Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

A corka ile ma teraz lat :lol:

teraz ma 8 lat, a jeśli Emilka urodzi się w terminie czyli 11.01.2007r to będzie 9 lat różnicy :D

Moja siostra jest o 6 lat mlodsza i z perspektywy czasu widze ze fajnie miec siostre :D

A ja mam siostrę młodszą o 8 lat :D

Witam :)

No to Was pobiję :lol: ja mam brata młodszego o 10 lat 8)

Didi Twoja córka widać, że już się nie może doczekać maleństwa - na ognisku ciągle zaglądała do mojego Jaśka i go zagadywała... i chwaliła mi się, że niedługo będzie miała siostrzyczkę :)

A moja Jula ciągle siedzi w domu - miejsc w przedszkolach nie ma :evil:

Witam grupę :)

Didi fajne imię...mam siostrę Emilę :D niezły z niej trzpiot :D

Jeśli chodzi o różnicę między rodzeństwem to chyba was pobiję 8)jestem starsza od sióstr o 8, 10 i 15 lat :o

Trochę się boję takiej dużej róznicy wieku. Między moja corką a potencjalnym rodzeństwem, jeśli się zdecydujemy :wink: będzie 10 lat...to prawie jak dwójka jedynaków :roll: Jak było pomiędzy wami a rodzeństwem? bo u mnie różnie :roll:

Jeśli chodzi o różnicę między rodzeństwem to chyba was pobiję 8)jestem starsza od sióstr o 8, 10 i 15 lat :o

Trochę się boję takiej dużej róznicy wieku. Między moja corką a potencjalnym rodzeństwem, jeśli się zdecydujemy :wink: będzie 10 lat...to prawie jak dwójka jedynaków :roll: Jak było pomiędzy wami a rodzeństwem? bo u mnie różnie :roll:

Tylko pozazdroscic tez bym chciala jeszcze miec z 1 siostre i moze brata :lol:

Szczerze?

To było tak, że dłuuugo nie miałyśmy wspólnego tematu. Jak moja siostra się urodziła ja chodziłam do szkoły podstawoej, jak ona poszła do podstawówki to ja byłam w średniej jak ona w średniej ja kończyłam studia.

W zasadzie zbliżyłyśmy się do siebie teraz (tzn. kilka lat temu) gdy obie weszłyśmy już byłyśmy (jesteśmy) w dorosłym życiu. Gdy są podobne problemy ( ona 15 lipca urodziła synka). Teraz mamy podobne spojrzenie na życie, bo wcześniej z innej perspektywy patrzyłyśmy na różne problemy.

Wiem, że też tak może być z moimi dziewczynami ale cóż zrobić. Bóg i Matka natura chlei właśnie takiej różnicy wieku i tyle.

Szczerze?

To było tak, że dłuuugo nie miałyśmy wspólnego tematu. Jak moja siostra się urodziła ja chodziłam do szkoły podstawoej, jak ona poszła do podstawówki to ja byłam w średniej jak ona w średniej ja kończyłam studia.

W zasadzie zbliżyłyśmy się do siebie teraz (tzn. kilka lat temu) gdy obie weszłyśmy już byłyśmy (jesteśmy) w dorosłym życiu. Gdy są podobne problemy ( ona 15 lipca urodziła synka). Teraz mamy podobne spojrzenie na życie, bo wcześniej z innej perspektywy patrzyłyśmy na różne problemy.

Wiem, że też tak może być z moimi dziewczynami ale cóż zrobić. Bóg i Matka natura chlei właśnie takiej różnicy wieku i tyle.

u mnie podobnie, brat starszy traktował mnie zawsze jak dziecko, dopiero koło 20-stki zbliżylismy sie do siebie i mielismy współne problemy, zwierzenia, oraz imprezki i wyjazdy, nawet mieszkał razem z moim mężulkiem w akademiku i się świetnie zgadzali, nawet planowalismy jak to dzieci będa razem sie bawiły, on miał być moim ja jego świadkiem i chrzestnym. Ale niestety czar prysł jak zapoznał sobie obecną żonkę i z planów nici, obecnie brak kontaktu od 6 lat :( :( :( chociaz mieszkamy w tej samej miescinie

Szydas czy masz juz moze wyceny na rolety i okna

Kto tanio robi rolety w Szczecinie

tanio chyba nikt. my okna bierzemy od kowalskich, oni współpracują ze spinem. my w mieszkaniu mamy już ich rolety i generalnie jesteśmy zadowoleni. na pewno rolety kompleksowo załatwiają także w m&s, różnice cenowe w zasadzie nieistotne.

