peterz 28.09.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Ile teraz placi sie architektowi wnetrz???? Pytanie typu "ile się płaci za stan surowy" .. Wszystko zależy od zakresu projektu, wiedzy i doświadczenia ( a czasami też pazerności ) architekta .. słyszeliśmy np. o magikach co chcą 5000zł za projekt wszystkich wnętrz w domu, zaś nam wystarczyły projekty łazienek + kuchni. Każdy po ~500zł .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 28.09.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 a ja mam pytanko z innej beczki... gdzie dostane blache stalowa 5 mm 20cm x 60 cm?? zorientowanych prosze pilnie o pomoc pzdr generalnie w każdej hurtowni stali. taki mały kawałek może będą mieli w castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA.S. 28.09.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Szydas no wlasnie nie maja:) ale dzieki szukam dzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 28.09.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 a po co ci architekt, słyszałam, że masz dobry gust i fajnie urządzone mieszkanko co innego urządzić po swojemu mieszkanko tzn. 3 istniejące pokoje, łazienke i kibelek a co innego przewidzieć aranżacje wnętrz wraz z instalacjami : wodną, kanalizacyjną i elektryczną w nowobudowanym domu .. to chyba się nie zrozumielismy, te 2 bużki przy mojej wypowiedzi chyba świadczą że moja wypowiedż jest czysto lużna a nie doradzająca OKi (a zatem pyt. /retoryczne/ czy nie szkoda prądu ??) PS. " ź " jest pod 'Alt + x' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.09.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Szydas czy masz juz moze wyceny na rolety i okna Kto tanio robi rolety w Szczecinie tanio chyba nikt. my okna bierzemy od kowalskich, oni współpracują ze spinem. my w mieszkaniu mamy już ich rolety i generalnie jesteśmy zadowoleni. na pewno rolety kompleksowo załatwiają także w m&s, różnice cenowe w zasadzie nieistotne. Ale wiesz ile wychodza np za metr kw . chociaz tak w przyblizeniu w bardzo dużym przybliżeniu to 130-160 pln/m2. ale tak naprawdę wiele zależy od koloru, rodzaju skrzynki, sposobu montażu, sterowania, siatek p-owadom itp. dupereli. cena za samą roletę jest w miarę przystępna, ale samej rolety nie powiesisz... bez konkretnej wyceny ani rusz. Dzieki chodzilo mi tak orientacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.09.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witam czwartkowo W poniedzialek bylam na Warszewie ( rejony ulicy Chlodnej i chyba gen.Andersa ) Buduja sie ladnie domkow duzo ale te drogi makabra mozna zawieszenie stracic Trobe czy TY tez tam w poblizu masz dzialeczke Tak, mniej więcej. Ja urywam zawieszenie kilka razy dziennie. Teraz zaczął się remont Podbórzańskiej ale jak na to patrzę, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Byle jak, niezgodnie z normami i zdrowym rozsądkiem - kasa miejska wywalona w błoto i za dwa - trzy lata wrócimy do punktu wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.09.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witam, dzisiaj, jak to ładnie młodzież mówi wypowiadam się off topic: szukam młodego chłopaka (może uczyć sie wieczorowo, studiować zaocznie) z prawem jazdy C do pracy, od zaraz, na dłuższy czas. Poszperajcie wśród rodziny i znajomych Hm, muszę się dowiedzieć, czy ma kat. C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 28.09.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 zdecydowanie berlin ta na schonefeld.ceny takie jak w poznaniu,czesc drozsza czesc tansza a wybor wiekszy. dojazd zdecydowanie lepsiejszy i szybszy. to jest gdzieś w pobliżu lotniska tegel?? Chyba w Berlinie są 3 sklepy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 28.09.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 A ktoś wie jaka część ciała znajduje się dokładnie pośrodku pomiędzy żebrami w połowie drogi poprostej między pępkiem i ... ? Od paru dni mi to dokucza i pobolewa, a jak naciskam to mnie boli i robi mi się mdło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ganzdicht 28.09.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 A ktoś wie jaka część ciała znajduje się dokładnie pośrodku pomiędzy żebrami w połowie drogi poprostej między pępkiem i ... ? Od paru dni mi to dokucza i pobolewa, a jak naciskam to mnie boli i robi mi się mdło Zalezy od figury posiadaczki ciala. Tak na oko mysle ze dupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 28.09.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 A ktoś wie jaka część ciała znajduje się dokładnie pośrodku pomiędzy żebrami w połowie drogi poprostej między pępkiem i ... ? Od paru dni mi to dokucza i pobolewa, a jak naciskam to mnie boli i robi mi się mdło witam-mysle ze to może byc woreczek zółciowy-miałam podobne objawy i woreczka juz nie mam wez moze nospe,reni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 28.09.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 trobe - poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.09.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 A ktoś wie jaka część ciała znajduje się dokładnie pośrodku pomiędzy żebrami w połowie drogi poprostej między pępkiem i ... ? Od paru dni mi to dokucza i pobolewa, a jak naciskam to mnie boli i robi mi się mdło witam-mysle ze to może byc woreczek zółciowy-miałam podobne objawy i woreczka juz nie mam wez moze nospe,reni A najlepiej do lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 28.09.