Klaus 27.09.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Mam pytanie do budujących szczecinian/ek, czy Waszym zdaniem jest szansa wybudować dom do 100 m, w sumie za 350 tys. (za małą działkę chciałabym zapłacić do 100 tys). Chciałabym przeznaczyć na wszystko 350 tys., ale myslę zarówno o kupnie działki, wybudowaniu i wykończeniu w środku. Czy mając takie pieniądze warto brać się za budowę? Mój mąż uważa, że taka suma na pewno nie wystarczy, a mnie się wydaje, że powinna. Witam wszytskich Spokojnie można wybudowac taki domek w kwocie 250 tys. zł. oczywiście bez wariacji w normalnym standarcie. Musicie przyjąć średnie ceny jako 900,00 zł. za metr - stan surowy zamknięty i drugie tyle za wykończenie. Problem może być tylko z działką w kwocie 100tys. zł. gdyż strasznie rosną ceny a małych działek brak. A skąd te 900zł/m2 i czy netto czy brutto i jak liczona powierzchnia pod skosami nad poddaszu i czy ze schodami i z tarasem? Jak widać wszystko zależy od tego jak się liczy. Mi wyszło 1050zł/m2 netto za stan surowy otwarty z dachem ceramicznym ze schodami wew. i zew. Powierzchnia użytkowa czyli pod skosami liczona odpowiednio mniej. niż rzeczywista powierzchnia stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 27.09.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 zapraszam do mnie mam ładne działki na ulicy wędrownej a co do obwodnicy to nie będzie jej na pewno a ulica zbiorcz będzie szerokości 10 m nie jest uwzględniona w planach do 2015 roku moj numer 668031394 zapraszam ... dawno się tak nie uśmiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podzinski 27.09.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 a powód tego smiechuzapraszam do mnie mam ładne działki na ulicy wędrownej a co do obwodnicy to nie będzie jej na pewno a ulica zbiorcz będzie szerokości 10 m nie jest uwzględniona w planach do 2015 roku moj numer 668031394 zapraszam ... dawno się tak nie uśmiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 27.09.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 piotr Ula dzięki za miłe przyjęcie i oczywiscie wpraszamy sie na wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 27.09.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 piotr Ula dzięki za miłe przyjęcie i oczywiscie wpraszamy sie na wiecej koniecznie:-)) ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 27.09.2006 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 no to podciągnę wieczorkiem, żebyśmy do rana nie spadli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.09.2006 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 peterz lub ulanka moglibyscie mi podesłac namiar do architekta wnetrz byłabym dźwieczna a prpo's jestescie popołudniami na budowie chetnie obejrze efekty i pomysły rzeczonego fachowca Czy ja też mogę prosic o namiar i opinię? Może nie zbankrutuję, zwłaszcza, jeśli warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.09.2006 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Mam pytanie do budujących szczecinian/ek, czy Waszym zdaniem jest szansa wybudować dom do 100 m, w sumie za 350 tys. (za małą działkę chciałabym zapłacić do 100 tys). Chciałabym przeznaczyć na wszystko 350 tys., ale myslę zarówno o kupnie działki, wybudowaniu i wykończeniu w środku. Czy mając takie pieniądze warto brać się za budowę? Mój mąż uważa, że taka suma na pewno nie wystarczy, a mnie się wydaje, że powinna. pewnie, że jest, prosty dach, dachówki cementowe i bez wymysleń w środku, zreszta wykańczać wnetrza mozna spokojnie po malu, aby tylko sie dało zamieszkać. ZNam kogoś któ wybudował dom za około 250 tyś + działka, ale dom 200m2 No, z tą kaklkulacją byłabym ostrożna! Ja buduję bez żadnego wkładu pracy własnej i wiem, jak galopują ceny robocizny. I ciężko znaleźc tanią ekipę, bo nawet patałachy są zawalone robotą - konkurencji nie ma - wyjechała za granicę, wykonawca dyktuje ceny. Poza tym materiały drożeją z tygodnia na tydzień i na pewno nie można porównywac cen obecnych do tych sprzed roku, ba czasem nawet tych sprzed 6 miesięcy. Zwróccie poza tym uwagę, że w owych 350 tysiącach jest zawarty zakup działki! Zastanócie