Witam,

dzisiaj, jak to ładnie młodzież 8) mówi wypowiadam się off topic:

szukam młodego chłopaka (może uczyć sie wieczorowo, studiować zaocznie) z prawem jazdy C do pracy, od zaraz, na dłuższy czas.

Poszperajcie wśród rodziny i znajomych :D

A prawda jest taka:

Z prawem jazdy kat. C, ale nie kierowcy tylko od wszystkiego i czasami do kierowania samochodem. A to wszystko za max. 2000 brutto,

bo mlody to glupi.

GAZET NIE CZYTASZ?

Poszukaj na Wyspach Brytyjskich

Właśnie obejrzałam sobie nowy katalog z IKEA, ech.... szkoda, że u nas nie ma :-? :-? Parę fajnych drobiazgów by mi sie przydało, szczególnie dla córci na zabawki. A gdzie lepiej pojechać do Poznania czy Berlina, nie chodzi mi o odległośc tylko ceny :roll: :roll:

Wogóle to ostatnio mieszkanko nam sie chyba skurczyło i nie mogę dojść do ładu, chyba dlatego, że jak tam idę i widzę duzy pokój córci to w jej obecnym malutkim nie mam gdzie to wszystko pochować :-?

zdecydowanie berlin ta na schonefeld.ceny takie jak w poznaniu,czesc drozsza czesc tansza a wybor wiekszy.

dojazd zdecydowanie lepsiejszy i szybszy.

dzióbek, co za pytanie ..??

Jak wiesz Im więcej potu na poligonie tym mniej krwi w boju ..

:o :o nie kumam co to ma wspólnego z wiechą :roll: :roll:

a co mi tam wiecha :o mówię o rzeczach istotnych jak architekt wnętrz 8)

a po co ci architekt, słyszałam, że masz dobry gust i fajnie urządzone mieszkanko :lol: :lol:

co innego urządzić po swojemu mieszkanko tzn. 3 istniejące pokoje, łazienke i kibelek a co innego przewidzieć aranżacje wnętrz wraz z instalacjami : wodną, kanalizacyjną i elektryczną w nowobudowanym domu ..

Szczerze?

U nas było podobnie, chociaż siostry dzieci nie mają, dopiero teraz zaczynamy się lepiej dogadywać. Ale na to normy nie ma...mam koleżankę która ma brata o rok młodszego a dopiero teraz obydwoje wypracowują wzajemne kontakty.

Didi na to chyba reguły nie ma, w dużej mierze to zależy od charakterów i u naszych dzieci moze być całkiem odwrotnie 8)

a po co ci architekt, słyszałam, że masz dobry gust i fajnie urządzone mieszkanko :lol: :lol:

co innego urządzić po swojemu mieszkanko tzn. 3 istniejące pokoje, łazienke i kibelek a co innego przewidzieć aranżacje wnętrz wraz z instalacjami : wodną, kanalizacyjną i elektryczną w nowobudowanym domu ..

to chyba się nie zrozumielismy, te 2 bużki przy mojej wypowiedzi chyba świadczą że moja wypowiedż jest czysto lużna a nie doradzająca :roll: :roll:

tanio chyba nikt. my okna bierzemy od kowalskich, oni współpracują ze spinem. my w mieszkaniu mamy już ich rolety i generalnie jesteśmy zadowoleni. na pewno rolety kompleksowo załatwiają także w m&s, różnice cenowe w zasadzie nieistotne.

Ale wiesz ile wychodza np za metr kw . chociaz tak w przyblizeniu :lol:

Ale wiesz ile wychodza np za metr kw . chociaz tak w przyblizeniu :lol:

w bardzo dużym przybliżeniu to 130-160 pln/m2. ale tak naprawdę wiele zależy od koloru, rodzaju skrzynki, sposobu montażu, sterowania, siatek p-owadom itp. dupereli. cena za samą roletę jest w miarę przystępna, ale samej rolety nie powiesisz... bez konkretnej wyceny ani rusz.