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Ile teraz placi sie architektowi wnetrz???? Oj - zależy to od wielu czynników. Ceny oficjalne - to jakieś 150 zł./m2. Projektu zawierającego rzuty pomieszczeń, rzuty ścian, kilka wizualizacji, informacja o użytych materiałach (jakie kafle, jakie deski, jakie meble, jakie materiały na zasłony, numery kolorów na ścianach itp.), ewentualnie dodatkowo projekty mebli jesli mają być robione na zamówienie, opis rodzaju, ilości i rozmieszczenia oświetlenia (z doborem konkretnych lamp itp.), w cenie tej mieści się także nadzór nad wykonawstwem, gdzie jakie włączniki prądu, jesli to salon to projekt kominka wraz z konkretnym wkładem, jesli to kuchnia to rodzaje zlewozmywaka, baterii, systemu szafek itp. Taki oficjalny projekt zawiera wszystko dokładnie wszystko co ma być użyte do wykończenia danego pomieszczenia, gotowy do wykonania z policzoną ilością materiałów oraz kosztorysem itp. Ja biorąc Panią projektant - bez FV i bez "czapeczki" biura projektowego płacę 25 zł./m2 - ale to po mocnych negocjacjach oraz po znajomości P.S. Wizualizacje pomieszczeń zrobione w 3D, są takie że po pierwszych 10 szt. dopiero się zorientowałem się że to grafika – bo wcześniej myślałem że to zdjęcia faktycznie wykonanych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.09.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 zdecydowanie berlin ta na schonefeld.ceny takie jak w poznaniu,czesc drozsza czesc tansza a wybor wiekszy. dojazd zdecydowanie lepsiejszy i szybszy. to jest gdzieś w pobliżu lotniska tegel?? Chyba w Berlinie są 3 sklepy?? to obok lotniska schonefeld. jest ta ikea najblizej i jest spora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.09.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 A ktoś wie jaka część ciała znajduje się dokładnie pośrodku pomiędzy żebrami w połowie drogi poprostej między pępkiem i ... ? Od paru dni mi to dokucza i pobolewa, a jak naciskam to mnie boli i robi mi się mdło witam-mysle ze to może byc woreczek zółciowy-miałam podobne objawy i woreczka juz nie mam wez moze nospe,reni sio do lekarza!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 28.09.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witam serdecznie grupkęMam pytanie - czy można odtworzyć zaginiony dziennik budowy?Czy istnieje na to procedura, że o kosztach nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 28.09.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Ile teraz placi sie architektowi wnetrz???? Oj - zależy to od wielu czynników. Ceny oficjalne - to jakieś 150 zł./m2. Projektu zawierającego rzuty pomieszczeń, rzuty ścian, kilka wizualizacji, informacja o użytych materiałach (jakie kafle, jakie deski, jakie meble, jakie materiały na zasłony, numery kolorów na ścianach itp.), ewentualnie dodatkowo projekty mebli jesli mają być robione na zamówienie, opis rodzaju, ilości i rozmieszczenia oświetlenia (z doborem konkretnych lamp itp.), w cenie tej mieści się także nadzór nad wykonawstwem, gdzie jakie włączniki prądu, jesli to salon to projekt kominka wraz z konkretnym wkładem, jesli to kuchnia to rodzaje zlewozmywaka, baterii, systemu szafek itp. Taki oficjalny projekt zawiera wszystko dokładnie wszystko co ma być użyte do wykończenia danego pomieszczenia, gotowy do wykonania z policzoną ilością materiałów oraz kosztorysem itp. Ja biorąc Panią projektant - bez FV i bez "czapeczki" biura projektowego płacę 25 zł./m2 - ale to po mocnych negocjacjach oraz po znajomości P.S. Wizualizacje pomieszczeń zrobione w 3D, są takie że po pierwszych 10 szt. dopiero się zorientowałem się że to grafika – bo wcześniej myślałem że to zdjęcia faktycznie wykonanych prac. Dziekuje Tomadyna!Jakis namiar mozliwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 28.09.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Ile teraz placi sie architektowi wnetrz???? Oj - zależy to od wielu czynników. Ceny oficjalne - to jakieś 150 zł./m2. Projektu zawierającego rzuty pomieszczeń, rzuty ścian, kilka wizualizacji, informacja o użytych materiałach (jakie kafle, jakie deski, jakie meble, jakie materiały na zasłony, numery kolorów na ścianach itp.), ewentualnie dodatkowo projekty mebli jesli mają być robione na zamówienie, opis rodzaju, ilości i rozmieszczenia oświetlenia (z doborem konkretnych lamp itp.), w cenie tej mieści się także nadzór nad wykonawstwem, gdzie jakie włączniki prądu, jesli to salon to projekt kominka wraz z konkretnym wkładem, jesli to kuchnia to rodzaje zlewozmywaka, baterii, systemu szafek itp. Taki oficjalny projekt zawiera wszystko dokładnie wszystko co ma być użyte do wykończenia danego pomieszczenia, gotowy do wykonania z policzoną ilością materiałów oraz kosztorysem itp. Ja biorąc Panią projektant - bez FV i bez "czapeczki" biura projektowego płacę 25 zł./m2 - ale to po mocnych negocjacjach oraz po znajomości P.S. Wizualizacje pomieszczeń zrobione w 3D, są takie że po pierwszych 10 szt. dopiero się zorientowałem się że to grafika – bo wcześniej myślałem że to zdjęcia faktycznie wykonanych prac. Dziekuje,czy jakis namiar dostane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.09.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 znowu pokazuje ze postow nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts