mniej krwi w boju .. A skorzystanie z usług architekta nawet ludziom z dobrym gustem nie powinno przeszkodzić - wręcz przeciwnie - może uchronić od popełnienia błędów .. bo przy budowie domu dobry gust to troche mało 8) :roll: :p :D

Witam!

jak zdrówko i samopoczucie, maleństwo mocno dokucza?? :p

coraz bardziej dokucza a w zasadzie zaczepia

dziś obudziła mnie o 5,30 i kręciła się tak, że już nie zasnęłam do rana :D

"obudziła" :o czyzby druga dziewczynka??

Moja mi wcale nie dokuczała, aż się martwiłam że jakaś mało ruchliwa, ale wyszło na to ze zbiera siły bo teraz to ......... wszędzie pełno, nawet panie w przedszkolu mówia, że nie mają problemu tylko wszędzie jej pełno - a taka się spokojna zapowiadała :wink: :wink:

zapraszam do mnie mam ładne działki na ulicy wędrownej a co do obwodnicy to nie będzie jej na pewno a ulica zbiorcz będzie szerokości 10 m nie jest uwzględniona w planach do 2015 roku moj numer 668031394 zapraszam

Jaka roznica miedzy tymi "pomyslami" (ulica zbircza vs obwodnica)?? Ceny galopuja, a ja nie chce wtopic w miejsce, gdzie "szum" miejski wzrosnie do nieakceptowalnego dla mnie poziomu.... Jutro sprobuje podzwonic po urzedach... ale domyslam sie, ze raczej niewiele beda chcieli powiedziec ;)

Jak spojrzalem na ten projekt, to nie moge zrozumiec, dlaczego "obwodnica" ma byc tak blisko osiedla. Troche dziwaczny pomysl....

No i doszedlem do wniosku, ze na prawobrzezu juz nie ma dobrych miejsc na zakup... nawet po 120zl/m2 :(

na jakiej ulicy ta działka obwodnicy nie będzie ale będzie ulica zbiorcza odciążająca pyrzycką

Wiecie co?

Ale mnie dziś mąż zaskoczył!

Dziś mija 20 lat od kiedy się poznaliśmy - a ja zapomniałam.

Po powrocie z córką z karate dostałam wielki bukiet róż - a ja zapomniałam.

Och jak mi wstyd :roll:

Idę świętować z mężem rocznicę. Pa :oops:

A ja bym sprawdzila bilingi i SMSy w jego telefonie.