szydas 06.10.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 kto zamawiał ten deszcz? Chyba ja , ławy mi dziś wylewają maggie, takie rzeczy to trzeba ustalać z grupą - u mnie mieli kłaść folię na dachu, i co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 06.10.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 kto zamawiał ten deszcz? Chyba ja , ławy mi dziś wylewają maggie, takie rzeczy to trzeba ustalać z grupą - u mnie mieli kłaść folię na dachu, i co? witam grupke a ja jestem wściekła bo mieli kłaść dzisiaj folie na dach a tu pada a jakby wczoraj chociaz część połozyli to dzisiaj pod ,,dachem,,by robili to co wczoraj-słupki kolankowe-a taki mieli wcześniej zamiar i sie odmyslili a dzisiaj pewno siedza i nic nie robia jestem ciekawa czy przywioza zdisiaj deseczki czołowe i inne ...cos mam przeczucie ,ze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.10.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 kto zamawiał ten deszcz? Chyba ja , ławy mi dziś wylewają maggie, takie rzeczy to trzeba ustalać z grupą - u mnie mieli kłaść folię na dachu, i co? eeehm, chyba już tak nie pada? Folię na dachu? Zawsze myślałam, że folia jest pod dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 06.10.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 kto zamawiał ten deszcz? Chyba ja , ławy mi dziś wylewają maggie, takie rzeczy to trzeba ustalać z grupą - u mnie mieli kłaść folię na dachu, i co? eeehm, chyba już tak nie pada? Folię na dachu? Zawsze myślałam, że folia jest pod dachem i pod i nad -to moze pracusie cos robia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rygó 06.10.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Cześć Szydas Miło było poznać. Możesz mi na priva podać tel. kom twojego wykonawcy (Roman) - muszę z nim pogadać w prywatnej sprawie. Dzięki PozdrRygó Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.10.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 kto zamawiał ten deszcz? Chyba ja , ławy mi dziś wylewają maggie, takie rzeczy to trzeba ustalać z grupą - u mnie mieli kłaść folię na dachu, i co? no właśnie A tak poza tym to masz jakieś specjelne względu tam na górze, bo mi jak lali strop też prosiłam o krople deszczu i przez 21 dni ani jedna nie spadła - chyba uznano, ze byłam bardzo niegrzeczną dziewczynką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.10.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 znow sie zacięło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.10.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 znow sie zacięło.... ja już się przyzwyczaiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.10.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 znow sie zacięło.... ja już się przyzwyczaiłam bo nie doczytałam....byłaś moze w ikei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.10.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 znow sie zacięło.... ja już się przyzwyczaiłam bo nie doczytałam....byłaś moze w ikei? nie, nie dalismy rady , najpierw niunia chora, póżniej mój miał kurs, teraz znowu choroba, a co najważniejsze to przez budowę nasze autko się rozłozyło, zaszkodziło mu jeżdzenie po dziurach i te ciężary, więc za duze ryzyko. Już teraz wiem, że mam do wymiany sworznie, drązek kierowniczy prawy, swiece, filtry i oczywiscie olej - a co jeszcze wyjdzie a przeglądzie to . A mój wyjeżdza we wtorek i przyjezdza dopiero za miesiąc, więc jak nie będzie zimy to wtedy sie wybierzemy razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 06.10.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Cześć Szydas Miło było poznać. Możesz mi na priva podać tel. kom twojego wykonawcy (Roman) - muszę z nim pogadać w prywatnej sprawie. Dzięki Pozdr Rygó poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1614 06.10.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Czesc mam na imie Magda jestem swieza w sprawach budowania i bede sie budować w szczecinie czy ktos ma jakies namiary na kogos kto zajmuje sie przyłaczami wodnymi????Mam z tym problemy i nie bardzo wiem od czego zaczać,dostałam decyzję o warunkach przyłączy wody i nie wiem co z tym dalej?????Prosze was jak cos wiecie to napiszcie.Wiem ze mapka jest potrzebnado celów projektowych,i kto ten projekt robi tej wody architekt czy ktos z wodociągów????PROSZE POMOZCIE!!!!! MAGDA dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAR 06.10.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Witam,oto mój szczeniaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 06.10.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Napisz cos wiecej o ozonowaniu . Ja robilam zeby w takiej metodzie z drobnympiaskiem zamiast wiertla . Tylko nie pamietam jak to sie nazywalo fachowo to nie napisze, oglnie w Polsce ma taką aparaturę tylko kilka gabinetów, w tym na szczęście jeden u nas. Fakt, ze sprawdza sie to tylko przy małych dziurkach, przy wiekszych to raczej nie. Nakłada sie na ząbka taki silikonowy kapturek i przez 20 sek wpuszczany jest czysty ozon (chyba?) i to ma za zadanie usunąć próchniecę, tylko ze trzeba powtórzyć na każdy ząb 3 razy z przerwą tygodniową, żeby był efekt, a potem sie plombuje. My jestesmy po pierwszej sesji a drugą przełozylismy ze wzgledu na chorobe. Czy bedzie efekt to moge napisać dopiero pózniej - ale mam nadzieję, ze będzie ok. Całkowicie bezbolesny, moja niunia siedziała grzeczniutko i nawet nie drgneło, bo ją przygotowałam, że to specjalna czapeczka na zabka co wygania robaczki a czy to można w ramach NFZ, czy tylko prywatnie i ile kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.10.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Czesc mam na imie Magda jestem swieza w sprawach budowania i bede sie budować w szczecinie czy ktos ma jakies namiary na kogos kto zajmuje sie przyłaczami wodnymi????Mam z tym problemy i nie bardzo wiem od czego zaczać,dostałam decyzję o warunkach przyłączy wody i nie wiem co z tym dalej?????Prosze was jak cos wiecie to napiszcie.Wiem ze mapka jest potrzebnado celów projektowych,i kto ten projekt robi tej wody architekt czy ktos z wodociągów????PROSZE POMOZCIE!!!!! MAGDA dzieki Witaj Magdo, moja imienniczko ! sprawy się mają z grubsza tak: Po nowelizacji prawa budowlanego przyłącze wodociągowe można wykonać 1) w ramach pozwolenia na budowę (my tak zrobiliśmy składając wniosek o pozwolenie na budowę domu wraz z przyłączami i dostarczając projekt). Taki projekt robi nie architekt, ale projektant z uprawnieniami do projektowania instalacji sanitarnych. Nasza "branżystka" projekt zrobiła sprawnie, ale z załatwianiem - dużo gorzej. 2) można też dostarczyć zgłoszenie do gminy i jak gmina w ciągu 30 dni nie wniesie zastrzeżeń, to zaczynasz prace. 3) Jeszcze jest trzecia możliwość - bez zgłoszenia, ale na Tobie jako na inwestorze spoczywa obowiązek wykonania zlecenia inwentaryzacji powykonawczej - czyli naniesienia wykonanego przyłącza na mapy geodezyjne. Czasem niektóre urzędy nie chcą się na to zgodzić i robią trudności. Jak jest w Szczecinie - nie wiem Mapki są potrzebne i geodeta też, jeśli włączasz się do sieci poza Twoją działką - np. my mamy słup energetyczny i złącze na działce, dlatego Enea pomiaru geodezyjnego nie wymagała, ale już sieć wodociągowa biegnie w drodze gminnej i geodeta 1) tyczył trasę przyłącza 2) wykonał inwentaryzację przyłącza i naniósł je na mapę Aha, wszelkie przyłącza powinny przejść przez tzw. ZUD, czyli Zespół Uzgadniania Dokumentacji dla danego powiatu. W jakiej części Szczecina się budujesz? Masz już wybrany projekt? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 06.10.2006 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Czesc mam na imie Magda jestem swieza w sprawach budowania i bede sie budować w szczecinie czy ktos ma jakies namiary na kogos kto zajmuje sie przyłaczami wodnymi????Mam z tym problemy i nie bardzo wiem od czego zaczać,dostałam decyzję o warunkach przyłączy wody i nie wiem co z tym dalej?????Prosze was jak cos wiecie to napiszcie.Wiem ze mapka jest potrzebnado celów projektowych,i kto ten projekt robi tej wody architekt czy ktos z wodociągów????PROSZE POMOZCIE!!!!! MAGDA dzieki Witaj Magdo, moja imienniczko ! sprawy się mają z grubsza tak: Po nowelizacji prawa budowlanego przyłącze wodociągowe można wykonać 1) w ramach pozwolenia na budowę (my tak zrobiliśmy składając wniosek o pozwolenie na budowę domu wraz z przyłączami i dostarczając projekt). Taki projekt robi nie architekt, ale projektant z uprawnieniami do projektowania instalacji sanitarnych. Nasza "branżystka" projekt zrobiła sprawnie, ale z załatwianiem - dużo gorzej. 2) można też dostarczyć zgłoszenie do gminy i jak gmina w ciągu 30 dni nie wniesie zastrzeżeń, to zaczynasz prace. 3) Jeszcze jest trzecia możliwość - bez zgłoszenia, ale na Tobie jako na inwestorze spoczywa obowiązek wykonania zlecenia inwentaryzacji powykonawczej - czyli naniesienia wykonanego przyłącza na mapy geodezyjne. Czasem niektóre urzędy nie chcą się na to zgodzić i robią trudności. Jak jest w Szczecinie - nie wiem Mapki są potrzebne i geodeta też, jeśli włączasz się do sieci poza Twoją działką - np. my mamy słup energetyczny i złącze na działce, dlatego Enea pomiaru geodezyjnego nie wymagała, ale już sieć wodociągowa biegnie w drodze gminnej i geodeta 1) tyczył trasę przyłącza 2) wykonał inwentaryzację przyłącza i naniósł je na mapę Aha, wszelkie przyłącza powinny przejść przez tzw. ZUD, czyli Zespół Uzgadniania Dokumentacji dla danego powiatu. W jakiej części Szczecina się budujesz? Masz już wybrany projekt? Pozdrawiam lub wyjście 4 - zrzucić wszystko na architekta, który będzie wam robił/adaptował projekt. wtedy to już jego biznes, żeby przyłącza zaprojektować, umieścić na mapce, załatwić ZUD, załatwić pozwolenie na budowę. Generalnie wszyscy dobrzy architekci takie rzeczy załatwiają, trzeba tylko zapłacić i niektórych pilnować, żeby chciało im się monitować urzędników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.10.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Witam grupkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.10.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Witam sobotnio Wkoncu mozna troche odpoczac i poszalec z dobrym jedzeniem i drinkiem . Ewar sliczne psisko tylko pozazdroscic Witaj Mogdo gdzie budujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 07.10.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Wczoraj wieczorem oglądaliśmy z naszą córcią świeżo wylane ławy fundamentowe: - Mamusiu, kiedy ten nasz domek wreszcie wypadnie z ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.10.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Wczoraj wieczorem oglądaliśmy z naszą córcią świeżo wylane ławy fundamentowe: - Mamusiu, kiedy ten nasz domek wreszcie wypadnie z ziemi? Trafne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts