Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Ile teraz placi sie architektowi wnetrz????

Pytanie typu "ile się płaci za stan surowy" .. 8) :lol: :p

Wszystko zależy od zakresu projektu, wiedzy i doświadczenia ( a czasami też pazerności :p ) architekta ..

słyszeliśmy np. o magikach co chcą 5000zł za projekt wszystkich wnętrz w domu, zaś nam wystarczyły projekty łazienek + kuchni. Każdy po ~500zł ..

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

a po co ci architekt, słyszałam, że masz dobry gust i fajnie urządzone mieszkanko :lol: :lol:

co innego urządzić po swojemu mieszkanko tzn. 3 istniejące pokoje, łazienke i kibelek a co innego przewidzieć aranżacje wnętrz wraz z instalacjami : wodną, kanalizacyjną i elektryczną w nowobudowanym domu ..

to chyba się nie zrozumielismy, te 2 bużki przy mojej wypowiedzi chyba świadczą że moja wypowiedż jest czysto lużna a nie doradzająca :roll: :roll:

OKi :)

(a zatem pyt. /retoryczne/ czy nie szkoda prądu ??) :lol: :p

PS.

" ź " jest pod 'Alt + x'

Szydas czy masz juz moze wyceny na rolety i okna

Kto tanio robi rolety w Szczecinie

tanio chyba nikt. my okna bierzemy od kowalskich, oni współpracują ze spinem. my w mieszkaniu mamy już ich rolety i generalnie jesteśmy zadowoleni. na pewno rolety kompleksowo załatwiają także w m&s, różnice cenowe w zasadzie nieistotne.

Ale wiesz ile wychodza np za metr kw . chociaz tak w przyblizeniu :lol:

w bardzo dużym przybliżeniu to 130-160 pln/m2. ale tak naprawdę wiele zależy od koloru, rodzaju skrzynki, sposobu montażu, sterowania, siatek p-owadom itp. dupereli. cena za samą roletę jest w miarę przystępna, ale samej rolety nie powiesisz... bez konkretnej wyceny ani rusz.

Dzieki chodzilo mi tak orientacyjnie

Witam czwartkowo

W poniedzialek bylam na Warszewie ( rejony ulicy Chlodnej i chyba gen.Andersa ) Buduja sie ladnie domkow duzo ale te drogi :-? makabra mozna zawieszenie stracic

Trobe czy TY tez tam w poblizu masz dzialeczke

Tak, mniej więcej. Ja urywam zawieszenie kilka razy dziennie. Teraz zaczął się remont Podbórzańskiej ale jak na to patrzę, to mi się nóż w kieszeni otwiera. :evil: Byle jak, niezgodnie z normami i zdrowym rozsądkiem - kasa miejska wywalona w błoto i za dwa - trzy lata wrócimy do punktu wyjścia.

A ktoś wie jaka część ciała znajduje się dokładnie pośrodku pomiędzy żebrami w połowie drogi poprostej między pępkiem i ... :oops: ? Od paru dni mi to dokucza i pobolewa, a jak naciskam to mnie boli i robi mi się mdło :evil: :evil:

witam-mysle ze to może byc woreczek zółciowy-miałam podobne objawy i woreczka juz nie mam :cry: wez moze nospe,reni

A ktoś wie jaka część ciała znajduje się dokładnie pośrodku pomiędzy żebrami w połowie drogi poprostej między pępkiem i ... :oops: ? Od paru dni mi to dokucza i pobolewa, a jak naciskam to mnie boli i robi mi się mdło :evil: :evil:

witam-mysle ze to może byc woreczek zółciowy-miałam podobne objawy i woreczka juz nie mam :cry: wez moze nospe,reni

A najlepiej do lekarza :lol:

Oj - zależy to od wielu czynników.

Ceny oficjalne - to jakieś 150 zł./m2. Projektu zawierającego rzuty pomieszczeń, rzuty ścian, kilka wizualizacji, informacja o użytych materiałach (jakie kafle, jakie deski, jakie meble, jakie materiały na zasłony, numery kolorów na ścianach itp.), ewentualnie dodatkowo projekty mebli jesli mają być robione na zamówienie, opis rodzaju, ilości i rozmieszczenia oświetlenia (z doborem konkretnych lamp itp.), w cenie tej mieści się także nadzór nad wykonawstwem, gdzie jakie włączniki prądu, jesli to salon to projekt kominka wraz z konkretnym wkładem, jesli to kuchnia to rodzaje zlewozmywaka, baterii, systemu szafek itp.

Taki oficjalny projekt zawiera wszystko dokładnie wszystko co ma być użyte do wykończenia danego pomieszczenia, gotowy do wykonania z policzoną ilością materiałów oraz kosztorysem itp.

Ja biorąc Panią projektant - bez FV i bez "czapeczki" biura projektowego płacę 25 zł./m2 - ale to po mocnych negocjacjach oraz po znajomości 8)

P.S.

Wizualizacje pomieszczeń zrobione w 3D, są takie że po pierwszych 10 szt. dopiero się zorientowałem się że to grafika – bo wcześniej myślałem że to zdjęcia faktycznie wykonanych prac.

zdecydowanie berlin ta na schonefeld.ceny takie jak w poznaniu,czesc drozsza czesc tansza a wybor wiekszy.

dojazd zdecydowanie lepsiejszy i szybszy.

to jest gdzieś w pobliżu lotniska tegel?? Chyba w Berlinie są 3 sklepy?? :roll:

to obok lotniska schonefeld. jest ta ikea najblizej i jest spora...

sio do lekarza!!!!!

Ceny oficjalne - to jakieś 150 zł./m2. Projektu zawierającego rzuty pomieszczeń, rzuty ścian, kilka wizualizacji, informacja o użytych materiałach (jakie kafle, jakie deski, jakie meble, jakie materiały na zasłony, numery kolorów na ścianach itp.), ewentualnie dodatkowo projekty mebli jesli mają być robione na zamówienie, opis rodzaju, ilości i rozmieszczenia oświetlenia (z doborem konkretnych lamp itp.), w cenie tej mieści się także nadzór nad wykonawstwem, gdzie jakie włączniki prądu, jesli to salon to projekt kominka wraz z konkretnym wkładem, jesli to kuchnia to rodzaje zlewozmywaka, baterii, systemu szafek itp.

Taki oficjalny projekt zawiera wszystko dokładnie wszystko co ma być użyte do wykończenia danego pomieszczenia, gotowy do wykonania z policzoną ilością materiałów oraz kosztorysem itp.

Ja biorąc Panią projektant - bez FV i bez "czapeczki" biura projektowego płacę 25 zł./m2 - ale to po mocnych negocjacjach oraz po znajomości 8)

P.S.

Wizualizacje pomieszczeń zrobione w 3D, są takie że po pierwszych 10 szt. dopiero się zorientowałem się że to grafika – bo wcześniej myślałem że to zdjęcia faktycznie wykonanych prac.

Dziekuje Tomadyna!Jakis namiar mozliwy?

P.S.

Dziekuje,czy jakis namiar dostane?