się, gdzie teraz można kupic coś w dobrej cenie. No i na koniec - jak zwykle może się okazac, że mały dom wcale nie musi byc tani, bo na przykład warunki gruntowe wymuszą drogie fundamenty, architekt przewymiaruje więźbę albo w ogóle projektuje bez zwracania uwagi na koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 28.09.2006 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 A tak poza tym jak wiecha, udała się?? dzióbek, co za pytanie ..?? Jak wiesz Im więcej potu na poligonie tym mniej krwi w boju .. nie kumam co to ma wspólnego z wiechą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 28.09.2006 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witam Mam nadzieję, że dzisiaj skończą mi dach nad garażem i zostanie zabezpieczyć otwory i niech sobie domek zimuje do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 28.09.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 pozdrawiam czwartkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.09.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witam czwartkowo W poniedzialek bylam na Warszewie ( rejony ulicy Chlodnej i chyba gen.Andersa ) Buduja sie ladnie domkow duzo ale te drogi makabra mozna zawieszenie stracic Trobe czy TY tez tam w poblizu masz dzialeczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 28.09.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witam, dzisiaj, jak to ładnie młodzież mówi wypowiadam się off topic: szukam młodego chłopaka (może uczyć sie wieczorowo, studiować zaocznie) z prawem jazdy C do pracy, od zaraz, na dłuższy czas. Poszperajcie wśród rodziny i znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 28.09.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witam! jak zdrówko i samopoczucie, maleństwo mocno dokucza?? coraz bardziej dokucza a w zasadzie zaczepia dziś obudziła mnie o 5,30 i kręciła się tak, że już nie zasnęłam do rana "obudziła" czyzby druga dziewczynka?? Moja mi wcale nie dokuczała, aż się martwiłam że jakaś mało ruchliwa, ale wyszło na to ze zbiera siły bo teraz to ......... wszędzie pełno, nawet panie w przedszkolu mówia, że nie mają problemu tylko wszędzie jej pełno - a taka się spokojna zapowiadała Na 95% dziewczynka - Emilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 28.09.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.09.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witam! jak zdrówko i samopoczucie, maleństwo mocno dokucza?? coraz bardziej dokucza a w zasadzie zaczepia dziś obudziła mnie o 5,30 i kręciła się tak, że już nie zasnęłam do rana "obudziła" czyzby druga dziewczynka?? Moja mi wcale nie dokuczała, aż się martwiłam że jakaś mało ruchliwa, ale wyszło na to ze zbiera siły bo teraz to ......... wszędzie pełno, nawet panie w przedszkolu mówia, że nie mają problemu tylko wszędzie jej pełno - a taka się spokojna zapowiadała Na 95% dziewczynka - Emilka Sliczne imie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.09.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 A pomietacie jak lecial serial Niewolnica Izaura i ludzie nadawali takie imiona jak izaura To przechlapane miec tak na imie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 28.09.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witam! jak zdrówko i samopoczucie, maleństwo mocno dokucza?? coraz bardziej dokucza a w zasadzie zaczepia dziś obudziła mnie o 5,30 i kręciła się tak, że już nie zasnęłam do rana "obudziła" czyzby druga dziewczynka?? Moja mi wcale nie dokuczała, aż się martwiłam że jakaś mało ruchliwa, ale wyszło na to ze zbiera siły bo teraz to ......... wszędzie pełno, nawet panie w przedszkolu mówia, że nie mają problemu tylko wszędzie jej pełno - a taka się spokojna zapowiadała Na 95% dziewczynka - Emilka Sliczne imie Córka wybrała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.09.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 A corka ile ma teraz lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.09.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Szydas czy masz juz moze wyceny na rolety i okna Kto tanio robi rolety w Szczecinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts